HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2015 Cuma - 13:50

CHP İzmir'de bir işgal daha: Bu kez işçiler!

CHP İzmir İl Başkanlığı ikinci işgal krizi yaşanıyor. Geçtiğimiz ay Urla Balıklıova sakinleri tarafından işgal edilen başkanlık, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın Belediye İş Sendikası çalışanları ile yaşadığı kriz sonrası Belediye-İş sendikası tarafından işgal edildi. Sendika temsilcileri Karabağ’ın sendikaya yönelik baskısının sona ermesi için İl Başkanı Bedri Serter’den, Kılıçdaroğlu’nu devreye sokması istedi. Öte yandan il başkanlığına pankart asılması nedeniyle Serter ile sendikalılar arasında tartışma yaşanırken Serter açıklama yapmadan binayı terk etti.

CHP İzmir de bir işgal daha: Bu kez işçiler!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir İl Başkanlığı, ikinci kez işgal edildi.

Geçtiğimiz ay Urla Balıklıova sakinleri tarafından 3 gün boyunca işgal edilen başkanlık, Belediye İş Sendikası tarafından işgal edildi.  

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın belediyede çalışan Belediye İş’e bağlı çalışanları işten çıkarmasına ve sendikaya kapılarını kapatması nedeniyle il binasını işgal etti.



İl Binası önüne pankart asan çalışanlar, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’le pankartın asılması dolayısıyla tartışma yaşadı. Sendikalılar Serter’den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aracılığıyla Başkan Karabağ’la görüşülmesini istedi.  

VERİMSİZ DİYE İŞTEN ÇIKARDI
Sendika adına konuşan, Belediye İş Örgütlenmeden Sorumlu Genel Sekreteri Ali Çelenk süreci anlattı. Çelenk, “2015 Şubat ayında Belediye İş sendika örgütü olarak Bayraklı Belediyesi POST A.Ş.  şirketinde 260 arkadaş anayasal haklarımız doğrultusunda sendikamıza üye olduk.  Sendikamızda örgütlenme çalışması yapan 3 arkadaşımızı Hasan Karabağ işten çıkardı. Gerekçe olarak arkadaşlarımızın verimsiz olduğu söylendi.  Sendika haklarını kullandıkları için işten çıkarıldılar. Biz o günden bu yana demokratik görüşmelerle bu sorunu çözmeye çalıştık. Ama ne yazık ki sayın Karabağ, bütün girişimlerimize rağmen bu taleplerimize olumlu yaklaşmadı. Üzerine 14 arkadaşımızın daha aynı gerekçelerimizle iş haklarını feshetti.  Biz arkadaşlarımızın geri alınması için dava açtık 5 arkadaşımızın davası kabul edildi” dedi.



SENDİKA DEĞİŞTİRMEYE ZORLANIYORLAR
Belediye çalışanlarının tehdit altında sendikadan atılmaya zorlandıklarını söyleyen Çelenk, ”Biz arkadaşlarımızın davalarını açarken bu arkadaşlarımıza iş ve aş sağlamak zorundayız. Bu insanlar bu sendikanın fertleri. Düşmanlar bile el uzatsa birbirlerine cevap gelir. Biz Hasan Karabağ ile 6 aydır görüşemiyoruz. Biz sayın başkanın bizimle neden görüşmediğini öğrenmek istiyoruz. Bu yasal hakkımız. Şu an Hasan Karabağ, bizim oradaki arkadaşlarımızı baskı yoluyla başka sendikaya geçmeye zorluyor. Şu an arkadaşlarımız istifa ettiriliyor, etmeyenlerin başka bölümlere kaydırılacağı söyleniyor.  Belediye başkanımızın talimat verdiği meclis üyeleri ve başkan yardımcıları, hatta korumaları dahi sana bayram boyunca izin yok Belediye İş Sendikası’ndan istifa et der mi? Başkanın koruması kimin parasını kime teklif ediyor? Biz bunları reddediyoruz.  Bugün mücadele başlatıyoruz. Bu tutum devam ederse sadece burası değil Bayraklı’nın bütün sokakları bizimdir. Belediyenin bütün birimleri bizim mücadele alanımızdır. Eğer işten atılan arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanıyorsa biz onlarla vedalaşırız” diye konuştu.

SERTER, KILIÇDAROĞLU’NU DEVREYE SOKSUN
Serter’e taleplerini ileten Çelenk, “Ben Sayın İl Başkanımız burada CHP’nin en üst makamında. Bizim başka gidecek yerimiz yok. Sayın il başkanımızın sayın genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da devreye sokarak, önderlik yaparak işten atılan arkadaşlarımızın, davayı kazanan arkadaşlarımızın yasal olarak belediye başkanı işe alacak, sendika değiştirmek için yapılan baskı sona erdirilecek, başkan elini emekten çekecek. Özgürlük ve demokrasileri savunan bir partinin başkanı bunu yapacak.  Eğer bu parti gerçekten demokrasiyi savunuyorsa bu baskıya son verecek” ifadelerini kullandı.



PANKART KRİZİ
Öte yandan CHP İzmir İl Başkanlığı ön tarafında sendikalıların “atılan işçiler geri alınsın” yazılı pankartın asılması gerginlik yarattı. İlk olarak il yönetimi ile tartışma yaşadı. İl Başkanı Serter, pankartın asıldığı sıra il başkanlığına gelerek izin alınmadan asılan pankarta tepki gösterdi. İl başkanlığı girişinde sendikalılarla sözlü olarak tartışan Sertel, pankarta tepki gösterdi. Sertel, binayı terk ederek açıklama yapmayacağını söyledi.  Serter’in gitmesi üzerine çağrı yapan Çelenk, “Başkan gitmesin, gelsin görüşelim. Burası bizim de partimiz. Pankarttan çekinmesin. O pankart hepimizin” dedi.

BAYRAM SONUNA KADAR ÇÖZÜLMEZSE...
Sendikanın açıklamsının ardından CHP İl Yönetimi devreye girdi. Sendika temsilcileriyle CHP İzmir İl Sekreteri Osman Peri bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonunda yönetimin Karabağ'a ulaşmaya çalıştığı açıklanırken, sendikalılar yarın saat 14.00'a kadar işgalin süreceğini açıkladı. Öte yandan Karabağ krizinin Kurban Bayramı sonuna kadar devam etmesi halinde Bayraklı'nın bütün sokaklarında eylem gerçekleşeceği ifade edildi.
 

 
Manisa'da yüzleri güldüren bağış
 
Karı-koca komşu kadına tacizle suçlanıyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TARIK 18 Eylül 2015 Cuma 21:44

Taşeron işçiler askeri Ücret alıyor diyen yönetici işçilerin haklarını audi a6 larlamı arıyormuş, işçilerden aldıkları aidatlarla agalık yapmaya benzemez bu işler ağızlarında bi klişe laf Tayyip şöle böle kendilerine baksınlar önce, birde duvarda deniz gezmiş posteri yazık bu işçilere böle adamları barındırmayın kaç Yıldır yöneticilik yapıyorlar o koltuklarda düzeni kurmuşlar bizi işçi seçiyor derler

Yorumu oyla      15      14  
ahmet 18 Eylül 2015 Cuma 18:39

Eğer bunlar için de Kılıçdaroğluna ulaşılırsa artık Kılıçdaroğluna ulaşmak isteyenler haftada bir il başkanlığını işgal eder.

Yorumu oyla      14      5  
işçi 18 Eylül 2015 Cuma 18:01

Bu sendikaların hepsi seçim zamanı biz chp yi destekliyoruz diye açıklama yaparlar seçimden sonrada kavga bu ne ikiyüzlülüktür anlamadım şunu idrak edemiyorlar sendikanın siyasi tercihi olamaz işçinin çıkarına kim hizmet ediyorsa partisi odur marjinal partiler hariç tabiki.Olaya böyle bakmadıkça partide nasılsa oylar cepte derse sonra "bir belediye başkanı "çıkar belediye çalışanı bana oy vermesin ihtiyacım yok deme cürretini gösterir işçide avucunu yalamaya devam eder.

Yorumu oyla      14      6  
18 Eylül 2015 Cuma 14:46

CHP yi anlayan ve çözen varsa anlatsın

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Manisa’da liste depremi!
MHP'nin Manisa'da, 1 Kasım'daki seçim için milletvekili adayı 9 ismi belli ...
Eroğlu’ndan flaş açıklama: Yeniden İzmir adayı olacak mı?
Orman ve Su İşleri Bakanı listelerin YSK’ya teslim edilmesine saatler ...
CHP İzmir’de ‘engelleri kaldıracak’ zirve: 2016 yılını...
CHP İzmir İl Başkanlığı İzmir’deki engelli dernekleriyle bir araya geldi. ...
 
Kılıçdaroğlu’nun İzmirli danışmanından sert mesaj: Bu fareleri…
CHP’de dün gece yapılan PM toplantısına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Flaş! Tuğrul Türkeş MHP'den istifa etti
Seçim hükümetinde başbakan yardımcılığı görevini kabul edince partisi ...
AK Parti İzmir’de yerelden vuracak!
AK Parti, İzmir'de 30 ilçe belediyesinin 22'sini yöneten CHP'ye karşı ...
 
Flaş! MHP İzmir’de liste şoku yaşayan 2 vekilden ilk tepkiler
Bahçeli 1 Kasım’da sandığa gidecek 550 ismi açıklarken İzmir’de önemli ...
Erdoğan’dan 2 devlet başkanıyla tele-zirve
Cumhurbaşkanı Erdoğan François Hollande ve Kral Abdullah ile telefon görüşmesi yaptı.
Yeniden meclis yoluna giren Sertel’den ilk mesajlar…
CHP’de 7 Haziran genel seçimleri öncesi adaylığı düşürülen Atilla Sertel ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva