HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2022 Çarşamba - 00:00

Sürekli Çandarlı Limanı için net konuştu: Konsept değişikliğine gidilmeli!

İzmir ve ülke gündemini A Haber'de değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kentte yaşanan koku sorunundan, depremzedelere, seçim sürecinde İZSU'ya kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Sürekli, Çandarlı Limanı için ise net konuştu.

Sürekli Çandarlı Limanı için net konuştu: Konsept değişikliğine gidilmeli!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli A Haber ekranlarında yayımlanan programa katıldı. İzmir gündemi ve ülke gündemi ile ilgili sorulara yanıt veren Sürekli, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun 2014 yılında söylediği ‘İzmir’i nasıl yönetiyorsak, Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz’ sözünü hatırlatılarak İzmir'in nasıl yönetildiği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sürekli, "Eyvah ki eyvah… Biz İzmir’de çok sıkıntı çekiyoruz. İzmir’de 22 yılı aşkın süredir CHP’li belediye var. DSP’den beri aynı zihniyetin devamı. Bazı ilçelerde 30 yıllık belediyeleri var. Altyapı, ulaşım, kentsel dönüşüm felaket durumda. İzmir’de meşhur Harmandalı Çöp Toplama Alanı var, yıllardır çözüm getirilemiyor. 50 metreyi bulan çöp dağları var. 2013’ten sonra burada büyük bir heyelan tehlikesi var. Bunlar için yerinde basın toplantısı yapıyoruz. Harmandalı’nda basın toplantısı yaptık. Ümraniye’de can kaybı vardı. Burada da olabilir. Büyükşehir meclisinde de dile getirdik" dedi.

HER SORUNDA TOPU TACA ATIYORLAR
CHP'li vekillerin sorunlar hakkında hükümeti işaret etmesini de değerlendiren Sürekli, “Topu taca atıyorlar. Algı operasyonları yapıyorlar. Bakanlık işini yapıyor. İzmir’de vahşi depolama yapılıyor. Çiğli’nin bu sıkıntıdan kurtulması lazım. Her sorunda topu taca atıyorlar. Stada gelince, metro deyince hükümet yapmadı diyorlar. Kendileri İzmir metrolarında hiçbir sonuç alamadılar" diye konuştu.

BU SORUN YÜZÜNDEN İZSU GENEL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI
Kent genelinde en fazla tartışmaya neden olan koku sorunu ile ilgili ise CHP'li belediyelerin sorumlu olduğunu belirten Sürekli, "2021’in Eylül ayında körfezi gezdik. Kirliliği ortaya koyduk. Yerinde ve etkin muhalefet yapıyoruz. Körfeze dair sorunları öne sunduk. Körfezde koku problemi var ama CHP’li belediyeler zamanında hiçbir ilerleme kaydetmedi. Muhteşem bir kirlilik var. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ‘körfezde yüzeceğim’ vaadi var. Geçen yıl yüzmeye kalktı ama dış körfezde yüzdü. İç körfeze yaklaşamıyor. Hala temizleyeceğim diyor. Sadece yüzme meselesi değil, koku sorunu var. İzmir'in içlerine girdi koku. İzmir'e akan dereler körfezi kirletiyor. Geçmiş dönemde kanal projesi yapıldı ve büyük ölçüde körfez temizlendi. Bunun rehabilite edilmesi lazım. 7 senede bunun dördüncü faz ihalesi yapılmadı. Yapıp iptal ediyorlar, 7 yıl oyalandılar. Bizim söylemlerimizden sonra ihaleye başladılar. Derelerin sorumluluğu büyükşehirdedir. İzmir’de yağmur suyu ve kanalizasyon aynı hattan gidiyor, ayrıştırılması lazım. 5 bin km hat yapılması lazım, 740 km yaptılar. Daha yüzde 14’teler. Bu yöntemde sınıfta kaldılar. İzmir’de sabah bu kokuyla karşı karşıya kaldım. Koku almam en alt seviyede, alerjim var. Kendi partilileri de dile getirmeye başladı. Açıkladık, belediye başkanı Kütahya'ya gitti. Sorunun kaynağı olarak oraya gitti. Kirliliğin sebebi üzerine orada turistik gezi yaptı. En yüksek itiraz CHP’li Turgutlu Belediyesi’nden geldi. Biz yüksek sesle dile getirdik. Biz eleştiri getirince saldırı üslubuyla karşılık veriyorlar. Bizim tarzımız; sorunu kabul ederiz ve çözeriz. Burada bize saldırdılar, halkın yoksulluğuna bakın dediler. ‘Siz gelin körfezi konuşalım’ diyoruz kabul etmiyorlar. Hükümet para vermiyor dediler. Bütün her şeyi reddettiler, mevkidaşım zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Dün de bu sebepten dolayı İZSU genel müdürü görevden alındı" ifadelerini kullandı.

Metro ihalesi evlere şenlik bir ihale oldu. Buca metrosu ihalesinden kamu zararı 529 milyon TL. ikinci teklif verene verildi. İzmir bu konuda zarar edecekti. Firma sahibi yapamaz dediler, firma İzmir’de de işler yapmış bir firma.

İZMİR'DE KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI GÖRÜYORUM
Cumhurbaşkanlığı için Millet İttiakı'nda birçok ismin geçmesine rağmen Tunç Soyer'in isminin geçmemesinin neye bağlı olduğunun sorulmasına da yanıt veren Sürekli, "Başarıyı konuşursak İstanbul ve Ankara da başarılı değil. İzmir’deki CHP tabanında şunu görüyorum; sanki İzmir’de adaylık için Kılıçdaroğlu’nu istiyorlar. Soyer'in bu konuda açıklamasını görmedim. Soyer'in böyle bir ajandası olmayabilir veya sonrasında çıkabilir, zamanla göreceğiz. Benim saha gözlemlerimde, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını görüyorum" dedi.

İSRAF VAR YATIRIM YOK
Büyükşehir'in çalışmalarını ve bütçe değerlendirmesini de yapan Sürekli, "Büyükşehir belediyelerinin gelirleri büyük oranda personele gidiyor. İzmir uzun yıllardır CHP yönetimi altında, çok fazla personel çalıştırıyorlar. Aralarında sen bunu aldın diye tartışma çıktı. Mecliste dile getirdik, parti meclisi için delegelerin çocuklarına iş verildiğini. Bununla ilgili cevap gelmedi. Fazla alım söz konusu. Reklam ve açılış giderleri çok büyük yer tutuyor. Buca Metrosu’nun temel atma töreni yapıldı. Reklamlarını görenler zanneder ki metro açılıyor. İzmir’in dört bir yanına, Bergama'nın köylerine kadar ilan gördüm. Konser verildi. Acayip harcama yapıldı. İnşallah Buca Metrosu açılır dedim. Hatay Metrosu kaplumbağa hızıyla 10 yılda bitti. ‘Bitmiyorsa ağlayayım da gözlerimden mi olayım’ dedi eski başkan. Narlıdere Metrosu’nun açılışı için 2023 bile şüpheli. Buca Metrosu temel atma töreninde büyük harcamalar yapıldı. Her yerde eleştirildi. İsraf çok fazla var, yatırım yok. Buca Metrosu ihalesi için yürütmeyi durdurma verildi. Buca - Otogar tüneli var proje olarak, Büyükşehir'in İzmir’de 1 metrelik tüneli yok. Biz Konak Tüneli’ni yaptık. Konak Tüneli olmazsa trafik şimdiki sıkıntıdan 5 kat daha fazla olur. Konak Tüneli yapılmasın diye dava açtılar, engellemelere rağmen yaptık. İzmirliler olarak biz alışmıştık, engelleniyoruz cümlesine. Esas engelleme yapanlar onlar. Cumhur İttifakı’nın 6 belediyesi var. Onları tamamen kilitlemiş durumdalar. Millet Bahçesi’ni bile engelliyorlar. Kiraz’da hastaneyi engelliyorlar. Engellemek onların genetiğinde var. Kişi kendinden bilir işi. Biz aksine ön açıyoruz" diye konuştu.

YAPTIRMIYORLAR SONRA ENGELLENİYORUZ DEDİLER
İzmir’de genel olarak yerli turist gelmesi üzerinden Çeşme Projesi'ne de değinen Sürekli, "Uzun yıllar sonra Foça, Karaburun seferlerine yeni başladılar. Bunlar göz boyamaya yönelik. Çeşme Projesi var, birlikte yapıyorlar şimdi dava açtılar. Miting yaptılar. Başkan çekincesini söylüyor, bakan açıklıyor. Teşekkür ediyor, sonra dava açıyorlar. Yüzde 90 mutabık oluyoruz. Su için ters ozmos yöntemine önce itiraz ettiler sonra kabul ettiler. Yapmıyorlar, yaptırmıyorlar sonra engelleniyoruz dediler" dedi.

BİR ŞİRKET OLSAYDI ORANIN İFLAS ETMESİ GEREKİRDİ
Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı ödüllerin neye göre verildiğinin sorulmasına yanıt veren Sürekli, "Ajanslar çalışıyor hem yurtiçi hem de yurt dışında. Bunlar tamamen göz boyama. Biz yüz günlük icraatları değerlendirdik, geldiler en öne oturdular. Şatoya yerleşti başkan, ilk defa oldu böyle bir konut başkan için. Seçimden önce projeleri anlatırken cemre olarak lansman programı yaptılar. İzmir’e cemreler düşecek derken İzmir yerel hizmet bakımından küme düştü. Yatırım yok, israf diz boyu. Başkan önceden Seferihisar’daydı. Orayı iflas ettirmişti. Bir şirket olsaydı oranın iflas etmesi gerekirdi. Seferihisar Belediye Başkanı geçmiş dönemin sorunlarından hiçbir şey yapamıyor" ifadelerine yer verdi.

İZMİR SOLUN KALESİ DEĞİL
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın koku yorumları üzerinden yaşadığı bir anıyı anlatan Sürekli, "Sadece milletvekilleri değil, İYİ parti İl Teşkilatı da reddetmiyor bunu. Kendi seçmenleri dahil bunu söylüyor. İzmir'e bir Youtuber gelmiş İstanbul'dan sokak röportajları yapıyor. Bizim arkadaşlar da rastlamış. İlginç şeyler söylemiş, ben de tanışmak istedim. O zaman gündem elektrik faturalarıydı, bunları anlatacak diye bekledim. ‘İzmir'e geldiğimde bunları duyacağım’ diye geldim dedi. İzmir solun kalesi değil. İzmir'in yapısı öyle de değil. Merkez sağ İzmir'de çok güçlü sonuçlar almıştır. 1984-1994 seçimleri, Osman Kibar dönemleri… Merkez sağın ve Demokrat Parti’nin kalesidir. Biz bununla ilgili bilimsel çalışmaları da yapıyoruz. ‘Herkes belediyeden şikayet ediyor’ dedi Youtuber. ‘İl ve ilçe belediye başkanlarından şikayet ediyorlar’ dedi. Aliağa'ya gidin şikayet duyamazsınız. Bergama'da şikayet duyamazsınız. 2002 yeni bir dönemin başlangıcıydı İzmir'de, 2002’de yüzde 17 alıp üçüncü olmuştuk. Son seçimde 37 aldık. Biz neden bunun üstüne çıkamıyoruz diye düşünüyoruz" diye anlattı.

BU BİR ALGI SİYASETİ
İzmir'de AK Parti'nin neden iktidar olmadığı ve üvey evlat gibi davrandığı yönündeki iddialara yanıt veren Sürekli, "2004, 2007 iklim değişti. Cumhuriyet mitingleri İzmir’de farklı bir algı oluşturdu. Yaşam tarzı üzerinden siyasi söylemler geliştirildi. Asılsız iddialarla. Biz merkez sağın çevre ilçelerinde oylarını aldık. Merkezde merkez sağın oyunu alamadık. Bunu değiştirmemiz lazım. Üzerimize iki şekilde algı yapılıyor. Birincisi yaşam tarzına müdahale ettiğimiz gerekçesiyle algı yapılıyor. Maalesef biz bunu kırmada başarılı olamamışız. Bu süreçlerin başından beri içindeyim. Yaşam tarzı konusunda hiçbir sorun yok. Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşam tarzına müdahale gibi bir şey olmadı. Bu bir algı siyaseti. Genel seçimde bu ön plana çıktı. Yerel seçimde ‘engelleniyoruz’ siyasetiyle yaşam tarzı siyasetini birleştirdiler, böyle karşımıza çıktı. Nerede engelleniyorsunuz? Belediyeler kanuna göre; iller bankasından pay alır ve herkesin alacağı pay bellidir. İllerin en büyük geliri burada ve bunu devletten alıyor. İzmir’de ulaşım perişan durumda, çok önemli bir projesi var, o olmasa İzmir'in vah haline. İzmir'i baştan başa İZBAN hattıyla dolandık. Burada lokomotif hükümet, hükümetle yerel idare ortak şirketi kurduk. Orada önder olan hükümet. Hükümet demiryolu ağlarını ve istasyonları yaptı" açıklamalarında bulundu.

O PROJE 2024'DE BİTECEK
Otogar - Halkapınar Metro hattı için de açıklama yapan Sürekli, "Bir rakam konur ve burada izbedel konur. İzbedeli söylemiyor, rakamı söylüyorlar. İzmir Ankara yüksek hızlı tren projesinin devamı. Onunla entegre bir proje, o yavaşladığı için onu bekliyor. Bakanlık açıkladı, 2024’te o proje bitecek. O biter bitmez onunla beraber yapılacak” ifadelerini kullandı.

KADİFEKALE İZMİR'İN SİMGE YERİDİR
Geçmiş yıllarda İzmir'de gündeme gelen 'İzmir parası, İzmir Bayrağı' gibi konular hakkında da değerlendirmelerde bulunan Sürekli, "Belediyede istihdam konusunda somut verilerle konuşuyorum. İzmir'de bu yönde yoğun iddialar duyduk. Valiliğin yazısı üzerine birkaç personelle ilişik kesildi. Kamuoyunda konuşulan iddialara göre daha fazla kişi var. Bu konunun hassas olduğunu açıkladım. Sabıkası olmasa bile terörle irtibatı olan var. Tüm belediyeler için araştırılsın dedim. Kendi hukukçuları ve birimleri var. Büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı konusunda HDP’nin aktif olduğu konuşuldu İzmir’de. Aday belirleme mekanizmasında da HDP’nin aktif olduğu çok konuşuldu. HDP tabanda rahatsızlık. Karşıyaka Konak gibi yerlerde tepki verildiğini görüyoruz. Kıbrıs ile ilgili açıklamalar da çok talihsiz. Kıbrıslılar karar vermediler dedi. Şiddetli kınamalarımız oldu. Bununla da yetinilmiyor, ‘Pagos’ kelimesi İzmir’e yerleşti. Biz bundan rahatsız olduk. Pagosla İzmir tarihine vurgu yapıyor ama Kadifekale İzmir'in simge yeridir. İzmir’de pandemi sürecinde iki tane festival yapıldı, buralara milli ve manevi değerlerimize hakaret edenler çağrıldı. Tepkiler verdik, ilki iptal edildi diğeri yapıldı. Bizim açıklamalarımız karşısında başkan bu söylemlere ara verdi. En son Yunanistan ile aramızda olan diyaloglardan sonra aynı günlerde Atina’ya gitti. Orada barış, dostluğa kurban edilemez gibi bir açıklama yaptı. AK Parti olarak bu ifadeyi kınıyorum. Bu süreçte bu açıklamalar yersizdir. Biz tepkilerimizi ortaya koyuyoruz ama siyasetimizi bunun üzerine kurmuyoruz. İzmir'in menfaatleri doğrultusunda siyaset yapıyoruz. Yerel seçime 6 ay kala İzmir'i konuşalım, 6 ay kala partiler çıksın rekabeti ortaya koysun" dedi.

İVEDİLİK İLE GÜNDEME GELECEK
Yapım süreci yılan hikayesine dönen Çandarlı Limanı ile ilgili de süreci değerlendiren Sürekli, "Biz oranın büyük bölümünü tamamladık. Altyapıyı bitirdik. Üst yapı ihalesinde talipli çıkmadı. Çandarlı Limanı konteynır limancılığına göre planlanmış. Konteyner limancılığı geride kalmış bir yöntem. Orada bir konsept değişikliğine gidilmesi lazım. Orada farklı yöntemlerin izlenmesi lazım, maliyet yönünden etaplar halinde ihaleye çıkması gerekiyor. Bakanlığımız üzerinde çalışıyor. Hem konsept değişikliğini hem de ihalenin bölünerek yapılması gündeme geldi. Orada ihaleye çıkılacak. İvedilikle gündeme gelecek bir konu" diye belirtti.

850 MİLYON TL KAYIP KAÇAK BEDELİ VAR
İzmir'de son dönemlerde gelen zamlar sonrası Türkiye'nin en pahalı suyunun kullanıldığının iddia edilmesini de değerlendiren Sürekli, "İzmir'de suyu 12 lira 39 kuruştan içiyoruz. İstanbul ve Ankara’da da daha pahalı olurdu ama AK Partili meclis üyeleri regüle görevi görüyorlar. İzmir’de çoğunluk onlarda olduğu için biz ret oyu versek de onlar zammı yapıyor. Böyle de kalmayacak, İzmir’de ulaşımda ve suda değişik bir formül buldular ve enflasyona bağladılar. Her ay zam geliyor. Enflasyon farkının üzerinde bir zam yaptılar yılın başında, bununla da yetinmediler her ay zam yapıyorlar. İZSU’da görev değişikliği yapıldı. Bürokratlara çıkarılan faturalar da çözüm değil. Burada zihniyet önemli. İzmir de su faturalarında kayıp kaçak oranlarına bakmak lazım. Eski sayaçlar, depolardaki sızıntı gibi durumlar sebebiyle kayıp kaçak bedeli en yüksek olan belediyeyiz. 850 milyon TL kayıp kaçak bedeli var, bu da faturaya yansıyor" diye konuştu.

BU İNSANLAR MAĞDUR EDİLMEMELİ
Uzundere'ye yerleştirilen ve geçtiğimiz günlerde 'çıkın' çağrısında bulunan depremzedeler ile ilgili de konuşan Sürekli, "Bu konu kabul edilemez. Depremden sonra yerel ne yaptı, hükümet ne yaptı? Şiddetle bu konuda itirazlarımızı yükseltiyoruz. İnsanları sokak ortasında bırakmayı kabul etmiyoruz. Bu insanlar mağdur edilmemeli. İzmirli teşkilat mensuplarına müjdemiz var, 9 Haziran Perşembe günü Cumhurbaşkanımız İzmir’e geliyor" değerlendirmelerinde bulundu.

CUMHURBAŞKANIMIZIN KAZANACAĞINA İNANIYORUM
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun Sonsöz TV'de Cumhurbaşkanlığı seçimi için kullandığı "HDP yok sayılamaz" sözlerinin de sorulmasını değerlendiren Sürekli, "Biz masaya 7’li masa diyoruz. Ben adayla hiç ilgilenmiyorum. Orada somut bir şey var. Seçimi cumhurbaşkanımızın kazanacağına inanıyorum. Geçen sene Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, adayı açıkladı, uluslararası güçler ne derse aday o olacak dedi. Biz cumhurbaşkanımızı İzmir’de de birinci yaparız. Yendik yine yeneceğiz. Altılı masada bir de HDP olduğunu söylüyoruz. Biz alanda yansımaları görüyoruz. Millet masadan ümidini kesmiş. Biz hep alandaydık. Vatandaşlarımız dertliler ama çözümü bizde görüyorlar. İzmir sokaklarında bunu görüyorum. Elektrik faturaları gündeme geldi. CHP’li siyasetçiler İzmir’de alana pek çıkmazlar. Yerel sorunlardan dolayı çıkmazlar, merkezde hiç gezmezler. Cumhur İttifakı’nın olduğu yerlere giderler ‘geri kazanacağız’ bahanesiyle. Onlar elektrik faturaları gündeme geldiği zaman çıktılar, öyle bir hava esiyor zannettiler ama umduklarını bulamadılar. Biz de çıktık, vatandaş önerilerini sundu biz de Cumhurbaşkanımıza taşıdık, sorunu çözdük. Biz sorunu kabul ediyoruz ve çözüyoruz. Karşı tarafta bu yok” dedi.

BAKTILAR SIKINTI VAR GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR
Seçim güvenliğinin tehlikede olduğu yönündeki muhalefet söylemlerine karşı çıkan Sürekli, "Gündemi değiştirmek, dikkatleri başka yöne çekmek istiyorlar. Altılı masanın düştüğü durumu görüyorlar. Baktılar sıkıntı var gündem değiştirmek istiyorlar. Seçim güvenliği konusunda açık ve netiz. AK Parti döneminde 15 seçim geçti bu konuda hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Ben İzmir’de görev alırken kendim sıkıntı yaşadım. Mağdur olan bir taraf varsa AK Parti birçok defa sandıklardaki özel yanlışlıklardan mağdur olmuştur. 2004 yılında Bornova’da bir seçim yapıldı. AK Parti seçimi 4 bin oyla kaybetti. CHP kazandı. Biz 2004 seçimlerinde İzmir merkezinde iyi almıştık. Buca’nın merkezinde. Biz 2004 seçimlerinde İzmir merkezinde iyi almıştık. Buca’yı kazanmıştık, Çiğli’de az farkla sandıkta kaybettik. Bornova’da 16 bin geçersiz oy var. 4 bin oyla biz seçimi kaybettik. Biz bunları da gördük, gerekli düzenlemeleri yaptık. AK Parti hükümetinin gerekli tedbirleri aldığını ve seçimin en iyi şekilde düzenlendiğini gördüm. Türkiye’de seçimler üzerine böyle spekülasyonların yapılması doğru değildir. Seçim yasasını yeni geçirdik, öneriler varsa orada konuşuldu. Türkiye’de seçim güvenliği üzerine bir sıkıntı yoktur. Algıları değiştirmek üzere, ilerideki olası yenilgilerine bir mazeret aramak için böyle bir yönteme başvurduklarını düşünüyorum. Tehlikeli bir oyun içerisindeler. Milletin iradesine hepimiz saygı göstermeliyiz. Bu bile milletin iradesi üzerine şimdiden yapılan bir oynamadır. Doğru değildir" ifadelerini kullandı.

KARŞIYAKA STADI İÇİN GELSİNLER KONUŞALIM
Son olarak Karşıyaka Stadı’nın akıbetine değinen Sürekli, “Karşıyaka stadı yapılacak, biz bu konuda her türlü desteğe varız. Onlar yapamıyorlar şimdiden engelleniyoruz nakaratına başladılar. Onu yapmayacaklar, yapacaklarsa da yine gelsinler konuşalım. Biz Karşıyakalılar bu stadı istiyoruz” dedi.

 
Meteoroloji uyardı: Sağanak etkili olacak
 
Mehmet KARABEL yazdı... Abide yıldıza İzmir alkışı!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret ASLAN 8 Haziran 2022 Çarşamba 13:07

Zamanında AKP'ye oy verdiğim için Allah benim belamı versin.Keşke ellerim kırılsaydı da AKP'ye oy vermeseydim.

Yorumu oyla      3      3  
8 Haziran 2022 Çarşamba 12:49

2 yıl sonra hızlı tren bitecekmiş. Mümkün değil. Hızlı tren çalışmalarında İzmir tarafında çalışma yok diye aşağıda yazılmış. Görülen o ki hattı Manisa üzerinden Menemen'de bırakacaklar. Kemalpaşa-otogar-Basmane ( ya da Alsancak ) kısmı iptal olmuş gibi duruyor. Yüksek hızlı tren yerine de hızlı tren yapılıyor. İZBAN gibi diyebiliriz. O da Menemen'de kalıyor. 15-20 yılda yapıla yapıla bu yapılmış olacak.

Yorumu oyla      2      3  
fıkra bu kadar 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:27

Çandarlı Limanı "ivedilikle" gündeme gelecek bir konuymuş.

Yorumu oyla      3      3  
hadı ordan 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:26

yht menemen tarafından gelicek halkapınarla alakası kalmadı ondan bile haberın yok. otogar metro ona baglı değil. izbanı sen yapmadın ortaksın ama hala tcdd ordan kıra alıyor. senın trafıkten şikayet etmeye hakkın yok..once metro yap öle konuş. f altay metrosu sızın kurdugunuz dumenler yuzunden gecikti.hala ecek acak konuşuyosun..siz izmirliyi salak yerıne koymaya devam ettikçe tabela partisi olmaktan kurtulamazsınız..

Yorumu oyla      3      3  
Gaziemirli 8 Haziran 2022 Çarşamba 11:17

Nükleer atıklar ne oldu, ağzınıza bile alamıyorsunuz

Yorumu oyla      4      3  
8 Haziran 2022 Çarşamba 11:01

Mazota zam yapan siz, ulaşım zammında belediye suçlu. O araçlar su yakmıyor. Sen önce bunu öğren. Siz yaptığınız zamları geri alın, ondan sonra gelin oy isteyin bizden. Ayrıca evet İzmir Sol'un kalesi. İtirazın mı var?

Yorumu oyla      4      3  
İZBAN ve OTOGAR Metrosu 8 Haziran 2022 Çarşamba 10:35

Beyefendinin İZBAN ile ilgili söyledikleri doğru değil. İstasyonların tamamını ve güzergahlardaki duvarları Belediye yaptı. DDY sadece mevcut hattını yüklü bir kira karşılığında kullandırıyor. DDY^nin yaptığı çağdışı sinyal sistemi nedeni ile İZBAN'ın kapasitesi arttırılamıyor. Otogar Metrosu yıllardır Hazretleri bekliyor. Neymiş Hızlı Treni bekliyorlarmış. Bu ne biçim zihniyet, Otogar Metrosu hızlı tren hattından mı gidecek? Eğer birleşim noktası varsa orayı çözersin ve hattın gerisini yaparsın. Bu kadarını da düşünemiyorlar mı?

Yorumu oyla      7      3  
private35 8 Haziran 2022 Çarşamba 09:14

çandarlı limanıihalesini kim aldı? neden bitmedi? neden konsept değişikliği yapılyor? plansızlık ve bilimden uzak birilerine para kazandırma yolu mu? pire limanı ile 10 yıl önce kıyaslanan çandarlı limanı olacaktı. Pire oldu deve biz pire bile olamadık. yazık .

Yorumu oyla      7      3  
İzmir 8 Haziran 2022 Çarşamba 09:03

Ankara-İzmir YHT projesi 2024'te bitecek diyorsunuz da projenin neden İzmir tarafından başlamadığını anlatmıyorsunuz Sn.Sürekli? Siz projenin cidden 2024'te biteceğine inanıyor musunuz? Daha Sivas'ı açamadınız.

Yorumu oyla      6      3  
İzmir 8 Haziran 2022 Çarşamba 09:00

Su ve ulaşıma her ay enflasyon oranında zam yapıyorlar diyeceğinize 7 tl olan mazotun nasıl 28 tl olduğundan bahsedin. Eshot su yakmıyor, personel giderlerini, amortisman ücretlerini, araç bakımlarını siz karşılamıyorsunuz. Kaldı ki 65 yaş üstü, İç İşleri Bakanlığı personeli vs. binişlerini de devlet olarak karşılamıyorsunuz. Böyle atıp tutmak kolay tabi.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili o isim İYİ Parti'ye transfer oldu!
Seçim sürecinin hızlanması ile partiler arasında üye kayıt transferleri ...
Dışişleri'nden AP'nin Türkiye raporuna tepki
Dışişleri Bakanlığı'nca "Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye raporundaki ...
Bakan Akar Rus mevkidaşı ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Şoygu ile ...
 
Maduro, Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine ...
AK Parti Aliağa’da düğüm çözüldü... Başkan belli oldu!
AK Parti İzmir’de istifa eden Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem’in yerine ...
CHP İzmir’den Cumhurbaşkanı’na suç duyurusu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi ve CHP İlçe Başkanları, Cumhurbaşkanı ...
 
Erdoğan, Bahçeli ile Beştepe'de görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ...
CHP lideri Kılıçdaroğlu: CHP eski CHP değil
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Gezi olayları dolayısıyla bu ülkenin gençlerine, ...
SP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç İzmir'de anlattı: İktidara geldiğimizde...
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç,Türkiye'de son ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva