HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mayıs 2021 Salı - 09:10

Başkan Soyer'den odaya 'plan notu' tepkisi: Yargıya taşımayın!

Şehir Plancıları Odası Genel Merkezi'nin deprem sonrası hazırlanan planlara itiraz edeceğini duyurması ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Yargıya taşımasınlar. Gerçekten orada bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var ve burada tek başına hükümetin, devletin yapması mümkün değil. Vatandaşın elini taşın altına sokması lazımdı, biz bunun önünü açıyoruz. Varsa bu felaket karşısında bildikleri daha iyi bir çözüm onu söylesinler" dedi.

Başkan Soyer den odaya  plan notu  tepkisi: Yargıya taşımayın!

EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan 6.9 şiddetindeki deprem sonrası kentte özellikle Bayraklı ilçesi ağır hasar alırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi bölgenin ve ağır hasar alan diğer bölgelerin dönüşümü için yeni planlar hazırlamıştı.

Hazırlanan planlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde tüm partilerin oyları ile oy birliği ile kabul edilirken, Şehir Plancıları Odası Genel Merkezi planlara itiraz edeceğini duyurmuştu.

BİLDİKLERİ DAHA İYİ BİR ÇÖZÜM VARSA ONU SÖYLESİNLER
TMMOB'a bağlı Şehir Plancıları Odası Genel Merkezi'nin 'yargıya taşıyacağız' açıklamalarına değinen Tunç Soyer, "Taşımasınlar…. Bu tüm meclis üyelerimiz, tüm vatandaşlarımızın, STK'ların görünüşünü alarak oluşturduğumuz bir konuydu. Gerçekten orada bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var ve burada tek başına hükümetin, devletin yapması mümkün değil. Vatandaşın elini taşın altına sokması lazımdı biz bunun önünü açıyoruz. Varsa bu felaket karşısında bildikleri daha iyi bir çözüm onu söylesinler" dedi.

DEPREM MAĞDURLARI TEPKİLİ
Şehir Plancıları Odası İzmir ve İstanbul Şubelerinin raporları doğrultusunda alınan yargı kararının ardından İzmir depremi mağdurları adına açıklama yapan Abdurrahman Nalcı, odaya tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada  “Adı demokratik kitle örgütleri içinde geçen bir kurumun öncelikli görevi halkın çıkarları için faaliyette bulunmasıdır. Açıklamada yer alan sözde çekinceler günün gerçekleriyle örtüşmemektedir. Çözümsüzlük değil çözüm önermek gerekiyor” denildi.

“HALKIN ÇIKARLARI İÇİN MÜCADELE EDİN”
Nalcı, sayıları yüzbinleri aşan bir İzmir deprem mağdurları gerçeği olduğunun altını çizerek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 “6 aydır evlerine giremeyen, konteynerlerde, yakınların evlerinde, 1000 TL yerine 2500-3500 TL kira ödemek zorunda kalan, 1000 TL yerine 3000-4000 TL’ye evlerini taşımak zorunda kalan, çoğunluğu 2000-3500 TL emekli maaşıyla geçinmek zorunda kalan, hala inşaat iznini ne zaman alabileceğini bilmeyen, metrekaresini 3000-4000 TL’ye nasıl yaptıracağını düşünen, geceler boyunca gözüne uyku girmeyen, devletten 0 faizli, 20 vadeli,  2 yıl geri ödemesiz kredi arayışı ve beklentisi içinde olan, İzmir Belediyesi’nin Dünya Bankası’ndan bulduğu kredinin bir an önce Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması bekleyen, evinin yapım bedelinin kredi dışında kalan ödemesini nasıl bulacağını bilemeyen, depremden önce krediyle ev alıp hala yıllarca banka borcu olan, uykuları kaçan, evine zorunlu tadilatı kredi çekerek yapıp depremden sonra oturamadığı evin tadilat borcunu ödemeye çalışan, 8 katlı evi yıkılıp yerine 6 katlı binada %35 küçülerek Toki’den evini bekleyen, aynı ilçede ikinci evin var diyerek hak sahibi değilsin denilen, bir adım ötesindeki gökdelenlere bakarak aynı ülkede mi yaşıyorum acaba diyen, İşte bunlar İzmir deprem mağdurlarının yaşadığı  duygu, düşünce ve gerçeklerinin çok az bir kesitidir.

Sizler ise; koltuklarınızda oturup bunca acı ve sıkıntıyı çeken halkımız için bugüne kadar ne yaptık, bundan sonra neler yapabiliriz, bu insanların sorunlarına nasıl çözümler önerebiliriz diyeceğinize, zaten kaderine terk edilmiş olan biz mağdurların kendi göbeğimizi kendimiz kesme arayışındaki çabalarımıza, belediyelerimizin iyi niyetli plan notlarına karşı çıkarak bizlere şunu diyorsunuz.

Bugüne kadar çektiğiniz sıkıntılar yeterli değil, biraz daha eziyet ve sıkıntı çekin, mülteci gibi yaşamaya devam edin, yetmeyen gelirlerinizle daha fazla batağa batın, intiharların eşiğine gelin, sağlığınız ve yaşamınız daha da bozulsun.

Gece yastığa başınızı koyduğunuzda bunları düşünün. Bir an için olsa bile kendinizi bizlerin yerine koyun. Aydın insana düşen görev toplumun ve halkın çıkarları için mücadele etmektir. Sahipsiz ve çaresiz kalmış insanların aklıyla daha fazla alay etmeyin. Aydın ve demokrat olmanın gereğini yapın ve halkın yanında olun, karşısında değil.

 
Buca Belediyesi’nde tam kapanma mesaisi
 
Pandeminin ilk seçimi yapılacak
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muhittin Baykal 13 Mayıs 2021 Perşembe 18:40

Bu depremden sonra mağdur olan depremzedeler için hiç bir kolaylık getirilmedi en azından kredi de verilmese 100/25 fazla inşaat alanı verilse inşaat firmaları bu fazlalıkla herkesin evin pek birşey ödemeden evler teslim edilebilir . Dask sigortası olanlar tam bir fiyasko yaşadılar yalnız boya ve çatlaklar için ödeme yaptılar.Yıkılacak binaya bumu verilir.Biraz anlayış Lütfen .

Yorumu oyla      2      3  
Ayse 13 Mayıs 2021 Perşembe 14:21

Sayin baskan buradan basvurmayin demekle olmaz biz icraat gormek istiyoruz. Bu isi bir an once cozun. İzmirliler sizden acil cozum bekliyor. Gereken yerlerle gorusun

Yorumu oyla      2      3  
Tanzer 13 Mayıs 2021 Perşembe 03:56

Kimmiş bu şehir plancıları odasının açıklama yapan üyeleri, isimlerini bi alalım bakalım beyefendilerin bi çaylarını içmeye gidelim hal hatır soralım

Yorumu oyla      2      3  
Erkan ÖZGÖRGÜLÜ 13 Mayıs 2021 Perşembe 00:25

Sn.Başkanım,emekli bir çalışanınız, hemde meslekten biri olarak,önce,Yerel YÖNETİM, BELEDIYE Meclisimizin ve İdari sorumluluğun karar Birliği, sn. Dernek başkanının gerçeği yansıtması,mağdur arkadaşın dertlenmesi ve biz mağdur.. "DEPREMZEDELER" maalesef, hiç akla gelmeyen bir kaosun içerisine düştük.. Yıllarca çalışıp didinerek alın terimizle sahip olduğumuz maliki olduğumuz konutlar yerle bir oldu.. Canlar gitti.. Ağır hasarın şokunu izlerini atlatamayan hala acılarını yaşayan vatandaşlarımız var.. Sizin yaklaşımı düşünce ve gayretleriniz ede ayrıca teşekkür ederiz.. Bu fırsatı ganimet bilip,ranta çalışan kesimler, DEVLETİMİZİNDE maalesef imkansızlıklar seçenek gösteren tutumundan dolayı zaten umutsuzluk içindeyken, MİMARLAR OD., ŞEHİR PLANCILARI ve İNŞ. MÜH. Odasının şartları, mağdurlar aleyhine çevirme çabalarına lütfen müsade etmeyin.. Olağan olmayan tabii bir felaketin etkisini fırsata çeviren bir güruhun acımasız sömürüsüne mani olup, bizlerden yana tavır alacaklarına,tröst zihniyete hizmet eden anlayışın tarafında olan,üzülerek söylüyorum, üyesi olduğum bu meslek odalarının anlamsız itirazlarını kınıyorum.. Yapacağınız bir panel buluşmasında bu arkadaşların, gerçekten KENT YAŞAMINA katı koydukları düşünce paylaşımlarını kendi ağızlarından duymak isteriz.. Tabii ki kendi sav ve düşüncelerimizi,kendilerine anlatma imkanımızıda sağlamanız,bizler açısından çok memnuniyet veren bir imkan olacaktır.. Şayet ADALETE intikal eden bir durum olursa, Yüce yargıya her zaman güveniyor.. İnanıyoruz.. Sizin, samimi içten duygularla yanımızda olmanız, en büyük desteğimiz ve güvencemizdir.. Teşekkürler Sn. Başkanım, saygılarımla..

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet Ayana 12 Mayıs 2021 Çarşamba 14:43

Tok olan açın halinden ne anlar...Düşenin biçare olan depremzedelerin durumunu anlayın lütfen.. biraz empati ....

Yorumu oyla      3      3  
Hüseyin karakuş 12 Mayıs 2021 Çarşamba 13:43

Biz deprem mağduru olarak kat artışı istiyoruz çünkü yanı başımızda folkartlar var bunlar bizim bulunduğumuz adada emsal teşkil ediyorlar bizleri mütaitlerin kucağına atmayın bizler kolununun emeği ile çalışan geliri beli emekçileriz benim gibi düşünülen 100 binler var ilçe belediyesi ve Büyükşehir belediyesi halkının çıkarlarını korumak mecburuyitinde lütfen biran önce tüm işlerinin magdururlarının yanında ve çıkarlarını korusunlar reklamla konuşmayla buiş iyice çıkmaza girer acilen icraat isiyoruz emekçi halkların sesi olun başkanım

Yorumu oyla      2      3  
Zeynep Aksoy Yenilmez 12 Mayıs 2021 Çarşamba 00:55

Tek cümle, tok açın halinden anlamıyor.

Yorumu oyla      2      3  
Emine Vildan çetinhöz 12 Mayıs 2021 Çarşamba 00:08

Bayraklı Adalet mah tuna sitesi deprem mağduruyuz evimiz yıkıldı sabaha kadar uyumuyorum ne olacak nasıl olacak nasıl yapılır evimiz diye 7ay oldu hep avutuluyoruz ne önümüzü göremiyoruz birde bizim yanımızda olacak haklarımızı koruyacak mimarlar odası dava açmaya kalkıyor el insaf elinizi vicdanınıza koyun aynı depremi sizde yaşaya bilirdiniz kendinizi biraz depremden zarar görmüş insanların yerine koyun eger bize yardım etmek istiyorsanız yanımızda olun karşımızda degil rica ediyoruz artık yolumuzu ne olacagımızı net görmemize yardımcı olun

Yorumu oyla      3      3  
Uğur 11 Mayıs 2021 Salı 23:22

Odalar başkanı bile çileden çıkarttı. Dava açmaktan başka bir şey bilmiyorlar öneri yok tavsiye yok çözüm yok sadece istemezük diyorlar...

Yorumu oyla      3      4  
Depremzede 11 Mayıs 2021 Salı 22:57

100 binden fazla insanın mağdur olduğu depremde Ankara dan bakıp dava açmak nasıl bir insanlık nasıl bir vicdan. Halkına zulüm eden oda kim için var o da ayrı bir merak konusu. Eğer dava açarsanız 100 bin depremzede dışarda kira ödüyor. Oda haricinde tüm yönetim kadrosunun şahsi mallarına tedbir isteyip dava süresince kira bedellerini kendilerinden isteyeceğiz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Belediyesi’nde tam kapanma mesaisi
Tam kapanma günlerini fırsata çeviren Buca Belediyesi, emekçileriyle sokak ...
Mehmet KARABEL yazdı... Onlar birer kiraz çiçeği
Mehmet KARABEL yazdı... Onlar birer kiraz çiçeği
Başkan Selvitopu'ndan çalışanlara bayram ziyareti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Ramazan Bayramı’nı emekçilerle, ...
 
Başkan Soyer belediye çalışanlarıyla bayramlaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye personelinin Ramazan ...
Belediyeye başvuru yapıldı... İzmir Emniyeti'ne yeni adres!
Konak sınırları içerisinde bulunan  Umurbey Mahallesi'nde yer alan 45 ...
Menemen Belediyesi çalışanlarına bayram müjdesi!
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, sosyal medya hesabı üzerinden ...
 
İşsizlik girdabında İzmir… Her gün 4-5 intihar mesajı alıyorum!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer pandemi nedeniyle yaşanan ...
Bornava'da 19 Mayıs konserleri
Bornova Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı ...
Narlıdere-Güngören Caddesi’nde işlem tamam!
Narlıdere Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden olan Güngören Caddesi’ndeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva