HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ağustos 2022 Pazartesi - 19:56

Başkan Arda’dan meclis üyesine: Marabam değilsen çıkar gidersin!

Gaziemir Belediyesi meclis oturumu yine tartışmalara sahne neden oldu. Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’un verdiği iki yazılı gündem maddesi önerisi CHP içinde çatlağa neden olurken, Belediye Başkanı Halil Arda ve Çağlarsu arasında ise ‘maraba’ tartışması yaşandı. Çağlarsu’nun muhtarla ilgili önerisini oylatmayacağını söyleyen Başkan Arda’ya yanıt veren Çağlarsu “biz senin maraban değiliz” demesine üzerine Başkan Arda “Marabam değilseniz çıkıp gidersiniz” dedi.

Başkan Arda’dan meclis üyesine: Marabam değilsen çıkar gidersin!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Gaziemir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Gaziemir Belediye başkanı Halil Arda Başkanlık yaptı.

Meclis gündemine ise ‘kreş’ önergesi ve ‘maraba’ tartışması damga vururken, CHP grubu içinde bir çatlak daha yaşandı.

Bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu, son dönemlerde özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de önemine vurgu yaptığı kreşler ile ilgili meclis gündemine önerge verdi. Gaziemir’de yer alan 16 mahallenin tamamına kadınların gündelik yaşama katılımı için kreş açılması gerektiği yönünde öneriyi meclise sunan Çağlarsu, CHP içinde çatlağa neden oldu. CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu ilgili önergenin ‘dilek ve temenni’ kabul edilmesi gerektiği yönünde öneri sundu. Derinsu’nun önerisi sonrası ise mecliste tartışmalar yaşandı.

ÇAĞLARSU:  BİZİM ASLİ GÖREVİMİZDİR
Önergesi hakkında konuşan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Bunun dilek ve temennisi yok. Bu CHP'nin seçim vaadi. Siz dilek ve temenni de mi bulundunuz? Bana kadın düşmanı derken, ben kadınların en büyük ızdırabı olan çocuklarını emanet edebileceği alan yaratılmasını istemem ne ara dilek ve temenni oldu. Bu bizim asli görevimizdir. Kadın düşmanı kimdir burada görsün herkes. Bu gündeme alınmalı ve komisyonlara gönderilmelidir. Halkımızın böyle bir talebi yok mu? Gündemde tek madde… Gençlik Meclisi'nin kurulması o da. 160 bin nüfusu olan koca ilçede!” dedi.

SERİN: KOMİSYONLARA GÖNDERİLİP İNCELENMESİ GEREKİR
Söz alan CHP’li meclis üyesi Murat Serin ise, “Levent Bey’in önergesi haklı ve yerinde… Bu CHP’nin sosyal sorumluluk içeren önergesi. Bu bizim seçim vaadimizde de var. Gaziemir Belediyesi, İBB ile koordineli böyle bir çalışma yapabilir. Bu çalışmanın gündeme alınması ve komisyonlara gönderilerek incelenmesi uygun olacaktır” diye konuştu.

ATMACA: ÖNERGEYİ KIYMETLİ BULUYORUZ
Önergenin gündeme alınmasını öneren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise, “Levent Bey’in önerisini biz de kıymetli buluyoruz ve gündeme alınmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: DİLEK VE TEMENNİ OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK BİR ÖNERGE DEĞİL
MHP adına söz alan Grup Başkanvekili Selahattin Şahin de söz alarak “Bir meclis üyesi arkadaşımız bu önerge ile ilgili çalışmış. Belediye başkanımızın da projelerinde olan bir önerge. Bunun komisyonlara iletilerek değerlendirilmesi gerekiyor. Bu dilek ve temenni olarak değerlendirilecek bir önerge değil” dedi.

ARDA: BU BÜTÇELER İLE MÜMKÜN DEĞİL
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yaptığı açıklamada ise “Kreş yapmak için belediye meclis kararı alınmasına gerek yok. Belediye çalışma amaç ve konuları arasında bu var. Bizim seçim vaatlerin içinde vardır elbette. Ancak burada da bir bütçe var ve burada Gaziemir’in tüm sorunlarını yapmak için bir bütçe yok. Tabii ki tüm mahallelere kreş açılması olması gerekendir ancak şu anki bütçe ile bu mümkün değildir. Bunun  meclis kararına dönüştürülmesini doğru bulmuyorum. Ancak meclisin gündemine sunacağım” diye konuştu.    

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tartışmalara neden olan ilgili gündem maddesini oylamaya sundu. İlginin gündem önerisinin meclis gündemine alınıp alınmaması konusu oylamaya sunulurken CHP sıralarından 5 ismin, Cumhur İttifakı ve Bağımsız Meclis Üyesi’nin ‘kabul’ ,  dokuz CHP’li Meclis üyesinin ‘ret’ oyu sonrası oy çokluğu ile gündeme alındı. Oylamaya sunulan ilgili gündem maddesi oy birliği ile komisyonlara gönderildi

MUHTARLAR ÖNERİSİ TARTIŞMA YARATTI
Gaziemir ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve mahalle bazında var olan sorunlarına daha kolay çözüm bulunması, mahalle bazında yapılacak hizmetlerin halka çok daha çabuk ulaşması ve ilçedeki demokrasinin gelişme adına, 16 mahalle muhtarının belediye meclis toplantılarına davet edilmesi, meclis gündeminden haberdar edilmesi, meclis açılım öncesi, dilek ve temenniler veya başkanın belirleyeceği bir başka gündem maddesinde söz hakkı verilmesi önerisi meclis gündemine geldi. Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu tarafından verilen yazılı önerge ise Mecliste tartışmalar neden oldu.

ARDA VE ÇAĞLARSU ARASINDA ‘MARABA’ GERİLİMİ
İlgili gündem maddesi ile ilgili komisyonlara gönderilip gönderilmemesi konusunda Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ‘Oylamaya göndermiyorum’ söylemini kullanması sonrası Arda ile Bağımsız Meclis Üyesi arasında ‘maraba’ tartışması yaşandı.  Levent Çağlarsu’nun ‘Kabul edilir edilmez o fark etmiyor ancak oylatmanız lazım sayın başkan’ sözlerine rağmen Başkan Arda, ‘Oylatmıyorum. Bu meclisi ben yönetiyorum’ ifadelerini kullandı. Arda’nın ifadeleri sonrası Çağlarsu, ‘Oylatmanız lazım başkan, biz sizin marabanız değiliz’ sözlerini kullanırken, Arda ise,  “Marabam değilseniz çıkıp gidersiniz” dedi.

SERİN: ÖZÜR DİLEMEK ERDEMLİKTİR
Tartışma ile ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Murat Serin, “Özür dilemenizi öneririm. Özür dilemek erdemliktir sayın başkan. Marabam değilsiniz demek doğru değildi. Buradaki meclis üyeleri sizin marabanız mı?” ifadelerini kullandı.

ATMACA: KONU ÇOK CAN SIKICI
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, “Maraba konusu can sıkıcıydı. Bu mecliste bulunmamızın nedeni halkın sorunlarının çözülmesi. Bu mecliste bulunmak marabalıksa ben halkımın her zaman marabası olurum. Sizi bu söyleminizden kınıyorum" dedi.

ARDA: NASIL HİTAP ETTİĞİMİ HERKES BİLİYOR
Yanıt veren Başkan Arda, "Halka nasıl hitap ettiğimiz herkes biliyor. Ondan sıkıntımız yok. Ben senin maraban değilim dendiğinde o meclis üyesine de tepki göstermeniz gerekiyor ancak siz maşallah o meclis üyesini desteklemeye devam ediyorsunuz" diye konuştu. 

ÇAĞLARSU: KILIÇDAROĞLU KEFİL OLSA BİLE SİZİ KURTARMAZ
Dilek ve temennilerde söz alan ve Özgür Özel’in ‘kefilim’ sözleri üzerinden Halil Arda’ya yüklenen Bağımsız Meclis Üyesi Çağlarsu, “Daha geçtiğimiz mecliste benim sorduğum, bu konuda yurt dışı seyahat vizesini ilk bizim meclisten alan Başkanımız,  örneğin sunumunda hiç Duyu Parkı yapacağım, şuraya yapacağım, maliyeti bu kadar olacak diye bir açıklama geldi mi, ben duymadım. Yine geçtiğimiz mecliste önce Seydaş’a devrettiğimiz sonra tekrar Engelliler Parkı yapacağım dediği proje ile ilgili, bir açıklama geldi mi, ben yine duymadım.  Bildiğimiz tamirat ve tadilat çalışmaları ile Büyükşehir Belediyesi’ne pasladığımız projeler, 10 dakika içerisinde ezan arası verilerek bitti.  Gaziemirliler, ben bağımsız meclis üyesi olarak sayın başkana soruyorum. Sayın Başkan, 3 yılda Özgür Özel’in kartviziti veya tavsiyesi ile belediyemize kaç personel Manisa’dan gelerek iş başı yaptı. Kefil olmasının diyeti nedir? Sayın Özel, Halil Arda dürüst diye kefil olduğunuzu söylediniz, peki diğer başkan aday adaylarımız dürüst değil miydi, siz onları tanıyor musunuz? İzmir’de bir ilçenin belediye başkan adayı sizi neden bu kadar çok ilgilendiriyor, siz İzmir yerine seçildiğiniz Manisa’da… Büyükşehir ve ilçelerini kazanmak için çalışmanız daha doğru değil mi? Buradan bir kez daha söylüyorum, önümüzdeki yerel seçimlerde bırakın Özgür Özel’i, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kefilliği dahi Halil Arda’ya yetmeyecektir. Madem bu kadar halkta karşılığınız var sayın başkan, bağımsız aday olun, bence mutlaka seçilirsiniz” diye konuştu.    

ARDA: ÖZGÜR ÖZEL’İN ADINI AĞZINA ALACAK SON İSİMSİNİZ
İddialara yanıt veren Başkan Arda, “ Siz bağımsız üyesiniz, çok meraklıysanız kendiniz aday olursunuz, ağzınızın payını alırsınız. Siz Özgür Özel’in adını ağzına alacak son isimsiniz. Ben biliyorum, CHP’den kovulmak size çok koydu. Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği binden fazla kadınla kahvaltı yaptı. Kadınların siyasetin içinde yer alması beni mutlu eder. Siz kadın düşmanlığına devam edin. 3,5 yıldır meclis üyeliğinin keyfini yaşayamadınız. 1,5 yılda size ızdırap olarak geçecek ve sonrasında esas olmayacak sizsiniz. Gaziemir Belediyesi oldukça iyi gidiyor. Halkın takdiri de ortada. Emniyete isimler verilmiş biri sokulmasın diye… İsim verecek olsam ilk sizi verirdim. Emniyet ile aranız ile galiba nereden bu bilgileri ediniyorsanız” dedi.

 
Muğla açıklarında 98 düzensiz göçmen kurtarıldı
 
Bulgaristan'da erken genel seçim yapılacak
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zerrin 5 Ağustos 2022 Cuma 18:04

Bu Gaziemir ilçesinde yaşayanları anlayamadık gitti. Adamlar konağa giderken İzmir''e incez diyor Yozgat''tan Mardin''den afyondan Dinardangelmiş tutmus Manisa''yi farklı bir yer gibi lanse ediyor. İnternette okumuştum bu sözü Kalamari görse soğan halkası sanır bir de tutmuş izmirliyim diyor. Baban cebinde isot taşıyorsa sen Urfalısın sen inkar etsen dış görünüşün ele verir. Gaziemir''de Buca''da Alaybeyde Şemiklerde oturup Manisalilari beğenmemek de ayrı bir kafa

Yorumu oyla      3      3  
Aslan sosyal demokrat 4 Ağustos 2022 Perşembe 04:01

Levent çağlarsu adam gibi adamsın doğruya doğru yanlışa yanlış diyen delikanlı mert adamsın. Kendi arkadaşlarını tanıdıklarini seydaş yonetim kuruluna oğlunu fen işlerine sözleşmeli memur yap. Hamile bayanları kadınlara mobilng uygulat. Emlakci bürosundan fatura kestirip ucret. Karını onursal koordinatör gibi bir tarafımızla güldüğümüz unvan ver. Sosyal demokrat partinin grup başkanvekili bunları gormesin Yaziklar olsun

Yorumu oyla      3      3  
Açık beyinli 4 Ağustos 2022 Perşembe 03:47

Bu adam okuduğunu duyduğunu anlama konusunda sinava girsin geçebilir mi bilmem. Açıköğretimde 5 yanlış doğruyu Allahtan götürmüyormuş diğer aday adayları lise mezunu diye mektup göndermiş

Yorumu oyla      3      3  
Milyoncuk 4 Ağustos 2022 Perşembe 03:44

Bu Gaziemirde Manisanın degisik algılanması herhalde ozgur ozelden kaynaklanan bir durum. Bir de İzmirde Manisalılar Gaziemirde oturmaz bundan dolayı olabilir. Bu Özgür Ozel ile gaziemirin alakasini anlayamadik. Neden Manisa milletvekili gaziemirin başkanini belirliyor aradaki iliskinin kaynağı nedir 5 milyon demiş bir arkadaş bu hangi iddia böyle birsey olduguna inanmiyoruz

Yorumu oyla      3      3  
canpolat 2 Ağustos 2022 Salı 21:45

sana kefil olanlar borcunu güzel ödüyorsun.gaziemirde sana gereken cevabı vercek

Yorumu oyla      5      3  
mahmut 2 Ağustos 2022 Salı 21:44

sen cumhurbaşkanına hakaret et sonra karım yaptı de sonra bilmiyorum de. ama özgür özel denen özele laf söylenince sen ona bir şey diyemezsin. ne 5 milyonmuş arkadaş. öde öde bitmedi.

Yorumu oyla      4      3  
haydar haydar 2 Ağustos 2022 Salı 21:42

bu kadar kriz yönetmesini bilmeyen bir başkan bir daha gelmez gaziemire. bunu başımıza getirenler utanır mı bilinmez

Yorumu oyla      4      3  
Mardinli 2 Ağustos 2022 Salı 19:59

Manisa''nın ikide bir gündeme getirilmesi saçmalığın danışkası. Gaziemir''de oturan Yozgatlı Afyonlu hatta Mardinli yerli oluyor? Bunlarin ege ilr alakası yok. İşçi almak için işçi cikardiysa yazıklar olsun ama bu memleket ayrımı yanlış. Adam Gaziemir''de Buca''da alaybeyde oturuyor Manisa''yi beğenmiyor buda gülünç durum

Yorumu oyla      3      4  
Vatandaş 2 Ağustos 2022 Salı 17:24

Tek kullanimliksin.Bi daha seni Türkiyede bile görmeyiz inşallah.

Yorumu oyla      4      3  
Seçmen 2 Ağustos 2022 Salı 13:08

sayın başkan liyakat dediniz, yıllardır tecrubeli personeli şahsi hırslarınız sebebiyle sürdünüz, kaçırdınız. Proje dediniz Gaziemir sorunlarına yönelik hiçbir proje yok, popülist Portacafeler açtınız-eskiyi yık yap yöntemiyle.Emekçi ve memuru küstürüp değersizleştirdiniz.Esnaf gideceğiniz gün için şafak sayıyor. Dedikodu ve ajanlık mekanizması ile belediyeyi yönetmeye çalışıyorsunuz.Üslup diyip seçtiğimiz meclis üyelerine Maraba diyorsunuz.Ego hırs tavan, biz seni bir daha neden seçelim?Gaziemir sayende 5 yıl kaybetmiştir.Bundan sonraki adayların geçmiş yönetim tecrubelerine ve ekibinin geçmişine bakıp öyle oy kullanacağım-hangi parti olursa...

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şadırvanın yıkılışında detayları anlattı: Balyozla tek başına!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemeraltı Çarşısı’ndaki Şadırvan Camiisi’ne ...
Kemalpaşa Meclisi'nde kafalar karıştı... Cumhur İttifakı'ndan CHP'ye oy!
Kemalpaşa Belediye Meclisi’nin yeni dönemde görev yapacak Kemalpaşa OSB ...
Aydın Büyükşehir 30 Ağustos'a özel yarışma düzenliyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Büyük Önder ...
 
İZSU duyurdu: Dikili'de su çilesi bitti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü Dikili'de bir ...
Aydın Büyükşehir'den öğrencilere danışmanlık TIR'ı
Aydın Büyükşehir Belediyesi, YKS tercih döneminde öğrencilerin yanında ...
Aydın Büyükşehir'den Muharrem ayına özel iftar sofrası
Aydın Büyükşehir Belediyesi her yıl düzenlediği Muharrem ayı iftar programlarına ...
 
DP'nin başkanı Gültekin'den Seferihisar mesaisi
Seferihisar Belediyesi’nin “Türkiye 2. Yüzyılına Hazır mı” söyleşi serisinin ...
Şehit yakınları ve gaziler için ücretsiz gemi turu!
Temmuz başında engelli yurttaşlar için haftada bir gün ücretsiz gemi turu ...
'Akıllı Şehir' genç fikirleri bekliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin girişimcilik ekosistemini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva