HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Kasım 2013 Salı - 16:13

Kader günü: İzmir’in kalbi Paris’te atıyor

EXPO 2020 ile bir dünya markası olmaya hazırlanan İzmir’in kaderi, yarın saat 14.30’da Fransa'nın başkenti Paris’te yapılacak oylama ile belli olacak. Oylamada delegeler, kabinlere girerek bulundukları tercihi sandıklara atacak. Başkanları, bakanları ve gönüllüleriyle birlikte Paris’e giden İzmir heyeti, 167 BIE delegesini ikna etmeye çalışacak.

Kader günü: İzmir’in kalbi Paris’te atıyor

İki yıldır 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık' ana teması ile EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanan İzmir’in kaderi yarın (çarşamba) belli olacak. Birleşik Arap Emirlikleri’nden Dubai, Rusya’nın Ekaterinburg, Brezilya’nın Sao Paulo kentleri ile yarışan İzmir yarın, Paris’te yapılacak 167 ülkenin Uluslararası Sergiler Bürosu delegelerinin oy kullanacağı yarıştan zaferle çıkmayı hedefliyor.
 
İzmir, EXPO yarışında rakiplerinin önüne geçebilmek için Paris’te kamp kurdu. Dışişleri Bakanlığı yetkililerine pazar günü İzmir Valisi ve EXPO Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu katıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da dün Paris’e gitti. Bugün de aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 75 kişilik İzmir ekibi, Paris’e gitti.



BAKAN YILDIRIM’DAN TELE-DİPLOMASİ!
Bakan Yıldırım Paris’te bir mesai harcıyor. AK Parti İzmir’in Twitter adresinden paylaşılan fotoğrafta Yıldırım tarihi oylamaya 1 gün kala delegelerle konuşarak telefonda ikna turu yaptı.

Bakan Yıldırım Ege TV'ye konuyla ilgili açıklamalar yaptı ve şunları söyledi: ''İnşallah İzmir’in kazanan şehir olmasını millet olarak, İzmirliler olarak bekliyoruz. Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın ve bizim yaptığımız ziyaretlerin konularından birisi de EXPO olmuştu. Bütün bu çalışmaların neticesinde 60’ın üzerinde ülkenin destek beyanı vardır. Eğer EXPO 2020 kazanıldığı zaman EXPO Yürütme Komitesi 155 milyon euroluk bütçe hazırlamayı hedeflemektedir.''

EXPO’ları düzenleyen 167 ülkenin üye olduğu BIE Genel Kurul toplantısı, yarın Paris’teki OECD binasında yapılacak. Aday ülkelerin son sunumlarıyla başlayacak genel kurulda daha sonra oylamaya geçilecek. sunuculuğunu Defne Samyeli’nin yapacağı 20 dakikalık sunumda İzmir’in avantajları, sağlık temasının önemi ve adaylık çalışmaları anlatılacak. resepsiyon ve genel kurul sunumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajı da yayınlanacak. Genel Kurul’a Bakan Yıldırım’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katılacak. Sunumda Başkan Kocaoğlu ile dünyada beyin araştırmalarıyla tanınan İzmir doğumlu Ordinaryüs Profesör Ogün Güntürkün konuşma yapacak.
 
Sunumlardan sonra yapılacak oylamada ilk iki turda oyların üçte ikisini alan şehir kazanacak. Her turda en az oy alan şehir elenecek. Üçüncü ve final turunda ise çoğunluğu alan şehir ve ülke EXPO 2020’yi düzenlemeye hak kazanacak. Genel Kurul salonunda dört ayrı sandık kurulacak, delegeler kabinlerde kapalı şekilde oylarını kullanacak. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
35 26 Kasım 2013 Salı 21:10

eğer Dubai'nin önüne geçebilirsek gerçekten büyük başarı olur.

Yorumu oyla      14      5  
Lombak 26 Kasım 2013 Salı 18:00

Gözlerim kapalı bekliyorum. Sonucu biliyorum.

Yorumu oyla      16      8  
35/5 26 Kasım 2013 Salı 16:32

sudan sebeple izmiri eleştirenler , seli fırsat bilip konuşanlar neden buraya yorum yapıp hükümetimiz gibi izmirin arkasında olmuyorlar yoksa kendileri çakma izmirlilermi acaba?

Yorumu oyla      29      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir belgelerle açıkladı: AKS neden battı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı ve AKS 110 Merkezi'nin ...
Anadolu Birliği’nden Kürüm’e destek
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Anadolu Birliği Derneği Genel ...
Tatı Can için kolları sıvadı
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bucaspor U19 takımında top koşturan ...
 
Gaziemir çamaşırhaneyi çok sevdi
Gaziemir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ve yaşlıların çamaşırlarını yıkamak ...
Makedonya Büyükelçisi’nden Sındır’a övgü
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Makedonya ...
Konak’ta şapka geçidi
Alışılmışın dışında ve fark yaratan sergileri İzmirlilerle buluşturan ...
 
Güzelbahçeli kadınlardan şiddete karşı gösterili tepki
Güzelbahçe Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ...
Gazilerden Durak’a teşekkür plaketi
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi’ni ziyaret eden Karşıyaka ...
Metin Uca Çiğli'yi kahkahaya boğdu
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde Metin Uca, “Hakuna ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva