HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ekim 2015 Cuma - 21:29

Büyükşehir Meclisi’nde ulaşım tartışması: AK Parti’den eleştiri yağmuru

Başkan Kocaoğlu’nun katılmadığı oturuma ulaşım tartışması damga vurdu. AK Parti cephesinden gelen aktarmalı sistem, kart krizi, trafik ve otopark eleştirilerine Başkanvekili Aydoğan yanıt verdi.

Büyükşehir Meclisi’nde ulaşım tartışması: AK Parti’den eleştiri yağmuru

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı oturuma AK Parti cephesinden gelen ulaşım eleştirileri damga vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan kentte trafik ve otopark sorunlarının olduğunu dile getirdi, ardından söz alan Çağlar Haspolat da aktarmalı sistemi sert sözlerle eleştirdi.



TRAFİK İŞİN İÇİNDEN ÇIKILMAZ HALDE
Sorunların geçen yıl geçilen aktarmalı sistem uygulamasından kaynaklandığını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, " Bu sorun hala devam ediyor. Kentin ana arterlerinde trafik sıkışıklığı olduğunu görüyoruz. Yeni yeraltı geçitleri yapılarak bu kentin trafik sıkışıklığının giderilmesinin önemli olduğunu ilettik. Trafik sorunu her geçen gün artıyor. Trafiğe giren araç sayısı da her geçen gün artıyor. İzmir’de trafik işin içinden çıkılmaz hale geliyor. Basmane’de tam adaptif trafik sistemiyle ilgili panolar var. Ama bunlar tam adaptif reklam panosuna döndü. Sayın Başkan Kocaoğlu, 12 yıllık başkanlığı süresince bu sorunu çözemedi” dedi.

OTOPARK PARALARI NEREYE GİDİYOR?
Doğan, sözlerinin devamında belediyenin otopark fonunda toplanan kaynağın akıbetini sordu. AK Parti Grup Başkanvekili, “Kent genelinde otopark problemi var. İlçelerde imar mevzuatı gereği ne kadar para toplandı? Toplanan otopark paraları yerinde duruyor. Bu paranın yerinde durmamasını ve amacına uygun harcanmasını dilerdik. Bu para amacına uygun harcanmadı. Kocaoğlu’nun görevi süresince kaç araçlık otopark yapıldı? Fonda ne kadar para birikti? Bu para neden yerinde harcanmadı?” diye konuştu.

OTOPARK VAR, PARK EDEN YOK
Doğan'ın ardından eleştirilere yanıt veren Başkanvekili Aydoğan, "Bornova merkezde otopark var, park eden yok boş duruyor. Vatandaş yola park ediyor. Büyükşehir belediyesi bulduğu her yere otopark yapmaktadır. Bu parayı harcarken başka bir amacımız da olamaz” ifadelerini kullandı.



BİTLİS’E TEK OTOBÜSLE GİDİYORUM AMA…
AK Parti Üye Haspolat ise yakın zamanda yaşanan kentkart krizini ve vatandaşların aktarmalı sistemle ilgili şikayetlerini gündeme taşıdı. Haspolat “Ben buradan Bitlis’e tek otobüsle gidiyorum. Ama İzmir’de bir yere giderken, 3-4 otobüs değiştiriyorum. Aktarmalı ulaşım bir devrim değil, eziyet. Ne olur bunu değiştirin…” dedi.

İZMİR'E YAZIKTIR!
Elektronik ücret toplama sistemi ihalesinde yaşanan kriz sürecini hatırlatan Haspolat, “Meclisten yetki verildi, 44 aylık ihale yapılacak. Başka bir firma ihaleyi alırsa, kartlar yeniden mi değiştirilecek? Bu 44 aylık ihaleyi de KARTEK firması mı alacak? KARTEK’in iş bitirme belgesini getirin, görelim. İzmir’e yazıktır. 4 aydır İzmir’de otobüse, metroya, vapura binenin hesabı kitabı tutulamıyor. Ortada bir kamu zararı var” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMİN ELLERDE
Haspolat'ın sözlerine cevap veren Aydoğan, her şeyin hukuki çerçevede gerçekleştirildiğini söyledi. Aydoğan, "Yapılan tüm işler Kamu İhale Yasası’na uygun olarak yapılmaktadır. Bunun aksini söyleyen varsa, devlet orada, yargı orada… Sen kalbini rahat tut... İzmir Büyükşehir Belediyesi emin ellerde. İzmir Büyükşehir Belediyesi kanunların dışına çıkmaz. Kamu ihale yasası var, devlet var, müfettiş var" dedi.

ŞOV YAPMANIN ALEMİ YOK!
Haspolat’a tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi Kazım Çam da “Kulaktan dolma bilgilerle şov yapmanın alemi yok. Yarın Güzelbahçe Balıkçı Barınağı seçimlerden önce yetişsin diye açılacak. Ama buranın altyapısı, zemin betonlaması bitmedi. Gemiler yanaşacak, atıklar nereye atılacak? Buranın altyapısı bitmedi. Yüklenici firma çekti gitti. Yıllardır Güzelbahçe’de uğraşıyoruz, otoban geçişleri ücretsiz olsun diyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Metropol geçişleri ücretli olan tek alan Güzelbahçe... 15 yıldır uğraşıyoruz, mahkemelere verdik, sonuç alamadık” diyerek eleştirilere yanıt verdi.

‘GEMİLER UCUZA GİTTİ’ ÇIKIŞI
Süren tartışmalara dahil olan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi’ne ait eski gemilerden bir tanesinin de Güzelbahçe Limanı’nda demirli bulunduğunu hatırlatarak, “Madem burası yeterli değil, belediyenin gemisi neden orada?” dedi. AK Parti’li meclis üyesi ve gemi mühendisi Ünal Özsır da, belediyenin ihale yolu ile satışa çıkardığı gemilerin bedelinin altına satıldığını söyledi. CHP’li üyeler ise balıkçı barınağında demirli bulunan geminin hurda olduğunu belirtti.

TRAFİK POLİSLERİ ÇALIŞMIYOR
AK Parti’li meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt veren CHP’li Süha Barlak, “İzmir’de trafik polisleri çalışmıyor. Trafik sıkışıklığı var. “İzmir’de kentsel bozukluk var” imajı yaratmak amacıyla her seçim önü trafik polisleri görevden çekiliyor. Karşıyaka’da, Bostanlı’da, Konak’ta, her yerde aynı durum söz konusu. Bunu İzmir’de araç kullanan taksi şoförleri de söylüyor. İstanbul’da daha büyük facialar var” diye konuştu.
 


“EFSANE BAŞKANLAR BİLE ÇÖZEMEDİ”
“Bizim abdestimiz sağlam. Kıblemiz belli” diyerek tartışmalara müdahale eden Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Parası olan bir belediye neden otopark yapmasın? Asansörlü otopark yaptık. Bugüne kadar kimse bunu düşünmemiş. Efsane başkanlar döneminde yapılmamış. Plansızlıktan bu duruma geldik. Bulduğumuz yere otopark yapıyoruz. Paramız var, gücümüz var. Bugüne kadar kimse ileriye dönük düşünmemiş… Çarpık kentleşme ve plansız büyüme bu sıkıntıları doğurdu. Bu kent 2000’li yıllara böyle gelmiş. Bunun çözümü nasıl diğer ilçelerde kentsel yenileme yapılıyorsa, Alsancak’ta da bunu uygulamak. Her evde 2-3 araba var. Yer bulduk, yaptık. Kahramanlar’da otopark var, sokaklar dolu, otopark boş” dedi.

 
Katliam yası Alsancak Garı’nda devam ediyor…
 
Foça’da 88 kaçak yakalandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
işci 16 Ekim 2015 Cuma 23:48

bakıyorum da şöförlerden hiç bahseden gök niye acaba seçimimi bekliyorsunuz hanı AKP bizim hakkımızı kim savunacak CHP birşey yapacağı yok yazık %40 eksik maaş alıyoruz bumu sizin adeletiniz

Yorumu oyla      13      12  
Ben Franh-kfurt!a tek vasıta ile gidiyorum 16 Ekim 2015 Cuma 23:47

Ben Lufthansa uçağına binince Frankurt!a tek vasıta ile gidiyorum. Ama fFrankurta'ki evime giderken Hızlı Tren (S Bahn)ve 2 Metro (UBahn) değiştiriyorum

Yorumu oyla      25      5  
16 Ekim 2015 Cuma 22:12

Şehir içi ulaşım ile Bitlis'e gitmeyi bir tutmak ! Ne yapacaklar, her mahalleden her mahalleye hat mı çekecekler ?

Yorumu oyla      26      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Topçu Ödemiş’te müze açtı
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, restorasyonu tamamlanan Ödemiş Müzesi'ni hizmete açtı.
Başkan Bakıcı’dan Bakan Topçu’ya Selçuk dosyası
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından Bakan Topçu’ya, ...
Başkan Karabağ’ın acı günü: Ağabey’e veda
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın vefat eden ağabeyi Refik Karabağ ...
 
Dikili’yi karıştıran arazi krizi yargıya taşındı!
Dikili’de Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un Ankara’da evrak üstünde kurulan ...
Valilikten balık çiftliklerine 2 vize birden!
İzmir Valiliği Karaburun ve Dikili’de faaliyete geçecek olan iki büyük ...
Başkan Akpınar’dan yeni öneri: Yalı’ya stat yerine…
Stat tartışmalarına da yeni bir boyut kazandıran Akpınar “Yalı’daki alana ...
 
Gaziemir’in geleceğine dev bütçe
Gaziemir Belediyesi’nin 2016 yılı performans programı ile gelir-gider ...
Kocaoğlu’ndan jet ‘KSK’ tweeti: Böyle şeyleri konuşmayı sevmem ama…
Pınar Karşıyaka’nın Barça zaferi sonrası KSK TV hesabından gelen destek ...
Çiğli’de toplu sünnet şöleni
Çeşitli sosyal projeleri aksatmadan devam ettiren Çiğli Belediyesi, geleneksel ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva