HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Kasım 2015 Pazartesi - 20:14

Kocaoğlu’ndan ‘su faturası’ çıkışına ilginç yanıt: Bizim başımız kel!

Büyükşehir Meclis Kasım ayı oturumuna AK Partili üyelerden gelen çıkışlar damga vurdu. Azad Fazla otoparklardaki siteminin kaldırılması gerektiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu ise bu konuda çalışmaların devam ettiğini ve daha da hızlanacaklarını söyledi. Kocaoğlu ayrıca su faturalarının yüksek geldiği yönündeki çıkışa “Bizim başımız kel... Yasalara uyuyoruz. Başında saçı olanlar uygulamıyor” yanıtını verdi.

Kocaoğlu’ndan ‘su faturası’ çıkışına ilginç yanıt: Bizim başımız kel!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.


 
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Azad Fazla otoparklarda abonelik sisteminin kalkması için öneride bulundu. Kocaoğlu bu konuda çalışmaların yapıldığını, hızlanacaklarını söyledi.
 
Ayrıca AK Partili Meclis Üyesi Çağlar Haspolat su faturalarındaki atık su bedellerinin yüksek olduğunu ve alınmaması gerektiğini söyledi. Kocaoğlu ise bu konuda diğer Büyükşehir belediyelerinden örnekler vererek İzmir’de bu bedelin düşük olduğunu ve bu bedelin alınması için yasaya uyduklarını söyledi.
 
FAZLA’NIN ÖNERİSİNE, KOCAOĞLU ‘HIZLANACAĞIZ’ DEDİ
AK Partili Fazla, Ülkemizin birçok noktasında otopark sıkıntısı yaşanıyor. Geçmişte otopark kullanımının teşvik edilmesi amacıyla başlatılan abonelik sistemi, günümüzdeki ticaret mantalitesiyle zarar eder noktaya gelmiştir. Abonelik sistemi şahsa özel bir uygulama haline geldi. Güzelyalı Sahili’nde ve diğer katlı otoparklarda araçlarını koyacakları zaman dolu durumda ve bundan faydalanmak isteyen vatandaşlar ‘Abonelere aittir’ tabelalarıyla karşılaşıyor. Abonelik sisteminde dolayı buralar kapalı konuma geldi. Kamusal alanların üçüncü şahıslara imtiyazlı biçimde abonelik için verilmesi dava konusu olabilir. Buradaki hukuk dışı bir uygulamadır, vatandaşlar bu konuyu yargıya taşıyabilir. Turizm kenti olduğumuzdan ötürü yazın abonelik sisteminden ötürü otopark alanları boş olsa da, vatandaşlar araçlarını park edemiyor ve bir mağduriyet yaşıyor. Yurttaşlarımızın böyle bir mağduriyet yaşamasının sizin adalet ilkelerinizle bağdaştığını düşünmüyorum. İşletmenin abonelik sistemi nedeniyle zarara uğramaması için abonelik sisteminin kaldırılması gerekmektedir. Abonelik sistemi daha karlı olacaktır. Aksi takdirde zamlar devam edecektir” ifadelerini kullandı.
 
Azad Fazla’nın otopark önerisine cevap veren Kocaoğlu, “Otoparklar konusunda bizim de ‘nasıl verimli kullanabiliriz’ diye çalışmalarımız var. Değişiklikler yapıyoruz. Bu konunun üzerindeyiz. Sizin de uyarınızla biraz daha hızlanıp belirtilen hususlarda çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.


 
ATIK SU BEDELİNİ ALMAYIN
Sarıkız Arsenik Arıtma Tesisi’nin çalışmadığı yönünde bilgiler olduğunu söyleyen AK Parti Üyesi Haspolat, su faturalarındaki atık su bedellerinin vatandaşın canını yaktığını söyledi. Haspolat, vatandaşın döktüğü suyun içtiği sudan daha pahalı olduğunu söyleyerek bu konuda düzenleme yapılmasını atık su bedelinin alınmamasını istedi. Bunu üzerine konuşan Başkan

Kocaoğlu, “Sarıkız Arsenik Arıtma Tesisi’nde A’dan Z’ye temiz su arıtması var. Arıtma da çalışıyor. Tüm yerlerimizde ve kuyularımızda arıtmadan geçmeden şebekeye su vermiyoruz. Sular dünya standartlarında içilecek sulardır. Siz suyu beğenirsiniz veya beğenmezsiniz. Bütün abonelerimize içilebilir su veriyoruz” dedi.
 
KOCAOĞLU: YASAYA UYUYORUZ
Su faturaları ile ilgili de bilgi veren Kocaoğlu, “Biz İZSU’nun bütün maliyetlerini hesaplayıp su fiyatını belirliyoruz. Buna atık su bedeli ve kullanma bedeli dahil... 2011 senesinde bir yasa çıkardılar. Bizde hemen harfiyen uyduk. Uymayan illerimiz var. Ve o zaman ki değerlendirmelere göre su için harcadığımız parayı, atık su bedelini topladık çarptık su bedelimiz çıktı. O tarihte bu ayarlamayı yaparken tek başlık altındaki suya bir kuruş zam yapmadık. Şimdi bu siyasi polemiklerden dolayı yapılıyor. İlçe belediyelerimizde topladığımız faturalarımız var. 12,15 kuruş su parası. 18,72 kuruş atık su bedeli. ÇTV 2,34 kuruş. Katı atık toplama bedeli 7,34 kuruş. Bunu da ilçe belediyemiz için topluyoruz. Katı atık bertaraf için 0,87 kuruş olmak üzere toplam 45 TL’dir. Yani bizim 9,68 kuruşu belediyeye ücretsiz olarak, belediyemiz tahsil eder etmez aktarıyoruz. İlçe belediye başkanlarımız hiçbir şey söylemiyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu parayı toplamasa, belediyeler kökünü harcasalar toplayamazlar. Biz belediyelerimize bedava bu hizmeti veriyoruz. 0,20 metreküp arası su fiyatı 3,43 kuruş. Başka belediyelerde ise 0-10 ton arası 3,98 kuruş. 11-20 ton arası 5,79 kuruştur KDV hariç” diyerek diğer büyükşehir belediyelerin faturalarından örnekler verdi.
 
BİZİM BAŞIMIZ KEL
Konuyla ilgili söz alan AK Partili Özen Kızılırmak, “Halkın taleplerini iletmek için buradayız. ‘Halka susun, dinleyin’ diyemiyoruz. Bazı belediyeler yapmıyor dediniz. Bu belediyeleri örnek alsak halkın feryadına kulak versek, biz de bunu yapmasak ne olur başkanım? Bu uygulamayı yapmasak, atık su bedeli almasak ne olur?” dedi.
 
Kızılırmak’ın sözlerine cevap veren Kocaoğlu, “Biz yönetmeliğe uyuyoruz. Bizim başımız kel! Geçtiği günden itibaren harfiyen uyguluyoruz. Başında saçı olanlar uygulamıyor. Bazılarına bunlar sorulmuyor. Ama bize soruluyor” diye konuştu.

 
CHP'de maraton tam gaz: 3 listeli seçimi kim kazandı?
 
Kurtulmuş: Türkiye IŞİD'e karşı mücadelede kararlı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
isyanda 10 Kasım 2015 Salı 21:24

Lütfen şu gelen faturalarınıza bakın personel yokluğundan sayaç okuma süresini 35-40gün gösterip sonra %1,42 gecikme faizi uygula diyen kanun nerede yazıyor sanki fatura gelmişde ödememişiz gibi ceza ödüyoruz biraz samimiyet vatandaşı aptal yerine koymasınlar başları kelse gidip saç ektirsinler

Yorumu oyla      12      5  
yahya 10 Kasım 2015 Salı 14:28

Ben abartmadan söylüyorum ben su faturasını dün aldım 34 tl gelmişti.

Yorumu oyla      11      6  
Guest 10 Kasım 2015 Salı 08:44

Beyler gerçekçi olalım. Rakamlar İzmirin su kaynakları açısından çok fakir olduğunu söylüyor. Ucuz su demek daha fazla tüketim demek. Dünyanın su kıtlığı yaşadığı dönemde yapılması gereken suyu populist politikalar uğruna sübvansiyon ile ucuzlatmak değildir. Su tasarrufunu geliştirmektir. Evde, sanayide, tarımsal üretimde suyu daha veirmli kullanmamızdır. Buna yönelik teşvikler ve eğitimler sağlanması gerekmektedir.

Yorumu oyla      16      7  
Altay 9 Kasım 2015 Pazartesi 21:58

İstanbul: 0-10 m3: 4,05 tl, 10-20 m3:5,88 tl --- Ankara: 4,56 tl --- İzmir: 3,43tl. evet haklısınız akp izmiri alırsa su ucuzlar :)))

Yorumu oyla      23      10  
9 Kasım 2015 Pazartesi 21:51

faturanın kabarmasını sağlayan vergiler adam CHP diyor. Elektrik faturalarını ne yapacağız? 50 tüketiyorsun 150 geliyor. O da mı CHP'nin suçu? :))

Yorumu oyla      21      10  
Ak Parti Cay Mah 9 Kasım 2015 Pazartesi 21:30

şimdi İZMİR de chp ye oy verip suyum fazla geliyor diyenler olursa chp ye 2 katı zam yapın diyeceğim AK PARTİ olarak BİZ İZMİR i ALMADIKÇA BİZE UCUZ SU YOK.....

Yorumu oyla      17      23  
vergiler 9 Kasım 2015 Pazartesi 21:19

Bedeli artıran vergiler. Vergileri daha da yükseltmeyi düşünüyor hükumet..

Yorumu oyla      21      10  
Tarık 9 Kasım 2015 Pazartesi 20:50

Bugün 73 tl su faturası geldi. 21 tl kullandığım su 37tl si atık su bedeli. Böyle belediyecilik olurmu sn başkan. Biz halk olarak bu konuda isyandayız.

Yorumu oyla      20      16  
9 Kasım 2015 Pazartesi 20:41

Bu ay ki faturada su kullanım bedeli sadece 28 lira. Atık su bedeli ise 43 lira gelmiş. Diğer vergiler dahil gelen fatura ise 93 lira. 28 liralık su tüket 93 lira öde. Vergi olsun da bu kadar da olmasın.

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kirazlı öğrenciler Ata'nın huzurunda
Kiraz Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği kapsamında 10 öğrenciyi ...
Başkan Badem’den 10 Kasım mesajı
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Atatürk’ün ölümünün 77. yıl dönümü ...
Bergama’da tarih yeniden hayat buluyor
“Tarihe saygı önceliğimizdir” anlayışı ile çalışmalarını sürdüren ve Bergama’daki ...
 
Gültepe’de bereket lokması paylaşıldı
Muharrem ayı dolayısıyla Konak Belediyesi ile EGE KARSFED işbirliğinde ...
Buca’da 7 bin 500 çocuk tiyatro ile buluşacak
Buca Belediyesi’nin çocukları tiyatroyla buluşturmak için hayata geçirdiği ...
Menderes'te yol bisikleti heyecanı sona erdi
Menderes Belediyesi tarafından Pazar günü Menderes Yol Bisikleti Yarışı ...
 
Çiğli'de muhtarlar zirvesi
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’de görev yapan mahalle muhtarları ...
Bornova’da Ata’ya saygı yürüyüşü
Türkiye Dağcılık Federasyonu İzmir Temsilciliğince her yıl düzenlenen ...
Gaziemir Ata’sı için koştu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yıldönümünde Gaziemir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva