HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2013 Salı - 12:56

Başbakan’dan ücretsiz ulaşım müjdesi

Başbakan Erdoğan, şehitlerin, gazilerin, çocuk, anne ve babalarının artık ücretsiz ulaşım sağlanacağını söyledi. 65 yaş üstündeki vatandaşlar da ücretsiz seyahat edebilecek.

Başbakan’dan ücretsiz ulaşım müjdesi

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı.
 
Konuşmasına Cilvegözü Sınır Kapısı’nda meydana gelen patlamayı değerlendirerek başlayan Başbakan Erdoğan, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da “geçmiş olsun” diledi.

“Her açıdan hassas bir olayla karşı karşıyayız” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Suriye tarafında denetim yapılmadığı için bombalı araç, sınır kapımıza kadar ulaşabildi ve orada infilak ettirildi. Olayın meydana geldiği andan itibaren yapılan tüm spekülasyonların yanlış ve art niyetli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Üç bakan arkadaşımızı Hatay’a gönderdik. İlgili birimlerimiz detaylı incelemelerini sürdürüyorlar.
 
'AYDINLANINCA ADIM ATACAĞIZ'
Bu patlamayı bir fırsat olarak görüp buradan siyasi çıkar arayışına girenlerin tavrı ne insafla ne de vicdanla bağdaşır. Suriye’de bu kadar yoğun çatışmalar yaşanırken Türkiye’nin bundan etkilenmemesi maalesef mümkün olamaz. Çatışmaların başladığı andan itibaren önlemlerimizi aldık, uyarılarımızı yaptık. Müteyakkız bir halde sınırlarımızı koruyoruz. Olayın aydınlatılmasıyla ilgili olarak sabırla ve sağduyuyla bekleyeceğiz. Hadise aydınlanınca da hiç tereddütsüz gereken her türlü adımı atacağız.”
 
'BU MUHABBET NE KADAR SÜRECEK?'
ABD Büyükelçiliği’ne yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili Avrupa’ya eleştirilerde bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:
 
“Saldırıda hayatını kaybeden şehit Mustafa Akarsu kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazeteci Didem kardeşimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Saldırıyı yapan kişi ve arkasındaki örgüt çok kısa sürede ortaya çıkartıldı. Saldırganın, 2001 yılında hastalığı nedeniyle tahliye edildiği ve Avrupa Birliği ülkelerine geçtiği, Türkiye’nin talebine rağmen iade edilmediği, elini kolunu sallayarak dolaştığı ortaya çıkartıldı.
 
Avrupa ülkeleri ile teröristler arasındaki bu muhabbet nedir? Daha ne kadar devam edecek? Bu örgütü, ‘terör örgütü’ olarak ilan edeceksin ama bu örgüte karşı yaptırım uygulamayacaksın. Bu kalleşçe saldırılara daha ne kadar göz yumacaksınız? Bu nasıl bir özgürlük anlayışıdır ki, insanları kalleşçe katletmeyi maruz görüyor.
 
Avrupa Birliği ülkeleri, terörle münasebetini masaya yatırmak, bunu sorgulamak zorundadır. Bugün bize yarın bumerang gibi onlara dönecektir. Bizim buna tahammülümüz kalmamıştır. Ne 54 yıldır kapıda bekletilmeye, teröre gösterilen müsamahaya tahammülümüz kalmamıştır."
 
'DHKP-C'ye ÜYE OLURSA ŞAŞIRMAYIN'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı, DHKP-C’ye üye olursa şaşırmayın, bunu da yapar. Adı avukat diye bunlara söz söylenmeyecek mi, cezai müeyyideye tabi olmayacak mı? CHP Genel Başkanı’nın sempatisini merak ediyoruz. Neden terör örgütlerine avukatlık yapıyor, sözcülük yapıyor merak ediyoruz. CHP Genel Başkanı kavramlar konusunda ciddi bir zihin karmaşası yaşıyor.
 
Üyesi olduğunuz bir örgütün (Sosyalist Enternasyonal) üye listesine hiç bakmadınız mı? Çin Komünist Partisi Sosyalist Enternasyonal’e üye mi? Hiçbir ülke temsilcisi uluslararası arenada kendi ülkesini bu kadara karalamaz. Biz CHP Genel Başkanı’nın kendi ülkesini kötülemesine alıştık. Ama ana muhalefet partisi genel başkanın alay konusu olmasını içimize sindiremiyoruz" diye konuştu.
 
ÜCRETSİZ ULAŞIM MÜJDESİ
Başbakan Erdoğan, konuşmasında şehit ve gazi, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik müjde de verdi.
 
Toplu taşıma araçlarında belli kesimlere belli avantajlar sağlandığını dile getiren Erdoğan, "Şehit çocukları ile anne ve babaları, gazilerin çocukları ile anne ve babaları toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Demiryolu, deniz yolu ve belediye hatlarından ücretsiz yararlanacak. Engelli kardeşlerimiz de bu hizmetlerden yararlanacak. Tüm Türkiye'de 65 üstü yaşlılarımız da saat uygulaması olmadan ücretsiz yararlanacak" dedi.
 
ENGELLİ ÖĞRETMEN
Engelli istihdamı konusunda yapılan çalışmarı hatırlatan Erdoğan, “2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi daha kamuda istihdam edeceğiz” diye konuştu.
 

Engelli öğretmen ataması gerçekleştirileceğini belirten Erdoğan, “Engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz. ‘Engelli öğretmen olamaz’ sözünü tanımıyoruz. Engelli de öğretmen olur, hem de çok iyi olur” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
has izmirli 12 Şubat 2013 Salı 22:52

ülkede ne krizi var yahu,herkesin elinde 1500 tl akıllı telefon var önce bunu açıklayın

Yorumu oyla      11      5  
İZMİRLİ... 12 Şubat 2013 Salı 18:21

Türkiye de her türlü sorunu çözdünüz de bir ulaşım kaldı, vatandaş evine ekmek götürmekte zorlanıyor ey başbakan, son günlerde akp içten içe kaynıyor zaten, hadi bakalım hayırlısı...

Yorumu oyla      21      7  
65 yaş 12 Şubat 2013 Salı 14:54

İzmir büyükşehir belediyesi 65 yaş kartları yüzünden mahkemelerde yargılandı neler çektirildi şimdi 65 yaş ücretsiz diyor. Çifte standardın daniskası.

Yorumu oyla      21      7  
Erdi 12 Şubat 2013 Salı 13:55

Başbakan gene yapacağını yaptı.65 yaş ücretsiz izmir belediyesi gibi belli saatler arasında eve hapsolma devri bitti.engellilere yönelikte çalışma var.İbrahim bey chpnin anayasa mahkemesinde yatıp kalktığındna habersiz sanırım.Rüya aleminde gibisniz

Yorumu oyla      14      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Elinde çiçeklerle Silivri'ye koşabilir”
MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ...
“Avrupa'da dikkati çeken iki lider var”
AB Bakanı Egemen Bağış, ''Son dönemde Avrupa'da dikkati çeken iki lider ...
Milli Anayasa Forumu'ndan yarımada mesaisi
Milli Anayasa Forumu(MAF) haftasonu yarımada mesaisi yaptı. Karaburun ...
 
‘Türban’da AK Parti ve BDP birliği!
Kamuda 'Türban'ı serbest bırakacağı iddia edilen 'liyakat' maddesinde uzlaştılar.
‘BMC’deki isyan’ Başbakan Erdoğan’ın kapısında!
AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Nesrin Ulema, Türk Silahlı ...
AK Parti Seferihisar'da dayanışma dedi
AK Parti İl Danışma Kurulu, İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da katıldığı ...
 
Üç Bakan bölgede: Patlamaya ilişkin son bilgiler
Suriye sınırında meydana gelen patlamaya ilişkin son açıklamalar, bölgeye ...
CHP'li Aygün: Bu üç cinayetin faili devlettir
Yaptığı açıklamalar ile tartışma yaratan CHP Tunceli milletvekili Hüseyin ...
Başbakan Erdoğan'dan Cilvegözü açıklaması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlama ile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva