HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Kasım 2013 Çarşamba - 09:22

Çeşme 21 yıldır o planı bekliyor!

Çeşme’nin kış turizminde de gelişme sağladığını kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, 21 yıldır bekledikleri Altınkum için çağrıda bulundu, “Planları hazırlayın ilerleme durmasın” dedi.

Çeşme 21 yıldır o planı bekliyor!

İZMİR - Turizm cenneti Çeşme’nin son birkaç yıl içinde kış döneminde de büyük ivme kazandığını vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, yaz aylarında açılan, kış aylarında kapanan ‘yazlık’ çalışan işyeri sayısında büyük bir düşüş meydana geldiğini belirtti. Birkaç yıl öncesine kadar ilçe çarşısı olan İnkılap Caddesi’nde bile birçok işyerinin ‘yazlık’ esasına göre çalıştığını hatırlatan Başkan Tütüncüoğlu, “Bugün cadde üzerine yazın açık, kışın kapalı olan işletme kalmadı. Termal su bulunan otellerde de müşteri sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20’ye varan artış oldu. İlçenin kış ayları da hareketlendi” diye konuştu.
 
AYDA 6 BİN TURİST GELECEK
Çeşme gibi uzun yıllar turizmi sadece yaz aylarında işlevsel olan deniz, kum, güneş etrafında şekillenmiş turizm kentlerinde, kış turizminin gelişiminin güç olduğunu vurgulayan Başkan Tütüncüoğlu; ilçenin, doğal güzelliği ve termal zenginliği ile belediye, işletme ve sivil toplum kuruluşlarının çabalarıyla bu sıkıntıyı aşmakta olduğunu kaydetti. “Çeşme için artık Ankara’nın da elini taşın altına koymasını zamanı geldi” diyen Tütüncüoğlu, “Kış aylarında ilçeye turist getirmesi için görüştüğümüz tüm firmalar ilçenin 10 bin kaliteli yatak sayısının 30 bin olduğu takdirde ayda 6 bin turist getirebileceklerini söylüyor” şeklinde konuştu.
 
21 YILDIR OYALIYORLAR
İlçenin yatak sayısının artması için de 8 yıl önce turizm tesisi alanı ilan edilen Altınkum bölgesinin imar planlarını yapılmasını gerektiğini bilgisini veren Tütüncüoğlu, “Altınkum bölgesinde bakanlıkların turizm tesisi alanı olarak belirledikleri bölgede aynı bakanlıklar tarafından turizm tesislerinin yapılmasına engel olmak istercesine 21 yıldır yapılmıyor. 25 binlik planları dalga geçer gibi yapıp yapıp tekrar bozuyorlar. “Uzun süredir, ‘üç ay-beş ay sonra planlar geliyor’ ‘bu sefer eli kulağında’ diye diye 21 yıldır oyalıyorlar” diye konuştu.
 
O GÜN DOĞANLARIN ÇOCUĞU OLDU
Başkan Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: “İlk, ‘Üç ay sonra plan elinizde’ dedikleri gün doğan çocuklardan kimi üniversiteye gidiyor kimi çoluk çocuğa karıştı, biz hala plan bekliyoruz ve planlar hala ortada yok. Hala daha sorduğumuzda dalga geçer gibi ‘Üç ay sonra elinizde’ diyorlar. Eski Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü de “1 hafta sonra planları belediyeye göndereceğiz’ demesinin üzerinden 6 ay geçti, değişen bir şey yok. Çeşme kış turizminde kendi çabasıyla gelişti. En azından şimdi planlayın da yatak sayısı artsın, gelişme durmasın.”
 
YATIRIMCILAR BEKLİYOR
Çeşme’de yatırım yapmak için sırada bekleyen ve mağdur edilen yatırımcılardan bir tanesinin de dünyanın 32. zengini olan 18 milyar dolarlık serveti bulunan, Rus milyarder Mihail Dmitriyeviç Prohorov olduğunu açıklayan Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: “Prohorov, 7 yıl önce Çeşme Altınkum bölgesinde turizm tesisi yapmak amacıyla ilçede bir arsa satın aldı. Altınkum’daki 21 yıldır boyunca imar planı olmayan 2 bin 761 dönüm alanın, 170 dönümü Prohorov’a ait. Prohorov’un yaklaşık 200 milyon Türk Lirası turizm tesisi yatırımı yapacağı ve yapılacak tesisin ağaç boyunda, çevreye duyarlı bir temada inşa edileceği bilgisini de aldık. Fakat hem para hem de proje hazır olmasına rağmen, bakanlıklar planı hazırlamadığı için yatırım hayata geçemiyor. Çeşme ve Çeşmeli'ye zaman kaybettiriliyor.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emre 27 Kasım 2013 Çarşamba 18:29

ak parti turizmi sevmiyor,çagdaşlıga ve kültüre karşı,bu iktidar sürerkeen ne plan olur nede turizm,

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Başkan Tatı’ya ‘kadro’ davasında hapis şoku!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, eski Başkan Yardımcısı Tayfun Emre’yi ...
Kader günü: İzmir’in kalbi Paris’te atıyor
EXPO 2020 ile bir dünya markası olmaya hazırlanan İzmir’in kaderi, yarın ...
Büyükşehir belgelerle açıkladı: AKS neden battı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı ve AKS 110 Merkezi'nin ...
 
Anadolu Birliği’nden Kürüm’e destek
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Anadolu Birliği Derneği Genel ...
Tatı Can için kolları sıvadı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bucaspor U19 takımında top koşturan ...
Gaziemir çamaşırhaneyi çok sevdi
Gaziemir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ve yaşlıların çamaşırlarını yıkamak ...
 
Makedonya Büyükelçisi’nden Sındır’a övgü
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Makedonya ...
Konak’ta şapka geçidi
Alışılmışın dışında ve fark yaratan sergileri İzmirlilerle buluşturan ...
Güzelbahçeli kadınlardan şiddete karşı gösterili tepki
Güzelbahçe Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva