HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2023 Pazartesi - 09:41

Başkan Soyer 'net olarak aday adayıyım' dedi: Mutfağı topladık, sıra yemekte!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart seçimlerinde net olarak aday adayı olduğunu söyleyerek "Geçen 5 yıl içinde mutfağı toparladık, şimdi yemek vermek istiyorum. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Eminim ki İzmirliler görmedikleri yer altı yatırımlarının ne kadar kıymetli olduklarını biliyorlar. İzmirliler sadece siyasi partiye hizmete oy vermezler, demokrasiye, bağımsızlığa oy verirler. Bu nedenle biz kendimizle yarışırız" dedi.

Başkan Soyer  net olarak aday adayıyım  dedi: Mutfağı topladık, sıra yemekte!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fox TV’de yayınlanan canlı yayında kent ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

TERSE GÖÇ BAŞLADI
İzmir’de kentten köye göçün başladığını söyleyen Başkan Soyer, “Kurduğumuz fabrikalarla piyasayı düzenliyoruz. Bayındır’daki süt fabrikasında günde 100 ton süt işliyoruz, çoban hartası ile küçük meralarda üretim yapan çobanların sütlerini alıp işliyoruz, ihracata başladık. New York havalimanında şu an İzmirli markası var. Tüccar bizim verdiğimiz fiyatın altından satın alamıyor. Çiftçi bunu biliyor ve tüccarın fırsatçılığını engelliyoruz. Bunun yansıması şöyle: Doğduğu yerde doydukça terse göçe başlandı İzmir’de… Üretimden para kazanıldığını gördükçe vatandaşlar üretime geri dönüyor. Bir yanıyla fiyatı belirliyoruz, hem üreticinin karnı doyuyor, hem kentliye temiz ürünler ulaştırıyorsunuz. Halkın Bakkalı, Halkın Kasabı markaları ile uygun fiyata bu ürünleri piyasaya sürüyoruz. Sosyal yardımlarla yapılacak pansuman yerine üretime geçiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ‘Her fabrika bir kaledir’ demiştir. Bayındır’daki fabrikamızda bu cümle yazar. Biz Mustafa Kemal’in izinden yürümek zorundayız” dedi.

165 PROJENİN 144’ÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK
Göreve gelişinin ardından vaat ettiği projelerin büyük bir bölümünü gerçekleştirdiğini belirten Soyer, “Göreve geldiğimiz anda 165 proje vaadinde bulmuştuk. 3 cemre toplantısı ile bunları sunmuştuk. Bunun 144’ünü gerçekleştirdik. Bu süre içinde altyapıya büyük yatırımı yapmaya çalıştık. İzmir’de 3 hafif raylı sistem çalışması devam ediyor. Narlıdere metrosunun sonuna geldik . 7 Şubat’ta açılışını yapacağız. Buca Metrosu, İzmir tarihinin en büyük yatırımı… Araçları olmaksızın 765 milyon Euro’luk yatırım. Bunun 495 milyon Euro’sunu 12 yıllık finansman ile bulduk. İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak ancak en iyi geri ödemeli projesi olacak. Çiğli Tramvayı 183 milyon Euro tutarında. Bunun da 14 Şubat’ta Sevgililer Günü’nde açılışını yapacağız. 2 milyar 151 milyon Euro yatırım yaptık. Sadece 11 milyar TL körfezin temizliği için harcıyoruz Kokuyu kestik ancak yüzülebilir körfez için çok yoğun şekilde çalışıyoruz. Kemeraltı’nın dünyanın en büyük alışveriş merkezidir sokaklarının altında yer altı nehirleri yapıyoruz. Tüm bunları dışarıdan baktığınızda göremeyebilirsiniz, bunların hepsi yerin altında. Biz yerin altında bambaşka bir şey inşa ediyoruz. Yaşanabilir, dirençli bir kent yaratmak istiyoruz. Depremzede çok büyük felaketler gördük, tsunami gördük tarihimizde ilk defa. Depreme dayanıklı binalar yaratmak istiyoruz, binaların envanterlerini çıkarıyoruz, kentsel dönüşümü başlattık. Biz geldiğimiz günden itibaren yer altına en büyük yatırımları yapıyoruz. Bunları en sıkıntılı dönemlerde yapıyoruz. Bütçemizin yüzde 40’ını yatırımlara ayırıyoruz”  dedi.

BÜYÜK BİR ONUR GÖREVİ
Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Meclis Başkanlığına seçilmesinin önemine dikkat çeken Soyer, “AB konseyinin 3 organı var. Bölgeler Komitesi’nin Meclis başkanlığına seçildim. Bir CHP'li belediye başkanı olarak neye muktedir olduğumuz gösteren bir görevdir.  İzmir ve Türkiye için çok şerefli ve önemli bir görev. İzmir bunun faydasını görecek. Bu görev İzmir için CHP için büyük bir onur görevi” diye konuştu.

NET OLARAK ADAY ADAYIYIM
Göreve yeniden talip olduğunu bir kez daha açıklayan Soyer, “Net olarak aday adayıyım. Geçen 5 yıl içinde mutfağı toparladık, şimdi yemek vermek istiyorum. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Eminim ki İzmirliler görmedikleri yer altı yatırımlarının ne kadar kıymetli olduklarını biliyorlar. İzmirliler sadece siyasi partiye hizmete oy vermezler, demokrasiye, bağımsızlığa oy verirler. Bu nedenle biz kendimizle yarışırız. Bu nedenle İzmir'in dünyadaki yerini büyütmeye gayret ederiz. Önümüzdeki hafta 27'sinde inşallah Avrupa gençlik başkenti ilan edileceğiz. Göreceksiniz İzmir'in yine Anadolu’nun lokomotifi olarak ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

 
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alacak!
 
İzmir'in yeni merkezinde önemli adım!
YORUMLAR
Toplam 42 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
klavye 21 Kasım 2023 Salı 08:34

mutfağın buysa yemeği düşünemiyorum... kurumdaki bazı bürokratlar patates soymasını bile bilmiyor.

Yorumu oyla      8      3  
CHP 21 Kasım 2023 Salı 08:29

adaymı yok artık :)) Aday Tacettin Bayır olsun izmiri o toparlar halktan gelen biri

Yorumu oyla      2      8  
Mustafa 20 Kasım 2023 Pazartesi 22:51

Ne mutfak miş aziz de soyer de izmirliyi enayi yerine koydular bi hizmet yapmadıkları gibi g Değişim gelişimin kentsel dönüşüm projelerin in itirazı ni yaptılar ızmirli ''nin hayatı ile oynadılar deprem beklenen Izmirde rant beton söylemleri ile vakit geçirdiler izmir alt yapi yol temizlik körfez kokusu ve imar gelişim turuzim adına hiç birşey yapmadıkları gjbi en büyük ıhanet i yaptılar ızmirli olan zaten artık bunlara oy atmaz gerekirse sandığa gitmeyecektir bunlar izmir de koltuk kavgasında olan sol görünümlü akp yi ayakta tutan zihniyetler kılıçdaroğlu akp yi zaten yeterince iktidar etti bunlarda izmiri kaybettirmek için boş konuşup iş yapmamaktalar

Yorumu oyla      7      5  
mertim 20 Kasım 2023 Pazartesi 21:57

Eleştirenler sürekli 'memnun değiliz' diyor, ancak belirli konularda neye memnun olmadıklarını belirtmiyorlar. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. geçen süreyi yorumluyorum; Aziz Kocaoğlu'nun 20 yıllık başkanlığı, düşük döviz kuru ve ekonomik istikrar gibi görünen avantajlarla öne çıkıyor, ancak şehir planlaması ve altyapı konusunda büyük eksiklikler içeriyor. Ayrıca Kokuların düzeltilmemesi, sadece bir ihmal değil, aynı zamanda çevre sağlığının önemsizleştirilmesine dair çarpıcı bir örnektir. 20 yılda tamamlanan tek metro hattı, şehrin asıl ihtiyaçlarına yeterli bir çözüm sunmuyor ve bu süre zarfında şehirde gözle görülür bir gelişme yaşanmadı. Son tramvay projesi, sanki sadece seçim zamanında popülarite kazanmak amacıyla hızla hayata geçirilmiş. İstanbul, Ankara bakınca Şehir hala köy ve gece kondu. birçok eleştiri noktasında ortak bir tez olan "rant yapılmadığı için" durumu irdelediğimizde, aslında belediyelerin rantsız çözümler üretebileceğinide unutmak lazım. Tunç Soyer'i eleştirenler, ki eleştiride görmüyorum direk istemiyoruz deniliyor. 20 yıllık boşluğun hala kapatılamamış olmasını, Aziz Kocaoğlu döneminin yetersizliklerini bir kez daha ortaya koyuyor. Şimdi artık sadece vaatler değil, gerçek ve kalıcı değişim istiyoruz. Tunç Soyer'in yönetiminde, şehrimizin daha iyi bir geleceğe doğru adım atması için somut ve etkili adımların atılması için bir dönem daha verilmesi yönündeyim.

Yorumu oyla      3      15  
SOSYAL DEMOKRAT 20 Kasım 2023 Pazartesi 20:44

HİÇ ŞANSINIZ YOK SAYIN SOYER...HA OLDU ADAY GÖSTERİLDİNİZ YİNE KAZANMA ŞANSINIZ YOK...ÇEKİRGE İZMİRDE ÇOK ZIPLADI...

Yorumu oyla      12      9  
İZMİRLİ 20 Kasım 2023 Pazartesi 19:42

Geldin Aziz Beyin Kazandırdıkları eserlerle 5 Yıl show yaptın üstüne hiç bir tas koymamış gibi olanı da geriye götürdün.. Sana bay bay eski bay bay gibi...

Yorumu oyla      14      7  
asdasd 20 Kasım 2023 Pazartesi 19:05

Tunç Soyere bence 1 dönem daha şans verilmeli

Yorumu oyla      4      19  
Bülent Işık 20 Kasım 2023 Pazartesi 17:47

avarel altan CHP seçmeni sana aklının zekatını verse sana bir ömür boyu yeter.Sen odunu koysam milletvekili seçtiririm diyenlerin çocuğusun.

Yorumu oyla      14      4  
Karne mi? 20 Kasım 2023 Pazartesi 17:26

Karne paylaşan arkadaşım, Kocaoğlu 3 dönem başkanlık yaptı; bir zahmet 15 yılda bir şeyler yapsın. Ancak karneye bakarsak kırıklarla dolu: çöp sorununu çözemedi; körfez temizliğini yapamadı; 15 yılda şehrin en kalabalık olan iki ilçesi Buca ve Karabağlar'a metro yapamadı; 5,5 km metroyu 10 yılda zor bela bir istasyon iptal edip açtı; 2008'de açıkladığı tramvay hatlarını 2017-2018'de açtı. 10 yılda tramvay hattı; 3 dönem başkanlık yaptı ama Buca-otogar arası tünel bitmedi; sellere çare bulamadı; Alsancak Gar önünü yeraltına alacaktı, vazgeçti; 2008'de yarışması yapılan opera binasını da 10 yılda yapamadı; çürük olduğu bilenen büyükşehir binasını yenileyemedi; bugün dahil şehrin önemli bir kısmı gecekondu. Kalede 2000 gecekondu yıktı, gerisi olduğu gibi duruyor. En az 300 bin konutun dönüşmesi yapılamadı ... Şimdi Piriştina dönemini de katarsak 20 yıl yapılamayanı Soyer'den 5 yılda yapmasını bekliyorsunuz. Dalga mı geçiyorsunuz? Ulan sadece Buca Metrosu 20 milyardan fazla bedeli olan bir proje. Son 20 yılda yapılanı toplasan 20 milyar etmez. Soyer babamın oğlu değil de biraz mantıklı şeyler yazın. Hadi troller neyse de kendi partisinden Soyer'i yemek için bekleyenler evdeki bulgurdan da olmayın da.

Yorumu oyla      5      18  
Hayri 20 Kasım 2023 Pazartesi 17:20

Körfezin pisliğini gören Flamingolarin önüne sandık koysan onlar bile oy vermez Tunç Soyer'e..

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Kısa Film Festivali'nde ödüller sahibini buldu
İzmir Kısa Film Festivali 18 Kasım Cumartesi akşamı gerçekleştirilen ödül ...
Geleceğin milli yüzücüleri Atatürk için kulaç attı
Geleceğin şampiyon yüzücüleri, Aliağa’da Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında ...
Bayraklı'dan yeşil hamle!
Yarınlara daha yeşil ve daha modern bir Bayraklı bırakmak için çalışmalarını ...
 
Karşıyaka’dan Hatay’a yardım eli
Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi (CMSM), depremde ...
Konak’ın ‘Şok Ekipleri' işbaşında
Konak Belediyesi, iş yeri ve resmi kurumların en çok bulunduğu, gün içinde ...
İzmir Kültür Fonu projesi yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki kültür ve sanat kapasitesini arttırmak, ...
 
Başkan Soyer altyapı çalışmalarını inceledi... Geleceğe yatırım yapıyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma ...
Yenilikçi fikirler yarıştı... Afete karşı teknolojik çözümlere ödül!
İzmir’de afet öncesi, sırası ve sonrası için teknolojik odaklı çözümler ...
Menemen'de 373 milyonluk satış
Menemen Belediyesi tarafından önceden satışa konulan ama alıcı bulmayan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva