HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2015 Pazartesi - 16:44

CHP’de mazbata törenine Serter ve Balbay’ın mesajları damga vurdu!

İzmir milletvekilleri mazbatalarını toplu halde aldı. Törenin ardından konuşan İl Başkanı Serter, Genel Başkan Kılıçdaroğlu için “Allah onu başımızdan eksik etmesin” derken, son dönemde kurultay çıkışlarıyla gündeme damga vuran İzmir Milletvekili Balbay ise “Eğer bu yüzde 25 bize yeter diyorsak bu yeterlilikte bırakacağız. Ama yetmez diyorsak hep birlikte daha iyi nasıl olur, daha iyiye nasıl gideriz onu tartışacağız” ifadelerini kullandı.

CHP’de mazbata törenine Serter ve Balbay’ın mesajları damga vurdu!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mazbatasını İl Başkanı Bedri Serter aldı.

Mazbatalarını almaya gelen diğer vekiller Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok, Musa Çam, Tacettiin Bayır, Mustafa Balbay, Atila Sertel, Murat Bakan, Özcan Purçu, Kamil Okyay Sındır, Ali Yiğit, Zekerriya Temizel oldu. Tuncay Özkan ve Aytun Çıray programlarının çakışması nedeniyle mazbatalarını almaya gelemedi.



Mustafa Balbay mazbatasını alırken bir grup partili “Gençlik seninle gurur duyuyor” sloganları attı. Atila Sertel ve Tacettin Bayır torunlarıyla mazbatalarını aldı. Toplu halde poz veren milletvekilleri 1 Kasım süreci sloganını yineledi ve “Daha fazla İzmir için” dedi.


 
ALLAH ONU BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN
Mazbata töreni sonrası İl Başkanı Bedri Serter ve milletvekilleri basın açıklaması yaptı. Önemli bir gün yaşadıklarını belirten Serter, “Milletvekillerimiz mazbatalarını aldılar. Bu seçimde 14 vekili gururla aldık. 81 ilin içinde en büyük başarıyı İzmir’de sonuçlandırdık. Tabi gönül isterdi ki bu oylarla iktidar olalım. Bu süreçte AKP hükümeti geri döndü. Bütün vekillerimizle halkımızı en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Kongrelerimiz başladı. Sırasıyla bütün kongrelerimiz gerçekleştireceğiz. Ocak ayında genel kurultayımız olacak. Biz örgüt olarak Genel Başkanımızın arkasındayız. Onun başarıları bizim başarılarımızdır. Hepimizden daha çok çalıştı. İyi ki başımızda… Allah onu başımızdan eksik etmesin” dedi. İl Başkanlarının kurultay çağrısı ile ilgili de konuşan Serter, “Eski il başkanları çağrıda bulunmuşlar. Siyasi partilerde bunlar olabilir. Biz kendisinin 81 il örgütü olarak arkasındayız” dedi.
 
Serter’in ardından milletvekilleri kısa kısa görüşlerini dile getirdi. Vekiller şu açıklamaları yaptı…



MUSTAFA BALBAY: Bir seçim yenilendi ve 1 Kasım seçimleri ortaya çıktı. 1 Kasım’da AKP oylarını yüzde 9 artırdı. MHP ve HDP’ye oy verenlerin yüzde 25’i eğilimini değiştirdi ve AKP’ye geçti, CHP ise gücünü korudu. Bu iklimi tabi ki Genel Başkanımızın dediği gibi hep birlikte değerlendireceğiz. Yine Genel Başkanımızın dediği gibi özeleştirilerimizi yapacağız. Eğer bu yüzde 25 bize yeter diyorsak. Bu yeterlilikte bırakacağız. Ama yetmez diyorsak hep birlikte daha iyi nasıl olur, daha iyiye nasıl gideriz onu tartışacağız. Yüzde 25 bizim kaderimiz değil… Son 20 ayda 4 seçim yaşadık. Her 5 ayda bir ‘Tam istediğimiz sonuç olmadı’ yanıtıyla sizlerin karşısındayız. Bundan sonra 2019 yılında 3 seçim birden yapılacak.
Cumhurbaşkanlığı, yerel ve genel seçimler var. Bu önümüzde 4 yıl var demek... Ben İzmir milletvekili olarak 2 Kasım günü sabah 08.00’de aynanın karşısına geçtim. ‘2 görev’ var dedim. Birincisi iyi bir İzmir milletvekilliği yapmak, ikincisi ise 2019 seçimlerine şimdiden hazırlanmak. ‘Şimdi değilse ne zaman?’ diye sormak gerekiyor. İzmir CHP’nin yüz akıdır. CHP’nin kalesidir. Tüm Türkiye’yi İzmir gibi yapabilmek hepimizin görevleri arasındadır. 35 ilimizde milletvekilimiz yok! ‘Biz zaten oralardan vekil çıkaramıyoruz’ kaderciliğini kabul etmiyoruz. Ben arkadaşlarımıza öneriyorum ki oralarda milletvekili adaylarımızı 1 yıl önceden belirleyelim, çalışmaya başlasınlar. Yozgat’ta, Kütahya’da milletvekilimiz yok ama İzmir’de, Yozgatlı Kütahyalı kardeşlerimiz var. Yozgat’tan, Kütahya’dan, burada oturan arkadaşlarımız omuz verelim oralardan da vekil çıkarılması için çalışalım. Bu çalışmaların ardından iyi bir vekillikle yetinemeyiz diye düşünüyorum. Bunlar benim CHP’nin daha ileriye gitmesi için kafa yorduğum ve paylaştığım değerlendirmeler. Ben gazeteciliği sizlerin arasında sevmiştim ama demir parmaklıkların ardında siyasete girdim, siyasi bir mücadelenin içinde oldum. Ben şu anda özgürsem bunu bizler için mücadele eden pek çoğunu burada gördüğüm sürekli Silivri’ye gelip giden arkadaşlara, bizler için gaz yiyen arkadaşlara ve beni CHP’den milletvekili yapan arkadaşlara, CHP’nin tüzel kişiliği ve Genel Başkanımıza vefa borcum olduğunu düşünüyorum ve bu borcu CHP’yi iktidara taşırsak öderiz diye düşünüyorum. Benim yüreğim CHP iktidara gelmeden soğumayacak. Mücadelem arkadaşlarımla paylaşmak istediğim de bu... Bize nerede görev düşerse… ‘Yazı yazmakla yetin’ derlese de, evet bize düşünceni aktar derlerse de evet, sorumluluk al derlerse de evet…  CHP Türkiye koşulları içinde parti içi demokrasiyi en iyi işletebilen partilerden biridir. Partimle gurur duyuyorum. ‘Partim geçmişin bekçisidir, geleceğinde kurucusu’ olacaktır diyorum bunun için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi haykırmak istiyorum.



SELİN SAYEK BÖKE: Demokrasinin sonucu olarak bu tablodan tabi ki heyecan ve onur duyuyoruz. Daha iyi yönetilmek için mücadele verdik. Daha iyisi için, daha yaşanılır Türkiye için, mutlu ve birlikte yaşamak için heyecan duyduğumuz bir yaşam için çalışmaya devam edeceğiz. Ekibimiz güçlü, mücadele gücümüz yüksek bir gün... Yeni bir şeyler söylemek lazım.  


 
ATİLLA SERTEL: Dün dünde kaldı. Bugün yeni bir gün yeni şeyler söylemek lazım. CHP İzmir’de başarı elde etmiştir. 7 Haziran’dan farklı olarak, 1 Kasım seçimlerinde 7 artı 7 vekil yapmıştır. Tabi ki yeterli bir sonuç değildir. Daha iyisini hak eden bir kent... İzmir CHP’nin ardında durdu. Türkiye’de ne yazık ki PKK ve AKP’nin terör ortamı yaratması MHP’nin de eğilmesiyle böyle bir sonuç çıktı. AKP’nin başarısı yoktur. MHP ve HDP’nin başarısızlığı sonucu iktidar olmuştur. Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte önümüzdeki dönemde iktidar olacağız. Buna adımın Atila Sertel olduğu kadar eminim. 


 
ZEYNEP ALTIKOK: Bize oy veren herkese teşekkür ediyorum. Doğal gerçekleşmemiş bir seçim oldu. 1 Kasım seçimlerinin ortamı ile 7 Haziran seçimlerinde farklıdır. Ne yazık ki olanaksızlıklar içinde oldu. Programlarımızı planlayacak iklimi, ortamı bulamadık. Acılar içinde korkular içinde bir seçim oldu. Daha iyi bir Türkiye’yi inşa etmek için çalışmak zorundayız. Biz sosyal demokrasinin gerektirdiği milli iradeye saygı duyan partiyiz. Bize şu anda her zaman olduğundan daha fazla sorumluluk düşmektedir. Her zaman olduğu gibi birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 

MUSA ÇAM: Herkese teşekkür ediyorum. 7 Haziran seçimlerine göre daha fazla destek verdiler. Oyumuz ve vekil sayımız arttı. 146 gün sonra bir seçim oldu. Bizim istediğimiz bir seçim olmadı. Zorunlu bir seçim oldu. Bir kişinin isteği üzerine oldu. Bütün devletin kurumları seferber edildi. Tek taraflı bir seçim kampanyası yürütüldü. Halkımızın verdiği oya teşekkür ediyoruz. Yeterli değil. 2019’da daha iyi olmak için gayret göstereceğiz. Biz biat kültürü olan bir parti değiliz. Bizim zenginliğimiz zaten farklı seslerin olmasıdır. Yani herhangi bir kargaşa olduğunu yansıtmaz. 2019’da hep birlikte iktidarımızı inşa edeceğiz.
 
ALİ YİĞİT: Bu seçimlerde algı oluşturulmaya çalışıldı. Tek taraflı bir seçim yapıldı. Olanaksızlıklarla seçim yapıldı. Cumhurbaşkanı kendi sarayında muhtarları ağırladı. Ceplerine harçlıklarını sıkıştırdı. Bir taraftan cumhurbaşkanı bir taraftan AKP çalıştı. Ne oldu da her şey bir anda bu kadar değişti. HDP ve MHP’nin oy kaybından dolayı iktidar oldular. Hepimiz koşturduk. Genel Başkanımız hepimizden daha fazla koşturdu. Belki bir şeyleri anlatamadık. Ama durmayacağız. Yolumuza devam edeceğiz.


 
ÖZCAN PURÇU: İzmir’e teşekkür ediyorum. Büyüklüğünü gösterdi. CHP’nin kalesi olduğunu gösterdi. Birer kardeşimizi daha meclise gönderdik. Türkiye’de maalesef umduğumuzu bulamadık. CHP sadece iktidar partisine karşı yarışmadı. Bütün devlet kurumlarına karşı yarıştı.
 
Bizler imece usulü bütçeyle elimizden geleni yaptık. Başarılı olmaya çalıştık. Ben kendisiyle birçok ile gittim. Çalışma fırsatı buldum. Günde 3-4 saat uykuyla durduğum oldu. Hiç dinlenmediğim günler oldu. Büyük gayretlerle çalıştı. Adil bir seçim olmadı. Elimizden geleni yaptık. AKP’nin şımarık tavırları devam ediyor. Kan kaybedeceklerini, inanıyorum. 2019’da tüm Türkiye ile birlikte çalışıp iktidar olacağız.


 
KAMİL OKYAY SINDIR: İkinci seçimi yaptık. Burada ikinci kez mazbatamızı aldık. Tek başına ilerleme fırsatını bulan AKP oldu. Ancak bir gerçek var ki bu iktidar korkuya dayalı, baskıya dayalı bir iktidar oldu. Sevk ettiği gelecek endişesi AKP’yi güvene dayalı bir iktidar değil, korkuya ve baskıya dayalı bir iktidar yaptı. Sonuna kadar baskıya ve zulme her türlü olumsuz şartlarla mücadele edeceğiz. İktidara gelebilmek için çalışacağız. Kamuoyunda yapılan tartışmalar var. Bunların değerlendirileceği yer kurultaydır. Kendi içimizdir. Kentimiz için, Türkiye için, barış, demokrasi için mücadele edeceğimizin sözünü veriyorum.


 
ZEKERİYA TEMİZEL: Demokrasilerde seçimden sonraki gün sözün bittiği yerdir. Şimdi eylem zamandır. İzmir’in CHP’li vekilleri için eylem zamanıdır. Özgürlüklere sahip çıkma zamanıdır. Bizim işlevimiz böyle tanımlandıysa sonuna kadar çalışacağız.. Aynı kararlılık içinde devam edeceğiz. Aykırı olan hiçbir karar geçmeyecek. İzmir için ve Türkiye için yapabileceğimizin neler olduğunu net şekilde yerine getireceğiz. Kimse bundan korkmasın.
 

 
Özkes'ten tepki çeken CHP ve Atatürk tweeti!
 
Flaş! Bakanlıktan kayıp Afgan çocuklarla ilgili açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tahir 10 Kasım 2015 Salı 13:26

milletvekili maaslari ne kadar oldu? bilen varmi?

Yorumu oyla      11      5  
madagaskar 10 Kasım 2015 Salı 09:59

orda ben de vekil olacaktım ama hakımı yediler

Yorumu oyla      11      5  
hamdi 10 Kasım 2015 Salı 08:28

balbay demiş ki tüm türkiyeyi izmir gibi yapmak hepimizin görevidir. :-) izmirin hali ortada her yağmurda kanallar patlar asfaltlar gider her yer su baskını olur trafik perişan yollar sanki dağ yolları gibi otopark sorunu hat safada tüm türkiye böyle olacaksa varsın olmasın bu balbay ne dediğini bilmiyor gerçekten. bide vekil seçiliyor ona hayret ediyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Can ciler 9 Kasım 2015 Pazartesi 20:51

Balbay bu partide en ağır bedel ödeyen bir kaç kişiden biri,birikimi ve kültürü ile çok şey hak ediyor.

Yorumu oyla      13      9  
ATATÜRK'ÇÜ KADIN 9 Kasım 2015 Pazartesi 20:17

Bɑş+ɑrı: “Bɑş” olmɑk için “ɑrı” gibi çɑlışmɑk gerekir. Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata, sürekli bir hata daha yapacağımız korkusudur.

Yorumu oyla      13      6  
entresan 9 Kasım 2015 Pazartesi 17:00

Öyke açıktan pek bir destek konuşması görmedim vekillerde. Üstelik Sayın İnce adaylığını açıklamışken.. Hepsi top çevirmiş ortada..

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özkes'ten tepki çeken CHP ve Atatürk tweeti!
CHP'den istifa eden eski bağımsız milletvekili İhsan Öskes, Twittter'da ...
Yıldırım’dan 10 Kasım mesajı: Minnetle anıyoruz
AK Parti İzmir Milletvekili Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
AK Parti İzmir İl Başkanı Delican'dan 10 Kasım mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
Balkanlar’dan ‘tek çatı’ yolunda 2.zirve: Masada 1 Kasım!
İzmir’de 5 federasyon ve 35 Balkan derneğinin Balkan Vakfı kurulması amacıyla ...
AK Partili Özdağ'dan muhalefet liderlerine teşekkür
Manisa'da, AK Parti'den seçilen 5 milletvekili, Kula İlçesi'ne teşekkür ...
CHP Konak’ta ‘faşist’ krizi büyüyor: Dosya ne olacak?
Konak Belediyesi’nde krize neden olan faşist tartışmasının ardından Belediye ...
 
CHP’de İnce de sahayı çıktı: Olağanüstü kurultay çağrısı
Bazı il başkanları ve milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen ...
CHP İzmir’in Gençleri’nden Ata’ya saygı nöbeti!
İl Gençlik Kolları bu akşam Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak etkinlikte ...
CHP’li Çam: Mimarı Erdoğan’sa ustası Yıldırım!
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti İzmir milletvekillerinin seçimin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva