HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2023 Pazar - 08:25

CHP’de parti örgütüne 'İyi Parti' modeli!

Olağan Kurultay öncesinde yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) belirleyecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İyi Parti’de olduğu gibi örgütleri kendisine bağlamak istediği öğrenildi. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya da Genel Sekreterlik önerildiği ifade edildi. Yeni MYK’nın mevcuda göre daha fazla genç ve daha fazla kadından oluşacağı da belirtiliyor.

CHP’de parti örgütüne  İyi Parti  modeli!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de başlayan hareketlilik Parti Meclisi ve Milletvekili kapalı grup toplantısıyla devam etti. Parti Meclisi’nin ardından yapılan açıklamada olağan kurultay sürecinin başlatılacağı belirtilirken gözler de Kılıçdaroğlu’nun belirleyeceği yeni MYK’ya çevrildi. “Değişim” mesajı veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nu ziyaretinin ardından belirlenecek MYK’da yer alacak yeni isimler merak edilirken en köklü değişikliğin örgütlerle ilgili yapılacağı öğrenildi.

İYİ PARTİ’Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ
T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun dar kapsamlı bir toplantıda örgütleri kendine bağlamak istediğini söylediği öğrenilirken, bu konuda örgütleri kendisine bağlayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i örnek gösterdiği de konuşuluyor. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya da Parti Genel Sekreterliği görevinin teklif edildiği ancak Salıcı’nın henüz bu konuda bir yanıt vermediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’nın mevcuda göre daha fazla genç ve daha fazla kadından oluşmasını istediği de belirtiliyor. Yeni MYK’da Deniz Demir, Murat Emir, Zeynel Emre, Aysu Bankoğlu, Ayşe Eser Danışoğlu gibi isimlerin yer alacağı da kulislerde konuşuluyor.

ANKARA ÖRGÜTÜ DE “DEĞİŞİM” DEDİ
Bu arada CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’nın da bu hafta içinde il yönetimi, ilçe başkanları, il gençlik kolları, il kadın kolları ve il disiplin kurulu üyeleriyle bir araya gelerek çeşitli toplantılar düzenlediği ve seçim sonrası süreçle ilgili fikirlerini aldığı öğrenildi. Toplantılarda Genel Merkez’e yönelik “değişim” mesajının ön plana çıktığı ve Akıllı’nın da örgütten aldığı değerlendirmeleri birebir ziyaretlerle MYK üyelerine aktardığı da ifade edildi.

 
İş dünyasından yeni kabineye tebrik mesajları
 
Diyarbakır'da 4.2 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 4 Haziran 2023 Pazar 16:01

13 yıldır seçim kazanamamış bir genelbaşkan ile başarı gelmez. Yerel seçimde kazanılan büyükşehirler aslında kazanılmadı. Hayat pahalılığı, adaletsizlikler, işsizlik, fırsat eşitsizliği ve daha birçok olumsuzluğa olan tepkinin yansımasıdır büyükşehirlerin yerel seçimde alınması. Chp oy kazanmadı insanlar diğer parti kazanmasın diye oy verdiler Chp'ye bunu bir türlü anlamıyorlar. Chp'yi baraj üstünde tutan tek şey akp dir, akp olmazsa chp barajı aşamaz. İktidar karşıtlığı birleşecek bir alan arıyor bunu da Chp'de gerçekleştirmeye çalışıyorlar yoksa kimse Chp'den memnun değil. Chp bu Cumhurbaşkanlığı seçiminde anayasanın "bir kişi en fazla iki kez Cumhurbaşkanı seçilir" maddesinin çiğnenmesine seyirci kalmıştır. Anayasanın çiğnenmesine sessiz kalıp seçimden adalet beklemek en kibar tabiriyle saflık olur. Halk umudunu size mi bağlayacak Allah aşkına! yerel seçimde katılım daha düşük olacak çünkü mevcut liderle seçime giderseniz umut tazeleyemezsiniz. Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmez ve yerel seçime girerse kazanılan o büyükşehirler kaybedilir. Büyükşehirler kaybedilirse Chp bölünür Mhp gibi. Sürekli olarak ülkeye liyakat getireceğini vaat eden bir siyasi lider 13 yıldır seçim kaybediyorsa önce o koltuğa layık olmadığını bilecek ve demokrasinin gereği olarak partini ve ülkenin önünü açmak için makamından affını isteyecek demokrasi böyle olur koltuğa yapışmakla olmaz.

Yorumu oyla      2      3  
hasan gürsel altuğ 4 Haziran 2023 Pazar 14:26

Chp ilçe teşkilatları bazen sosyal medyadan foto paylaşıyor.Fotolara bakınca parti değil sanki darülşafak yaşlılar evi.Delege bizden olsun diye partinin kapısını herkese kapattınız. partide bir tane genç yok. sonra binlerce sandık seçim gecesi boş.sandık başına koyacak partiliniz yok. olanlar ise yaşları 70-80 önünü göremiyor.2023 ile birlikte rtık Chp diye bir parti kalmamıştır. Parti şu an bir tarikata dönmüş parti bellli bir grubun eline geçmiştir.İyiki oyumu TİP e atmışım. her ne kadar bölgemde vekil çıkaramazada vicdanım bari rahat.bu parti başta Kılıçdaroğlundan olmak üzere A dan Z ye tüm isimler değişmeden iktidar yüzü göremez.

Yorumu oyla      6      3  
Düz Partili 4 Haziran 2023 Pazar 13:02

Doğru ya! Iyi parti köklü bir parti CHP ondan örnek alması şaşırtıcı değildir,bu parti ön seçim yapmayı sevmiyor,bütün il ilçe örgütlerine koyun sandığı başkanı yöneticisi oradan çıksın,korkuyorlar partiyi kumanda edemeyiz diyerek,onun için seçmen ve parti üyeleri genel merkez yöneticilerine genel başkan Kılıçdaroğlu'na inanmıyor ve güvenmiyor,büyük bayram ikramiyesi,bedava konut vaatlerine inanmadı oy vermedi,artık bunlar gitsinler diyerek oy verilmedi,hala daha genel merkezde top çeviriyorlar,gidin artık CHP fabrika ayarlarına dönmelidir,son on yıl yöneticileri koltuklarını terk etmelidir yoksa yerel seçimlerde boylarının ölçüsünü alacağı görünüyor...

Yorumu oyla      3      3  
DELEGE 4 Haziran 2023 Pazar 11:58

oguz kaan salıcı artık dinlenmeliii.yerel seçimler öncesi parti tepeden aşağı yenilenmez ve fabrika ayarlarına dönmez ise buyuk sıkıntı.ön seçim falan hikaye liyakata dayalı adayları seçecek özel bir kurul oluşturulmalı,hatta bu kurulda siyasi bilimciler,ciddi anket yöneticileri vs olmalı parti yöneticisi olması şart değil.aksini gördük geneldede yereldede hep yanlış adaylar adam kayırmalar.sonuç hüsran

Yorumu oyla      4      3  
İZMİRLİ 4 Haziran 2023 Pazar 10:10

TÜRKİYE YÜZYILI BAŞLADI...NE YAPSANIZ BOŞ...

Yorumu oyla      4      6  
davut kaya 4 Haziran 2023 Pazar 10:01

kemal istifa

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan LGS mesajı
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyen ...
Kabine sonrası yeni bakanlardan ilk açıklama
Üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için Beştepe'deki ...
Bakan Ali Yerlikaya’dan ilk açıklama
İçişleri Bakanlığı’na atanan eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal ...
 
Yeni kabine belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı
Erdoğan: 85 milyonu bağrımıza basacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de yemin töreninin ardından ilk kez konuştu. ...
CHP PM'sinden Kurultay kararı çıktı!
CHP’de bugün yapılan ve beş saatten uzun süren Parti Meclisi toplantısında ...
 
Erdoğan'ın yemin töreninde muhalefetten protesto
3. kez Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan Meclis'te yemin ederken, yemin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yemin etti
İkinci tura kalan 28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinde yüzde 52,18 oranında ...
AK Parti İzmir'den Büyükşehir'e 'altyapı' eleştirisi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, dün kentte yağan yağmur sonrası, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva