HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 20:11

Başkan Tugay’dan eleştirilere yanıt: Taş olursunuz, çarpılırsınız!

Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı birinci oturumu Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleştirildi. Sakin geçen meclis oturumun dilek ve temenniler bölümünde ‘proje’ tartışması yaşandı. AK Parti Grubu’nun ‘Yaptığınız 100 adet projeyi görmek istiyoruz’ sözleri üzerine KONUŞAN Başkan Tugay, “Karşıyaka Belediyesi görevini yapmıyor diyenler taş olur, dışarıda çalışan arkadaşların hakkını yemeyelim, muharrem ayında çarpılırsınız” dedi. Başkan’ın bu sözleri sonrası mecliste ‘proje’ konusunda karşılıklı atışmalar yaşandı.

Başkan Tugay’dan eleştirilere yanıt: Taş olursunuz, çarpılırsınız!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı birinci oturumu olağan meclis toplantısı Karşıyaka Belediye Binası’nda gerçekleştirildi. Meclise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık yaptı.

Başkanlıktan gelen önergeler maddeler halinde okunup oylandı ve ilgili komisyonlara yönlendirildi.

Komisyonlardan gelen rapor İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan UİP35053442 Plan İşlem Numaralı “2.Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı” önerisi plana yönelik bölge vatandaşları tarafından yapılan itirazlar incelenmiş ve benzerliklerine göre gruplandırılmış olup askı süresi içerisinde 21614 ada, 1 nolu parsel maliklerinin bir kısmınca (20 adet dilekçe) söz konusu planın parsele ilişkin inşaat alanının düşük olduğu gerekçesiyle yapılan itirazın yapılan incelemede inşaat haklarının onama sınırı içindeki tüm parsellerle eşit haklara sahip olduğu gerekçesiyle oy çokluğu ile reddedildi.

MECLİSTE ‘PROJE’ GERGİNLİĞİ
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde ‘proje’ gerginliği yaşandı.

AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk, Başkan Tugay’ın basına yansıyan ‘100 adet projeyi hayata geçirdik, 120 tane daha projemiz’ var sözleri üzerine değerlendirme yaptı. Öztürk açıklamasında “Yaptığınız 100 projeyi çok merak ediyorum, bu projeleri broşür haline getirirseniz okumak isteriz. Yapacağınız 120 proje merak ediyorum. Bunların arasında çarşı projesi, acil sorunlar var mı merak ediyorum. Bunları bizlerle paylaşırsanız seviniriz” dedi.

BAŞKAN TUGAY: LİSTESİNİ ELBETTE YAPABİLİRİM
Başkan Tugay, Öztürk’e karşılık olarak haberde bir deneyim aktarmaya çalıştığını ve daha da yeni projelerin gelebilecek olduğunu söyledi. Başkan Tugay, şu ifadeleri kullandı:

“Haberi okuduğumda Adem Bey kesin sorar dedim. Belediye başkanlığı deneyimimi aktarmaya çalıştım. Başkan olmadan önce bazı projeleri kurgulamıştım ve onları anlatıyordum. Bunlardan bir kısmını gerçekleştirdik. Başladıktan sonra insanlarımız da yaptığımız görüşlerde önümüze hiç beklemediğim halde çıkan bazı sorunları çözmek için yeni projeler yapmak zorunda kaldık. Yaptığımız projelerin üzerine projeler yapmak zorunda kaldık. Başkanlık şöyledir; hesapta olmayan başka şeylerle proje sayısı artıyor. Önümüzdeki süreçte yeni projeler gelecektir. Olayın şeklini tarif etmek için söyledim. Rakamlar üzerine değil. Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz projeler 100’ü bulmuştur. Önümüzdeki 1,5 yıldaki hedefimiz o projeleri gerçekleştirmek üzere olacak. O açıklamadaki doğru içerik bu. Listesini elbette yapabilirim.

‘KARŞIYAKA BELEDİYESİ GÖREVİNİ YAPMIYOR DİYEN TAŞ OLUR’
Karşıyaka’nın her mahallesinde ihtiyaçlar var. Bunların her birisine ayrı ayrı cevap vermek ve uygulamaya geçirmek için çalışmak zorundayız. Bazı projeler makro projeler. Öncelikle büyükşehir ile sonra hükümetimiz ile ortak çalışma yapmak istiyoruz. Bazı projeler için ‘bu proje değil’ diyebilirsiniz. Asfalt plentini yeniden aktife etmek bir projedir. Bunlar seçimde önce vaat ettiğimiz şeyler değildi ama zaman içerisinde yönetmelikte yapılan değişiklik ile bu projeyi yaptık. Bunu proje olarak kabul eder misiniz ama bizim için başarılı gördüğümüz bir iştir. Pek çok yapım işinde örneklerimiz olduğu gibi kurduğumuz yeni müdürlüklerimiz ile pek çok sosyal projemiz var. Yeni anaokullarımızı ayrı ayrı birer proje olarak nitelendirebiliriz. Sizlerin de desteğiyle yakında Cumhuriyet Mahallesi Taş Ocağı bölgesinde yapacağımız konutlar bir projedir. Tematik parklarımız, yeni sokaklar, diktiğimiz 60 binden fazla ağaç yeni kent ormanı… Dolu dolu geçirdiğimiz 3 senemiz olduğuna eminim. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Karşıyaka Belediyesi görevini yapmıyor diyenler taş olur. Belediyenin neler yaptığını araştırmadan konuşan klavye kahramanlarını kınıyorum. Benden çok arkadaşlarım çalıştı. Dışarıda çalışan arkadaşların hakkını yemeyelim, muharrem ayında çarpılırsınız.

AK PARTİLİ ÖZTÜRK: PROJEYE DAİR BAKIŞ AÇIMIZ FARKLI
Yeniden söz alan Öztürk, Başkan Tugay’ın ‘taş olursunuz’ cümlesi ile AK Parti Grubu’ndan bahsedildiğini dile getirerek bu söz için rahatsız olduklarını söyledi. Öztürk, “Bu saydığınız şeyler bizim aramızdaki yerel yönetimler bakış açısı farklılıktan kaynaklanıyor. Sizin için proje asfalt, kedi yuvası ise hiçbir şey diyemem. Kentsel tasarım müdürlüğüne bağlı bir araç 1700 sokakta kazıkları dikti. Hiçbir insanın emeğini göz ardı edemem. İki grup var, taş olursunuz derken bizi kastediyorsunuz. Neden taş olalım? En aşağıdan tutun da en üste kadar hepsinin eline sağlık. Bir projeci olarak projeciye proje anlatmak ne kadar doğru bilmiyorum. Deprem fay hattında bulunan bir ilçenin dönüşmesi benim için projedir, üç yıldır bekleyen Cumhuriyet Planlarının bir türlü çıkmaması benim için bir projedir, iskelenin alta alınması benim için bir projedir, üç yıldır duran çarşının taşlarının değiştirilmesi bile benim için bir projedir, otopark sorunu benim için bir projedir, metronun alta alınması benim için bir projedir, benim için en büyük proje Büyükşehir Belediyesi ile ortak giden körfezin kokmamasıdır. Sizin bahsettiğiniz bu temel hizmetler bizim için bir proje değildir. O da bizim yerel yönetimlere bakış açımız arasında farktır. Taş olursunuz lafını kullanmazsanız çok memnun oluruz. Biz sadece temel hizmetleri proje olarak algılanmamasını istiyoruz” dedi.

CHP’li AYDIN: BİZ İNSANA SİZ BETONA PROJE DERSİNİZ
Öztürk’ün ardından CHP Grubu adına söz alan Murat Aydın, CHP’nin insana AK Parti’nin ‘betona’ yatırım yaptığını söyledi. Aydın sözlerine şöyle devam etti:

“Adem Bey taş olmaktan korktuğu için şerh koydu sözünüze. Aramızda büyük bir fark var gerçekten. Sizin için insana yapılan hizmet, hizmet değil. Siz betona, köprüye, madene, insanların doğal kaynaklarını yok etmeye proje dersiniz. Biz demeyiz. Siz proje diye Ay’a sert iniş yapacak füze fırtlatmayı sayarsınız, biz çocuklara süt dağıtmayı proje sayarız. Biz buyuz, siz osunuz. Olumsuz anlamda söylemiyorum, dünya görüşümüz böyle. O yüzden ayrı partileriz, o yüzden ayrı yerlerden seçiliyoruz. Karşıyaka ve İzmir halkı insana değer veren anlayışı seçiyor. Karşıyaka halkı, hayatının kolaylaşmasını istiyor. Neden İzmir en çok tercih edilen şehir? Neden İzmir’e her yıl binlerce insan göç ediyor? Bu şehrin yaşam biçimini seviyorlar. Biz çılgın projeleri değil, halkın hayatına dokunan şeyleri proje diye sayarız. O yüzden biz kamunun kaynaklarıyla ne yapabiliyorsak onu yapmaya çalışırız. 50-60 yılını bu toplumu borçlandırarak betona yatırım yapmayı proje saymayız. Sizinle bizim aramızda kocaman bir fark var”

TUGAY: TAŞ OLURSUNUZ DİYE SİZİ KAST ETMEDİM
Son olarak yeniden söz alan Başkan Tugay, ‘taş olursunuz’ cümlesine açıklık getirerek AK Parti Grubu’nu kast etmediğini söyledi. Yapılan projelerin küçümsenmemesi gerektiğine değinen Başkan Tugay, meclisi şu sözlerle sonlandırdı:

“Ben size demedim taş olma konusunu. Zaman zaman haksızca eleştiren kişilere söyledim. Adamın incelemeye niyeti yok. Gerçekten belediye çalışıyor mu diye objektif değerlendirme yapmaya niyeti yok. Amacı karalamak, oturduğu yerden hiçbir sorumluluk hissetmeden emekleri hiçe sayarak haksız yargılama yapıyor. Kedi köpek kulübesi deyip küçümsediniz. Sanki bütün belediyeler yapıyor biz de onlardan biriyiz. Bu kadar sayıda kulübe yapan ve onunla ilgilenen yok. Bu çalışmaları takdir ediyorum. Oranın bakımına bölge halkı destek veriyor. Bu bizim için değerli bir şey. 800 tane kedi evinin yerleştirmesini sıradan görüyorsanız lütfen başka belediye bulun bize de söyleyin biz de bir daha konuşmayalım. Yer altı konteyneri için de aynı şeyi söylüyorum. Bugün bir konteyner 64 bin TL. 140 civarında konteyner yerleştirdik, 45 tane daha yerleştireceğiz diyorum rakamsal boyutu bir tarafa yerleştirmenin zorluğunu sadece izleyerek görmenizi dilerim. Karşılaştırırsanız göreceksiniz. Çarşı projesinde bazı aksaklıklar yaşadık. İlk zamanlarda kırılan parkelerin yerine yenisini koyduk. Çok kısa bir zamanda yeniden kırıldığını gördük. Kalınlıkları, uygulanış şekilleri üzerinden geçen ağır araçlar sebebiyle tamamen değişmesi gerektiğini anladık. Bu arada bir deneyim yaşadık. Salah Birsel sokağı tamamen yeniledik. Burada yol kazıldığı zaman alttan çıkan boruların çoğunun yıpranmış olduğu görülünce hepsi yeni baştan yenilendi. O deneyimden sonra çarşının diğer sokaklarında da sadece taşları yenileme şeklinde değil köklü olarak revize etme ve uzun süre tekrar müdahale gerektirmeyecek şekilde detaylı bir çalışma olmak zorunda. Bu yüzden taşları değiştirmediniz demeyin. Sadece taş değiştirmek değil, vatandaşın beklentisi daha fazla. Sizin de bildiğiniz gibi çok detaylı bir rapor istedik. Onlar çalışırken pandemi başladı. Rapor pandemi sebebiyle durdu. Rapora göre bir tasarım için bekledik. Rapor tamamlandıktan sonra katılımların olduğu bir proje çalışması yapıldı. Alel aceleye getirilmiş bir çalışmanın çarşının sorunlarını etkili olarak çözeceğine inanmadığımız için sabırlı davranarak en doğrusunu yaptık. En nihayetinde bugün itibariyle projemiz, malzemelerimizin hepsi hazır. Yaz sezonunda olduğumuz için sonbaharı bekliyoruz. Yoksa hemen girmeye hazırız. Herkesi mutlu eden bir çalışma olacağını düşünüyorum. Katılımcı yönetim anlayışını çok gözettiğimiz için birimler halinde vizyoner yapılanmaya gittik. Bunların değerleri biraz daha orta vadede anlaşılacaktır. Biz burada ne yapalım diye halkına soran bir belediyeye dönüştük. Ve kamusal alanların verimliliğini arttırmak için yaptığımız her şeyi değerli buluyorum. Bostanlı’da arkeoloji parkı olan alanı kent meydanına çevirmek için bizim için önemli bir proje. Şu anda o alanı binlerce kişi kullanıyor. Murat Bey’in söylediğine katılmak isterim, insan olarak baktığımızı düşünüyorum”

 
Bulgaristan'da erken genel seçim yapılacak
 
Karabağlar’da ‘5’li müteahhit’ tartışması!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet79 2 Ağustos 2022 Salı 00:55

Madem betondan yana değilsiniz evet ne güzel peki sormak lazım neden Bostanlı'nın ortasına Balıkçı Parkı'nın önüne beton kaldırım yaptınız da araçların geçisini zorlaştırdınız? Yaya kaldırımı çok dar değildi. Hadi kaldırım yaptınız neden ağaç dikme gereği duymuyorsunuz? Madem beton sevmiyorsunuz neden yaptığınız parkları beton ağırlıklı yapıyorsunuz? Neden yeşil alanları arttırmıyorsunuz? Neden çöpler zamanında toplanmıyor? Neden yollar delik-deşik? Bu gibi yapılması gereken işler insana yatırım değil midir? Tek projeniz süt dağıtmak mı olmalı sayın belediye ve sayın Aydın?

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arda’dan meclis üyesine: Marabam değilsen çıkar gidersin!
Gaziemir Belediyesi meclis oturumu yine tartışmalara sahne neden oldu. ...
Şadırvanın yıkılışında detayları anlattı: Balyozla tek başına!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemeraltı Çarşısı’ndaki Şadırvan Camiisi’ne ...
Kemalpaşa Meclisi'nde kafalar karıştı... Cumhur İttifakı'ndan CHP'ye oy!
Kemalpaşa Belediye Meclisi’nin yeni dönemde görev yapacak Kemalpaşa OSB ...
 
Aydın Büyükşehir 30 Ağustos'a özel yarışma düzenliyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Büyük Önder ...
İZSU duyurdu: Dikili'de su çilesi bitti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü Dikili'de bir ...
Aydın Büyükşehir'den öğrencilere danışmanlık TIR'ı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, YKS tercih döneminde öğrencilerin yanında ...
 
Aydın Büyükşehir'den Muharrem ayına özel iftar sofrası
Aydın Büyükşehir Belediyesi her yıl düzenlediği Muharrem ayı iftar programlarına ...
DP'nin başkanı Gültekin'den Seferihisar mesaisi
Seferihisar Belediyesi’nin “Türkiye 2. Yüzyılına Hazır mı” söyleşi serisinin ...
Şehit yakınları ve gaziler için ücretsiz gemi turu!
Temmuz başında engelli yurttaşlar için haftada bir gün ücretsiz gemi turu ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva