HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2015 Cuma - 10:14

Yeniden meclis yoluna giren Sertel’den ilk mesajlar…

CHP’de 7 Haziran genel seçimleri öncesi adaylığı düşürülen Atilla Sertel 1 Kasım’da yapılacak erken seçimde listeye geri döndü. Egedesonsöz’e konuşan Sertel partinin İzmir’de oy ve milletvekili sayısını artıracağını söyledi.

Yeniden meclis yoluna giren Sertel’den ilk mesajlar…

EGEDESONSÖZ – CHP’de dün gece yapılan Parti Meclisi toplantısında 1 Kasım’da partiyi sandığa götürecek isimler belli olurken, İzmir listesinde de değişikler oldu.

7 Haziran’da yapılan genel seçim öncesinde önseçim sandığından başarıyla ayrılarak meclis yoluna girdiği halde Yüksek Seçim Kurulu tarafından Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyesi olduğu gerekçesiyle adaylığı düşürülen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Atilla Sertel de listeye dönüş yaptı.

Önseçimde seçildiği ikinci bölgede 6.sıradan aday olan Atilla Sertel Egedesonsöz’e konuştu ve meclis yolunda ilk mesajlarını verdi.

Sertel, “Üyelerin verdiği kararın Genel Merkez tarafından ciddiye alınıyor ve demokratik kurallar çerçevesinde yerine getiriliyor olmasını çok önemsiyordum. Bu durum gerçekleşti ve önseçimden çıktığım sıraya yazıldım. Bu da beni çok mutlu etti. Artık partilerde atama dönemi bitmelidir. Valiyi, kaymakamı atayabilirsiniz ama milletvekili ya da belediye başkanını halka ve üyeye sormak zorundasınız. Böyle bir sistem hem partinin oyunu artırır hem de partiye güveni sağlar. Daha iyi sonuç alacağımızı düşünüyorum. CHP’nin iktidar olması gerekiyor, Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. Barışın, özgürlüğün, ekonominin daha iyi olması için CHP Türkiye’de iktidar olmalıdır. 1 Kasım seçimlerinde İzmir’de yüzde 55’in üzerinde bir oy oranı alacağımıza inanıyorum. Her iki bölgede de mevcut milletvekili sayımızın daha üzerine çıkacağız. Bu süreçte şahsıma destek verenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

SUSAM NE DEDİ?
Öte yandan Parti Meclis Üyesi Eski Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın toplantıda Sertel’in Kamil Okyay Sındır’ın gerisine yazılmasını istediği öne sürüldü. Parti ise öneriyi kabul etmezken Sertel’i önseçimden çıktığı 6.sıraya, Sındır’ı ise 7.sıraya koydu.

Parti kulislerine Susam'ın Sertel'in adaylığına karşı çıktığı yansırken kununun muhatabından açıklama geldi.

Susam, "Toplantıda 'Sertel'i istemiyorum' demedim. Orada özellikle ikinci bölgede genel başkan ile birlikte kontenjan sayısının 4 olduğunu bir tanesinin düşürülerek Sertel'in beşinci sıraya, Sındır'ın ise altıncı sıraya yazılmasını istedim. Böylece 1 Kasım seçiminde meclise giden altıncı sıradaki milletvekili Sındır, alınan oylara göre yine meclise gidecekti. Bunları ifade ettim. Sertel'in adaylığına karşı çıkmam söz konusu değildir" dedi. 

CHP’de yeniden aday olan milletvekilleri de listeyi değerlendirdi. İşte o yorumlar…



İZMİR MİLLETVEKİLİ ÖZCAN PURÇU: Genel başkanımız bu konudaki açıklamasını yapmıştı. Tereddüdümüz yoktu. Tüm arkadaşlarımızın mevcut yerlerini koruması gerekiyordu. Sağ olsun genel merkez de onu da yaptı.  Partimize, halkımıza, İzmir’imize hizmet etmek istiyoruz. Seçildik ama hizmet edemedik. Meclis açık değildi, süreç izin vermedi bir takım şeyler yaşandı ve olmadı. Hak edilen ve olması gereken yapıldı.


 
İZMİR MİLLETVEKİLİ TACETTİN BAYIR: Genel başkan ne söylediyse o olur. ‘Önseçimden çıkanları koruyacağım’ dedi ve öyle yaptı. Bu tabloyu bekliyorduk.

Listenin şekillenmesiyle 7’inci sıradan 8’inci sıraya gerileyen Ali Engin ise, “Hayırlısı olsun. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan ötürü sıra mevki makam düşünecek değilim. Neyse var gücümüzle çalışacağız. Siyasette her şey var. Siyaset beklentilerle değil realiteyle yapılır” dedi.



ALİ ENGİN: Hayırlısı olsun. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan ötürü sıra mevki makam düşünecek değilim. Neyse var gücümüzle çalışacağız. Siyasette her şey var. Siyaset beklentilerle değil realiteyle yapılır” dedi.

 

 
Reyting raporu: Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı geçti!
 
Mekke'de bu kez faciadan dönüldü!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmırli 18 Eylül 2015 Cuma 23:11

Chp bu listeye 6 tipi bile çıkarmaz alevi oyları HDP gidecek

Yorumu oyla      12      5  
SERTEL 18 Eylül 2015 Cuma 20:14

Sertelin listeye girmesi ile bu bölgede 9ncu vekil hedefine yol alındı.

Yorumu oyla      16      7  
Erbil SERT 18 Eylül 2015 Cuma 19:13

Sayın Atilla SERTEL'i 1989 dan beri tanırım buralara tırnaklarıyla tırmalayarak geldi. Daha önce hakkı yenmiş idi, şimdi hak yerini buldu diye düşünüyorum.Kendisine Milletvekilliğinde şimdiden başarılar dilerim.

Yorumu oyla      20      5  
eskişehirli 18 Eylül 2015 Cuma 11:17

sayın atilla sertel listeye girmiş listeye giremediğinde çok tepki oldu CHP ye oy verilmedi denmişti demekki şimdi 8 miletvekilini CHP nin çok rahat çıkarması gerekiyor sayın atilla sertelle

Yorumu oyla      27      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Reyting raporu: Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı geçti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu, önceki gece farklı ...
MHP İzmir’de liste bombası: 2 milletvekili...
Bahçeli tüm 7 Kasım’da sandığa gidecek 550 kişilik listeyi yayınlarken ...
AK Parti-SP ittifakında hareketli gece
AK Parti ile Saadet Partisi (SP) arasında sayı engeline takılan ittifak ...
 
Gökçek’ten CHP bombası: PM’yi canlı yayınladı
Melih Gökçek, CHP'nin vekil listelerinin belirlendiği PM toplantısında ...
CHP’de fotoğraf netleşti: Kimler aday oldu/olamadı?
CHP 1 Kasım seçimlerine katılacağı adayların isimlerini belirledi.
MHP’de liste bombası: O isim aday gösterilmedi
Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) aday listesi netleşti. Listedeki ...
 
AK Parti'nin kurucusundan sürpriz CHP çıkışı!
CNN Türk'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın konuğu olan, AK Parti'nin ...
Abdullah Gül sessizliğini bozdu: Siyasete dönecek mi?
11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uzun süreden sonra ilk kez televizyonda ...
Flaş! CHP’de İzmir kararı: Liste nasıl şekillendi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yürütme ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva