HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2015 Cuma - 10:23

Flaş! MHP İzmir’de liste şoku yaşayan 2 vekilden ilk tepkiler

Bahçeli 1 Kasım’da sandığa gidecek 550 ismi açıklarken İzmir’de önemli bir değişiklik oldu. 7 Haziran’da Meclis’e giden 2 ismin yerine kadın aday tercih edilirken, 3.sıraya kayan Savaşan ve Koç’tan önemli mesajlar geldi.

Flaş! MHP İzmir’de liste şoku yaşayan 2 vekilden ilk tepkiler

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçim öncesi partilerin YSK’ya listeleri teslim etmesine 24 saatten az bir süre kala MHP’de sandığa gidecek 550 isim belirlenirken, İzmir’de çok önemli bir değişiklik yaşandı.

7 Haziran’da 2 bölgeden 4 ismi Ankara’ya gönderen parti İzmir listelerinde 2.sıralara kadın aday yazma kararı alırken milletvekilleri Aslan Savaşan ve Murat Koç 3.sıraya kaydırıldı.

Flaş gelişme sonrası Egedesonsöz’e konuşan İzmir Milletvekilleri kararı değerlendirdi.



“SORUN YOK, DAHA ÇOK OY ALIRIZ”

ASLAN SAVAŞAN: Diğer partilerde de bir bayan önderliği var. Kılıçdaroğlu’nun önüne bile bir bayan konuldu. Benim açımdan bir sıkıntı yok. Bu dönem daha iyi bir sonuç alacağız.  Biz dava partisiyiz. Ben sıralamamdan memnunum. Bayanların öne çekilmesi daha mantıklı… Daha çok oy alacağımızı düşünüyorum.



“HAYIRLISI NEYSE…”

MURAT KOÇ: Hiçbir şey söylemiyorum. Pazartesi günü konuşacağım. Listeler Yüksek Seçim Kurulunda yayınlansın ondan sonra konuşalım. Tepkili değilim Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu yazsın. Ben bu sıradan da seçilirim ama bakalım yorumumu daha sonra yapacağım.



'SAMİMİYETİM EN BÜYÜK GÜCÜM'
Öte yandan MHP’de 2.bölgenin 2.sırasını alan Senem Kılıç’tan önemli mesajlar geldi. Kılıç, MHP'nin iki bölgenin ikinci sıralarına kadın aday yerleştirilmesinin İzmir gibi pek çok dinamiği içinde bulunduran kent adına önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, "İddialı adaylardan biri olacağım. Sıramın farkındayım, elimden geleni yapacağım. Bu benim 3. sıradaki adaylara boynumun borcudur. Ne gerekiyorsa yapacağım. 7 Haziran'da samimiyetim en önemli gücümdü. Sıra ve bölge gözetmeksizin gözü kapalı hedefe kilitlendik. Ülkenin içindeki kaotik durumunda partimizin sağduyulu duruşunu seçmene doğru anlatacağız. 'Haklı çıktık' demeyeceğiz. Bu ateşin sönmesi ülkeye huzur ve refahın gelmesi için kendi kardeşlik ve barış dilimizi korumak istiyoruz. Silahla barış isteyen bir dil değil bu. Etnik köken, din, dil, ırk ayrımı yapmadan yapacaklarımızı anlatacağız. İddialı adaylardan biri olacağım. Sıramın farkındayım, elimden geleni yapacağım. Bu benim 3. sıradaki adaylara boynumun borcudur. Ne gerekiyorsa yapacağım" dedi.


 
'SEÇMEN KADIN ADAY İSTEDİ'
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, kadın adayların yetersizliği konusunda eleştiriler aldıklarını, yaptıkları kamuoyu yoklamalarında seçmenin kadın aday görmek istediğini tespit ettiklerini belirterek, "7 Haziran'da İzmir'de iki bölgeden ikişer miletvekili çıkarmıştık. Şimdi inşallah dörder vekil hedefliyoruz. Zaman zaman kadın adayların geride olduğuna ilişkin eleştiriler vardı. Değerlendirmeler yapıldı, kamuoyunda kadın milletvekili adaylarına yönelik olarak daha fazla talep geldi. Daha önce seçilmiş milletvekillerimizi de parlamentoya yeniden taşıyacak şekilde daha güçlü bir yapıyla gelme listesi bu" dedi. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir'de 1. sıradan 13. sıraya kadar her adayın partinin başarısına kilitlendiğini belirterek, "Türkiye'yi bulunduğu bu ortamdan, kaostan çekip çıkaracak tek parti MHP'dir. Tüm milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bir bütün halinde İzmir'den MHP'nin tek başına iktidarına güç verecek desteği alacağız. Diğer siyasi partilerden daha fazla oy almak istiyoruz" dedi.
 

 
Başkan Pekdaş çalışma arkadaşlarıyla bayramlaştı
 
Karşıyaka üst protokolü hizmet için buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan 2 devlet başkanıyla tele-zirve
Cumhurbaşkanı Erdoğan François Hollande ve Kral Abdullah ile telefon görüşmesi yaptı.
Yeniden meclis yoluna giren Sertel’den ilk mesajlar…
CHP’de 7 Haziran genel seçimleri öncesi adaylığı düşürülen Atilla Sertel ...
Reyting raporu: Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı geçti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu, önceki gece farklı ...
 
MHP İzmir’de liste bombası: 2 milletvekili...
Bahçeli tüm 7 Kasım’da sandığa gidecek 550 kişilik listeyi yayınlarken ...
AK Parti-SP ittifakında hareketli gece
AK Parti ile Saadet Partisi (SP) arasında sayı engeline takılan ittifak ...
Gökçek’ten CHP bombası: PM’yi canlı yayınladı
Melih Gökçek, CHP'nin vekil listelerinin belirlendiği PM toplantısında ...
 
CHP’de fotoğraf netleşti: Kimler aday oldu/olamadı?
CHP 1 Kasım seçimlerine katılacağı adayların isimlerini belirledi.
MHP’de liste bombası: O isim aday gösterilmedi
Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) aday listesi netleşti. Listedeki ...
AK Parti'nin kurucusundan sürpriz CHP çıkışı!
CNN Türk'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın konuğu olan, AK Parti'nin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva