HABERLER>GÜNCEL
16 Mart 2023 Perşembe - 08:31

Bornova'da ralli savaşları... Kapı kapı ikna turları!

İzmir Yarış Pisti'nin yapılması beklenen kiralama ihalesi, bölge halkının isteği üzerine iptal edilirken, 245 dönümlük alanın nasıl kullanılacağına halkın karar vereceği ifade edilmişti. İzmir Yarış Pisti'nin kurucusu Erol Hülagü, 15 yıl işlettiği pistin yeniden yarışlara açılması gerektiğini, çünkü kente çok büyük ekonomik katkı koyacağını belirtirken, olası referandumda bu yönde tercihte bulunmaları için vatandaşları, hem bire bir görüşerek hem de broşür dağıtarak bilgilendirip bilinçlendireceğini açıkladı.

Bornova da ralli savaşları... Kapı kapı ikna turları!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Sayıştay’ın, kira süresi bittiği halde ecrimisil alınarak kiracıya kullandırıldığını tespit etmesi üzerine kapatma kararı aldığı İzmir Yarış Pisti için ihale kararı alınmıştı.  Ancak söz konusu ihalenin, bölge halkının talebi doğrultusunda iptal edildiği öğrenildi.

Egedesonsöz'e açıklamalarda bulunan Bornova Belediye Meclisi Grup Birinci Başkanvekili Hüseyin Ünal'ın "Büyükşehir Başkanımız Tunç Soyer'den randevu talep ettik. Mahalle Muhtarı Koray Doğru ile birlikte Tunç Başkanımızla görüştük. Bölgenin halkının orada yarış pistini istemediğini ve halka rağmen bir şey yapılamayacağını söyledim. O da sağolsun bizi kırmadı ve 'olay bitmiştir' dedi. İhalenin yapılmayacağını söyledi" şeklindeki açıklamasının ardından şu değerlendirmeyi yapmıştı:

"Şu anda oranın rekreasyon alanı olma yönünde bir baskın bir eğilim var ama son kararı bölge ile birlikte karar vereceğiz. Rekreasyon alanı olmasını değerlendireceğiz. Pınarbaşı halkı rahat etsin.”

RALLİYE FREN... SON SÖZ PINARBAŞILILARDA!

HÜLAGÜ: BU O PİST İÇİN 3 MİLYON DOLAR KAYBETTİM
Bu sözlerin ardından, İzmir Yarış Pisti'nin kurucusu ve 15 yıl pistin işletmecisi olan Erol Hülagü de topa girdi. 245 dönümlük arazinin üzerine kurulu İzmir Yarış Pisti'nin Mahallesi'ndeki alanın, yeniden yarış pisti olarak hizmet vermesinin sağlanması gerektiğini belirten Erol Hülagü, Büyükşehir yetkilileriyle Ocak ayı içinde iki toplantı yaptıklarını hatırlatarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kafalarında, İzmir Yarış Pisti'nin olduğu alanı yine yarış pisti olarak değerlendirme düşünceleri vardı. Benim işlettiğim dönemde o bölgenin nasıl uçtuğunu anlattım. Bilindiği gibi orası Karayolları'nın şantiyesiydi. Şantiye alanını muhteşem bir pist ve yaşam alanına dönüştürmüştük. O pistin kazandırdığı değerleri anlattım, tek tek. Benim tekrar orayı işletmem gündeme gelince, orasını çalıştırmayı düşünmediğimi, o işte 3 milyon dolar para kaybettiğimi söyledim. 1993'te işe başladım, 2008'e kadar 3 milyon dolar kaybettim. Beni oradan çıkardılar çünkü. Ben bu işi yapmak istemiyorum dedim ancak İzmir adına belediyeye danışmanlık yapabileceğini, bunun için tek kuruş ücret dahi istemediğimi anlattım."

HALK BENİM ORADAN ÇIKARILMAMA KARŞI ÇIKMIŞTI
Üniversitelerin de işin içine çekilmesi gerektiğine dair görüşünü ilettiğini belirten Erol Hülagü, "Benim zamanımda orası çok iyi çalışıyordu" dedi ve ekledi:

"Biliyorum ki İzmir’de bu işin çok hareketlenmesi için çabalar var, güzel şeyler yapılması için çalışmalar var. Birkaç kişi ihaleye girmek istiyor çünkü. Bu arada Türkiye Motosiklet Federasyonu da orayı almayı düşünüyorlar. Duyduğuma göre, yarış pistinin olduğu yerin nasıl değerlendirilmesi istendiği halka sorulacakmış. Benim zamanımda orası çok iyi çalışıyordu, bölgeye inanılmaz ekonomik değer katıyordu. Karayolları benim oradan çıkmamı istediğinde halk, benim yanımda yer aldı. Neden? Çünkü onların çocukları orada spor yapıyorlardı. Esnaf para kazanıyordu. Kadınlar için hoca tuttum, onlara aerobik yaptırdım. Sosyal hayata büyük katkı koyduk. Pınargücü basketbol takımı bile kurduk. Bisikletliler bisikletleriyle gezinti yapardı. Bu arada yarışlar da yapılıyordu."

SADECE YARIŞ PİSTİ OLMASIN, YAŞAM KOMPLEKSİ OLSUN
Kendisinden sonra gelen kiracının, orayı tam bir ticarethane olarak gördüğünü, kimseyi içeriye sokmadığını öne süren Hülagü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benden sonra orası gerçekten kamuya faydalı bir yer olmaktan çıkmıştı. Sadece gürültü vardı. Sen orada bir şey yapıyorsan, halka da fayda sağlamak zorundasın. İzmir Yarış Pisti, yine yarış pisti olarak değerlendirilirse, ekonomik olarak kente çok büyük katkı sağlayacak. Pansiyonculuk gelişecek bölgede. Kısa zamanda Şirince gibi olacak. Pist çalışmaya başlayınca, insanlar orada çalışma imkanı bulacak. Çoluk çocuk herkes yarış seyredecek, ufku açılacak, gençler yeni düşler kuracaklar. Üniversitelerin oraya çekilmesi lazım. Makine Mühendisliği öğrencileri orada iş yapsınlar, otomobil üretsinler, güneş enerjisiyle çalışan araçları ekonomimize kazandırsınlar. Tamircilik yapsınlar. Gürültü oluyormuş! Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki evlerin birinin balkonunda oturun, inanın oradaki gürültünün, yarış pistindeki gürültünün 10 kat daha fazla olduğunu göreceksiniz. İzmir Yarış Pisti, sadece yarış pisti olmasın, yaşam kompleksi olsun. O devasa alanın bir köşesinde otomobil müzesi olsun mesela. Atölyeler açılsın. Vatandaşa sorsunlar, burasını ne yapalım diye. Ama yarış pistinin kalması halinde başka neler olacağını da iyi anlatmak lazım. O pist için ömrünü vermiş, servet kaybetmiş biri olarak, broşürler bastıracağım, bölgedeki vatandaşlarla bire bir görüşeceğim ve neden yarış pistinin devam etmesi gerektiğini anlatacağım. Oradaki vatandaşları bilinçlendirmek için çaba harcayacağım. Kapı kapı dolaşıp insanları ikna etmeye çalışacağım. Referandum yapılacaksa, hemen yapılsın. Çünkü kaybedilen her gün, İzmir için zarar yazıyor."

BAŞKAN İDUĞ, REKREASYON ALANI HALİNE GETİRİLMESİNİ İSTEMİŞTİ
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılan İzmir Park Yarış Pisti’nin rekreasyon alanı olmasını istediklerini söylemişti.

 
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kadere İnat’ deprem evleri bedava olsun!
 
Eskiyörük de Ankara yolcusu!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
PINARBAŞILI BİRİ 17 Mart 2023 Cuma 23:28

Gürültüden başka bir şey yapmıyordunuz ne kalkındırması. Haftasonlarımız zehir oluyordu. Kurtulduk yarış pistinden. Kapıya gelirseniz kovarım gelmeyin sakın. Referanduma girin de alın boyunuzun ölçüsünü.

Yorumu oyla      2      3  
PINARBAŞILI VATANDAŞ 17 Mart 2023 Cuma 11:59

Rekreasyon alanı çok isabetli olur.

Yorumu oyla      2      3  
Hamdi SEVİMLİ 16 Mart 2023 Perşembe 21:59

Tarım arazileri imara açılacağına burası konut olmalı. 100 lerce blok dikilr buraya İnternete baka bilirsiniz pınarbaşında hiçbir sayfada kiralık ev yok. Konut eksikliği için kullanılmalı.

Yorumu oyla      2      3  
Murat yeğin 16 Mart 2023 Perşembe 20:13

Semtimiz de zaten gereğinden fazla toplum sağlığını tehdit eden problemler var iken üzerine bir de gürültü sorunları ile basbasa bırakılması gerçekten çok büyük ayıp olurdu. Bu vesile ile semtimizin sorunlarının çözülmesi için tek kurtuluşun ayrı belediye olması gerektiğini de aslinda bu süreçte tüm pinarkent liler olarak gördük. İlgili yarış pisti alanı toki gibi yapılara çok müsait gerek fay hatlarının bu bölgeye uzak olması gerek zeminin saglam olması nedeni ile mutlak bir toki planı yapılmalıdır

Yorumu oyla      2      3  
35izmir35 16 Mart 2023 Perşembe 17:26

Evlerin orta yerinde yarış pistimi olur yahu ne kadar saçma en iyisi piknik alanı düzenli güzel bir şekilde insanlara uygun fiyatlarla kafeler yapılsa mangal yerleri olsa çocuk oyun alanları olsa harika olmazmı insanların gezecek gidecek eylenecek yeri yok kalmadı diye düşünüyorum...

Yorumu oyla      2      3  
Vay Hülagü çıktı 16 Mart 2023 Perşembe 16:11

Bu Hülagü de ne renkten renge giren adam, Orayı işletti, Egsoz ve gürültü emisyonları tavan, sonra orası kapanınca bisikletçilere yanaştı, çevreci kılığına girdi, amacı sasalıya bisiklet turları kiralamaktı, Büyükşehir belediyesi Yasemin kafenin yanında bedava bisiklet kiralyınca, işi tökezledi Belediye düşmanı oldu bir anda, belediyenin herşeyine muhalif oldu, çevreci kılığında, Ralliciliği hatırlatıldığında Parkta duran kamyonlarını da saklayıp, bıraktım o işi yanlıştı, artık bisikletçiyim derdi. Şimdi kokuyu alınca yine egsoz gazının turistikliğini anlatacakmış. Mesele Rali olsun olmasın değil, bu tiplerin canbazlığı.

Yorumu oyla      2      3  
Birol çulhaoğlu 16 Mart 2023 Perşembe 15:29

Bu alan pınarbaşında orta ve düşük gelirli vatandaşlarımiz için mutlak suretle toplu konuta dönüştürülüp ,ödenebilir taksitler ile halkımiza dağıtilmalı ,,böylelikle bölgemizin konut ihtiyaci bir nebze karşılamış olucak ,esnaflarımizin işi articak aynı zamanda da bornova ve büyük şehir belediyesinde söz sahibi olmamiz açısından nüfus artışiyla hem ilçe olmamızın da önü açılmış olucaktır

Yorumu oyla      2      3  
Kemal 16 Mart 2023 Perşembe 15:26

Pınarbaşından iki adet fay geçiyor. Bu nedenden dolayı Pınarbaşı nda bir çok yer 3 kat imarla sınırlı. Deprem ve büyük afetlerde toplanma alanı olarak kullanılmak üzere rekreasyon alanı olarak planlanmalı. İnsanlar hafta sonu dinlenmek isterken yarışlar yapıldığı dönemde motor sesinden rahatsız olan vatandaşlarımız burayı terk ediyor katkıdan çok maddi manevi zararımız oluyordu.

Yorumu oyla      2      3  
AYHAN GÜMÜŞER 16 Mart 2023 Perşembe 14:48

Sayın Hülagi buyrun gelin referandum yapalım halk yeterince bu konuda bilgi sahibi. Halk ne şekilde karar verirse neyi isterse o yapılsın.

Yorumu oyla      2      3  
16 Mart 2023 Perşembe 12:09

ne gibi ekonomik katkı sağlıyor? gürültü patırtı. duyanda sanki buradan bir lewis hamilton yetişiyor çıkıyor sanacak. komik.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kadere İnat’ deprem evleri bedava olsun!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kadere İnat’ deprem evleri bedava olsun!
MSB'den 'helikopter' iddiasına yalanlama!
Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, bazı sosyal medya hesaplarındaki ...
YSK'nın seçim kararları Resmi Gazete'de!
Türkiye 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı ...
 
'Selden Şanlıurfa'da 60, Adıyaman'da 8 kişi etkilendi'
Sağlık Bakanı Koca, sel felaketinden Şanlıurfa'da 60, Adıyaman'da 8 kişinin ...
Dumandan etkilendi... Minik kediye oksijen maskesi!
Kütahya'da, 3 katlı apartmanın zemin katındaki evde çıkan yangında mahsur ...
Küçük çocuğun feci ölümü.... Demir kapı raydan çıktı!
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, boş binanın önündeki bahçe kapısıyla oynayan ...
 
Thodex'in kurucusunun iadesi Yüksek Mahkeme'de
Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye ...
Afet Yeniden İmar Fonu, mecliste kabul edildi
Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması ile Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin ...
Sağanak nedeniyle çadır kent tahliye edildi
Diyarbakır’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle depremzedeler için kurulan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva