HABERLER>EKONOMİ
13 Mayıs 2022 Cuma - 08:53

Çağdaş Grup göreve hazır… ‘Sorunların hepsini çözeceğiz!’

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası genel kurulunda yarışacak 8 gruptan biri olan Çağdaş Grup’un lideri Müfit Yıldırım, “Pandeminin etkileri, mesleğimizi yapma biçimimizi, müşteri ihtiyaçlarını ve ticareti değiştirdi. Böylesine köklü değişiklikler varken, bizim geleceği şimdiden planlamamız lazım. Güçlü ekibimizle tüm sorunların üstesinden geleceğiz. Meslektaşlarımızın daha sağlıklı bir geleceğe kavuşturmak için göreve hazırız” dedi

Çağdaş Grup göreve hazır… ‘Sorunların hepsini çözeceğiz!’

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası genel kurulu, 14-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Cumartesi günü odanın Alsancak’taki hizmet binasında konuşmalar, değerlendirmeler yapılacak; Pazar günü de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sandıklar kurulacak. 8 farklı grubun yarışmasının beklendiği genel kurulda üyeler, yeni dönemde görev yapacak başkan ve ekibini belirleyecek. Yarışın en iddialı grubu olarak öne çıkan Çağdaş Grup’un başkan adayı Müfit Yıldırım, göreve geldiklerinde yapacaklarını, Egedesonsöz’e anlattı.

ÖNSEÇİMDE SANDIKTAN MÜFİT YILDIRIM ÇIKMIŞTI
Çağdaş Grup’un başkan adayının, önseçimle belirlendiğini ve önseçimden kendisinin önde çıktığını anlatan Müfit Yıldırım, oy kullanma hakkına sahip 8 bin 400 üyeden destek istedi. İki dönemdir oda sekreteri olarak görev yapan, daha öncesinde de yönetim kurulunda çeşitli görevler alan, mevcut Başkan Vedat Adar tarafından da desteklenen Müfit Yıldırım, şunları söyledi:

“Genel Kurul’da sanırım 8 grup yarışacak. Bir dağınıklık söz konusu. Hepimiz meslektaşız ve odayı birlikte yöneteceğiz, diyoruz. Çağdaş Grup olarak, geçmişle meşgul olmak yerine, geleceği planlamak, ona göre aksiyon almak istiyoruz. Özellikle genç meslektaşlarımıza gelecek yaratmak zorundayız. Pandeminin etkileri, hem mesleğimizi yapma biçimimizi, hem müşteri ihtiyaçlarını, hem de ticareti değiştirdi. Böylesine köklü değişiklikler varken, bizim aynı yapıyla bu değişen duruma cevap verme durumumuz kesinlikle söz konusu olamaz. İstenilen düzeyde ihtiyaçlara cevap verme şansımız yok. Bu nedenle, geleceği nasıl planlarız, projelerimizle gelecekte meslektaşlarımıza daha çok şeyi nasıl kazandırırız, meslektaşlarımızı yarınlara en iyi şekilde nasıl hazırlarız, bunun çabası içinde olacağız.”

DOĞRU TESPİT, DOĞRU ALGILAMA VE UYGUN PROJELER
Sorunların çözümünde en büyük güçlerinin, dayanışma kabiliyetlerinin olacağına vurgu yapan Müfit Yıldırım, “Bir arada olup, doğru tespitler yapıp doğru algılama ile uygun projelerle çözümler üreteceğiz” dedi ve mesleğin sorunlarıyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizim meslekte sorunları ikiye ayırıyorum. Birincisi, muhataplarımızla çözmemiz gereken sorunlar. Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ,Ticaret Bakanlığı ile ortak çalışma yürüterek ve daha önemlisi bu bakanlıkları ikna ederek almamız gereken yollar var. Bizim bir de kendi iç yapımızda sorunlarımız var. Onları da göz ardı etmeden, hatta önceleyerek enerji harcamamız gerekiyor. Çözüm bekleyen öncelikli sorumumuz, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirlerin ödediği KDV’dir. KDV oranımız çok yüksek. Yüzde 18 KDV uygulanıyor hala. Pek çok sektörün KDV oranları düşürüldü, bizimki aynı duruyor. Doktorlar gibi biz de pandemi boyunca kesintisiz hizmet verdik, ofislerimiz kapanmadı hiç. Kısa çalışma ödeneklerinin uygulanması lazımdı, çalışan  işçilerle ilgili. O yük, bizim omuzlarımızdaydı. Nakdi ücret desteklerinin bürokratik işlemlerini yürüttük. Beyan ve bildirimleri yapmak durumunda kaldık. Kamunun finansman ihtiyacını da göz önüne aldığımızda bizim üzerimizden kamunun finansmanı yürüdüğü için, çok önemli fedakarlıklar yaptık. Sözün kısası, bu kadar fedakarlık yapan bizlerin hizmetinden alınan KDV, yüzde 18’den en azından yüzde 8’e düşürülmeli.”

YENİ MESLEKTAŞLARIMIZA İŞ İMKANI YARATMAK ZORUNDAYIZ
Meslekte bir kota gerekliliği olduğuna dikkat çeken Çağdaş Grup Başkan adayı Müfit Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meslekte kota durumu var. Meslektaşlarımızın ofislerinin belli kriterler dahilinde ne kadar defter tutabileceği, müşteriye nitelikli ne kadar hizmet verebileceği konusunda, kota konmasına gerek var. Hiç kimsenin hizmet sınırı olmaksızın çalışma durumu olmamalı. Çünkü nitelikli hizmet verilebilmesi, en büyük isteğimizdir. Eğer kota gelirse, hizmetin niteliği artacağı gibi genç arkadaşlarımıza, arkamızdan gelen meslektaşlarımıza da iş imkanı yaratmış oluruz. İşlerin hepsini üstlenme dönemi bitmeli. Bir sorunumuz daha var, Mali Tatil Yasası ile ilgili. Bu yasa uygulanabilir değil, kesinlikle revize edilmesi gerekiyor. Biz bu konuda yoğun çaba harcayacağız. Çünkü bu yasa, beyan ve bildirimlerde iki günlük süre uzatımı sunuyor ama bu süre yeterli değil. Mali Tatil Yasası’nın uygulanabilir hale gelmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız. Yönetim kadromuzun tamamı, belli kademelerden geçmiş, çok başarılı işler yapmış, kendilerini kanıtlamış isimlerden oluşuyor. Üyelerimiz destek verirse, hep birlikte İzmirli meslektaşlarımızın sorunlarını çözecek yapıyı oluşturacağız ve sorunların üstesinden geleceğiz.”

 
Aylin AKDOĞAN’ın kaleminden haftanın filmleri… Tarihi dram ‘Kurtuluş Hattı’
 
Eskinazi'den sektör değerlendirmesi: İhracat tarımsal üretimin sigortası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın, Fed prangasından kurtulmaya çalışıyor
Kıymetli metal, şahin Fed’in baskısıyla 1.850 dolarda tutunmaya çalışıyor. ...
Muhittin AKBEL yazdı... Dananın kuyruğu koptu!
Muhittin AKBEL yazdı... Dananın kuyruğu koptu!
TÜİK verileri yayımladı... İzmir en yüksek gelire sahip ikinci il oldu!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Türkiye'de yıllık ortalama ...
 
İşsizlik sigortasından 4,3 milyar liralık ödeme
İşsizlik Sigortası Fonu'nun bu yılın ocak-nisan dönemindeki gelirleri ...
Dikkat: Emekliliğiniz, sigortanız iptal olabilir!
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli uyarı geldi. İnternetten ya da ...
Hava yolu firması İzmir hedefini çizdi: 8 yeni rota, 3,6 milyon yolcu!
İzmir'deki bir otelde 2022 yaz sezonu İzmir uçuş planı ve yeni eklenen ...
 
Stokçulara hapis cezası artırılıyor
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, stokçulara verilecek cezaların, tutuklamayı ...
3600 ek gösterge için son viraj
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasının ...
Başkan Öztürk'ten ‘acil önlem’ çağrısı: Yeni zam yüzleri güldürmedi!
1 Nisan’da çiğ sütün litre fiyatının 5,70 liraya çıkarılmasının ardından ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva