HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Haziran 2020 Pazartesi - 11:52

Başkan Soyer 'İzmir Bayrağı' dedi: Ortalık karıştı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha önce gündeme getirdiği İzmir parasının ardından bu kez İzmir bayrağını anlattı. Soyer, “1800'lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir'in bir bayrağı olmuş yeşil, beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş” dedi. Soyer’in açıklamalarına AK Parti ve MHP sert tepki gösterdi.

Başkan Soyer  İzmir Bayrağı  dedi: Ortalık karıştı!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in daha önce gündeme getirdiği “İzmir Parası” olarak tanımlanan “İZCOİN” kararının ardından bu kez bayrak gündeme geldi. Soyer, turizmciler ve bazı akademisyenlerin de bulunduğu bir online toplantıda İzmir bayrağını anlattı.

Soyer, “Şimdi aslında şöyle bir şey söylemek isterim bir akademisyen hocamız çok uzatmadan anlatmak istiyorum size. İzmir bayrağıyla ilgili bir çalışma yaptı ve çalışma çok ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. 1800'lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir'in bir bayrağı olmuş yeşil, beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş biz tabi büyük bir heyecanla dinledik sonra hoca bunu bir akademik makale haline getirdi daha basmadık yakında basacağız. Fakat bunu şunun için anlattım; Benim aklımda bir 'İzmir Parası' çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum. Sonra bu bayrakta çıkınca arkadaşlar beni uyardılar dediler ki; 'Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir'i memleketten kopartacak bir çalışma olarak algılanır. Duralım bunun ismini değiştirelim' dediler” ifadelerini kullandı.

- CHP GENEL MERKEZİ SOYER'İN ÇIKIŞINA NE DEDİ?

- AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NDEN SOYER’E ‘İZMİR BAYRAĞI’ VE ‘PARA’ TEPKİSİ!

- CHP’Lİ YÜCEL’DEN YANIT: NEDİR SİZİN İZMİR İLE BİTMEYEN HESABINIZ?

AK PARTİ

SÜREKLİ: YA AKIL TUTULMASI YA ART NİYET
Başkan Soyer’in açıklamalarına AK Parti ve MHP'den tepki geldi. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Soyer’e tepki gösterdi. Sürekli açıklamasında “Soyer; ‘İzmir Bayrağı’ ve ‘İzmir Parası’ projeleriyle yine gündeme damgasını vurdu! Tartışma yaratacağını bilerek bunları söylemesi; ya bir akıl tutulmasını işaret ediyor ya da art niyet!İzmir,kurtuluş ve kuruluşun şehridir,ay yıldızlı bayrağımıza ayak bastırmayanların şehridir! İzmir’in vatanseverliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğü söz konusu ise neler yapabileceğini unutma gafletidir bu! Soyer; açıkladığı bölen, ayrıştıran projelerini gerçekleştirme hayalleri kursa da, önce İzmirliler buna müsaade etmeyecektir!” dedi.

KAYA: İZMİR'E VE İZMİR'İN TEMSİL ETTİĞİ DEĞERLERE BUNDAN DAHA BÜYÜK SALDIRI OLAMAZ
AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise "Belediyeyi HDP'nin arka bahçesi haline getiren CHP'li Tunç Soyer, kamplaştırmayı, ayrımcılığı ve bölücülüğü esas alan yönetim tarzından ödün vermiyor. İzmir için eyalet planı olduğunu itiraf ediyor. İzmir'e ve İzmir'in temsil ettiği değerlere bundan daha büyük saldırı olamaz. Hasan Tahsin'in düşmana ilk kurşunu sıktığı, kurtuluş mücadelesinin başladığı ve nihayete erdiği kent olan İzmir, bu aziz vatanın en kadim unsurudur. 9 Eylül 1922 günü, Yüzbaşı Şerafettin'in İzmir Hükümet Konağı'na astığı ay yıldızlı al bayrağımız, bir daha asla inmeyecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, kahraman silah arkadaşlarının, bu toprakları Kuva-yi Milliye ruhuyla bize vatan yapan tüm aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bize öğrettiği bir şey var. Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez" dedi.

KIRKPINAR: SİNSİ PLAN DEŞİFRE OLDU
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “İzmir Bayrağı” açıklamasına sert tepki gösterdi.

Kırkpınar açıklamasında “Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, İyi Parti ve CHP ittifakı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, göreve geldiğinden bu yana skandal üstüne skandala imza atıyor. Terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya desteğiyle de bilinen Soyer, son olarak yerel yönetimlere "özerklik" istemişti. Koronavirüs salgınına karşı başlatılan 'Milli Dayanışma Kampanyası'na rağmen kendisi alternatif kampanyalar başlatmıştı. Tüm bunlar hem bizim hem de İzmirli hemşehrimizin tepkisine neden oldu. Ancak bunlarla da yetinmeyen Soyer, bu kez haddini aştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin sembol şehirlerinden biri olan İzmir üzerindeki sinsi planını deşifre edip, TÜRSAB acenteleri yetkilileriyle bir zoom toplantısı yapan Soyer, 'İzmir bayrağı' ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirterek, "Benim aklımda bir 'İzmir Parası' çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum" sözleriyle açıkça İzmir'i Türkiye'den bağımsız bir eyaletmiş gibi yönetme ve bölme isteğini ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Soyer’in tüm İzmirlileri hiçe sayıp başına buyruk hareket ettiğini belirten Kırkpınar, “ülkemizi bölmek isteyenlere millet olarak gereken cevabı ve karşılığı verdiğimiz gibi haddini aşıp, İzmir üzerinde kirli emeller oluşturmaya kalkan Soyer’e de gereken cevabı yine milletimiz verecektir” diyerek tepki gösterdi.

AK PARTİLİ HIZAL: HADDİNİ FAZLA AŞMAYA BAŞLADIN
İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Meğer İzmir’e bir belediye başkanı değil bir terör sevici, bir ayrıştırmacı, bir eyalet sistemi sevdalısı seçilmiş! Hendek olaylarına destek verdi, belediyeyi terörle iltisaklı kişilerle doldurdu, 9 Eylül gibi önemli bir günü yok sayıp İzmirliler Günü adı altında yeni icatlar çıkardı yetmedi şimdi de İzmir parası ve İzmir bayrağı uydurdu! Tunç Soyer Artık haddini fazlasıyla aşmaya başladın! Bu popülist, ayrıştırmacı ve teröre el uzatan tavrını bir köşeye bırak! Senin içinde yaşadığın iğrenç fantezilerini tüm İzmir’e yaşatmaya hakkın yok! Artık bu fikirlerden sıyrıl ve şehrin sakinlerine hizmet et” dedi. 

BEKLE: 'BİZ İZMİR'İ SANA BÖYLE KULLANDIRTMAYACAĞIZ SOYER!'
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise sosyal medya ağı Twitter üzerinden ‘Güne böyle başlayalım istemezdim ama, yazık gerçekten! Güzel İzmirimizin hizmet bekleyen birçok sorunu varken şu uğraştığımız, yaşadığımız şeylere bakın! Bunların zihniyeti, niyeti her geçen gün ortaya çıkıyor takdir milletin ama biz İzmir’i sana böyle kullandırtmayacağız Soyer!’ açıklamasında bulundu

ÖZALAN: 'MİLLETİN SİNİR UÇLARIYLA OYNAMAYIN. HADDİNİZİ BİLİN!'
Eski milli futbolcu ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise ‘Konuşan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer... "İzmir bayrağı" ve "İzmir parası" şeklinde çalışmalar yaptığını söylüyor. İzmir'in bayrağı da belli, parası da belli. Milletin sinir uçlarıyla oynamayın. Haddinizi bilin!’ dedi.

MHP

MHP CEPHESİNDEN TEPKİ
MHP MYK üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaolu yaptığı açıklamada “İzmir Sancağı; bölücülerin bile selam durduğu, uğruna binlerce şehit verilen semalarımızdan ebediyyen inmeyecek olan, Ay Yıldızlı Albayraktır. Atalarımız Yunan’ı denize süpürürken başka bayrağa selam çakanlara duyurulur! İzmir’in bir bayrağı, parası, toprağı şanı ve şerefi var ama bir belediye başkanı yok! O Başkan ki; hayalini kurduğu bayrak 9 Eylül’de bir daha hiç dalgalanmamak üzere inmiştir!” dedi.

PROF. DR. KALYONCU: ‘TUNÇ SOYER İZMİR BAYRAĞI HEVESİYLE GİTMELİDİR’
MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla ‘Bayrak ve para siyasi egemenlik alametleridir. 15 Mayıs 1919 meşum tarihinde Yunan işgali, İzmir’de Türk bayrağını indirdi. 9 Eylül 1922 tarihinin şanı, İzmir’imizde Türk bayrağının yeniden dalgalanmasındandır. Tunç Soyer, saçmalama zincirini aleni ihanete vardıracak kadar kendini kaybetmiş durumdadır. Uyarıyorum. Bu yol, yol değildir. 3 Mayıs gününü İzmirliler günü ilan ettiğinde biz dedik ki, İzmir’in günü zaten bellidir, 9 Eylüldür. İzmir Türk milli bütünlüğünün ihmal edilemez bir parçasıdır. İzmir bayrağı yaveleri, ay yıldızlı al bayraktan duyulan rahatsızlıktan başka ne olabilir? İzmir’de Türk Lirasının dışında ayrı bir yerel paranın dolaştırıldığını hayal etmek, Ankara’dan kopma hevesinden başka neyle açıklanır? Vatansever, Atatürkçü ve ulusal bütünlüğe canı pahasına sahip çıkan İzmirli hemşerilerim, bu şımarıklığa dur demelidir. Öncelikli görev CHP yöneticileri ve üyelerindedir. Tunç Soyer, Ankara’da hükümet eden siyasi kadroya muhalefet edebilirsin. Bu herkes kadar senin de hakkındır. Ancak Ankara Hükümeti ile rekabet etmeyi düşünmek doğrudan doğruya ihanettir. Unutma! Sen belediye başkanısın, İzmir de 81 ilimizden biridir. İzmir ayrı, bağımsız veya özerk olmadığı gibi, belediye de yerel hükümet değildir. Sen işini yapıp İzmir’e ve İzmirlilere hizmetle yükümlüsün. Sen gerçekten hukuk okudun değil mi? Sana oy verenler İzmirliler var ya, hani “odun olsa seçtiklerini” söylediğin İzmirliler, sana benzemez. Onlar da, hepimiz gibi varlığını Türk varlığına seve seve armağan ederler. Sana “dur!” demeyi de bilirler. Çavbella ile zıplamana şımarıklık, kendini bilmezlik der geçeriz. Ama bunu 23 Nisan’da yapman bugünün işaretidir. Keza vapur isimde öyle. Ayrı bayrak ve paradan söz edip kendini hükümet sandığın an, pek sevdiğin bölücülerle aynı muameleyi hak edersin. İzmir’de ayrı bir bayrak dalgalandırmayı hayal eden kokuşmuşluk, derhal Büyükşehir Belediye Başkanlığını terk etmelidir. İzmir üniter Türkiye Cumhuriyeti’nin incisidir. Dün Türk’tü, bugün Türk’tür, ilelebet Türk kalacaktır. Tunç Soyer, İzmir Bayrağı hevesiyle birlikte gitmelidir. Atatürk sevgisiyle dolu İzmirlilerden ve Atatürk’ün partisi olduğunu iddia eden mevcut yöneticilerinden Atatürk’e yakışır bir duyarlılık bekliyoruz. Tunç Soyer sınırı geçmiştir. Belediyecilik, hizmet bu değildir. Bir belediye başkanı bunları söyleyemez.’ dedi.

ŞAHİN: İZMİR 1000 YILDIR TÜRK ŞEHRİDİR
MHP İl Başkanı Veysel Şahin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 'İzmir 1000 yıldır Türk şehridir. Biz Türk milliyetçileri olarak hiçbir kirli ayağın İzmir’e basmasına, hiçbir kirli ağzın Türk bayrağımız hakkında söz söylemesine müsade etmeyiz, etmeyeceğiz' dedi.

SOYER'İN KONUŞMASI İSE ŞÖYLE:

 
YKS öncesinde maske ve dezenfektan dağıtılacak
 
Çiğli'nin yerli solunum cihazı üniversiteye teslim edildi
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Soda lazım mı? 23 Haziran 2020 Salı 12:30

Altan gibiler nasıl da İzmir'i alamadılar diye kuduruyorlar. Sahi, sizde de FETÖ'nun olimpiyat 1 Lirasından var mı? Hatıra diye onlarca, Atatürksüz başmıştınız ya!

Yorumu oyla      3      3  
altan koralttan 22 Haziran 2020 Pazartesi 20:43

izmir'liler odun olsa seçer..doğru laf..seçti zaten...

Yorumu oyla      3      6  
Türk Bayrağı neyinize yetmiyor ? 22 Haziran 2020 Pazartesi 17:52

Bundan böyle seçim dönemlerinde partiler kendi partilerinin bayraklarını hiçbir yere asmasınlar.

Yorumu oyla      2      3  
İZMİRLİ 22 Haziran 2020 Pazartesi 17:45

gayet normal yatığı Bu başkanın pacavra parçalarına özel ilgisi var....

Yorumu oyla      3      4  
karacan 22 Haziran 2020 Pazartesi 17:20

öküzün altında buzağı arayanlar bu ülkede kimse türk bayrağını yedirmez.Konuşulan bayrağın rengine bir bakın neyi savunuyorsunuz zihniyete bakın

Yorumu oyla      3      4  
Bülent ışık 22 Haziran 2020 Pazartesi 17:11

Yapılan araştırmaya göre AKP li gençlerin yarısı MHP li gençlerin üçte ikisi yurt dışına gitmek istiyor. Siz önce buna kafa yorun biz nerde hata yaptık diye. Alpay Gözalan işçilerin kıdem tazminatı hakkında ne düşünüyorsun ? Tunç Soyer Izmirliler odun olsa seçer diye birşey söylememiştir. O lafı söyleyen devamı olmakla övündüğünüz Adnan Menderes'tir.

Yorumu oyla      7      5  
Güzelyalılı Hakan 22 Haziran 2020 Pazartesi 16:54

AZCIK PROJE ÜRET TUNÇ , BIRAK BU SAÇMA SAPAN İŞLERİ , İŞ YAP İŞ ...

Yorumu oyla      7      8  
karşıyaka'da yaşa. 22 Haziran 2020 Pazartesi 16:30

biraz tarih bilginiz olsa anlayacaksınız.adam 1000 yıl önce bazı şehirlerin bayrağı olduğunu, bununla beraber izmir in de bayrağı olduğunu söylüyor.yeşil-beyaz olmasını da çevre dostu olmaya bağlayacaktı ki,bir gürültü koptu..:))

Yorumu oyla      6      8  
Aaa kimler varmış? 22 Haziran 2020 Pazartesi 15:23

Seçimle baş edemeyenler belden aşağı vurmaya çalışıyorlar. Haydi başka kapıya.

Yorumu oyla      9      7  
izmirli 22 Haziran 2020 Pazartesi 15:07

sizin gibi sonradan değil..Atadan dededen doğma büyüme bir Türk ve izmirli olarak... evet başkana katılıyorum.. izmir bayrağı ve izmir parasını istiyorum.. var mı?

Yorumu oyla      3      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da iyilik salgını çığ gibi!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın gelir düzeyi düşük ailelerin ...
İzmir'de başarı öyküsü: 4 küçükbaş ile başladı, sürüsü oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği 3 koyun ve 1 koçla yola çıktı, ...
Nasreddin Hoca projesinde geri sayım
Tamamlandığında çocukların önemli buluşma merkezlerinden biri olacak Uzundere ...
 
Gaziemirliler kan bağışladı, umut oldu
Gaziemir Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle kan bağışlarında yaşanan ...
Başkan Tugay’dan unutulmaz futbolculara vefa
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka'nın ‘Gode Cengiz’ ...
Soyer’in haftalık günlüğü: Kimlerle görüştü? Hangi yatırımlar yapıldı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de belediye tarafından ...
 
İzmir'in en güzel tepesinden 3 kamyon çöp çıktı!
Buca Belediyesi, İzmir’in en güzel tepesine çöp operasyonu yaptı. Tüm ...
Bornova-Beşyol’a meydan düzenlemesi
Bornova Belediyesi, Beşyol köyünün merkezinde parkı ve girişi düzenleyerek ...
Bayraklı'da 1610 Sokak'ın kaderi değişti
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Artık burada yaşayan vatandaşımızın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva