HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Aralık 2021 Çarşamba - 10:22

Başkan Soyer gelecek yılı planladı… ‘2021 en zor yılımızdı!’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2021 yılını değerlendirme amacıyla yaptığı basın açıklamasında İzmir'in gündeminde yer alan konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, 2022 yılı hedeflerinden de bahsederek, 2021 yılını en zor geçirdikleri yıl olarak tanımladı.

Başkan Soyer gelecek yılı planladı… ‘2021 en zor yılımızdı!’

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yaptığı 2021 yılını değerlendirme ve 2022 yılına yönelik hedef ve projelerini paylaşmak üzere İzmir basınıyla bir araya geldi.

Başkan Soyer, konuşmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koordine edilen Çeşme Projesi ve Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı tarafından planlama süreci işleyen İnciraltı bölgesi, 30 Ekim İzmir depreminden hasar gören İzmir Büyükşehir Belediye Binası, Hilton ve Basmane Çukuru'nun akıbeti konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Soyer, kent gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

DAHA GÜZEL BİR GELECEĞE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİMİZ YIL OLSUN
Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer zor bir senenin geride kaldığını dile getirirken, "Bir Fransız arkadaşım var diyor ki 'sizin 1 haftada yaşadığınız değişimi adrenalini biz 1 yılda yaşamıyoruz.'  Bu hem siyasiler hem gazeteciler için ortak paydamız. Çok dinamik ve heyecanlı bir ülkede yaşıyoruz. Her gün yeni bir olay yayınıyor. Bu dinamizm farkı hepimizi diri tutuyor. Bunun iyi yanlarını görmeye çalışıyoruz bunun üzerinden bir gelecek inşa etmeye çalışıyoruz. Aramızdaki birçok farklılıktan farklı bizi birleştiren bir payda var bu bereketli topraklarda geleceği ve geçmişi birlikte paylaşıyoruz. Çok yoğun 3 sene geçti. Pandemisi depremi, ekonomik ve sosyal krizi hep birlikte yaşadık. Şimdi bunlar geride bırakıp yeni bir yıla giriyoruz. Bunun heyecanı ve iyimserliği ile sizlerle olduk. Umutlarımızı büyüteceğimiz, çok daha güzel bir geleceğe birlikte yürüyeceğimiz bir yıl olmasını diliyorum" diye konuştu.

KASIM AYINDA YAPTIĞIMIZ BÜTÇE İLE AYNI NOKTADA DEĞİLİZ
Ekonomik dalgalanma ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin de etkilendiğini belirten Soyer, "Gerçekten kasımda yaptığımız bütçe 12 milyar TL'likti. Bu bütçenin önümüzdeki aydan itibaren nasıl seyredeceği yönünde kaygımız var. Bir belirsizlik devam ediyor. Döviz aşağıya indi güzel ancak bunun ne kadar devam edeceği yönünde kuşkular var. Bizim de böyle bir belirsizlikte karşı karşıya olduğumuz söyleyebiliriz. Şu andan itibaren bir şey diyemeyiz. Kasım'da yaptığımız bütçe'nin aynı noktada durmadığını biliyoruz" dedi.

SONLANMIŞ BİR PROJE YOK!
Projelendirme süreci devam eden İnciraltı ve Çeşme projeleri ile ilgili doğaya uygun bir projelendirme olması durumunda karşı çıkmayacaklarını belirten Soyer, "Çeşme ve İnciraltı meselesi… Her ikisinde ne kadar hassasiyet gösterdiğimiz tüm kurumlar biliyor. Hiçbir ön yargı taşımadan bizimde  her şeyi müzakere ettiğimiz biliyorlar. Çeşme ile ilgili sayın bakan İzmir'e geldi birlikte olduk. Yaptıkları çalışmaları paylaştılar bizde dinledik, kaygılarımız ifade ettik. Bugün geldiğimiz noktada sonlanmış bir proje yok. Sadece alınan ilkesel kararlar olduğunu biliyoruz. Bazı bölgelerin SİT derecesinin değiştirilmesi konusunda bir konu var o henüz önümüze gelmedi. İncirlatı ile ilgili de önümüzde henüz gelmiş somutlaşmış bir şey yok. Somutlaştığında biz başından berinden asli görevimizin bu kentin doğasını korumak olduğunu söyledik. Bir belediye başkanını asli görevi görev yaptığı fiilen çalıştığı ilin ilçenin doğasını korumak asli görevidir. Burada da bunu söylemeye devam edeceğiz. Bu kentin insanların gelir düzeyini arttıracak her türlü girişimde elbette varız ancak bu kentin doğasına rağmen yapılacak  bir kalkınmayı da doğru bulmayız. Demokrasisiz kalkınma mümkündür ancak biz demokrasi ile kalkınmanın doğru olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

BELEDİYE BİNASINI YIKIYORUZ!
Deprem sonrası hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının durumuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, Mimarlar Odası’nın Koruma Kurulu’na yaptığı başvurunun kesinleştiğini söyledi. Soyer: “Binayı yıkıyoruz. Çok uzun bir zaman kaybı yaşadık. Anıtlar Kurulu'na bu yıkımın durdurulması ile ilgili bir süreç olmuştu. Kurul onayını verdi sonra üst kurula şikayet edildi. Üst kurul şikayetini bekledik. Orası da kararın verdi. 2022 başlarında yıkacağız. Yerine ne yapılacağı ile ilgili de kurul kurmuştuk burada karar vereceğiz. Ancak büyük ihtimalle yerine büyük bir bina yapılmayacak” dedi.

SONA YAKLAŞTIK!
Başkan Soyer, Büyükşehir'in de payı olan Hilton hakkında; "Uzun zamandır müzakere süreci devam ediyor. Bizim yüzde 22,5 hissemiz var. Tıkanmışlığı aşmaya gayret ediyoruz. Sonuna yaklaştık. 2022’de mutlaka sonuçlandıracağız” derken, Basmane Çukuru olarak nitelendirilen bölge için "Basmane çukurunu da 2022 içinde çözeceğiz. Yaklaşık 4 defa TMSF başkanımız biz gittik. Bir çok görüşme yapıldı. Basmane çukurunun İzmir için bir çıbanbaşı olduğunu büyük bir kayıp olduğunu, büyük bir utanç olduğunu düşünüyorum. Bunu içime sindiremiyor, bu şehirde yaşayan bir insan olarak bundan utanıyorum. Bunu çözmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve 2022 içinde bunu bitireceğiz” dedi.

400 KLİNİKTE KISIRLAŞTIRMA BAŞLIYOR!
Son dönemde sıkça gündeme gelen sokakta yaşayan hayvanlar için protokol hazırladıklarını duyuran Başkan Soyer,  “Ben milletimiz ile iftihar ediyorum. Sokak hayvanları konusunda milletimiz gösterdiği duyarlılık son derece kıymetli. Batıda sokak hayvanı yok diye övünürler ancak ben bunun övünç kaynağı olduğunu düşünmüyorum. Onları yok ederken, hayatlarından çıkararak bir kent, bir ülke kurdular. Bizde böyle bir şey yok. Onlar bizim hayatımızı parçası olduğu için biz hala merhameti ve vicdanı taşıyan insanlarız. Bu dünyada eşi benzeri olmayan bir konu. Bir mevzuatımız var bizim, bu bir kopyala yapıştır yapıldığı için bir düzenleme getirilmiş. Sokakta yaşayan hayvan belediye yetkilileri tarafın alınır, sonra tekrara alındığı yere bırakılır. Neden böyle der? Batıda sokak hayvanı yok ya, belediye hayvan buluyorsa onun mutlaka sahibi vardır düşüncesi ile. Bizde öyle bir şey yok. Bizim mevzuatımız niye böyle? Çünkü kopyala yapıştır. Mevzuatın değişmesi lazım. Bu eksik. Biz sokakta gördüğümüz hayvanı alıyoruz, ne yapılması lazımsa yapıyor ve geri aynı noktaya bırakıyoruz. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Bu hayvanlar ile ilgili hepimizin içini parçalayan en son Buca'da 7 yaşındaki bir çocuğu ısırmış bir köpek. Bunlar hepimizin içini parçalayan şeyler. Biz bir yandan bu can dostlar ile ilgili Gökdere'de bin 500 kapasiteli bir tesis yapıyoruz. Bu Ocak içinde tamamlanmış olacaktır. Bir yandan da veterinerler odamız ile bir anlaşma yapıyoruz. Bunla bilekte İzmir'deki 400  polikliniği belediyemizin birileri haline getireceğiz. Bu birimler kısırlaştırmaları bizim adımıza yapacak biz onlara parasını ödeyeceğiz. Bu sokak hayvanları ile ilgili uzun vadeli çözümün kısırlaştırmadan geçtiğini düşünüyoruz. Biz ne kadar hayvanı kısırlaştırabilirsek dengeyi korumuş olacağız” diye konuştu.

NE YAPARSAK YAPALIM YETERLİ OLMAYABİLİR
İzmir'de geçmiş dönemlerde yaşanan sel felaketlerini "Geçen hafta bizim en çok sıkıntı yaşadığımız Güzelyalı bölgesini tamamladı İZSU ve Fen İşlerindeki arkadaşlarımız bende yerinde görmek için gittim.  Çok şükür o bölgede herhangi bir risk ortada kalmamış gözüküyor. Biz bu şehri her gün bu felaketlere karşı çalışıyor hale getirmek için çabalayacağız ancak iklim krizi tüm bunları yok sayacak kadar ağır sonuçlar ortaya çıkartabilir. Ben 30 sene Seferihisar'da yaşadım tsunami diye bir şeyin orada yaşanacağı aklımın ucundan geçmezdi. Ancak bunlar mümkünmüş. Biz bunlardan en az zararı görmek için elimizden geleni yapacağız ancak ne yaparsak yapalım bundan kaçmak mümkün olmayabilir. Mavişehir'de her sene su basar araçlar sular altında kalırdı, deniz seviyesi yükselirdi. Yapılan yapılar deniz seviyesinin altında yapılış. Bu nasıl olmuş bilmiyorum ancak yapılmış. Biz 37 milyonluk bir yatırım yaptık ve son yağmurlarda büyük bir merakla bunu bekledik, çok şükür hiçbir şey olmadı" diye konuştu.

Alsancak kordon boyunda kullanılan  nostaljik  tramvay hattı ile ilgi de müjde veren Soyer, "Gerçekten neden ücretsiz yapmıyoruz? Madem gidip geliyor ücretsiz olsun. En azından sembolik bir ücret olsun ama sadece ücret sembolik olsun" dedi.

2024'E KADAR HEDEFİMİZ 4,5 MİLYON TURİST
Kent geneline gelen turist sayısını arttırmak için çalışmalarının olduğunu belirten Soyer, "Bizim çok somut bir hedefimiz var. 2 yıl içinde İzmir'in nüfusu kadar turisti İzmir'de misafir etmeyi hedefliyoruz. Bunu yapacak bir çok çalışmamız var.  Nisan'da Midilli seferleri başlatıyoruz. Hedefimiz haftada 3 kruvaziyerin İzmir'e gelmesi. Hangi noktalardan İzmir'e direkt uçuşların olması için  çalışmalar yapıyoruz. Yeni noktalar tespit etik bunu 11 Ocak'ta açıklayacağım. 4,5 milyon turist seviyesine 2024'e kadar ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

KÜLTÜRPARK HEPİMİZİN!
Büyükşehir meclisi tarafından revize edilerek ikinci kez onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu’na gelen eleştiriler hakkında konuşan Başkan Soyer, “Kültürpark mevzuatla ilgili ‘ben bu memleketi senden daha çok seviyorum’ anlayışı ne kadar saçmaysa bu bakış açısı da yanlıştır… Kültürpark hepimizin, bunu hiç kimseye yakıştıramıyorum. Orayı koruyoruz, koruma kurulu kararına göre yürüyoruz. Ada Gazinosu’yla Ocak ayında çalışmalara başlıyoruz” diye konuştu.

DEMOKRASİYİ BU TOPRAKLARDA TEKRAR YEŞERTMEMİZ LAZIM
İzmir'de uygulanan dijital uygulamaların diğer iller de örnek olduğunu belirten Soyer, "Ulaşım konusunda arkadaşlarımız inanılmaz işler çıkardı. Acil İzmir örneğin… Bu buton uygulamasını en son 2 hafta önce Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız geldi ve bir protokol imzaladık. Yazılımı onlara da vereceğiz. Biz bu dijitalleşme meselesine çok önem veriyoruz. Demokrasiyi de dijitalleştirmek mecburiyetindeyiz. Demokrasi bizim için sadece 5 yılda bir sandığa gidilen bir rejim değil. Farklılıkların mümkün olması birbirimizin söylediklerine saygı göstermemiz demek. Merkez Bankası Başkanı'nın yaptığı bir paylaşımdan dolayı soruşturma açıldı kendisine. Biz bu ayrıştırmadan yorulduk. Bizler farklılıkları ile yaşamayı binlerce yıldır yürütmüş bir milletiz. Demokrasiyi bu topraklarda tekrar yeşertmemiz lazım" diye konuştu.

BU TARZ SİYASETİN TERK EDİLMESİ LAZIM
Siyaset dilinin değiştirilmesi gerektiğini belirten Soyer, "Biz ötekileştirmeden yorulduk. Bu nedenle ben bundan şikayet etmekten bıktım. Ben bunu düzeltmek için ne yapabilirim onun derdineyim. Bu belki dili değiştirmekle başlayacak. Birbirimizi kıracak inceltecek sözcüklerden uzaklaşmak zorundayız. Bu çok hassas bir şey. Güler yüzlü siyaset yapmaya çalışıyoruz. Sırıtan surat deniliyor… Bu iş nasıl olacak? Hepimizi bu milleti seviyor ve bu memleket için bir şey yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle bu dili bırakmamız lazım. Buradan ne huzur çıkar ne kalkınma çıkar. Bu siyasetin terk edilmesi lazım. Bizde bunu yapmak için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

KUTLAMALAR İKİ GÜNE YAYILACAK
İzmir'in kurtuluşunun 100'ncü yılında  özel bir program düzenleyeceklerini belirten Soyer, "Körfezin sadece karadan denize değil, denizden de karaya bakılan bir kent olsun istiyoruz. Bu nedenle portatif havuzlar kurduk İzmir'in yüksek mahallelerinde ve binlerce çocuğa yüzme eğitimi verdik. Hayatında denizi saat kulesini görmemiş çocuklar yaşıyor. Çok yapacağımız iş var. Mavi bayraklı plajları  körfezin içine sokmak istiyoruz. İzmir'in kurtuluşunun 100'ncü yılını 2022 'de yaşayacağız. Bunun hazırlıklarını sürdürüyoruz. Bu kutlamaları 2 gün olarak planlıyoruz. 9 ve 10 Eylül. Planlamalarımız devam ediyor.

BAKANLIĞI İZMİR'DE DÖNÜŞÜM PROJESİ YOK
AK Parti ve CHP arasında tartışmalara neden olan elektrik fabrikası ile ilgili henüz net bir durumun olmadığını dile getiren Soyer, "İzmir Kalkınma Ajansı'nın böyle bir hazırlığı var. Ancak bu bir ham fikir. Sadece bir ham fikir var ve sunumu yapıldı. O bölgenin içinde elektrik fabrikası da var. Ancak o fabrikya özelinde ne yapılacağı yönünde bir sunum yapılmadı bize. Bölge ile ilgili bir sunum yapıldı. Kentsel dönüşüm konusunda ise İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan herhangi bir kentsel dönüşüm çalışması yok ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin var. Vatandaşı müteahhide ezdirmeyen, tam tersine koruyan bir model var. 2022'de Aktepe-Emrez'de Uzundere'de birçok alanda kentsel dönüşüm çalışmamız var. Kentsel dönüşüm 2022'de İzmir'de damga vuracak konulardan olacak."

BUNA SEYİRCİ KALMAMAMIZ LAZIM
Kent genelinde yoksulluluk nedeniyle yeni bir yardım kampanyası başlatılacağını belirten Soyer, "1 Ocak'tan itibaren yeni bir kampanyayı İzmirliler ile buluşturacağız. O da, derinleşen yoksulluk ve işsizlik nedeni ile büyük bir çaresizlik yoksulluk tablosu var. İzmir'de bundan nasibini alıyor. Derinleşen bir yoksulluk ile karşı karşıyayız. İzmirli'nin birbirine el uzatması lazım. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bütün önceliğimizi bu sosyal yardımlara ayırmaya karar verdik ancak bu da yetmez. İzmirlilerin el ele vererek İzmir'de yoksulluktan etkilenen vatandaşlara destek olması lazım. Destek verin bu hikayeyi büyütelim. Bunun İzmir'de görünür olması tüm Türkiye için çok önemli. Bizim buna seyirci kalmamamız lazım. Bizim dinimizde söylenen şey komşunuz açken tok yatılmaz sözü ne kadar kıymetliymiş bunu depremde de gördük" dedi.

 
Bornova’da ‘Yeni Yıl Hediyelik Eşya Günleri’ başladı
 
Balçova'dan 'engelsiz' yeni yıl partisi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yiğit 30 Aralık 2021 Perşembe 06:35

İnciraltı planlatına dahil olun. Ne demek farklı şey çıkarsa itiraz ederiz. İriraz süreçleri 10 larca yılları kaybettiriyor. Dahil olun bir an evvel çıkmadı için baskı kurun, takip edin, halkla gelinen durumu paylaşın. Siz şimdiden itiraz etmek için hazırlık yapmışsınız bile. Önünüze hangi pla. Gelirse gelsin mantelite hep aynı.

Yorumu oyla      2      3  
OTOGARI NAPACAKSINIZ? 29 Aralık 2021 Çarşamba 22:45

IZMIR GARAJI NE OLACAK ? SURAYI BIR ALIP DOGRU DUZGUN BIR HALE GETIRSENIZ ARTIK...ISTANBUL GIBI.

Yorumu oyla      2      3  
ANKARALI 29 Aralık 2021 Çarşamba 22:09

EGS HOLDİNGİN BASMANE ARSASINI KATARLILARA SATILSIN EN AZ 250.000.000 DOLAR EDER.TÜM ORTAKLAR VE İZMİRLİLER KAZANIR.İZMİRE YATIRIM GELİR.

Yorumu oyla      3      3  
Hakan yıldız 29 Aralık 2021 Çarşamba 21:15

Tunc soyerin yardımcısı cesme projesi ni protesto ediyor inciraltini 40 senden beri büyük sermaye arsa toplamadi diye imara açmıyor gerekçe tarım yapılıyormuş komedi resmen çeşmenin yalandan olansın alanları imaraacilmasi insanların vergisini ödediği mallarına ipotek konuşmaması lazım hizmet yapamayacak belediye varmaalesef akide oy alamıyor mimarlartabiplerodasi derken İzmire devamlı yatırım engelleniyor saçma sapan gerekçelerle aziz Kocaeli İzmir e geri donulmeyecek zararlar bıraktı inşallah bakanlık bu işe ebatlarda planlar cikar

Yorumu oyla      2      3  
Ciddi misiniz? 29 Aralık 2021 Çarşamba 15:56

Bina ikiye ayrılmış, vatandaş "demir kazı" çakılı diyor. Büyükşehirin büyük bir binaya ihtiyacı olduğu kabak gibi belli. Bu bina zaten yetersiz ve çürük.

Yorumu oyla      2      3  
Sadik 29 Aralık 2021 Çarşamba 14:14

Belediye binasının o kadarda büyütülecek zarar yok belediye binasına kadar daha bir çok yerlerde evlerde hasar varken boşuna yapılacak olan yeni Bina bence gereksiz ha benim imkanım var ben yaparım dersen önce komşunun hatırını sor sen nasıl yaşıyorsun burada sonrada afet oldumu vah vah demeyin belediye binasının temeli demir kazılarla çakılı bir şey olmaz

Yorumu oyla      2      13  
Yalçın Şardağı 29 Aralık 2021 Çarşamba 12:50

Tunç Soyer, bir şeyleri değiştirme, dönüştürme zamanı gelmedi mi? Hangarlar IEF için değil, sektör fuarcılığı için geçici kaydıyla İzmir halkının gönülsüz rızası ile yapılmış yapılar. Sen kaldırmak yerine hediyelik eşya, gıda, kitap fuarları gibi ticari sektör fuarları ile devam ettirmeyi istemeni, Hangarlardan önce IEF yokmuş algısı yaratmaya çabanı anlamak mümkün değil. Maksimum yapı emsalini zorlayarak, hatta 2 katına çıkarmaya zorlayarak sermayeye Kültürparkta alan açma gayretini İzmirliler affetmez. Biraz halktan yana cesaret koymanı belliyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
Uğur 29 Aralık 2021 Çarşamba 12:10

İnciraltı planını birileri bilerek bekletiyor diye düşünüyorum... Bekletiyorlar ki gariban yerli halk yerlerini sermaye gruplarına satmak zorunda kalsın... Ama satmayacağiz... Modern bir şehir planıyla herkes kazanacak inşallah...

Yorumu oyla      5      4  
TLG 29 Aralık 2021 Çarşamba 10:53

İktidar değişmedikçe basmane çukurunda bir değişiklik olmaz. Belediye ve hizasında ki tüm binalar yıkılıp basmane çukuru bölgesine taşınsa ne güzel olur.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da ‘Yeni Yıl Hediyelik Eşya Günleri’ başladı
Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınların el emeği ...
İzmir'de ulaşım zammı belli oldu!
İzmir toplu ulaşımında zam oranları belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediye ...
Güzelbahçe'nin en özel gururu
Güzelbahçe'de ikamet eden ve antrenmanlarının bir kısmını Güzelbahçe’nin ...
 
Başkan Batur çocuklarla şenlendi!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İsmetpaşa Semt Merkezi’nde düzenledikleri ...
Bornova’da esnafa destek turu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP İzmir İl Başkanı Deniz ...
Başkan Soyer duyurdu: Sağlıkçı İzmirim Kartların süresi uzatıldı!
Pandemi süreci boyunca sağlık çalışanlarına ve eczacılara ücretsiz olan ...
 
Ödemiş'te 'Sıfır Atık' bilgilendirmeleri sürüyor
Ödemiş Belediyesi, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Biosun Ödemiş ...
Bergama'da sokak hayvanları için AB projesi
Bergama Şehit Ümit Özerli Ortaokulu öğrencileri tarafından sokak hayvanları ...
Başkan Soyer sendika temsilcileriyle buluştu: Yaşadığınız her sorun benim sorunum!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva