HABERLER>EKONOMİ
21 Temmuz 2022 Perşembe - 11:14

CHP'den İzmir'de 'çalıştay' hazırlığı... Kılıçdaroğlu katılacak mı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Mehmet Hasan Eken, İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin ile biraraya gelerek İzmir'de bir Sokak Çalıştayı yapabileceklerini söyledi

CHP den İzmir de  çalıştay  hazırlığı... Kılıçdaroğlu katılacak mı?

CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve Türkiye Ekonomik ve Mali Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, İzmir'de sokak emekçilerinin temsil edildiği İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi'ni ziyaret ederek Başkan Evren Laçin ile biraraya geldi. Kendisinin de okul yıllarında Kemeraltı'nda seyyar satıcılık yaptığını ve zaman zaman zabıtaların uyarısıyla karşılaştığını vurgulayan Eken, seyyar satıcıların sorunlarını kendisinin de bizzat yaşadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sokak emekçilerinin gücünün farkında olduğunu ve seyyar satıcıların kayıt altına alınmak, sosyal güvenceye kavuşmak gibi haklı taleplerin de yerine getirilmesi için çaba sarf ettiğinin altını çizen Eken, gerçekleştirilen etkinliklerde de başta seyyar satıcılar olmak üzere esnafın sorunlarını sık sık dile getirdiklerini açıkladı.

'KILIÇDAROĞLU DA KATILIR'
Kılıçdaroğlu'nun programına uygun olacak şekilde İzmir'de Eylül ayında bir Sokak Ekonomisi Çalıştayı düzenlenebileceğini aktaran Eken, "Sayın genel başkanımız da bir günlük bu Çalıştay'ın açılış konuşmasını yapabilir. Çalıştayda, sokak ekonomisi üzerine önemli çalışmaları bulunan ve halen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görevli olan Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu ile Doç. Dr. Osman Sirkeci  hocalarımız hem sektörü hem de akademik yönünü iyi bildikleri için işin teoriği ile pratiği çok daha doğru bir şekilde ele alınır.  Çalıştay sonunda ortaya çıkacak rapor, ülke genelinde sayıları 6.5 milyonu bulan sokak emekçilerinin topluma ve ekonomiye kazandırılması için bir yol haritası niteliğinde olacaktır" diye konuştu.

'BENİ ŞAŞIRTTINIZ'
İzmir Seyyar Satıcılar Derneği binasını da ilk kez ziyaret ettiğini belirten yapan Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, "Sokak sokak gezen geri dönüşüm işçilerinden, meyve ve sebze satıcılarına kadar milyonlarca insan bu şekilde karnını doyuruyor. Fakat bunlar sigortasız, güvencesiz, toplum dışına itilerek çalışıyor. İşte CHP olarak biz de ötekileştirilen bu kesime destek olmalıyız. Genel Başkanımızın iktidara gelince kuracağını vurguladı Esnaf Bakanlığı da bu anlamda son derece önemli. Açıkçası derneğin bu denli vizyon sahibi ve girişimci olduğunu tahmin etmemiştim. Burada sizlerin ne kadar aktif ve donanımlı olduğunuzu görünce şaşkınlık yaşadım" ifadelerini kullandı.

'YILDA 200 MİLYAR TL'
İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin de geçtiğimiz haftalarda Ankara'ya giderek TBMM'de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuğu olduklarını ve hazırladıkları raporu ilettiklerini söyledi. Laçin şöyle konuştu: "Ülke genelinde 6.5 milyon İzmir'de ise 250 bin seyyar satıcı bulunuyor. Ülke genelindeki seyyar satıcıların ülke ekonomisine bir günlük katkısı 1 milyar lirayı, yılda ise 200 milyar lirayı geçiyor. Gerek vatandaşların alım gücünün düşmesi, gerekse korona süreci hem sabit esnafı hem de sokak emekçilerini çok zorladı ve artık dayanacak gücü kalmadı. Ekmek teknesi müzik aletlerini satarak evini geçindirmeye çalışan müzisyenler var. İşte bu sorunlarımızı, önerilerimizi, yapılabilecek işbirlikleri ve projeleri Çalıştay'da konuşup yol haritamızı oluşturmalıyız. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı böylesi bir Çalıştay, bizler için de son derece önemli."  

 
Karabağlı'dan adaylık çıkışı: Kıvılcımı çakacağım!
 
Başkan İduğ direksiyona geçti... Bornova'da dijital atak!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 21 Temmuz 2022 Perşembe 13:14

Sayın genel başkan baş danışmanı,ısmarlama çalıştay yapmak yerine bütün izmir ve ilçelerinin ziyaret ederek sorunları yerinde görünüz yanınıza kalabalık belediye başkanlarını alarak yapmayınız çünkü size doğru ve gerçekleri ortaya koyamazlar,yoksa sonrasında esnafı üzerler bu bir gerçektir...

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fiyat İstikrarı Komitesi'nden enflasyon vurgusu!
Bakan Nebati başkanlığında toplanan Fiyat İstikrarı Komitesi'nde, kamu ...
Emekli maaşını taşıyacaklar dikkat... Promosyon yarışı kızıştı!
Emekli maaşları temmuz ayında yüzde 42 oranında zamlanıp da yeni maaşlar ...
Hazine alacakları 21,4 milyar lira oldu!
Hazine alacakları, haziran sonu itibarıyla 21,4 milyar lira olarak gerçekleşti.
 
Merkez Bankası rezervleri açıklandı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplam rezervleri 8 Temmuz haftasında ...
İzmir oyun satışlarında üçüncü oldu!
Mobil, PC ve konsol platformlarında hem oyun, hem de oyun içi alımlarda ...
Vatandaşlar ‘kanser' riskine dikkat çekmişti… HABAŞ'ın dev tesisi bakanlık kantarında!
Halkın ÇED toplantısına katılarak ‘kanser riskine’ dikkat çektiği HABAŞ’ın ...
 
Tüketici güveni tarihi dipten çıktı
Haziranda tarihin en düşük seviyesine gerileyen tüketici güven endeksi ...
Piyasaların gözü faiz kararında: Yarın açıklanacak
Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası'nın faiz kararında. Para Politikası ...
Bitcoin 5 hafta sonra 23 bin doları aştı
ECB'nin 50 baz puanlık faiz artırımına gideceği beklentisiyle dolar geçen ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva