HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2015 Pazartesi - 19:12

CHP'de maraton tam gaz: 3 listeli seçimi kim kazandı?

CHP’de seçim mesaisi tam gaz sürüyor. Pazartesi mesaisinde Gözler Karşıyaka ve Narlıdere’deydi… Karşıyaka Bahriye Üçok Mahallesi’ndeki üç listeli seçim nefesleri keserken, 1 Kasım öncesi sahte liste skandalıyla gündeme gelen Narlıdere ilçesinde üyeler yeniden sandık başına gitti. İlçede en çarpıcı sonuç Başkan Batur'un mahallesinde muhaliflerin kazandığı zafer oldu.

CHP de maraton tam gaz: 3 listeli seçimi kim kazandı?

EGEDESONSÖZ - 1 Kasım genel seçimlerinin ardından MYK'dan çıkan kararla kongre/kurultay takvimini yeniden başlatan CHP'de seçim heyecanı yaşanıyor.

- PAZAR RAPORU: KİMLER DELEGE OLDU/OLAMADI?
 
1 Kasım öncesi 7 ilçede (Güzelbahçe, Kınık, Dikili, Seferihisar, Urla, Bayındır ve Karaburun) delege seçimlerini tamamlayan CHP İzmir Örgütü'nde de sandık mesaisi yeniden başladı.

Örgütte Pazartesi mesaisinde gözler Karşıyaka ve Narlıdere’deydi… Karşıyaka Bahriye Üçok Mahallesi’ndeki seçim üç listenin yarışıyla bir ilke sahne olurken, 1 Kasım öncesi sahte liste skandalıyla gündeme gelen Narlıdere ilçesinde üyeler yeniden sandık başına gitti.

ÜÇ LİSTELİ YARIŞI BEYAZ LİSTE KAZANDI
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, Eski Belediye Başkanı Cevat Durak gibi isimlerin desteklediği beyaz listenin karşısına 2 liste daha çıktı.
 
Eski Belediye Başkanı Cihan Türsen’in mavi listesi ile İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tarafından hazırlanan ikinci beyaz liste yarışa girdi.

İlçe/belediye destekli beyaz listede İlçe Başkan Yardımcısı Uğur Yıldırım, Mahalle Muhtarı Levent Güçlü, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Diker, Mehmet Muhti Şavural, Mahalle Koordinatörü Muzaffer Demir, Kent A.Ş. Eski Genel Müdürü ve Belediye Eski Meclis Üyesi Halil Arda, Şengül Bağ, Gülgün Sevil, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, Eski Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Akbaş, Veteriner Hekimler Odası İzmir Şubesi Eski Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Serdar Aktop ve Fatoş Kolat Demirci gibi isimler yer aldı.

Mavi listede ise Nazlı Güngör, Şenay Sertatıl, Hasan Doğan, Mehmet Kuzer, Necla İspir, Nurcan Özcan, Nazım Bal, Halil Ulus gibi isimlere yer verildi.

Kılıçdaroğlu’nun yeğeni çekildi
Yarışın çift listeyle geçmesi beklenen mahallede üçüncü listeyi İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir çıkarttı. Özdemir listeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeğeni Emrah Kılıçdaroğlu’nu yazdı. Kılıçdaroğlu seçimin yapıldığı yerde kurulan divana başvurarak isminin çıkartılmasını istedi. Özdemir’in hazırladığı alternatif beyaz listede Hasan Atasoy, Cem Çelik, Barış Bahadır Yüksel, Ayhan Çakmak gibi isimler yer aldı.

Büyük heyecana sahne olan mahallede seçimi 203 oy alan beyaz liste kazandı. Mavi liste 110 oy alırken, alternatif beyaz liste 30 oyda kaldı.



SKANDAL SONRASI SEÇİM HEYECANI
1 Kasım öncesi Temmuz ayında yapılan delege seçimlerinde liste skandalı yaşanan Narlıdere’de üyeler yeniden sandık başına gitti.

Narlıdere’de Temmuz ayında listelerin askıya çıktığı ilk gün ilçe binasına Genel Merkez'den gelen mavi mühürlü liste yerine kağıt cinsi ve mühür rengi farklı, fazladan üyenin olduğu bir başka listenin askıya çıkarıldığı ortaya çıkmıştı. İl yöneticileri tutanak tutarken konu Genel Merkez'e kadar uzanmıştı. İlçe Başkanı Cafer Esen ise yaşananlardan haberi olmadığını ifade etmişti.

Süreçle ilgili belirsizlik sürerken takvimin yeniden start almasıyla partililer 11 mahallede yeniden oy kullandı.

Narlıdere’de İkinci İnönü, Altıevler, Atatürk, Çamtepe, Çatalkaya, Huzur, Ilıca, Limanreis, Narlı, Sahilevleri ve Yenikale Mahallesi’nde sandık kuruldu. 

Başkan Batur evinde kaybetti!
İlçede en büyük heyecanın Çamtepe ve Çatalkaya Mahalleleri’nde yaşanması bekleniyordu. İki mahallede beyaz ve mavi listeler karşı karşıya geldi. Ancak Narlıdere'deki seçimlere Narlı Mahallesi sonuçları damga vurdu. Belediye Başkanı Batur'un mahallesinde Özgür İrade Hareketi adıyla sandığa giden muhalifler seçimden zaferle ayrıldı. Muhaliflerin mavi listesine 215 oy çıkarken, beyaz liste 165 oyda kaldı.

Çatalkaya'da beyaz kazandı, Arslan ve Güneş delege oldu
32 delegenin seçildiği Çatalkaya Mahallesi'nde seçimi 311 oya karşılık 290 oyla önemli isimlerin yer aldığı beyaz liste kazandı. Böylece genel seçimlerde milletvekili adayı olan Ednan Arslan, Meclis Üyeleri Asker Güneş, Tuna Türksever, Mehmet Maltepe, Serpil Akgün ve Tibet Foçalı gibi isimler delege oldu.

Çamtepe'de Hakan Kılıç kazandı
Çamtepe Mahallesi'nde ise kazanan mavi liste oldu. Seçim 219'a 189'luk farkla biterken Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Kılıç delege seçildi.

Çift listeyle seçime gidilen Huzur Mahallesi’nde de kıran kırana bir yarış oldu. Özgür İrade Hareketi’nin mavi listesi beyaz listeye 63’e 51’lik üstünlük sağladı.

 
Migros'un 'BIST' gururu: İki yıl üst üste...
 
Kocaoğlu’ndan ‘su faturası’ çıkışına ilginç yanıt: Bizim başımız kel!
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP yönetiminden olağanüstü kurultay çağrısına yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, olağanüstü çağrılarına ilişkin ...
CHP'li Tekin: Hangi liderimiz beceriksizdi?
1 Kasım seçimlerinin ardından parti içinde dile getirilen olağanüstü kurultay ...
CHP’de mazbata törenine Serter ve Balbay’ın mesajları damga vurdu!
İzmir milletvekilleri mazbatalarını toplu halde aldı. Törenin ardından ...
 
Özkes'ten tepki çeken CHP ve Atatürk tweeti!
CHP'den istifa eden eski bağımsız milletvekili İhsan Öskes, Twittter'da ...
Yıldırım’dan 10 Kasım mesajı: Minnetle anıyoruz
AK Parti İzmir Milletvekili Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
AK Parti İzmir İl Başkanı Delican'dan 10 Kasım mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
Balkanlar’dan ‘tek çatı’ yolunda 2.zirve: Masada 1 Kasım!
İzmir’de 5 federasyon ve 35 Balkan derneğinin Balkan Vakfı kurulması amacıyla ...
AK Partili Özdağ'dan muhalefet liderlerine teşekkür
Manisa'da, AK Parti'den seçilen 5 milletvekili, Kula İlçesi'ne teşekkür ...
CHP Konak’ta ‘faşist’ krizi büyüyor: Dosya ne olacak?
Konak Belediyesi’nde krize neden olan faşist tartışmasının ardından Belediye ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva