HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Temmuz 2016 Pazartesi - 07:53

Buca'daki nefes kesen turnuvada şampiyon Karadağ!

Uluslararası Buca Belediye Başkanlığı Bayanlar Tenis Turnuvası’nda kupa Karadağ’ın oldu. 19 ülkeden 22’si yabancı olmak üzere toplam 39 tenisçinin katıldığı ve 10 bin dolar ödüllü turnuvanın tek bayanlar kupasını Karadağ’dan Ana Veselinovic kaldırdı.

Buca daki nefes kesen turnuvada şampiyon Karadağ!

Turnuvanın tek bayanlar finalinde Venezuellalı Aymet Uzcategui ile kıran kırana bir maç sergileyen Ana Veselinovic, setleri 6-3 ve 6-4 alarak turnuvanın şampiyonu oldu.  Turnuvanın final karşılaşması Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek, Radyo Romantik Türk tarafından canlı olarak tenis severlere aktarıldı. Turnuva sonunda kupayı kazanan Ana Veselinovic para ödülünü EÇEV’e ( Ege Çağdaş Eğitim Vakfı) bağışladı.

Buca’da bayram tatili Uluslararası Tenis Turnuvası heyecanıyla şenlendi. Güçlü raketlerin şampiyonluk için verdiği muhteşem mücadeleler nefesleri kesti. Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından 2-10 Temmuz tarihleri arasında Buca Belediyesi Tenis Kulübü kortlarında düzenlenen Uluslararası Buca Belediye Başkanlığı Bayanlar Tenis Turnuvası, birbirinden heyecanlı müsabakaların ardından tek bayanlarda Karadağlı tenisçi Ana Veselinovic’in şampiyonluğuyla sona erdi. Tek bayanlar finalinde Venezuela’dan Aymet Uzcategui ile karşılaşan Ana Veselinovic setleri 6-3 ve 6-4 alarak turnuvayı kazanan tenisçi oldu.

19 ülkeden 22’si yabancı olmak üzere toplam 39 tenisçinin katıldığı 10 bin dolar ödüllü turnuvanın çift bayanlar finalinde ise Vlada Ekshiborava (İsrail) ile birlikte korta çıkan Ana Veselinovic, Eden D'oliveira ( Güney Afrika) ve Maria Fernanda Herazo Gonzalez (Kolombiya) çifti ile yaptığı karşılaşma sonunda çiftler şampiyonluğunu da alarak, Buca’dan 2 kupayla ayrılma başarısı gösterdi.

Turnuvayı CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediye Başkan Yardımcıları Murat Işık ve Hakan Gündüz ve çok sayıda tenis sever büyük bir dikkatle izledi. Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tenis kortlarında gerçekleşen 10 bin dolar ödüllü turnuvada sıcak havaya rağmen şampiyonluk için varını yoğunu ortaya koyan güçlü raketler, verdikleri mücadele ile izleyenlerden alkış aldı.  

Uluslararası Buca Belediye Başkanlığı Bayanlar Tenis Turnuvası’nda bir ilke de imza atıldı. Türkiye’de ilk defa bir tenis turnuvası finali radyodan canlı olarak dinleyicilere aktarıldı. Turnuvanın büyük heyecan ve sıkı rekabetle geçen tek bayanlar finali Buca Belediyesi Spor Koordinatörü Esat Tanık tarafından Radyo Romantik Türk aracılığıyla saniye saniye dinleyicilere anlatıldı.

Heyecanlı geçen final maçının ardından düzenlenen ödül töreninde şampiyonluğu kazanan Ana Veselinovic birincilik kupasını Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Gündüz’ün elinden alırken, ikinciliği kazanan Aymet Uzcategui‘in kupasını ise CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya verdi.

ŞAMPİYONDAN EÇEV’E ANLAMLI BAĞIŞ

Turnuva sonunda kupayı ve para ödülünü kazanan Ana Veselinovic, kendisine Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık tarafından takdim edilen para ödülünü, genç kızların eğitimi için EÇEV’e ( Ege Çağdaş Eğitim Vakfı) bağışladığını açıklayarak, anlamlı bir jest yaptı. Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık eğitime verdiği güzel destekten ötürü başarılı tenisçiye teşekkür ederken, izleyiciler şampiyon Ana Veselinovic’i alkış yağmuruna tuttu.

 
Mardin’de İzmir plaka araçla bombalı saldırı!
 
Türk-Moğol turizm köprüsü kuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşadıkları kenti hissettiler!
İzmir'deki görme engelliler, kent gezisi ile yaşadıkları şehri daha yakından ...
İzmir’in kalkınma modeli Ege’ye taşınıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma modeli, Ege belediyelerine ...
Balonlarla dileklerini uçurdurlar!
Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve İzmir Fenilketonuri ...
 
Konak'ta 'çevre' harekatı
Çevre temizliğine verdiği önemle dikkat çeken Konak Belediyesi, şehir ...
Şehirden 'Abla-Ağabey'leri geldi, dünya onların oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek sosyal projelerinden “Abla-Ağabey-Kardeş”in ...
“Engelsiz bir dünya” için çizecekler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "Engelsiz İzmir 2016 Uluslararası ...
 
Karabağlarlı gençler Bocce'yi çok sevdi!
Karabağlar Belediyesi spor okullarında Türkiye’de giderek yaygınlaşan ...
Konak'ın merdivenleri barışa uzanıyor!
İzmir’in kalbi Konak’ın ünlü merdivenli sokakları Konak Belediyesi ile ...
Bornova’nın yeni stadyumunda ilk antrenman Göztepe'den!
Doğanlar’daki Yeni Bornova Stadyumu’nda ilk antrenmanı Göztepe’li futbolcular ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva