HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ekim 2015 Cuma - 13:29

Dikili’yi karıştıran arazi krizi yargıya taşındı!

Dikili’de Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un Ankara’da evrak üstünde kurulan Anka Teknoloji Üniversitesi’ne arazi tahsisi kararının ardından yaşanan tartışmalar sürüyor. Meclis toplantısında tahsise karşı çıkan ve usulsüzlük yapıldığını belirten AK Parti grubu konuyu yargıya taşıdı. AK Parti Meclis Üyesi Önder Akşengür, kaymakamlığa başvururken savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Öte yandan yazılı açıklama yapan Tosun, “Arazinin bedeli 50 milyon TL değil 67 bin TL’dir. Aziz Kocaoğlu ile yaptığım özel görüşmenin yayınlanması da uygun değildir” dedi.

Dikili’yi karıştıran arazi krizi yargıya taşındı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Dikili Belediyesi’nin İstanbul’da kurulan bir vakfa ait olan Ankaralı üniversiteye arazi vermesinin yankıları sürüyor. Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Tosun’un kararı ile meclis gündemine gelen tahsis işlemi ilçeyi karıştırmıştı.  Tosun’un Çandarlı’da bulunan 162 bin metrekarelik arsa ile yüzlerce dönüm mera vasfındaki arazileri tahsis etme kararına CHP’li bazı meclis üyeleri ile AK Parti grubu karşı çıkmıştı.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da müdahalesi ile farklı boyut kazanan tahsis kararları tartışmalara neden olmuştu.
 
İstanbul Adli Bilimler Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından 2013 yılında Ankara’da kurulan ve faaliyete başlamayan bir vakıf üniversitesi olan Anka Teknoloji Üniversitesi’ne yer verilmesi kararı yargıya taşındı.

AK Parti Meclis Üyesi Önder Akşengür Dikili Kaymakamlığı’na meclis kararlarının iptal edilmesi için başvuru yaptı.

Akşengür, kaymakamlığa yaptığı başvuruda Ekim ayında Belediye Başkanı Tosun’a üniversite ile görüşme yetkisi verildiğini fakat Ekim Ayı meclisi başladığında önceki ayın tutanaklarını gördüğünde ise tahrifat yapıldığını fark ettiğini ifade etti. Kendisi ile birlikte 5 CHP’li meclis üyesinin aynı şekilde itiraz ettiğini dile getiren Akşengür, konunun kaymakamlık tarafından incelenmesini, gerekirse valilikten müfettiş talep edilmesini istedi. Akşengür ayrıca ikinci dilekçeyi de Dikili Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi. Akşengür, Tosun ve karar alanların evrakta sahtecilik yaptığını iddia ederken meclis ses ve görüntü kayıtlarının istenebileceğini vurguladı. 


 
HUKUK KARAR VERECEK
İşlemlerle ilgili Egedesonsöz’e konuşan Akşengür, “Burada bizim üniversiteye karşı olduğumuzu yaymaya çalışıyorlar. Biz kesinlikle eğitime ve bilime karşı değiliz. Ama belediye başkanı burada adı sanı belli olmayan, kim tarafından kurulduğu, kime hizmet ettiği bilinmeyen bir vakfa arazileri veriyor. Bu arazileri satsanız belediyenin borçlarını ödersiniz. Biz her şeyden önce Dikili’de yaşayan vatandaşlar olarak bu hukuksuzluğun altına imza atmayız. Halka karşı sorumluluğumuz var. Başkanın kendi partisine mensup meclis üyesi arkadaşlarımız da ‘yaptığın hatadır’ dedi. Ne yazık ki dinlemedi. Konuyu yargıya taşıdık. Hukuk karar verecek” dedi.
 


ÖZEL GÖRÜŞME!
Öte yandan konunun basın yayın organlarında yayınlanmasından sonda Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun bir açıklama yaptı. Avukatı Deniz Ererez vasıtasıyla değerlendirmelerde bulunan Tosun, arazinin bedelinin 50 milyon TL değil 67 bin TL olduğunu söyledi.  Açıklamada, “Bilinmelidir ki Mustafa Tosun başkanlığındaki yönetimin, yıllarca özlemi duyulan üniversite kurulması için yapmış olduğu çalışmalar karartılmaya çalışılmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üniversite ile ilgili konuya müdahale ettiği, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile yapmış olduğu özel görüşmede, "Böyle bir şey olmaz. Belediyenin bedelsiz olarak arazi devri yapması söz konusu olamaz, bu işlemi durdurun" dediği iddia edilmiş ise de özel bir görüşmenin bu şekilde söz hakkı verilmeden yayınlanması iyi niyet kurallarına aykırıdır” denildi.
 
AKRABALIK KAÇINILMAZ
Avukat Ererez yaptığı açıklamada tartışmalar sırasında ortaya atılan, “Yakınları belediyede çalışan meclis üyeleri Başkan Tosun’a destek verdi” iddiaları için ise, “Yerel seçimlerin ardından birimlerin ihtiyaçlarına göre personel alımları, alınacak olan personelin bilgi birikimi ve mesleki tecrübesine göre değerlendirilmiştir. Personel alımında Dikili halkına öncelik tanınmış olup, Dikili'nin küçük bir ilçe olması ve belediye içinde çalışanların bir şekilde akrabalık veya yakınlık ilişkisi içinde olması kaçınılmazdır. Bu şekilde bakıldığında karşı oy kullananlarında belediye içerisinde akraba ve yakınlarının çalışıyor olma olasılıkları da mümkündür” ifadelerine yer verildi.

 

 
AK Parti Adayı Sürekli: Hedef sağlıkta bölge öncüsü
 
İzmir'de soygun dehşeti: Durdurduğu arabayla kaçtı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yazık 16 Ekim 2015 Cuma 14:56

CHP Genel Başkanı Sn Kılıçdaroğlu gecesini gündüzüne katmış can hıraç çalışıyor.Bu gibi Belediye Başkanları da bu çalışmayı sabote ediyorlar.İçimizdeki AKP liler.Bu arazi tahsisi halk için değil kendi ikballeri için tahsis edildiği kanaatindeyiz.

Yorumu oyla      18      5  
dikilili 16 Ekim 2015 Cuma 14:33

Eminim ki Dikili Belediyesine bilgi birikimi olan insanları işe alıyorlar !!!!

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilikten balık çiftliklerine 2 vize birden!
İzmir Valiliği Karaburun ve Dikili’de faaliyete geçecek olan iki büyük ...
Başkan Akpınar’dan yeni öneri: Yalı’ya stat yerine…
Stat tartışmalarına da yeni bir boyut kazandıran Akpınar “Yalı’daki alana ...
Gaziemir’in geleceğine dev bütçe
Gaziemir Belediyesi’nin 2016 yılı performans programı ile gelir-gider ...
 
Kocaoğlu’ndan jet ‘KSK’ tweeti: Böyle şeyleri konuşmayı sevmem ama…
Pınar Karşıyaka’nın Barça zaferi sonrası KSK TV hesabından gelen destek ...
Çiğli’de toplu sünnet şöleni
Çeşitli sosyal projeleri aksatmadan devam ettiren Çiğli Belediyesi, geleneksel ...
Karabağlar’da kültür köprüsü
Azerbaycan-Türkiye Kadınlar Derneği Genel Başkanı Tanzile Rustemkhanli, ...
 
Konak Meclisi’nde Ankara’daki katliama ortak tepki
Konak Belediyesi'nin ekim ayı meclisi üçüncü oturumu Belediye Başkanı ...
Büyükşehir’e mülteci çocuklar için 'Süt Kuzusu' çağrısı
Konak Kent Konseyi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına dilekçe yazarak ...
Kocaoğlu, Bakan Topçu’yu ağırladı: İzmir’e yakışır bir…
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, kentteki temasları çerçevesinde ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva