HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2015 Pazartesi - 12:29

CHP Konak’ta ‘faşist’ krizi büyüyor: Dosya ne olacak?

Konak Belediyesi’nde krize neden olan faşist tartışmasının ardından Belediye Başkanı Sema Pekdaş meclis üyeleri Cem Aksan ve Vedat Uğur’un disipline gönderilmesini isterken İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak kendisine bir başvuru yapılmadığını söyledi. Başak, “Eğer başkana doğrudan bir söylem varsa hesabını sorarım. Ama böyle bir durum yok. Sadece başkanlık sisteminin faşizan sistem olduğu eleştirisi var. Tutanaklara bakıp öyle karar vereceğim” dedi. Öte yandan, Aksan ve Uğur’a sahip çıkan diğer meclis üyeleri, “Bizi de disipline gönderin” mesajı iletti.

CHP Konak’ta ‘faşist’ krizi büyüyor: Dosya ne olacak?

EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısında yaşananların yankıları sürüyor. Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile CHP’li meclis üyelerinin gruptaki tartışmaları meclise yansırken taraflar arasındaki gerilim uzun süredir devam eden süreci daha da alevlendirdi.

Meclis içinde ‘Yalı Grubu’ olarak bilinen meclis üyelerinden oluşan grup ile uzun süredir çatışan Başkan Pekdaş, kendisini eleştiren iki ismin disipline gönderilmesini istedi. Meclis toplantısında söz alan Meclis Üyeleri Cem Aksan ve Vedat Uğur’u şikayet eden Başkan Pekdaş, henüz bir işlem yapmadı ve başvuru dilekçesi yazmadı.


 
Belediye Başkanı Pekdaş’ın önce meclis grubu üzerinden harekete geçeceği öğrenildi. Parti Grup Başkanvekili ve sözcüsünün ilk olarak işlem yapmasını bekleyen Pekdaş, daha sonra kararın ilçe başkanlığına, oradan da disiplin kuruluna gönderilmesini sağlayacak. Süreç ile ilgili bir çalışma henüz yapılmazken İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak da kendisine bir başvuru gelmediğini söyledi.
 


İZİN VERMEM
Başkan Başak, “Mecliste bir durum yaşanmıştır. Partinin grupta alınan kararları ve konuşulanlar orada kalır. Eğer başkana doğrudan bir ‘faşist’ hitabı varsa bunun hesabını zaten doğrudan ben sorarım. Belediye başkanının yıpratılmasına kesinlikle izin vermem. Kaç gündür konunun ne olduğunu resmi işlemler başlamadan araştırıyorum. Burada ‘faşist’ kelimesi başkanın şahsı için değil başkanlık sistemi için söylenmiştir. Belediyelerde başkanlık sistemi var. Biz de parti olarak bu sisteme karşıyız. Meclis üyeleri ile başkan genelde birçok yerde bundan dolayı çatışma yaşanıyor” dedi.
 
TUNANAK GELMEDİ
Konu ile ilgili bir yazılı dilekçe ya da talep gelmediğini ifade eden Başak, “Konak’taki durumla ilgili bir işlem yapmadık. Çünkü bir talep yok. Partide disiplin mekanizmasının nasıl işleyeceği, hangi konularda çalışmaların yapılacağı bellidir. Bunlar da açık ve nettir. Biz de önümüze ifadeler ve tutanaklar geldiğinde bakacağız” diye konuştu.
 
RESTE REST!
Öte yandan Başkan Pekdaş’ın disiplin resti karşısında Aksan ve Uğur’a sahip çıkan diğer meclis üyeleri de kenetlendi. Meclis üyelerinin partinin yetkili makamlarına, “Bizi de disipline gönderin” mesajı gönderdiği öğrenildi. Parti, Aksan ve Uğur hakkında bir işlem yapması halinde diğer isimler de toplu olarak dilekçe yazıp imzalayacak.
 

 
CHP’de İnce de sahayı çıktı: Olağanüstü kurultay çağrısı
 
Aydın'da modacılık mezunu pideci
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 10 Kasım 2015 Salı 10:33

ben artık chp oy vermiyeceğim

Yorumu oyla      11      6  
gannusi 9 Kasım 2015 Pazartesi 20:48

kavga etmekten is yapmaya fırsat yok. chp klasiği

Yorumu oyla      17      6  
Harranlı 9 Kasım 2015 Pazartesi 20:38

Konak Belediyesinde Başlanlık sistemi değil EŞ BAŞKANLIK sistemi oturtulmaya çalışılıyor. Bunca meclis üyesinin tepkiside bu yüzden. Durumu doğru değerlendirmek lazım. Meclisin çalışmasına izin verilmiyorki tabi durum böyle olunca (HDP modeli) kıyamet kopuyor. CHP li meclis üyelerini kutluyorum bınca zamandır ilk kez dik duruyorlar bunuda devam ettirmeliler.

Yorumu oyla      20      6  
İsmetpaşalı Tekin 9 Kasım 2015 Pazartesi 17:41

CHP'ye zarar verenler temizlenmeli genel başkan kılıçdaroğlu bunu yaparak ilk olarak konaktan başlamalı. sema abla senin yanındayız biz

Yorumu oyla      13      12  
Mesut Durna 9 Kasım 2015 Pazartesi 15:23

Bence geç bile kAldılar hemen disipline verilmeliler

Yorumu oyla      14      9  
Mesut Durna 9 Kasım 2015 Pazartesi 15:23

Bence geç bile kAldılar hemen disipline verilmeliler

Yorumu oyla      15      10  
konaklı 9 Kasım 2015 Pazartesi 14:38

Meclis üyeliği seçiminde bu tür konuların yaşanacağı seçimlerden önce belliydi. Tekere çomak sokma mevzusuna gelirsek, sayın pekdaş bu kişileri partiden gerçek bir ders alması için ciddi bir dosya ile geçmiş dönemde yaptıklarını ortaya koyması lazım. gereğini yapacak güçte bence. Şuan da konakta ciddi bir sorun var. Başağın İl başkanlığına Konağın yalı grubu tarafından ele geçirileceğine ve belediyeyi istedikleri gibi yöneteceklerine inanıyorlar ama izmir buna izin vermez. Gültepe ruhu daha bitmedi sayın Başak.

Yorumu oyla      17      8  
yeşim saray 9 Kasım 2015 Pazartesi 14:32

anlamadığım bir konu var ? disipline sevk edildiyse bu kişiler, diğer meclis üyelerininde destek vermesiyle Sema başkana yapılan hakareti diğer meclis üyeleri de yapmış olmuyor mu ? Ayrıca İlçe başkanı sayın Başak olaylara müdahil olmakta geç kaldığını düşünüyorum. Sema hanımla yaşadıkları polemikler yüzünden Başağın meclis üyelerini koruduğunu düşünüyorum.

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de İnce de sahayı çıktı: Olağanüstü kurultay çağrısı
Bazı il başkanları ve milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen ...
CHP İzmir’in Gençleri’nden Ata’ya saygı nöbeti!
İl Gençlik Kolları bu akşam Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak etkinlikte ...
CHP’li Çam: Mimarı Erdoğan’sa ustası Yıldırım!
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti İzmir milletvekillerinin seçimin ...
 
CHP’de ‘ihraç’ kavgası: Bekaroğlu da topa girdi!
Milletvekili Haluk Pekşen PM üyesi Volkan Canalioğlu'nun partiden ihraç ...
HDP'li vekilden PKK çıkışı: Diyarbakır'da...
HDP milletvekili Altan Tan, HDP'nin 1 Kasım seçimleri öncesinde PKK'yı ...
Hüseyin Çelik: O kuryenin peşindeyim!
‘Paralel yapı’ iddianamesinde bir polis kuryesinin ifadelerine dayandırılarak ...
 
Dündar’dan Serter’e ‘ANAP’ göndermesi
CHP İl Başkanı Serter’in Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Dündar ...
İzmir’de delege seçimlerine basına çirkin saldırı
Çetin Emeç Mahallesi'nde partili kadınlar, fotoğraf çeken DHA Muhabiri ...
ABD yönetimi Davutoğlu’nu neden tebrik etmiyor?
ABD yönetiminin, 1 Kasım seçimleri üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva