HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2015 Pazartesi - 08:38

Hüseyin Çelik: O kuryenin peşindeyim!

‘Paralel yapı’ iddianamesinde bir polis kuryesinin ifadelerine dayandırılarak Fettullah Gülen’e yakın isimlerden eski AK Partili İlhan İşbilen’le görüşüp, devletin Cemaat’e karşı çalışmalarını anlattıkları öne sürülen Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik’ten iddialara sert tepki geldi. Çelik, “O polis kuryesi kim, ben de peşindeyim, onu bulacağım” dedi.

Hüseyin Çelik: O kuryenin peşindeyim!

İstan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 143 polisin sanık olarak yer aldığı ‘paralel yapı’ iddianamesinde yer alan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile eski bakan ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in, cemaatin etkili isimlerinden eski AK Parti İzmir milletvekili İlhan İşbilen’e ‘devletin paralel yapıya yönelik çalışmalarını’ anlattıkları iddiası kulislere bomba gibi düştü. İlk olarak Sözcü gazetesinin duyurduğu iddiayı Arınç ve Çelik yalanladı.

RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM
Hüseyin Çelik, konuyla ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada bir polis kuryesinin ifadelerine dayandırılan bu iddiayla ilgili İçişleri Bakanı Selami Altınok’la telefonla görüştüğünü anlattı ve şunları söyledi: “Bir polis kuryesinden söz ediliyor. O polis kuryesi kimdir? Bir iddiası olduğu zaman hemen götürüp iddianameye mi koyuyorlar? Aslı astarı nedir diye araştırılmıyor mu? İçişleri Bakanımızdan da rica ettim, ‘Bu iddia nereden çıktı, bu kurye denen adam kimdir, hangi maksatla yapılmıştır.’ Bunun ortaya çıkarılması lazım, ben de peşindeyim, onu bulacağım. Sonunda da hukuki yollardan gereğini yapacağım. Adalet Bakanımızla görüşüp iddianameyi isteyeceğim. Ortada tamamen asılsız, yalan bir iddia var. Çünkü ben, Sayın Arınç ile birlikte hiçbir zaman sözünü ettikleri arkadaşı çağırıp bu amaçlı bir konuşma yapmadım. Söz konusu bile değil, rüyamda görsem böyle bir şeye inanmazdım.”

TWITTER’DAN DA AÇIKLAMA
Çelik, Twitter hesabından da özetle şunları yazdı: “Haberde iddia edildiği gibi sayın Arınç’la birlikte sayın İşbilen’i çağırıp söz konusu konuları konuştuğumuz iddiası hayal ürünüdür. Bu ve benzeri gayretler, iyi niyetli olmayan bir operasyonun parçalarıdır. Sayın Arınç’ın da bir TV programında değindiği, AK Parti ile özdeşleşmiş ve her aşamada emeği olan bazı şahıslarla ilgili karalama çabası budur.” 

17-25 Aralık’tan sonra görüşmedim
Arınç da Twitter hesabından yaptığı açıklamada iddia için, “Açıkça belirteyim ki bu kesinlikle yalandır” dedi ve şöyle devam etti: “Sayın Çelik, Sayın İşbilen ve ben özel olarak hiçbir şekilde hiçbir zaman bir araya gelmedik ve iddia olunan konuları görüşmedik. Sayın İşbilen, 2011 seçimlerinde İzmir milletvekilimiz oldu. Yakinen tanırım. Kendisiyle zaman içinde şahsen ve ailece görüşmelerim oldu. Kamuoyunun yakından bildiği 17-25 Aralık operasyonlarından sonra hiç görüşmedik ve bu konuları tartışmadık. Gazetedeki haber tamamen yoruma dayalı, kaynağı meçhul, iddianamede açıkça ne yazıdığını bilmediğimiz, beni ve Sayın Çelik’i itibarsızlaştırmaya yönelik çok basit bir algı operasyonudur. Sayın Çelik, Sayın İşbilen ve benim nerede, ne zaman üçlü olarak bir araya geldiğimiz ve ne konuştuğumuz herhalde gazetenin ve bilgi kaynağı polis memurunun malumudur. Bunları açıklamak erdemini göstermelerini bekliyorum. Aksi halde böyle asılsız haberler ancak sahiplerini rezil eder.”

İddianamede ne diyor?
İddianamede bir polis kuryesinin ifadesine dayandırılarak, Arınç ve Çelik’in ‘bir yere’ davet ettikleri Gülen Cemaati’nin etkin isimlerinden eski AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen’e, cemaatin MİT, emniyet ve yargı yapılanmasına karşı devletin bazı kurumlarınca çalışma yapıldığı bilgisini verdikleri öne sürüldü. İddianamede Arınç ve Çelik’in görüşmede “Cemaati hiç sevmezler” denilen Ömer Çelik, Efkan Ala ve Beşir Atalay’ın nüfuzlarının artık kendilerinden üstün olduğunu söyleyerek, hükümet içindeki cemaat yapılanmasının da etkisizleştirileceği bilgisini aktardığı iddia edildi. İddianamede ayrıca davete ilişkin cemaatin kendi içerisinde değerlendirme yaptığı, bu çalışmaya karşı direnç gösterdikleri ve yeniden ünite yapılanmasına gidildiği iddiası da da yer aldı.

 
İzmir’de ‘kumpas’ kararı: Eski Emniyet Müdürü dahil...
 
HDP'li vekilden PKK çıkışı: Diyarbakır'da...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dündar’dan Serter’e ‘ANAP’ göndermesi
CHP İl Başkanı Serter’in Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Dündar ...
İzmir’de delege seçimlerine basına çirkin saldırı
Çetin Emeç Mahallesi'nde partili kadınlar, fotoğraf çeken DHA Muhabiri ...
ABD yönetimi Davutoğlu’nu neden tebrik etmiyor?
ABD yönetiminin, 1 Kasım seçimleri üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen ...
 
CHP'nin 42 il başkanından 'olağanüstü' çağrı!
CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan ...
CHP’li Sındır: Demokrasi basit bir parmak hesabı değildir!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova’da düzenlenen Aşure ...
Kılıçdaroğlu’na rakip, adayı da Kılıçdaroğlu!
Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Umut ...
 
Yıldırım: 1 Kasım’ın mimarı Erdoğan’dır
Erzincan'da konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 1 Kasım ...
CHP'de 8 ilçede kıran kırana yarış: Kimler delege seçildi?
CHP İzmir'de 1 Kasım seçimleri nedeniyle ertelenen parti içi yarış kaldığı ...
MHP'den 'Türkeş' açıklaması
MHP, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in "Partiden ihraç kararına itiraz" davası açtığını duyurdu.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva