HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2012 Pazartesi - 11:03

Buca katliamı unutmadı: demokrasi şehitlerinin anısına…

19 yıl önce Sivas’ta katledilen demokrasi şehitleri anısına yapımı tamamlanan Pir Sultan Abdal parkı adına yakışır hale getirilerek içerisinde yeni muhtarlık ofisi ile birlikte hizmete açıldı.

Buca katliamı unutmadı: demokrasi şehitlerinin anısına…

İZMİR - Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın demokrasi şehitlerine armağan ettiği Pir Sultan Abdal Parkının açılışına, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Şehri Tuğcular, Dost Alevi Bektaşi Cem Evi Derneği, Buca Kent Konseyi, Buca Belediyesi Meclis Üyeleri, Buca Muhtarlar Derneği, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Yıllar önce Pir Sultan Abdal Parkı yapılmak üzere asfaltı atılarak sadece tabelasının konduğu boş alan yıllar sonra Ercan Tatı sayesinde gerçek kimliğine kavuştu. Kuruçeşmeli vatandaşlara önce modern bir kapalı pazaryeri yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, spor aletlerinden köprülü havuzlarına kadar çocuklar için modern oyuncakların olduğu ve içersinde birde muhtarlık binasının barındığı Pir Sultan Abdal parkını hayata geçirdi.
 
YATIRIM GÖRDÜK
Ahmet Piriştina Bulvarında yapılan park açılışında konuşan Kuruçeşme Muhtarı Hasan Batuş, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın göreve geldiği andan itibaren mahallelerine ciddi yatırımlar yapıldığını söyledi. Tarihi bir an yaşadıklarını dile getiren muhtar Batuş, “Pir Sultan Abdal Parkı’nı adına yakışır olarak bizlere kavuşturdunuz. Pir Sultanımızı bir kez daha anmamıza vesile oldunuz. Mahallemize kapalı pazaryeri, modern parklar, muhtarlık ofisi, kaldırım ve asfaltlamalar gerçekleştirdiniz. Size ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

BU PARKI YAPMAK YÜREK İSTER
Açılışa katılan Pir Sultan Abdal Dernekleri Buca Şube Başkanı Şehri Tuğcular, daha önceki yönetimlere Pir Sultan Abdal Parkı’nın hayata geçirilmesi için birçok yazışmalar yaptıklarını ancak her seferinde “biz yapamayız” cevabını aldıklarının altı çizdi. Açılış konuşmasında Pir Sultan Parkı&nı yürekli insanların yaptığını söyleyen Tuğcular, “Buca’da yer alan daha önceki yerel yönetimlerle yazışmalar yapmıştık. Bize şu cümleleri ifade ediyorlardı. Biz yapamayız. Elbette Pir Sultan Abdal Parkı’nı yapmak, biraz yürek ister. Hele ki AKP İktidarı özellikle de İzmir’e daha fazla yoğun baskılar uyguladığı bu süreçte gerçektende yürek ister. Bu parkı burada inşa ederek bizlere hediye eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya teşekkür ederiz. Özellikle tarihin 2 Temmuz’a denk getirilmesi ve açılışın 19 yıl önce Sivas’ta yitirdiğimiz değerli dostlarımızın isimlerinin burada anılması Pir Sultan Abdal Dernekleri olarak bizleri mutlu etmiştir. Çünkü 19 yıldan beri akan sular, hasret kalmıştır çimenlere” diye konuştu.
 
SOSYAL DEMOKRATLIK HİSSEDİLİYOR
Göreve geldiği günden itibaren Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın birçok açılış ve hizmet gerçekleştirdiğini söyleyen CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, “ 6 Mayıs’ta Üç Fidan anıtı açılmıştı. Bugün ise Pir Sultan Parkı açılışıyla biraradayız. Bu hizmetlerle anlıyoruz ki İzmir ve Buca’da gerçekten sosyal demokratların bir varlığının olduğunu hissettiriliyor” dedi.
 
UNUTTURANLARA İNAT UNUTTURAMAZLAR
Buca’da ilklere imza atan Buca Belediye Başkanı Pir Sultan Abdal Parkı ve Kuruçeşme Muhtarlık binasının açılışında yaptığı konuşmada ortada kayıp olan aktörlerin, ortalarda yüzsüzce dolaşan başrol oyuncularının olduğunu ve 19 yıldır ciğerleri yanan bizler olduğunu söyledi. Tatı, “ Hani derler ya Türk halkı çabuk unutur. Türk halkı geçmişini unutmaz. Unutturanlara, unutturmak isteyenlere unutmaz. Mustafa Kemal unutuldu mu? arkadaşlar. İsmet Paşa ve silah arkadaşları unutuldu mu arkadaşlar. Pir Sultan Abdallar unutuldu mu? Unutulur gidersiniz ama bunlar unutulmaz, bunları unutturamazsınız” diye konuştu.
 
YAZANLAR UTANSIN, SİZLER SEVİNİN
Yıllardır Pir Sultan Abdal Parkı adında boş alanda pazaryeri olarak kullanılan bölgenin utanılacak bir hal olduğunu savunan ve Kuruçeşme halkına bu ayıbın yakıştırılmadığını savunan Başkan Tatı, “Pazaryerimizin bir özelliği var. Evet çok geç kaldınız. Buca halkı Kuruçeşme halkı böyle modern yerlerde alışveriş yapmalıydı. Esnaf buralardan faydalanmalıydı. Sen buraya bir park yapmışsın sözde, sıcak asfalt atmışsın, bir tanede tabela dikmişsin ve de adına da utanmadan Pir Sultan Abdal Parkı yapmışsın. Yazanlar utansın sizler sevinin. Sizin iktidarınız da Pir Sultan Abdal Parkı gerçek kimliğine büründü. Biz Buca’ya entrika yapmak için gelmedik iş yapmak için geldik. Bizi bu yönümüzden hiç kimse çeviremez. Buca’ya geldiğimiz günden beri hangi partinin rozeti ile geldiğimi çok iyi biliyorum. Benim yakamda CHP rozeti vardı. Şuan da da Buca Belediye Başkanı rozeti var. Arkadaşlarımla parti gözetmeksizin Buca’nın hizmetindeyiz. Hiçbir entrikaya gelmem kimse endişe etmesin. Giden gitsin, kalan kalsın ben dönmezsem sözümden” dedi.

SİVAS ŞEHİTLERİ KONSERDE ANILDI
2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta katledilen 35 aydını anma etkinlikleri İlkay Akkaya konseri ile son buldu. Buca Kuruçeşme’de Demokrasi Şehitleri anısına açılışı yapılan Pir Sultan Abdal Parkı’nın ardından anma etkinleri akşam gerçekleştirilen konserler ile son buldu. Buca eski stadında düzenlenen konserlerde, Emre Kızıl, Aliyar Nihan, Nilüfer Sarıtaş, Ali Ekber Eren, ve son olarak İlkay Akaya sahne aldı.
 
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı konserde yaptığı konuşmada davanın zaman aşımına uğramasına dikkat çekti. Tatı, şunları söyledi: “35 aydını Madımak’ta sıkıştırıp sürek avı yapar gibi çatır çatır yakmak Müslümanlıksa ben Müslüman değilim. Sivas Cumhuriyet’in ilk adımıyla anılır. Mustafa Kemal’i ile kongresi ile anılır. Sivas yiğidoları ile anılır. Sivas’ı Madımak ile andırmak isteyenlere inat şimdi bir şey yapmalıdır”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Osman 2 Temmuz 2012 Pazartesi 16:46

Demokrat siz herzaman muhalefete soyundunuz.Ama amacınız ne herkes biliyor artık.Yapılanları takdir et artık.Yorumcuları da sürekli aşağılıyorsun.Biz senin gibileri çok gördük.sn.Demokrat hazretleri.Eğer başkanımızı halkla görmediysen sen insan içine çıkamıyorsun o zaman....

Yorumu oyla      15      11  
isimsiz 46 2 Temmuz 2012 Pazartesi 16:16

Tatı ' nın , geldiği günden bu yana birçok açılış ve hizmet getirdiğini savunan sayın ilçe başkanı ; evet açılışlar, konserler ,bayraklar ,flamalar ,rozetler süper ,hangi hizmet arkadaş ?Bir de , buca ' da sosyal demokrat bir yönetimin varlığından söz edilmiş ya helal olsun..Sosyal demokrasi ile bağdaşmadığını bugüne kadar her fırsatta kanıtlamış bir belediye yönetimine methiye yağdırmak neden sayın ilçe başkanı..Park açmak ve sol görüşlü sanatçılara konser verdirmek sosyal demokratlık değildir.

Yorumu oyla      16      8  
DEMOKRAT 2 Temmuz 2012 Pazartesi 14:15

ŞİRİNYERLİ Sen İstersen,Başkanı Gördüğün Zaman ,Yahu Başkan Kimdir Şu Pir Sultan Abdal Hazretleri,Bizi Bir Aydınlatsana De.Bakalım Aydınlatabilecekmi.İkincisi,Ben senin Sevgili başkanını Buca"da halk ile içiçe Sorunlarını dinlerken hiç Görmedim,Sokakta İnsan Çıkar rahat rahat yürür Yahu,Neden,kimden Çekiniyor.Halktan Korkulurmu Hiç,Çok Ayıp.

Yorumu oyla      26      11  
şirinyerli 2 Temmuz 2012 Pazartesi 13:57

sayın demokratt neden hep ön yargılısınn kişi kendindenmii bilir acaba! bunun oyla ilgisi olmadıgına inanıyorumm ben dün ordaydımm yanımızda olması dik duruşuyla da sevgisini yüceltii 19 yıldır neden bu etkinlikler olmuyoduu yürekli ınsan yoktuu cünküü bizler ercan tatıya teşekkürlerimizi sunuyoruzz ve canlar olarakk hep yanındayızz başkanım...

Yorumu oyla      17      20  
seval 2 Temmuz 2012 Pazartesi 11:52

İşte Başkan,İşte Sosyal Demokrat Belediye Başkanı,İşte Buca...Teşekkürler Başkanım...

Yorumu oyla      16      17  
DEMOKRAT 2 Temmuz 2012 Pazartesi 11:50

Buca Belediye Başkanı Sanırım Alevi Oylarına Göz Dikmiş Görünüyor.Bir Anda Bu Sevgi, Aşk Nereden Çıktı Anlaşılır Değil!Alt Tarafı Bir Parkı Yenilemişsin.Bilmeyende Fabrika Açtın Zanneder.Toplumun Değer Yargılarını Ne Güzel Kullanmaya Başladın,Fakat Geç Kaldın.

Yorumu oyla      21      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'de denizde şenlik var
1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Güzelbahçe Belediyesi'nce ...
Behçet Uz Parkı’na yeni düzenleme
Konak Belediyesi, Çankaya Mahallesi’nin akciğeri Behçet Uz Parkı’ndaki çalışmaları tamamladı.
Torbalı için tarihi adım: 8 paketlik ihale
Büyükşehir Belediyesi, Aliağa-Menderes Banliyösü’nü Torbalı’ya uzatacak ...
 
Kocaoğlu 5 Temmuz’a iki kala içini döktü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarihi davaya iki gün ...
Kadifekale’de durmak yok: Yıkımlar tam gaz
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “kentin nefes alacağı” bir alan olarak ...
Bergama’da büyük heyecan: İl oluyor
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam tarafından Meclis Başkanlığı'na ...
 
Balçova’nın konteynırları pırıl pırıl
Balçova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz aylarında vatandaşların ...
Kataboj bayramı Urla'da törenle kutlandı
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Urla’da törenle kutlandı. İskele ...
Adalet sonunda 'Pardon' dedi
Konak’ta Üçkuyular Semti'nde 6 yıl önce, animatör Tolga Özserbest'i oturduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva