HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2022 Çarşamba - 12:17

CHP İzmir'den 'ikinci bölge' mesaisi… Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, 2019 yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ne en az oy çıkan ilçelerin arasında bulunduğu ikinci bölgedeki parti ilçe başkanları ile bir araya geldi. Kent Balık Restoran'da gerçekleştirilen ve yaklaşık 3,5 saat süren kahvaltılı toplantının gündeminde ise seçim çalışmaları yer aldı. Yücel toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu

CHP İzmir den  ikinci bölge  mesaisi… Neler konuşuldu?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir'de ikinci bölge (Aliağa, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Çiğli, Dikili, Foça, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menemen, Ödemiş ve Tire) ilçe başkanları ile kahvaltıda bir araya geldi. Saat 09.00'da Karşıyaka'da yer alan Kent Balık Restoran'daki kahvaltıda bir araya gelen siyasilere, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP İzmir Örgütlenme ve Örgüt Yönrtimlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner eşlik etti. Kahvaltı sonrasında ise görüşmeler gerçekleştirdi..

Seçimde kaybettiği ilçelerin bulunduğu ikinci bölgeye (Bergama, Kınık,Bayındır,Kiraz ve meclis içi seçim ile Menemen) ağırlık vermeyi amaçlayan Cumhuriyet Halk Partisi, bölgesel çalışmaların ilkini de bu ilçeler ile bir araya gelerek gerçekleştirmeyi planladığı öğrenildi.

TALEPLER DİNLENDİ
Gerçekleştirilen toplantıda bir sonraki seçimlerde CHP'nin oyunu maksimum seviyeye çıkarabilmek için neler yapılabileceği masaya yatırıldı. İlçe başkanlarının dilek ve taleplerinin dinlendiği toplantıda Yücel, örgüt içindeki aktif uyuma ağırlık verilmesi gerektiğini ve ilçelerde çalınmadık kapı bırakılmaması gerektiğini ilçe başkanlarına ilettiği iddia edildi. İlçe başkanları ise Yücel'e yapılması gereken çalışmalar hakkında talep aktararak daha yoğun destek verilmesi çağrısında bulunduğu öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU İÇİN 'KATILIM' TALEBİ
Önümüzdeki hafta bir takım ziyaretler için İzmir'e gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da programı hakkında görüşlerin paylaşıldığı toplantıda İl Başkanı Yücel, ilçe başkanlarına geniş katılımlı etkinlikler olması gerektiğini belirtirken, görevlendirmelerinde önümüzdeki günlerde kendileri ile paylaşılacağını söylediği öğrenildi

BU DÖNEM ÖZELLİKLE SAHADA OLMAMIZ GEREKEN BİR DÖNEM
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Yücel,çok verimli bir toplantı olduğunu vurgularken, "İkinci bölgede yapacağımız çalışmalar masaya yatırıldı. Sandık güvenliğinden tutun da saha çalışımlarına kadar bir çok konu görüşüldü. Bilindiği üzere önümüzdeki hafta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek, bu programlarla ilgili görüşmeler yaptık. Güçlü ve başarılı bir program yürütülmesi için neler yapabiliriz onları konuştuk. Bu dönem özellikle sahada olmamız gereken bir dönem. İlçe başkanlarımız ile bunu paylaştık. Ekonomi bozuk, hayat pahalılığı her geçen gün daha da artıyor, her gün üst üste akaryakıt zamları geliyor,  temel gıdaya zam geliyor, Dolar ve Euro'yu tutamıyorlar, ülke ekonomisi dövize bağımlı hale geldiği için hemen hemen her konuda sürekli bir zam yağmuru var. Bununla ilgili sahada olunması gerektiğini, mümkün olduğunca seçmen ile toplumun farklı kesimleri ile iletişim halinde olunması gerektiğini, belediyelerimiz ve belediye meclis üyelerimiz ile koordine bir şekilde bu çalışmaların yürütülmesi gerektiğini paylaştık. Oldukça güzel ve verimli bir toplantı gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

BİREYSEL OLARAK AÇIKLAMA YAPILMASI DOĞRU DEĞİLDİR
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun geçtiğimiz günlerde SONSÖZ TV'de kullandığı "HDP'nin de yüzde 10'un üzerine oyunun olduğunu da gözden kaçırmamak lazım. Onun da istediği zaman istediği bölgelerde Büyükşehir Başkanlarının bile seçimini etkileyecek gücü var. Elbette yapılacak seçimlerde mutlaka ama mutlaka HDP'nin de görüşünü almak lazım. Masada yok ama mutlaka görüşü alınmalı. Yok sayamazsınız" ifadelerini kullanması sonrası alevlenen tartışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yücel, "Türkiye'de yaşayan kimsenin yok sayılmaması lazım. TBMM'de grubu olsun olmasın, faaliyet gösteren hiçbir siyasi partinin yok sayılmaması lazım.Biz demokrasiyi savunuyorsak, bunu içselleştirdiysek toplumun tüm kesimlerini ve siyasi partilerini bir muhatap olarak kabul etmemiz gerekiyor. HDP her ne kadar kapatma davası olsa da faaliyette olan ve TBMM'de grubu olan bir partidir. Önemli ve anlamlı bir oy oranı vardır. Türkiye'nin birçok yerinde bu böyledir. O nedenle yok sayılamaz. Belli konularda, hele ki bu tip önemli konularda genel başkanımız ve parti genel merkezin açıklama yapması doğrudur. Bizim ya da milletvekillerimizin bireysel olarak bu tip konularda açıklama yapması doğru değildir" diye konuştu.

 
Bergama Belediyespor'da Cemil Ferah dönemi
 
Uluslararası iki gazetecilik etkinliği İzmir’de
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 9 Haziran 2022 Perşembe 14:39

soyer derhal görevi bırakmalıdır izmirin tahammülü kalmamıştır 2 sene daha oturmamalı derhal gorevden Ayrılmalıdır

Yorumu oyla      3      3  
Dikilili 8 Haziran 2022 Çarşamba 21:15

Alana çıkacak yüzleri var mı. Keşke Dikili ilçe başkanına sorsaydınız; Dikilinin köylerinde kaç yüz arsa sattınız diye.

Yorumu oyla      4      3  
Alo 8 Haziran 2022 Çarşamba 15:53

Söylediklerinize sizde inanmıyorsunuz sanırım

Yorumu oyla      6      4  
bekir 8 Haziran 2022 Çarşamba 13:37

öncelikle konuşmanız gereken izmirde son 3 senedir hiçbir ciddi yatırımın olmamıs olması, narlıdere metrosu hala acılmadı buca metrosu ihalesi bile becerilemedi bir tane üst gecit yapılmadı Alt geçit yapılmadı bunları konuşun öncelikle ve deyin ki soyer istifa soyer istifa

Yorumu oyla      9      4  
8 Haziran 2022 Çarşamba 13:30

İkinci bölge olarak talebimiz İzban denen garabet ulaşım aracını kaldırın ve 3-4-5dk da bir çalışan metro hizmete sokulsun. 20-25 hatta 30-35dk da bir izban geliyor. Aktarmalardaki otobüsleri kaçırıyoruz. Çok verimsiz bir uygulama. Acilen metro devreye sokulsun.

Yorumu oyla      9      4  
dünyalı 8 Haziran 2022 Çarşamba 13:09

lan olum gidin bir kahvede sıradan bir yerde oturun balık restorant ne lan ayıp size halk olun biraz

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ethem Sancak ve Doğu Perinçek, Egedesonsöz’e konuştu… Dostların hedefi bir!
AK Parti’den ihraç edilen iş insanı Ethem Sancak, geçmişte birlikte siyaset ...
Sertel: BOTAŞ yöneticileri kendilerini ödüllendirmiş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
Roman gençlerden Kılıçdaroğlu'na ziyaret
İzmir’in Karşıyaka ilçesinden gelen Roman Toplumu Gençlik Eğitim Ve Kalkınma ...
 
Tayfun MARO yazdı... Batılı efendiler ne diyor olabilir...
Tayfun MARO yazdı... Batılı efendiler ne diyor olabilir...
CHP'li Bayır'dan Kılıçdaroğlu'nu eleştirenlere tepki: Hangimiz ana babamızı seçebiliyoruz?
Uzun süredir siyasetin gündeminde olan Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları ...
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Ankara'da!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ankara'da ...
 
Sürekli Çandarlı Limanı için net konuştu: Konsept değişikliğine gidilmeli!
İzmir ve ülke gündemini A Haber'de değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı ...
AK Partili o isim İYİ Parti'ye transfer oldu!
Seçim sürecinin hızlanması ile partiler arasında üye kayıt transferleri ...
Dışişleri'nden AP'nin Türkiye raporuna tepki
Dışişleri Bakanlığı'nca "Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye raporundaki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva