HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Kasım 2013 Salı - 16:59

Flaş! Başkan Tatı’ya ‘kadro’ davasında hapis şoku!

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, eski Başkan Yardımcısı Tayfun Emre’yi kanunlara aykırı şekilde görevlendirdiği iddiasıyla yargılandığı davada ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme Tatı’ya altı ay hapis cezası verirken hükmün ertelenmesine karar verdi.

Flaş! Başkan Tatı’ya ‘kadro’ davasında hapis şoku!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın İçişleri Bakanlığı müfettişleri ve savcılığın hazırladığı iddianameden sonra başını ağrıtan yargılama süreci tamamlandı. Uzun süre belediyede ‘başkan yardımcısı’ olarak çalışan Konak Belediye Başkan Aday adayı Tayfun Emre’nin ataması-kadrosu nedeniyle hakim karşısına çıkan Tatı ile ilgili karar verildi. İzmir 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Tatı’ya 6 ay hapis cezası çıktı. Mahkeme bir ay indirim yaparken kararı 5 ayda kesinleştirdi. Daha sonra karar için hükmün ertelenmesinin açıklanması geri bırakıldı. Başkan Tatı, aynı şekilde başka bir dava için hakim karşısına çıkarsa ertelenen karar da işleme konulacak.           
 
NELER YAŞANDI?
Buca Belediyesi’nde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olmadığı halde başkan yardımcısı olarak görevlendirildikten sonra belediyenin ‘imar, planlama, yapı kontrol’ gibi birçok önemli birimini yöneten Tayfun Emre’nin konumu tartışma olmuştu. İlk olarak görevden alınan eski Başkan Yardımcısı Durmuş Akgün’ün başlattığı daha sonra AK Parti grubunun dahil olduğu süreçte çok kritik bir karar çıktı. Yapılan şikayetin ardından İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermesi, Danıştay 1. Dairesi’nin ön inceleme raporu hazırlamasının ardından savcılık harekete geçti. İzmir Özel Yetkili Başsavcı Yardımcısı Ali Haydar, Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın kanunlara aykırı işlem yaptığını, atamanın hukuka aykırı olduğunu ifade ederek cezalandırılmasını istedi.

Haydar’ın hazırladığı, mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede birçok bilgiye yer verildi. İddianameye göre Emre’nin Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy döneminde görev yapan ve Tatı geldikten sonra görevden alınan Başkan Yardımcısı Durmuş Akgün’ün yerine görevlendirildiğini ortaya koydu. Akgün’ün görevden alınmasından sonra boşalan ‘birinci derece başkan yardımcılığı’ kadrosuna atanan Emre’nin hem memuriyet süresi ile birlikte gerekli şartları taşımadığı ifade edildi. Yine iddianamede, Akgün’ün mahkeme kararı ile geri dönmesinin ardından Emre’nin görevden alınmadığı vurgulandı. Belediyede dört olan başkan yardımcılığı kadrosunun böylece Emre’nin görevine devam etmesi ile birlikte kanuna uygun olarak 5’e çıkartıldığı dile getirildi. Mevzuata aykırı davranıldığı, kamu zararı oluştuğu ve haksız menfaat sağlandığının da altı çizildi. Savcılık, SGK kayıtları üzerinden yaptığı incelemede de Mimar Emre’nin ‘ilk kez göreve giriş’ kaydına rastladı. Emre’nin böylece başkan yardımcısı olması için gereken 10 yıllık deneyimin olmadığı da iddianameye yansıdı.

Başsavcı Vekili Haydar, iddianamede ortaya koyduğu kanıtların ardından Başkan Tatı’nın, tüm atama işlemlerini yapan, görevlendirmeleri tebliğ eden ve amir konumda olduğu için yargılanmasını istedi. Türk Ceza Kanunu’nun 257/53. Maddesine göre yargılama yapılmasını talep etmişti.


 
HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI
Davaya müdahil olan AK Parti Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, “Mahkeme kararı ile haklılığımız ortaya çıktı. Hukuki sorun gördüğümüz konularda sadece konuşmuyoruz. Üç ay üst üste uyarıda bulundum. Yapılan görevlendirme için ‘yasalara uygun değil’ dememe rağmen bir buçuk yıl boyunca Emre görev yaptı. Savcılığa suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldık. Ne kadar haklı olduğumuz da mahkeme tarafından tespit edildi. Şu anda aynı durum Ziya Çamsarılıoğlu için de geçerlidir. Belediyede Fen İşleri Müdürü iken başkan yardımcılığına atanan Çamsarılıoğlu için de aynı durum geçerli. Meclis’te bir kez daha uyaracağım.  Bu kararından geri adım atmaz, hukuksuz bir şekilde başkan yardımcılarını çalıştırmaya devam ederse suç duyurusunda bulunacağım. Bu zamana kadar başkan hep kendi başına iş yaptı. Hukuk da durumu tescil etti. Başkanın bunlardan ders alması gerekiyor. Yapılanlar hata değil bilerek suç işlenmiştir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Kasım 2013 Çarşamba 12:30

BUCA BELEDİYESİAKRABA EŞ DOST AHBAP HISIM DEĞİL AŞİRET ÇE KADROLAŞMA VAR BUCA KONAK BÜYÜKŞEHİR VARMI İSİM İSTEYEN

Yorumu oyla      22      10  
megaköylü 27 Kasım 2013 Çarşamba 11:16

bunlar neden seviyorlar yolsuzluk yapmayı acaba.

Yorumu oyla      23      12  
TC DEMOKRAT 27 Kasım 2013 Çarşamba 08:59

Bizim Ceza Hukukumuz"da Çok Enterasan Bir Durum Söz Konusudur.Adam Evinize Girer,Hırsızlık Yapar,Eşinizi Çocuğunuzu Öldürür,Yaralar.Sokakta"da Aynı Şeyler Başınıza Gelir.Sonra Bu CANİLER Mahkemede Süt Dökmüş Kedi Gibi Davranır,Birde Kravat Taktımı"da,Mahkeme İyi Halden Cezanın Büyük Bir Bölümünde İndirim Yapar.Sizin Canınız Yanmış,Kimsenin Umurunda Bile Olmaz.Bu Devleti Organize Şekilde Dolandıran Kişiler İçinde Geçerlidir.Bu Cezaya Ceza Bile Denmez.Birde 1 Aylık İndirimde Uygulanmış.Kesinlikle Hapis Falan Yatmaz.Kimsede Boşu Boşuna Sevinmesin.

Yorumu oyla      35      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kader günü: İzmir’in kalbi Paris’te atıyor
EXPO 2020 ile bir dünya markası olmaya hazırlanan İzmir’in kaderi, yarın ...
Büyükşehir belgelerle açıkladı: AKS neden battı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı ve AKS 110 Merkezi'nin ...
Anadolu Birliği’nden Kürüm’e destek
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Anadolu Birliği Derneği Genel ...
 
Tatı Can için kolları sıvadı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bucaspor U19 takımında top koşturan ...
Gaziemir çamaşırhaneyi çok sevdi
Gaziemir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ve yaşlıların çamaşırlarını yıkamak ...
Makedonya Büyükelçisi’nden Sındır’a övgü
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Makedonya ...
 
Konak’ta şapka geçidi
Alışılmışın dışında ve fark yaratan sergileri İzmirlilerle buluşturan ...
Güzelbahçeli kadınlardan şiddete karşı gösterili tepki
Güzelbahçe Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ...
Gazilerden Durak’a teşekkür plaketi
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi’ni ziyaret eden Karşıyaka ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva