HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2012 Pazartesi - 11:38

Bergama Kermes tüm görkemiyle sona erdi

Atatürk'ün Bergama’yı ziyareti sırasında tavsiyesi üzerine düzenlenmeye başlanan ve 76 yıldır aralıksız düzenlenen, Türkiye'nin ilk yerel festivali Bergama Kermesi, dans gösterileri, şiir dinletileri, paneller, tiyatro ve konserlerle kente adeta bayram havası yaşattı, yediden yetmişe herkes bu coşkuya ortak oldu.

Bergama Kermes tüm görkemiyle sona erdi

İZMİR - Kermes’te ilk olarak halk müziği sanatçısı Sümer Ezgü Bergamalılarla buluştu. Ünlü şarkıcı Asklepion Antik Tiyatro’da verdiği konserle izleyenlere coşku dolu anlar yaşattı. Kente yurt içi ve yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri de Kermes’e danslarıyla renk kattı. Bursa, Mersin ve Ankara gibi illerin yanı sıra Makedonya, Romanya, Bosna Hersek ve Kosova’dan gelen ekipler gösterileriyle Bergama’da festival havasını yaşattı.
 
Her yıl olduğu gibi programında konserler, tiyatro gösterileri, söyleşiler, paneller, sportif karşılaşmalar, şiir dinletileri ve halk oyunları gösterilerini barındıran Bergama Kermesi’nde sergi açılışları da gerçekleşti. Kaymakamlık Sergi Salonu, Bergama Müzesi Bahçesi, Bergama Kütüphanesi Sergi Salonu, Bedesten ve Kapalı Çarşı’daki sergilerin açılışını Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel ve Belediye Başkanı Mehmet Gönenç yaptı. Fotoğraf, resim, el işi çalışmalarının sergilerine ilgi yoğundu.

YAZAR VE ŞAİRLER BERGAMALILARLA BULUŞTU
Kermes boyunca panel ve şiir dinletileri de gerçekleştirildi. Bennu Yıldırımlar, Ünal Ersözlü, Namık Kuyumcu, Tuğrul Keskin, Can Ataklı, Sancar Maruflu, Hüseyin Yurttaş, Erman Toroğlu gibi gazeteci, televizyoncu ve yazarlar söyleşiler gerçekleştirdi.
 
Sefa Taşkın, Muzaffer İzgü, Ertan Doğan, Erdal Demir de gerçekleştirdikleri dinleti ve söyleşiler sonrası okurları için kitaplarını imzaladı. Milas Belediyesi Kukla Atölyesi Topluluğu “ Gülücük ve Sevimli Kuklalar” adlı oyunla minik izleycilerinin karşısına çıkarken, BERKSAV Tiyatro Topluluğu “ Bal Sineği”, İstanbul Devlet Tiyatrosu ise; “ Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni” adlı oyunu sergiledi. Kermes boyunca çeşitli müzik grupları sahne aldı, izleyenlere keyifli saatler yaşattı.

MÜZİK ZİYAFETİ
Düzenlenen konserler Bergamalılar’ı coşturdu. Asklepion Antik Tiyatro ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki konserlerde İzmir Anadolu Filarmoni Orkestrası, Taci Uslu ve Muhsin Kıratlı, Hale Yamaner, Tenor Kardeşler, Fettah Can, Pamela Spence, İncesaz ve Yonca Lodi sahne aldı. Müzik severlere keyifli dakikalar yaşatan konserler hem hüzünlü, hem hareketli anlara sahne oldu. Konserlerin ardından Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç sanatçılara plaket verdi.

“BERGAMA KERMESİ ONURSAL MİRASIMIZDIR”
76. Yıl Bergama Kermesi’nin son gününde geleneksel Kozak Günü Etkinleri de gerçekleşti. Yöresel ürünlerin sunulduğu, piknik ve halkoyunları gösterilerinin sergilendiği günde Türk Halk Müziği Sanatçısı Makbule Kaya bir konser verdi. Kozak Kermes Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlik güzel bir gün yaşattı.
 
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “ Kermes üç çeyrek aşırı geride bırakan, Atatürk’ten bizlere kalan bir mirastır. Bu yıl gerçekleştirilen konser, dinleti, halk oyunları, tiyatro ve söyleşilerle Bergamalılar güzel bir hafta yaşadı. Bugünden itibaren 77. Bergama Kermesi’nin çalışmalarını başlatacak ve bu güzel mirası daha da zenginleştirerek yaşatacağız” dedi.
 
Bergama Kermesi, halkoyunları topluluklarının katıldığı kapanış kortejinin ardından Bulutsuzluk Özlemi’nin Asklepion Antik Tiyatro’da verdiği konserle son buldu. Sevilen grup, verdiği unutulmaz konserle 76. Bergama Kermesi’ne noktayı koydu. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde grup gece boyunca sevilen şarkılarını Bergamalılar için seslendirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyelere yaz dopingi: Üç ay kesinti yok
Bakanlar Kurulu, belediyelerin Temmuz-Ağustos ve Eylül aylarında gelirlerinin ...
Çiğli personeli 2 Temmuz’u unutmadı…
Çiğli Belediyesi personeli, Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin anısına, ...
Buca katliamı unutmadı: demokrasi şehitlerinin anısına…
19 yıl önce Sivas’ta katledilen demokrasi şehitleri anısına yapımı tamamlanan ...
 
Güzelbahçe'de denizde şenlik var
1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Güzelbahçe Belediyesi'nce ...
Behçet Uz Parkı’na yeni düzenleme
Konak Belediyesi, Çankaya Mahallesi’nin akciğeri Behçet Uz Parkı’ndaki çalışmaları tamamladı.
Torbalı için tarihi adım: 8 paketlik ihale
Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes Banliyösü’nü Torbalı’ya uzatacak ...
 
Kocaoğlu 5 Temmuz’a iki kala içini döktü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarihi davaya iki gün ...
Kadifekale’de durmak yok: Yıkımlar tam gaz
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “kentin nefes alacağı” bir alan olarak ...
Bergama’da büyük heyecan: İl oluyor
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam tarafından Meclis Başkanlığı'na ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva