HABERLER>GÜNCEL
18 Haziran 2015 Perşembe - 14:33

Boşanmak isteyen eşe ‘Kafana sıkarım’ davası!

İzmir’de Erkan U.'nun (52) boşanma davası devam eden eşi Ayşegül U.'yu (39) 'Kafana sıkar öldürürüm' diye tehdit ettiği ve aracına ruhsatsız silah koyduğu iddiasıyla açılan davaya 22'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, daha önce eşi tarafından aracı kurşunlanan ve can güvenliği olmadığı gerekçesiyle yurt dışına çıkan Ayşegül U. ile sanık katılmazken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Plaftformu Derneği'nin müdahillik talebi kabul edilmedi.

Boşanmak isteyen eşe ‘Kafana sıkarım’ davası!

Dördü önceki eşinden, 5 çocuk annesi matematik öğretmeni Ayşegül U. baskılarını dayanamadığını belirttiği Erkan U.'ya boşanma davası açtı. Boşanma davası sürerken, iddiaya göre Erkan U. cep telefonuyla arayıp, 'Çocukların ve senin kafanıza sıkacağım' diye tehdit etti. 2 yıl önce karakola giden Ayşegül. U. kocasından şikayetçi oldu. İfade verip serbest kalan Erkan U. hakkında, 7'inci Aile Mahkemesi  'Koruma ve uzaklaştırma' kararı verdi. Aynı mahkeme karara uymadığı gerekçesiyle Erkan U. hakkında üç gün hapis cezası verdi. Geçtiğimiz Mayıs ayında da Ayşegül U.'nun kullandığı otomobil iddiaya göre Erkan U. tarafından kurşunlandı. Bununla ilgili de soruşturma ve dava açıldı.
 
CAN GÜVENLİĞİ NEDENİYLE YURT DIŞINA GİTMİŞ
Erkan U. hakkında Ayşegül U.'nun ilk şikayetiye ilgili 'Tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet ' suçundan 2- 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edildi. Bugün yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Erkan U. katılmazken, avukatı Çetin Bingölbalı ile şikayetçi Ayşegül U.'nun avukatı Nezih Tınkeş ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Plaftformu Derneği adına Sanem Deniz Kural katıldı. Nezih Tınkeş, müvekkilinin tehditler ve öldürülme korkusu nedeniyle yurt dışına gittiğini söyledi.
 
Duruşmada tanık olarak dinlenen Ayşegül U.'nun dayısı Mustafa Ösün, sanığın yeğeninin aracına çalıntı tabanca bıraktığını söyledi. Ösün, "Sanık beni telefonla aradı. Otellerde yattığını ve parası olmadığını konuşmak istediğini söyledi. Bir işyerinde buluşmaya karar verdik. Çalıntı silahı Ayşegül'ün aracına koyduğu için tartışınca oradan ayrıldım. Ayşegül, eşinin kendisine telefonla arayıp, 'kafana sıkarım' diye tehdit ettiğini bana da söyledi" dedi.
 
Avukat Nezih Tınkeş, Ayşegül U.'nun aracını 22 Mayıs'ta kurşunladığı iddiasıyla sanık eşi hakkında 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını, bildirdikleri tanıkların da yurt dışında olduğu için gelemediğini, gelecek duruşmada hazır edeceklerini söyledi.
 
MÜDAHİLLİK TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Plaftformu Derneği adına davaya müdahil olarak katılmak için dilekçe veren Sanem Deniz Kural, "Ayşegül bizim derneğin üyesi. Daha önce bu tür davalarda müdahillimiz kabul edildi. Biz daha fazla kadın öldürülmemesi için bu tür davalara katılıyoruz. Müdahillimiz kabul edilsin" dedi.
 
Hakim Abdulkadir Certel, sanık avukatı Çetin Bingölbalı'ya derneğin talebine bir diyecekleri olup olmadığını sordu. Bingölbalı, derneğin bu davayla bir ilgisinin olmadığını, suçtan zarar görmediklerini bu nedenle müdahillik taleplerinin reddedilmesini istedi. Hakim Abdulkadir Certel, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle müdahillik talebinin reddine, duruşmanın eylül ayına ertelenmesine karar verdi. (dha)

 
Flaş: Kılıçdaroğlu'nun fezlekesi bakanlıkta!
 
Ve Kılıçdaroğlu mazbatasını aldı: Resmen İzmir milletvekili
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun’da RES direnişi: Türbin hukuksuzluğuna suç duyurusu
Yargıya taşınan Karaburun RES Projesi’nde mahkemenin durdurma kararına ...
İstanbul'da 37 saniyede banka soygunu!
Sultangazi'de ellerinde pompalı tüfekle tabanca bulunan kar maskeli 3 ...
Anayasa Mahkemesi’nden tarihi ‘barışçıl gösteri’ kararı
Anayasa Mahkemesi, Aydınlık Gazetesi çalışanı Osman Erbil'in başvurusu ...
 
İzmir’de ‘etek altı’ skandalı davası: Kime/ne ceza istendi?
İzmir’de üç yıl önce, metro istasyonunda genç bir kızın etek altı görüntüsünü ...
Milli Eğitim Müdürü’nden Atatürk’lü skandal oruç mesajı
İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan, sosyal paylaşım ...
TMMOB’dan kritik vinç faciası raporu: İhmal var mı?
İzmir’de 2 kişinin ölümüyle sonlanan vinç faciası sonrası ihmal iddiaları ...
 
İzmir’de ‘şerit ihali’ dehşeti: 2 ölü
Şerit ihlali yaptığı ileri sürülen kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü ...
Başkent’te dehşet: Kadın soliste parkta tecavüz
Ankara'da taksiye binmek üzere parktan geçen kadın solist, iki kişinin tecavüzüne uğradı.
İzmir’in tarihi semtinde ‘kafes’ operasyonu: Klimalar…
İzmir’de İkiçeşmelik Caddesi üzerindeki binalardaki klimalar, kötü görüntünün ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva