HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2021 Perşembe - 12:15

Başkan Soyer il yönetimiyle buluştu: Yaşananlardan rahatsızım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıya katıldı. İl yöneticilerinin işçi alımı, protokol krizi ve birçok konuda değerlendirme yaptığı toplantıda Soyer’in, “Genel başkanımızın katıldığı etkinliklerde yaşananlardan ben de rahatsızım. İsteyerek ve bilerek kimse bir şey yapmadı” dediği öğrenildi. İl yöneticilerinin istihdam taleplerine “işe girmek için bekleyen 30 bin CV önümde” yanıtını veren Soyer, “Seçimlerin ardından iki yıl geçti. Parti olarak belediyelerimizin yaptıklarını halka anlatın” dediği öğrenildi.

Başkan Soyer il yönetimiyle buluştu: Yaşananlardan rahatsızım!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP İzmir İl Başkanlığı’nın daveti üzerine il yönetimiyle kahvaltılı toplantıda buluştu. Levent Marina’da gerçekleşen toplantıya İl Başkanı Deniz Yücel yönetimiyle gelirken Soyer de Başkanvekili Mustafa Özuslu’yla geldi. Toplantıda, kısa bir konuşma yapan Yücel yönetim kurulu üyelerine söz verdi. Yücel, “Arkadaşlarımızı tek tek dinleyelim, konuşacakları var” ifadelerini kullandı.

Toplantıda söz alan il yöneticileri; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta yaptığı İzmir ziyaretinde yaşanan protokol krizini anlattı. Yöneticiler, “Belediye faaliyetlerine alınmıyoruz, genel başkan geldiğinde bizi içeriye almadılar. Bunu kabul etmiyoruz” dedi. Bunun üzerine Soyer, yaşananlardan üzüntü duyduğunu anlatırken protokolün Büyükşehir değil CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kurmayları tarafından düzenlendiğini anlattı. Pandemi ve güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışları parti genel merkezinin koordine ettiğini söyleyen Soyer, “Kasıt olamaz” ifadelerini kullandı. Yaşananlardan üzüntü duyduğunu ve rahatsız olduğunu belirten Soyer, Sasalı’da Tarım Biolab açılışına projeyi yapan mimarın bile alınmadığını ve kendisinin bundan rahatsız olduğunu söyledi.

Parti yönetimine, “Bizi anlatın, belediyelerimiz güzel işler yapıyor. Bizi vatandaşa anlatacak olan sizlersiniz. Siz de bizi eleştirir tepki gösterirsiniz vatandaşa kendimizi nasıl anlatacağız” dediği öğrenildi.

BEKLEYEN ÇOK VAR
Toplantıda parti yöneticileri iş ve istihdam konularını gündeme getirdi. Daha önce il yöneticilerine verilen kotaların kullanılmadığı fikri ortaya atılınca Başkan Soyer’in, “Önümde bekleyen hemen işe girmek isteyen 30 bin CV var. Çok sayıda talep alıyoruz. Bu konuda da bir çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

HER AY TOPLANTI
Başkan Soyer konuşmasında il yönetimiyle periyodik olarak bir araya gelme fikrini söyledi. Soyer, “Bundan sonra düzenli toplantıları yapalım, birbirimize durumu yüz yüze anlatalım. Bundan sonra iletişim kanalları da açık olsun” dediği belirtildi.

KAHVALTIDA PROTESTO
Toplantıda il başkanlığının davetine iştirak eden Soyer’in uygulamalarından rahatsız olduğunu ifade eden bazı il yöneticileri protesto etti. Kahvaltıya gelen 7-8 il yöneticisi kahvaltı yapmak istemedi. Önlerine konulan servislerin kaldırılmasını isteyen isimler bir lokma bile yemeden toplantıdan ayrıldı.

Öte yandan bazı partililerin organizasyonun saati belli olduktan sonra, “toplantıya katılalım ama kahvaltı yapmayalım” fikrini ortaya attığı öğrenildi. Bazı isimler fikre destek verirken büyük bölümü karşı çıktı.

 
Altınordu kalecisi Erhan için talipler sıraya girdi
 
AK Parti'den hayvan hakları yasası teklifi
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Smyrnoff 1 Temmuz 2021 Perşembe 17:55

Soyer in başarısızlığını inkar etmek delilik olur ama bu adamı çeşitli platformlar da linç etmek için bir takım kurulduğu da çok belli. Şu yorumların bazılarına bakıyorum da bildiğin fanatiklik ve trollük akıyor. hakarete varan yorumlar mevcut. bu böyle olmamalı ! Türkiyenin en çok ihracat gerçekleştiren 2. şehrine köy falan diyenler. koktuğunu iddia edenler falan . acınası . emekli. işssiz veya paralı troller oldugunu düşünüyorum. Afedersiniz ama izmir de tarafsız haber yapıp okudugumuz tek gazeteyi okunmaz hale getiyorsunuz. hoş yorumları okuyup okumamak bir seçenek tabi ama ister istemez insanın gözü şu rezil yorumlara takılıyor.

Yorumu oyla      3      3  
Bülent ışık 1 Temmuz 2021 Perşembe 17:29

Bucalı rumuzlu AKP li Izmır köy ise Istanbul'da bir yıllık konut fiyatları artışı yüzde 28 Ankara'da yüzde 30 iken Izmır 'de nasıl yüzde 34 oluyor. Yok Dikili'nin köyünde arsa satılmış falan 40 km ötede Petkim, Tüpraş satılırken ne tepki verdiniz?

Yorumu oyla      2      3  
barış ceylan 1 Temmuz 2021 Perşembe 15:18

il yönetiminde kaç kişi belediyelerden maaş alıyor kamuoyu önce bunu öğrensin. sonra diğer konulara geçelim.

Yorumu oyla      10      5  
Eşitlikçi anlayış 1 Temmuz 2021 Perşembe 14:48

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelere 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçe belediye otobüslerindeki ( ESHOT) aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden çevre ilçe belediye otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. Bu nasıl sosyal belediyecilik ? İzmir BB Başkanı sayın Tunç Soyer’in “ Eşitlik yurttaşlık mümkün “anlayışı doğrultusunda tüm kamusal hizmetlere eşit ve adil erişimini sağlayacak projeler kapsamında neler var. İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada yurttaşlara eşit ve adil hizmet veriyor mu ? Merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var . Çevre ilçelerde aktarma hakkı yok. CHP İzmir teşkilatı çevre ilçe vatandaşlarına İzmir BB ‘nin toplu taşımadaki bu haksız uygulamasını nasıl anlatacak .

Yorumu oyla      8      6  
BUCALI 1 Temmuz 2021 Perşembe 14:37

İŞTİR KİŞİNİN AYNASI LAFA BAKILMAZ,NESİNİ ANLATSINLAR BİZE İZMİRİN HALİ ORTADA,YOLLAR KÖY YOLLARINDAN BETER,TRAFİK HERGÜN AZAP,ALTERNATİF YOL YAPIMI YOK,TRAFİĞİ RAHATLATICI ALTGEÇİT YOK,SABAHLARI KESKİN LAĞIM KOKUSU İLE UYANIYORUZ,SOKAKLAR ÇÖP VE PİSLİK İÇİNDE DAHA ANLATAYIM MI SAYIN SOYER?

Yorumu oyla      8      8  
tuna 1 Temmuz 2021 Perşembe 14:30

ne demek partı yonetıcılerıne ıstıdam kontenjanı? partılılere mı sadece ıs verıyorsunuz

Yorumu oyla      8      4  
demokrat 1 Temmuz 2021 Perşembe 14:07

Malesef partimizin düşmana ihtiyacı yok, Tartış ama yapıcı tartış, dışarıya poz kesmek için değil

Yorumu oyla      4      4  
Altay 1 Temmuz 2021 Perşembe 13:51

Hadi buyurun, o 30 bin CV'yi tc no son 4 hane, isim-soyisim ilk harflari, meslek, eğitim, oturduğu mahalle ismi bazında yayınlayın ve o CV bankasından işe girenleri de listeden silmeyip işaretleyin. Buyurun ŞEFFAF belediyecilik.

Yorumu oyla      8      4  
Partili 1 Temmuz 2021 Perşembe 13:31

Niyahet,insanın kendi hatasını görüp ve kabul etmek iyi bir erdem olduğunu yetiskinler söylerdi,sayın SOYER geçte olsa doğru ve gerçek öz eleştiri yapıyor. Seçim zamanı bir çok kişilere iş sözü veriliyor beklentilerii yüksek bu tür olaylar sonunda düğüm oluyor partiye olumsuz etki yapıyor lütfen herkes dikkatli olmalıdır...

Yorumu oyla      4      4  
İSLAMLARLI 1 Temmuz 2021 Perşembe 13:26

keşke Dikilinin İslamlar köyünde satılan 25 arsayı da konuşsaydınız. HALKÇILIKTAN RANTÇILIĞA NASIL DÖNÜŞTÜĞÜNÜZÜ DE TARTIŞSAYDINIZ. ADİL KIRGÖZE SORSAYDINIZ, O KÖYDE UYGUN FİYATA ARSA DAĞITILACAK GENÇ YOK MUYDU?

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’den müsilajla mücadeleye destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Mavi Körfez 3” adlı deniz süpürge gemisi, ...
Bornova’da ihtiyaç sahiplerine uluslararası destek
Bornova Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) ile birlikte ...
Torbalı’da havuz sezonu açılıyor
Torbalı'nın eğlence merkezlerinden biri haline gelen Aquapolis Yüzme Havuzu, ...
 
Başkan Soyer: İzmir’in kültürel mirasını korumak, en temel önceliklerimden biri
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kentimiz İzmir Derneği tarafından ...
Güzelbahçe'de Madımak tiyatroyla anılacak
Sivas Katliamı’nın 28. yıldönümünde Madımak Oteli’nde katledilen aydınlar, ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları yeniden açılıyor
Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır eğitimlere ara verilen İzmir Büyükşehir ...
 
Seferihisar'da Uluslararası Resim Çalıştayı sona erdi
Seferihisar Belediyesi ve Abderalılar Sanat Derneği işbirliği ile Sanatçı ...
Karşıyaka’nın arşivi dijital ortama taşınıyor!
Teknolojik gelişmeler doğrultusunda hizmetlerini daha hızlı ve etkin hale ...
Konak'ın gurur projesi: Başkan Batur, 'en mutlu olduğum hizmetimiz' dedi...
Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü, özel çocukların umudu olmaya devam ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva