HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2022 Çarşamba - 12:28

CHP'den AK Parti'ye 'arbede' tepkisi!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından koku sorunu sebebiyle Çiğli Arıtma Tesisi Sahası'nda yapılmak istenen yapılmak istenen basın açıklamasında arbede yaşanmıştı. Arbede esnasında İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin sözleri ise CHP'den tepki aldı.

CHP den AK Parti ye  arbede  tepkisi!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından Çiğli Artıma Tesisi Sahası kapısında meyda gelen arbedenin yankıları sürüyor.

Olayla ilgili olarak ise CHP'den tepki geldi.

-SÜREKLİ ARBEDE ESNASINDA NE SÖYLEDİ?

SEYİT TORUN: SAYGISIZLIĞIN HESABINI YARGI ÖNÜNDE VERECEKSİNİZ
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyti Torun yaptığı açıklamada "Görevini yapan belediye çalışanlarına saldıracak kadar acizsiniz. Saraydan feyz alıyor, artık kibrinizde boğuluyorsunuz. Provokasyona gelmeyen personelimizin yanındayız. Bu saygısızlığın hesabını yargı önünde vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

MURAT BAKAN: KURULAN TEZGAHI İFŞA ETMEK GEREK...
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan açıklamasında şunları söyledi:

"AKP İl Başkanı ve yanındakiler, önceden haber vermeksizin Büyükşehir Belediyemizin arıtma tesisine izinsiz girmeye çalışıp, sakince görevini yapan emekçilere zorbalık yapıp, kaos yaratıyor.

Görüntüler olmasa; biri Kerem Ali Sürekli böyle böyle yaptı diye anlatsa, inanmazdım...

Özel güvenlik görevlileri üzerinden yürütülen bu saldırgan ve manipülatif tavırları, ağzından çıkan o çirkin sözleri sayın Sürekli’ye hiç yakıştıramadım.

Bu planlı baskın ve zorbalıkla ilgili önce güvenlik görevlisi kardeşlerimizden sonra tüm İzmirlilerden özür dilemeliler.

Ayrıca AKP İl Başkanlığı’nın kurduğu tezgahı da ifşa etmek gerek. Güya basını davet ediyorlar. “Yer: Basın açıklaması yapılacak yere İl Başkanlığımızdan, servis kaldırılacaktır.” Var mı buna bir açıklamanız?

YÜCEL: BİR TELEFON ETSELERDİ...
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise şunları söyledi:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Çiğli Atıksu Arıtma tesisi girişinde yaşanan olayı üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. AKP İl başkanı Kerem Ali Sürekli ve İBB meclis üyesi Özgür Hızal, bir telefonla ziyaretlerini önceden kuruma bildirmiş olsalardı, bu tatsız olay yaşanmazdı.

Her ikisi de hukukçu olan sayın mevkidaşım ve meclis üyesinin, özel güvenlik görevlilerin 5188 sayılı yasa uyarınca  görev alanlarında kolluk kuvvetlerinin bir çok yetkisine haiz olduğunu bilmeleri gerekir.

Sadece görevlerini yapmaya çalışan özel güvenlik görevlileri üzerinden gündem yaratmaya çalışılması hiç hoş olmamıştır. Elbette İzmir’de muhalefette olan AKP istediği konuda basın açıklaması yapma özgürlüğüne sahiptir. Ancak, CHP İzmir olarak biz bu tür açıklamalar öncesinde, nasıl ilgili devlet kurumlarıyla iletişime geçiyorsak ve kolluk kuvvetlerinin güvenlik ile ilgili hassasiyetlerini gözetiyorsak, kendilerinin de kurumların işleyişine ve güvenlik hassasiyetlerine saygı göstermesi gerekir.

BAYIR'DAN SÜREKLİ'YE 4 SORU
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır şunları söyledi: “Sayın İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Beye ithafen;

1- ‘’Ben eski milletvekiliyim. Eski meclis üyesiyim. Şu anda da İl Başkanıyım. Basar geçerim ben. Haydi engel olun’’ İfadelerinizi kamuoyu değerlendirecektir.

2- Basın açıklamasını yapmak için, kurumlara bilgilendirme yaptınız mı veya izin aldınız mı? Yaptı iseniz, hangi kurumlara bilgilendirme yaptınız?

3- Sizin İl Başkanı olmanız, belediye kurumlarına bilgi vermeden rahatlıkla girmenizi ve o iştiraki eleştirmenize imkân mı kılmaktadır?

4- Orada işini yapan güvenlikçi kardeşlerimize nasıl hareket edeceğini söylemek size düşmez. Emekçi arkadaşlarımız nasıl davranacağını zaten bilirler. ‘Orada böyle duracaksın, şöyle duracaksın’ gibi emir kipi ile kurulan ifadeler son derece üzücüdür. Ayrıca, ‘Asker duruşunda durma’ derken, neyi ima etmek istediniz?

5- Yanınızda eşlik eden kişilerin, emekçi kardeşlerimize fiziki müdahalede bulunması kabul edilemez bir davranış biçimidir.

6- Bu arada ‘’faşistlik’’ kavramına değinmişsiniz. Sayın Sürekli, ‘’20 yıllık iktidarınıza bakarsanız, ‘daha doğrusu aynaya doğru bakarsınız’, o sözü kimi bağladığını göreceksiniz. Bu kelimeyi kuracak en son partilerden birisiniz.’’

7-  Son olarak; Güvenliklerin isimlerini alarak, aklınızca gözdağı mı vermeyi amaçladınız? Teröristler ile bağlantı kurmak hangi aklın tutulmasıdır? Bu şekilde davranarak mı İzmir’de oyunuzu yükseltmeye çalışacaksınız? Bu söylemi gerçekleştirdiğiniz için şu anda kendinizden utanıyor musunuz?

İŞTE TAM DA BU DAVRANIŞLARINIZ YÜZÜNDEN İZMİR’İMİZİN DOKUSUNA UYMUYOR, YAKIŞMIYORSUNUZ…

MAHİR POLAT: MAHALLE KABADAYISI TAVIRLARIYLA...
Mahir Polat açıklamasında şunları söyledi:

"Emriniz olur Kerem Ali Sürekli! İşini yapan güvenlik görevlilerinin nasıl duracağına karışmak, kendisini devletin sahibi görmek,mahalle kabadayısı tavırlarıyla görevlileri tehdit etmek ancak size yakışırdı. Tabi siz yargıya tak diye talimat verirsiniz, şak diye görevden aldırırsınız"

SERTER: ZORBALIKLARINIZ BİZE SÖKMEZ!

Serter açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

AKP İzmir İl Başkanı izin istemeden,baskınla girmeye çalıştığı Çiğli Arıtma Tesisi’nde görevli kardeşlerimize zorbalık yapmıştır! İzmir’de de tek adam düzenini sürdüren sana sesleniyorum:İzin alırsanız her yerde doğru bir şekilde karşılanırsınız.Zorbalıklarınız bize sökmez!

SINDIR: EŞKİYA MİSALİ...

CHP'li vekil Kamil Okyay Sındır ise şu şekilde konuştu:

Ne yazıktır ki AKP yöneticileri memleketin her yerinde kendilerini kamuda Cumhurbaşkanı  yetkilerine haiz üstün şahsiyetler olarak görüyorlar. Karakollarda polisimizi sıraya sokmalar, kaymakam makamını işgal etmeler, kamusal alanlara izinsiz ve eşkiya misali zorbalıkla baskınlar… Az Kaldı !

PURÇU: RANDEVU TALEP ETSEYDİNİZ...

CHP'li vekil Purçu da Soyer'e şu şekilde destek verdi:

AKP İl Başkanı ve il yöneticileri, habersizce arıtma tesisine izinsiz girmeye çalışmış ve kaos yaşanmıştır.Sayın Başkan; bizler misafirperver insanlarız. Randevu talep etseydiniz ya da  @tuncsoyer'e haber verseydiniz; sizi bilakis kapıda karşılardı.

BEKO: BU OYUNA KİMSE GELMEYECEK

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko açıklamasında şunları belirtti;

 "20 yıldır iktidarda olup, ülkeyi baskıyla, anti demokratik uygulamalarla yönetenlerin İzmir'deki temsilcileri de; baskıyı, zorbalığı, tahriki ve provokasyonu tercih ediyorlar. Ama artık tükeniyorsunuz, bu oyuna kimse gelmeyecek; boşuna uğraşmayın. Elinizi de ekmeğini çıkarmanın peşinde olan emekçilerden çekin!"

 

 
TIR köprüye sıkıştı… Trafikte aksama yaşandı!
 
Altay'da Zeki'den iyi haber geldi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 6 Ekim 2022 Perşembe 08:53

Bu kurum ve kuruluşların kapılarını ziyâret etmek moda oldu,çare bulun çare olunuz,bizden olsun çamurdan olsun mantığını bırakın artık,hiç bir partide çalışmayan adamını değiştirmiyor sıkı savunuyorlar...

Yorumu oyla      2      3  
haydar haydar 6 Ekim 2022 Perşembe 08:40

sayın bayır ben eski vekilim ben eski meclis üyesiyim ben il başkanıyım basar geçerim ifadesini göstermezseniz dünyanın en algıcı insanısınız!

Yorumu oyla      2      3  
hzs 6 Ekim 2022 Perşembe 08:36

Güvenlik görevlisinin duruşunu asker duruşu, hazır ol duruşu diyerek dolaylı olarak askeri faşistlikle suçlamak hangi aklın ürünüdür? MSB lığı bu konuyu açıklamalı ve bu sözler için suç duyurunda bulunulmalıdır...

Yorumu oyla      3      3  
İZMİR YERLİSİ 5 Ekim 2022 Çarşamba 14:01

Söylemleriniz hep aynı sıkıştınızmı militan, hdp ,fetö halk bu sözlerden bıktı

Yorumu oyla      12      3  
Alen doğu gencer 5 Ekim 2022 Çarşamba 13:56

yıllarca hukuk herkes için lazım dedik ama bir türlü dinletemedik. ne diyelim devran dönüyor. etme bulma dünyası.

Yorumu oyla      9      3  
T.C. Vatandaşı 5 Ekim 2022 Çarşamba 13:37

Hiç kimse şunu unutmamalı, HUKUK bir ülkede yara almışsa ve gerçek anlamda işlemiyorsa... bunun sonu felaket ve kaostur. NOKTA

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'Buca Cezaevi' yanıtı: Yeşil alan yok, AVM yapan sizsiniz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, yıkımı tamamlanan Buca ...
AK Parti İzmir’in basın açıklamasında arbede!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından Çiğli Arıtma Tesisi Sahası kapısı ...
CHP’li Torun ‘Fotoroman Süleyman’ diyerek yüklendi… ‘Belediyelerimize teşekkür et’
CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Seyit Torun, Mersin Büyükşehir ...
 
CHP İzmir’in dayanışma yemeğinde şok… Yumruklar konuştu!
CHP Kiraz İlçe Örgütü tarafından düzenlenen dayanışma yemeğinde İlçe Gençlik ...
AK Partili vekil koronaya yakalandı!
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.
Erdoğan: Gereği neyse her zaman yapacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ...
 
Binali Yıldırım koronavirüse yakalandı
AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Covid-19 ...
Özhaseki: Başörtüsü Türkiye'nin gündeminden düştü
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ...
CHP başörtüsü teklifini Meclis'e sundu!
CHP'nin başörtüsü ile ilgili 3 maddelik kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva