HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2021 Perşembe - 15:41

Başkan Yetişkin 'mahkeme imdada yetişti' dedi... Akarca'da talanın planı!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Akarca bölgesine yapılması planlanan balıkçı barınağına yargının izin vermemesine çok sevindiğini belirtirken, çok konuşulacak bir iddiada bulundu: "Oraya yapılacak barınak, Akarca'yı tahrip eder, denize girmeyi bile tehlikeye atar. Kuş uçumu 500 metre ötede, resmi olmayan bir barınak var, orası genişletilsin. Bana öyle geliyor ki, Akarca'ya yapılması düşünülen barınak, orkinos balık çiftliğine hizmet etsin diye düşünülmüş."

Başkan Yetişkin  mahkeme imdada yetişti  dedi... Akarca da talanın planı!

EGEDESONSÖZ- Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Sonsöz TV’ye konuk olarak Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

Belediyenin ekonomik tablosunu anlatan Başkan Yetişkin, çok sıkı para politikası uygulayarak önemli bir borç yükünden kurtulduklarını anlattı:

"Her belediyede olduğu gibi bizim de borçlarımız vardı ama çok şükür, şu anda çok büyük bir borcumuz yok. Son 2,5 yıl içerisinde sıkı bir para politikası uyguladık. Kırtasiyeden alacağımız bir kalemin bile hesabını yaptık. Sıkı bir politikayla bugün işçiye olan borcumuzu tamamen kapattık. Birçok sıkıntılı esnaf vardı, bugün onların da birçoğunun ödemesi yapıldı ve önümüz açıldı. Gayrimenkullerimizde haciz vardı, peşin ödeyerek hacizleri kaldırdık. Akkum üzerindeki arsalarımızı sattık ve yasadan faydalanarak maliyeye olan borçlarımızı kapattık. Devlete olan 28 milyon lira civarındaki borcu ödedik. 17 milyon lirasını peşin ödeyerek, 11 milyon lira faiz indiriminden yararlandık. Maliyeye olan borcumuzu kapattıktan sonra rahatlama sağladık. Her şey rutine girdi. Önümüzdeki ve şu anki dönemi sonuna kadar sıkıntı çekmeden götüreceğiz. Pandemiden kaynaklı fahiş fiyatlara aldığımız şeyler de oldu. Çok pahalı dezenfektan almışsınız dendi mecliste ama o dönemde maske ve dezenfektana ulaşmak çok zordu. Biz ise vatandaşımıza hep dezenfektan, maske dağıttık. O dönemde fahiş fiyatlara aldığımız şeyler oldu ama bir mecburiyettendi."

ORKİNOS ÇİFTLİĞİ DAVASINI BEŞ KAZANDIK, AMA...
Seferihisar'ın uzun zamandır çevre sorunlarıyla boğuştuğuna dikkat çeken Başkan İsmail Yetişkin, "Orkinos çiftliği şirketine karşı beş kez dava açtık, hepsini kazandık, 6. kez ÇED raporu aldılar. Doğal olarak yeniden yargıya başvuracağız. Şirketin önünde arkasında kim var, araştırmadık. Bizim için önemli olan, o körfezi, doğayı kirletiyor mu, kirletmiyor mu? Orkinos çiftlikleri bu bölgeyi kullanıyor. Davayı kazanıyorsunuz, yeri biraz kaydırarak devam ediyorlar. En son mahkemeyi kazandığımızda işin burada yapılamayacağı belgelendi. Bu gibi şirketlere karşı sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Bugün bir tanesiyle uğraşmazsak, o bölgeye getirecekler hepsini. Her türlü çiftliği kurmak isteyecekler. Orkinos, çipura... Bir tane de olsa beş tane de olsa mücadele edeceğiz. Bu mücadele tüm Urla’nın, Seferihisar’ın sorunu. Devamlı istişare içerisindeyiz halkımızla. Halkımız her zaman bize destek veriyor, çağırdığımız da geliyor. Bu işin peşini asla bırakmayacağız" dedi.

ORHANLI'DA 17 KUYU AÇACAKLARDI, MAHKEME İZİN VERMEDİ
Orhanlı'daki JES ve GES'lerle ilgili mücadelesini de anlatan Başkan İsmail Yetişkin, şu bilgileri aktardı:

"Mücadelemiz sonuç verdi. Mahkeme, yürütmeyi durdurma ve dava tekrar açılamaz kesin kararı verdi. 17 kuyu açacaklardı, bu davadan sonra böyle bir şeye teşebbüs edemezler. Alan değişikliği yapma durumları var ama orkinosla nasıl mücadele ediyorsak, bununla da edeceğiz. Orhanlı, İstanbul organik pazarında çok büyük bir yere sahip. Orhanlı Köyü, İstanbul pazarındaki en büyük köyümüz. Dünyaca ünlü ‘Erkence Zeytin’i var, zeytinyağı üretilen... Tamamen geleneksel yöntemlerle üretiliyor. Orhanlı halkının orada bir yaşam alanı var, doğa harikası bir yeden söz ediyoruz. Her şeyiyle Orhanlı halkının orada yaşaması gerekiyor. JES ve GES’lerle bölgeyi değiştirmeye kalkarsanız, Orhanlı halkı da orada durmaz. 301 madenci öldü Soma’da, o insanlar daha önce tarımla geçiniyordu, geçinemedikleri için ruhsatlı, ruhsatsız kuyulara girip madencilik yaparak evlerine ekmek götürmek durumunda kaldılar. Geçmişte onlar da çiftçiydi. Bizim Orhanlı köyümüz kendi kendine geçinebilen bir yer. Organik tarımın en fazla yapıldığı bir köy burası. İklimiyle oynarsanız muhakkak ki göç başlayacak. Köylerden kentlere göç engellenmeli ama para kazanamazlarsa tarımdan göç etmek durumunda kalacaklar. Bizim bu konudaki mücadelemizde CHP Milletvekilleri Murat Bakan, Engin Özkoç ve genel başkan yardımcılarımızın katılımıyla bir toplantı düzenledik, halkı dinledik. Konuyu TBMM'ye taşıdık. Diğer partilerden bize her hangi bir destek gelmedi. Seferihisar’da ittifakımız olan İYİ Parti’den destek alıyoruz sadece..."

BALIKÇI BARINAĞI, 500 METRE ÖTEDEKİ BARINAĞIN YERİNE YAPILSIN
Akarca bölgesine yapılması planlanan balıkçı barınağına karşı olduğunu açıkça ifade eden Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, projeye itiraz ederek yargıya taşıyan İzmir Şehir Plancıları Odası'na da duyarlı oluşundan dolayı teşekkür etti:

"Bizim de verdiğimiz bir rapor vardı… Bölgede balıkçı barınağı isteniyor, ihtiyaç var ama bu, yapılması planlanan bir balıkçı barınağı değildi. Boyutlarına baktığımızda tamamen sanayileşmiş bir limana benziyor.  Akarca’yı tahrip eder bu iş! Ne altyapımız, ne yollarımız bunu kaldırır. Mümkün değil o limana izin vermemiz. Akarca’nın güzelliğini kaybederiz, denize girilebilirliği bile tehlikeye girer. Boyutlarına bakınca, teknelerin değil, büyük trollerin bağlanacağı bir şey olduğu görülüyor. Bunu, getirecek oldukları orkinos çiftliklerine ön hazırlık gibi görüyorum. Çünkü en yakın nokta orası. Bu benim kişisel düşüncem. Akarca halkı da Seferihisar halkı da bir oldu, biz de müdahil olduk ve ilgilendik. Biz yapılmasın demiyoruz, yapılsın; orada resmi olmayan bir barınak var, orayı genişletelim. Kuş uçumu 500 metre var arasında. Amacın, niyetin farklı olduğunu görmek zor değil. Sanayileşmiş büyük trollerin lojistiğini sağlayacaklar, yapmak istedikleri barınaktan... Sanayi balıkçılığına hizmet edecekler. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı ile doğru bir karar verdi. İzmir Şehir Plancıları Odası yetkilileri, bu konuda mücadelemize verdikleri destekten ve doğru tespitlerinden dolayı çok teşekkür ederim."

MİSAFİRLERİMİZ DE KURALLARIMIZA UYDU, KORONADA SORUN YAŞAMADIK
Aylarca sıfır vaka ile korona sürecinde örnek bir ilçe olan Seferihisar'ın bu başarısının altındaki sırrı anlatan Başkan İsmail Yetişkin, "Şu ana kadar koronadan vefat edenler var ama sayıyı bilmiyorum.  Dışarıdan korona hastası olarak vefat edip Seferihisar’a gömülenler de var ama çok büyük sayılarda değil. Biz bu süreçte uyum içinde çalıştık. Kaymakamlık ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’yle tamamen koordine olarak çalıştık. Normal bir belediyeciliğin yapması gereken ne varsa harfiyen yerine getirdik ve Seferihisar halkı da gayet duyarlıydı. Kışlık nüfusumuz normal şartlarda 48 bin 700 ama kışın bile nüfusumuz 100-120 binden aşağı inmedi. Gelen kişiler de kurallara uyduğu için koronayla mücadelede sıkıntı çekmedik. Gelen misafirlerimiz de kurallara uydu. Seferihisar çok katlı değil, yayvan bir yerleşim alanı. İnsanlar tek katlı evlerde yaşamaya başladı, bahçeleri içerisinde izole oldular. Seferihisar’da birçok vatandaşımız bağ evlerine yerleşip konakladılar ve pek bir sorun çıkmadı ilçemizde" diye konuştu.

EN BÜYÜK SORUNUMUZ, TRAFİK VE OTOPARK
Seferihisar'ın şu anda 250 bin kişiyi barındırdığına vurgu yapan Başkan Yetişkin, en büyük sorunlarının trafik ve otopark olduğunu söyledi:

"En büyük zorluğumuz, trafik sorunu. Halen daha plan çalışması devam ediyor çevreyolunun. Bunun sebebi de planları halen daha hayata geçirememizden kaynaklanıyor. Planları hayata geçirip yolu açtıktan sonra, önemli bir iyileşme olacaktır. Bilenlere şu şekilde tarif edeyim; Jandarma karakolunun yanından giren bir yol, Çolak İbrahim’e çıkıyor. Çolak İbrahim’den de Turabiye’nin üzerinden, deprem konutlarından pazaryerine iniyor. Yani çarşının içini hiç görmeden, Çevreyolu'ndan Seferihisar’ın merkezine giriyorsunuz. Planı bitirebilsek, yolu açacağız, çalışmalarımız sürüyor.  En kısa zamanda planı bitirip yolu açmamız gerekiyor. Bunun farkındayız ve çok büyük bir çalışmamız var. Altyapımızın 250 bin nüfusu kaldırması mümkün değil. Trafikten, altyapısına çöp toplamak bile bir sorun. Her türlü sorun yazın başlıyor. Şu anda 250 bin nüfusumuz var. Günübirlik gelen giden yok bunun içinde. Bunun altyapısı, çöpü bile bir sorun. Normal zamanda 5 arabayla 2 vardiya çıkarıyorduk ama şu anda 4-5 vardiya var... Sabaha kadar aynı arabalarla, işçi sayısını artırarak döndürmeye çalışıyoruz. İller Bankası’ndan gelen resmi payımız 48 bin 700’e göre. İller Bankası’ndan gelen pay, çöp arabasının mazotuna yetmez. Bu şekilde zaten sürdürülebilmesi mümkün değil. Herhangi bir gelirimiz yok. Sadece imar ve emlak gelirimiz var bunlarla ayakta durmamız mümkün değil."

KARAKOÇ KAPLICALARINDA DEVREMÜLK SATIŞI MÜMKÜN DEĞİL
Başkan Yetişkin, Seferihisar'daki bazı sorunlarla ilgili olarak şunları söyledi:

"Belediye-İş’le anlaşmamızı bitirdik. DİSK’le yeni oturduk masaya. Dün bir toplantı yaptık onunla ilgili. Karakayalar’da bir pazar yerine başladık. İlk etapta geçici olarak bir yere başladık. Çünkü nüfus arttıkça elimizdeki yetmiyor, semt pazarları kurmamız gerektiğinin farkındayız. Kapalı pazaryeri projemizin çalışmalarına başladık. Uzun süren bir çalışma olacak. O bitene kadar geçici olarak kuracağız yerimizi, bir pazar kaldırmıyor şu anda. Hemen Karakayalar bölgesinde bir yer açıyoruz, 20 gün içerisinde de açabiliriz. Kalıcı pazarımızın çalışmaları sanayinin üst tarafında başladık.

Karakoç Kaplıcaları çok eski kaplıcalar. SİT alanı olduğu için yatırım yapılamıyor. Atıl bir vaziyette. Rağbet görmüyor. Devre mülk satışı mümkün değil.

Şana Termal konusu şöyle. Yıllar öncesinden burada bir devre mülk yapmaya çalışıyorlar. Yıllardır çözülemeyen bir sorun. Bu işin belediyeyle alakası yok. Kendi içlerinde yapılan bir dolandırıcılık diyebilirim. Bir türlü vaat ettikleri şeyi yapmamışlar. Orada bir şirket kurmuşlar yeni... Bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, elimizden geldiği kadar da yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Otoparklardan belediyeye tek kuruş para girmiyor. Sığacık’ta 10 lira, şehir merkezinde 5 lira otopark bedeli. Bu gelen gelirleri de tamamen spor kulübüne aktarıyoruz, makbuz da o şekilde kesiliyor. Yaz spor okullarında 2 bin 800 öğrencimiz var ve onlara eğitim vermeye çalışıyoruz. Su sporlarını da ekledik bu yıl. Kano ve yelken başladı. Çalışan kişileri de üniversiteli öğrencilerden seçiyoruz. Hem tatil yapıyorlar, hem de harçlıklarını çıkarıyorlar."

SEFERİHİSAR'DAKİ YAZLIKLAR, ÇEŞME FİYATLARINA YAKIN RAKAMA ULAŞTI
Deprem ve korona sürecinde Seferihisar'a yerleşimin arttığına dikkat çeken Başkan İsmail Yetişkin, "Konut fiyatları astronomik rakamlara ulaştı. Fiyatları, yerine göre değişiyor, iyi bir yerden yazlık almak için tabanı 30-40 metre olan dubleks bir yazlık; 2-3 milyondan aşağı değil… Merkezdeki kiralar mahallesine göre değişiyor, en ucuz mahalleler 1500 lira civarında, daha iyi yerlerde 2- 2 bin 500. Karakayalar’da 2 bin 500’den aşağı kira yok. Yapı stokumuz fazlasıyla var" dedi.

EKMEKSİZ TABİAT PARKI, ARTIK BİZİM KONTROLÜMÜZDE
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Ekmeksiz Tabiat Parkı'nı belediye olarak halkın hizmetine sunduklarını açıkladı:

"Orman İl Müdürlüğü’nden geldiler. Kapıyı açıp içeri kontrolsüz bir şekilde girip, çam ağaçlarının altında mangal yapılıyordu. Her şey kontrolsüzdü. Biz çeşitli yerlere başvuru yaptık, Orman İl Müdürlüğü cevap verdi, ‘Anahtarı teslim edelim kontrolü sizde olsun, temizliği, mıntıkasıyla’ dendi. Ancak ‘Ot bile yolmayın’ dediler. Sadece temizliğini yapıp disiplin altına alıyoruz biz de. Ateşle ilgili herhangi bir şey kullandırtmıyoruz. Aldığımız izne tabi şekilde, eski tesis vardı, o bölgeye konteyner şeklinde taşınabilir duş, tuvalet getirdik. Su için kazma işlemi bile yapmadık, yüzeyden su getirdik. Tuvalet için de büyük depo koyduk, vidanjör gelip boşaltım yapıyor. Hiçbir sıkıntımız yok şu anda. Her hangi bir ticari faaliyette bulunmuyoruz. Zaruri ihtiyaçlar için büfe ihtiyacı var ama söz verdik, ticari faaliyette bulunmayacağız dedik. Biz söz verdiğimiz için bir şey koymuyoruz."

PANDEMİ SONRASİ İLK FESTİVALİ, BİZ YAPACAĞIZ
Başkan Yetişkin, lavanta festivali ve karakılçık buğdayı ekim alanlarıyla ilgili şu bilgileri aktardı:

"Lavanta Festivali 11 Temmuz’da yapılacak. Bugün ilana çıkılıyor. Turgut Köyümüzde gerçekleşecek. İzmir’in pandemiden sonraki ilk başlangıç festivali. Gerekli önlemleri alıyoruz ama insanlar her şeyi özledi, sıkıldı. Umarım çok büyük bir yoğunluk yaşamadan geçiririz. Biz gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. En üst düzeyde önlemlerle festivalimizi yapacağız.

Karakılçık buğdayı ekim alanı 600 dönüme ulaştı. Alım garantili ekim yapıyoruz. Hükümetimizin açıkladığı fiyatın 3 katına alıyoruz çiftçiden. Aldığımız buğdayı taş değirmende un olarak öğütüp köylü kadınlara veriyoruz onlar da ekmek olarak çıkarıyor çalı fırınlarından… O ekmekleri de satıp, kazanç elde ediyorlar. Büyükşehir’in desteğiyle beraber Menemen ve Tire’de de 600’er dönüm ekildi. Gayet tabii yayılsın, insanlar kazanç sağlasın."

SAKİN ŞEHİR UNVANI, BİZE YERLİ TURİST KAZANDIRDI
Seferilhisar'ın, Cittaaslow ile çok büyük bir adım attığına vurgu yapan Başkan Yetişkin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum. İyi ki beraber çalışmışız. Büyük bir değer kazandırdı Seferihisar’a. Belli kriterleri var Cittaslowun, bunları uyguladığınızda insanlar mutlu olmaya başlıyor... Daha geniş yaşam alanları, herkesin ekonomisine değdiğiniz birçok şey var cittaslowda. Bazı esnaflar bize kızdı, ‘Her yer hızlanıyor biz niye yavaşlıyoruz’ diye. Ama yavaşlama demek değil, kontrollü büyüme anlamına geliyor. Bize kızan esnaf bir yıl sonra teşekkür etmeye geldi. ‘Geçmişe göre daha fazla kazanıyorum’ diyorlar. İnsanların benimsemesi için ceplerine dokunması gerekiyor. Cittaslow olmamız nedeniyle Seferihisar'a gelen yerli turist sayısı arttı. Bununla beraber mutlu insanlar görmeye başladık. Tunç Başkanıma böyle bir şeyi tanıştırdığı ve bize bıraktığı için çok çok teşekkür ediyoruz.

Kaleiçi tamamen ticari alan gibi kullanılıyor, pansiyonlar ve eğlence merkezleriyle. Bölgedeki insanlar mutlu insanlar çünkü para kazanıyor. 5 odalı evini pansiyona çevirdi, daha önce gelir elde etmeyen, böyle bir şeyi aklından bile geçirmeyen kişiler bugün o evlerde ev pansiyonculuğu yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Şu anda yüzde 100 doluluk oranını yakalamıştır diye düşünüyorum. Gidilmesi görülmesi gereken ilk yer neresi derseniz ben de ilk Kaleiçi’ni tavsiye ederim."

BEŞ YILDIZLI OTELLERİMİZİN SAYISI ARTMALI
Yabancı turistlerin Seferihisar'a ilgisini, Başkan Yetişkin, şu sözlerle değerlendirdi:

"Yıllık rutin bir turist sayımız var. 5 yıldızlı otellerimiz var, tam pansiyonla çalıştıkları için pek bir faydası yok bizlere. Ben de 5 yıldızlı otele gittiğimde dışarı çıkma imkanı bulmuyorum, her şey var otelin içinde. Her şey var içinde. Bize yurt dışından gelen turist, geçen yıllarda açtığımız gümrük kapısıyla da geçiş sağlıyor. Gümrük kapısı kalıcı bir kapı oldu. Daha önce marinamızı gelen yatlar, gezi tekneleri tercih etmiyordu çünkü çıkış yapmaları için Çeşme’den vize almaları gerekiyordu ama gümrük kapısı açılınca buna gerek kalmadı ve turist sayısında artış görüldü. Yunanistan gelen yatlar oldu. Büyük otel ne kadar fazla olursa yabancı turist o kadar artar. Yatırımcı gelirse, bölgede yatırım yapmak isteyen herkesle rahatlıkla masaya oturabiliriz. Bu yatırımcıyla olabilecek bir şey. Burada ne kadar Seferihisar’ı anlatsak, yetmez. Seferihisar her şeyiyle yaşanması gereken bir yer. Butik bir yer, her şey birbirine bağlı. Tüm misafirlerimizi Seferihisar’a bekleriz. Gelsinler konaklasınlar, Seferihisar’ın güzelliklerini görsünler. "

 
Kanal İstanbul için hatıra parası basıldı
 
Elmalı davasındaki skandal paylaşıma erişim engeli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer ‘eşit işe eşit ücret’ dedi ve çalışanlara müjdeyi verdi: Bu yılın sonundan itibaren…
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri arasında yer alan İZENERJİ ve DİSK ...
Menemen'de yıl sonu sergisi: Başkan Pehlivan 'Unutulan meslekleri ayağa kaldırıyoruz' dedi...
Menemen Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi Kursları’nda 2020-2021 eğitim ...
Çiğli’de dijital dönüşüm projelerinin tanıtımı yapıldı
Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde “Çiğli Gelişiyor Belediye Dijitalleşiyor" ...
 
Başkan Soyer il yönetimiyle buluştu: Yaşananlardan rahatsızım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP İzmir İl Başkanlığı’nın ...
İzmir’den müsilajla mücadeleye destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mavi Körfez 3” adlı deniz süpürge gemisi, ...
Bornova’da ihtiyaç sahiplerine uluslararası destek
Bornova Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) ile birlikte ...
 
Torbalı’da havuz sezonu açılıyor
Torbalı'nın eğlence merkezlerinden biri haline gelen Aquapolis Yüzme Havuzu, ...
Başkan Soyer: İzmir’in kültürel mirasını korumak, en temel önceliklerimden biri
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kentimiz İzmir Derneği tarafından ...
Güzelbahçe'de Madımak tiyatroyla anılacak
Sivas Katliamı’nın 28. yıldönümünde Madımak Oteli’nde katledilen aydınlar, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva