HABERLER>POLİTİKA
13 Şubat 2013 Çarşamba - 09:21

BMC işçilerine bir destek de İşçi Partisi'nden

Mayıs 2012’den bu yana maaşlarını alamayan BMC işçileri, on iki gündür çalışmama eylemi yapan BMC İşçilerine bir destek de İşci Partisi’nden geldi. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, Bornova İlçe Başkanı Sedat Güven ve yüzü aşkın İşçi Partisi üyesi eylem yapan BMC işçilerini ziyaret etti.

BMC işçilerine bir destek de İşçi Partisi nden

İZMİR - Mücadelenizde sizlerle omuz omuza olmaya söz veriyoruz diyerek konuşmasına başlayan Şen, BMC işçilerine “siz sadaka istemiyorsunuz, hakkınızı istiyorsunuz” diye seslendi. BMC işçileri “iş ekmek yoksa barış da yok”, “BMC bizimdir, bizim kalacak”, “Kirpiyi durdurma, askeri vurdurma” sloganları attı.
 
“KİRPİLER BURADA BEKLERKEN; KARAMEHMET, KUZEY IRAK’TA BARZANİ’YLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR’’
Şen, İzmir’in en önemli ekonomik değerlerinden birinin BMC olduğunu belirtti: “BMC fabrikası, tek başına bir işverenin değildir. BMC, kendisi ve yan sanayisiyle birlikte İzmir ekonomisinin can damarlarındandır. BMC fabrikası İzmir’in sanayileşmesinin ilk sembollerinden biridir. BMC’nin kapanması demek, BMC’nin iş yaptırdığı yan sanayiyi de düşündüğünüzde binlerce işçinin işsiz kalması demektir.”

Mehmet Emin Karamehmet’in Kuzey Irak’ta Barzani’yle petrol işi yapma peşinde olduğunu belirten Şen, “Siz inanıyor musunuz Karamehmet’in maaşlarınızı ödeyemeyecek olduğuna? Bu fabrikada sadece ulaşım aracı üretilmiyor. Ülke savunmamız için kritik öneme sahip olan Kirpi de üretiliyor. Üretiminin %90’u bitirilmiş olan kirpi, şimdi kenarda bekliyor” dedi.

Şen, konuşmasına şöyle devam etti: “Kirpi’nin üretilmemesi bölücü terörle mücadelede ordumuzu zayıflatır. BMC fabrikasının üretip Türk Silahlı Kuvvetleri’ne satacağı Kirpi’lerin ederi, işçilerin maaşlarını ödemeye yeter. Mehmetçiklerimiz şehit olurken, Kirpi üretemeyen BMC’nin durumuna seyirci kalanların vicdanları hiç sızlamıyor mu?”

Tugay Şen, İşçi Partisi’nin BMC işçilerinin aldığı her kararda yanlarında olacağını söyledi. Fabrika önünde tutulan nöbette de, Ankara’ya yürüme kararı alırlarsa da her eylemde İşçi Parti’nin BMC işçilerinin emrinde olacağını belitti.
 
BMC İŞÇİLERİ: “KİRPİ ÜRETMEYE BAŞLAYINCA MAAŞLARIMIZI ALAMAMAYA BAŞLADIK”
Konuşmanın ardından Tugay Şen’le sohbet eden BMC işçileri, “Başbakan Tayyip Erdoğan yerli araç istiyorum diyor. Fakat % 100 yerli sermaye olan BMC’mize sahip çıkmıyor” dediler. BMC işçisi Mustafa Kemal Kozan; “ben bu fabrikada 7 yıldır çalışıyorum . Ne zaman Kirpi üretmeye başladık, o andan itibaren maaşlarda sıkıntı yaşanmaya başladık. Üç yıl önce ihaleye girmiştik. 700 kirpiyi teslim etmiştik, 300 kirpi daha teslim edecektik. Nasıl oldu anlamadım. Üretim yapan bu koskoca fabrika, Kirpi üretmeye başlayınca mali krize girdi” dedi.
 
“AKP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN GÜYA DURUMDAN HABERLERİ YOKMUŞ”
BMC işçisi Mustafa Atsız , “AKP’li milletvekillerinin durumdan haberi yokmuş, çoban bile maaş alamadığımızı biliyor” dedi: “10 aydır maaş almadığımızı sağır sultan duydu. AKP’liler bilmiyormuş, öyle dediler. Tabii ki inanmadım. Biz bisküvi değil, kirpi üretiyoruz. Karamehmet maaşları ödeyemedi, iktidarının kirpilere sahip çıkması lazım. Askerlerimiz yaşasın istiyoruz.”
 
“DURUMA TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SESSİZ KALIYOR’’
“Bu vatan bizim” diyen BMC işçisi Ümmet Bilgiç, “Bu sorun sadece İzmir’in sorunu değil, tüm ulusun sorunudur. Türk Silahlı Kuvvetleri sessiz kalıyor, iktidar susuyor. Bastığımız topraklar bizim, bu millet bizim. Evlatlarımız, Mehmetçiklerimiz ölmesin, burnu kanamasın. Şehit ailelerinin de desteğini bekliyoruz, onlar da gelsin hep beraber mücadele edelim” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komisyon tamam: Meclis ‘böcek’ peşinde
TBMM’de, yasa dışı ortam ve telefon dinlemelerini araştıracak komisyon kuruldu.
Erdoğan’ın dediği oldu: İmralı’ya kimler gidecek?
Hükümet ile BDP arasında İmralı'ya gidecek isimler konusunda sürpriz bir ...
AK Parti Karşıyaka’dan Çalışkan’a kontra!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Düzovalılar, Karşıyaka ...
 
Baykal 3 yıl sonra kürsüde: O konuşmanın tam metni
CHP Eski Lideri, Meclis’te yapılan kapalı oturumda herkesi ve her şeyi ...
Baykal’ın toplantısında kamera şoku!
TBMM'de bugün "olmaz" denilen bir gelişme yaşandı; CHP'nin basına kapalı ...
Erdoğan’a: Saygun'u ziyareti bizden özür!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın Ergin Saygun'u ziyareti bizden ...
 
Ve Baykal 3 yıl sonra kürsüde: İdeolojik muhtıra!
CHP Eski Lideri üç yıl aradan sonra Meclis’te vekillere seslendi. Anayasa ...
Başbakan’dan ücretsiz ulaşım müjdesi
Başbakan Erdoğan, şehitlerin, gazilerin, çocuk, anne ve babalarının artık ...
“Elinde çiçeklerle Silivri'ye koşabilir”
MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva