HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mayıs 2020 Çarşamba - 00:20

Başkan Soyer’den çağrı: İyi ve temiz insanlar…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İyi ve temiz insanlara söylüyorum ancak ve ancak siz siyasete girerseniz bu siyasetin değişmesi mümkün olacak. Sizler uzak durdukça bu siyasetin çirkefi, çamuru, pisliği, kirliliği devam edecek” dedi. Soyer, koronavirüs dayanışmasında 250 bin kişinin iftar menüsü satın alarak bağışladığını söyledi.

Başkan Soyer’den çağrı: İyi ve temiz insanlar…

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer iyi ve temiz insanlara çağrıda bulundu. Siyasette katılımcılık ve yenilik için çağrıda bulunan Soyer,  ülkenin buna ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yazar Gülşah Elikbank'ın sunduğu programda konuşan Başkan Soyer kızları Defne ve Duygu Soyer’in siyasetin içinde yer alması fikrine sıcak baktığını ifade etti. Soyer, “ Onların niyetleri olsun diye çok arzu ediyorum. İyi-temiz insanlar, iyi aile terbiyesi almış insanlar siyasetten uzak durdukça gördüğümüz pisliklerin çirkinliklerin onları yaratanlar tarafından değiştirilmesini bekler duruma düşüyoruz. Bu çok irrasyonel bir durum. Yani saçma değil mi? Bir şeyden şikayet ediyorsunuz o değişmiyor diye öfkeleniyor, sinirleniyorsunuz veya üzülüyorsunuz ama yaratanı tarafından değiştirilmesini bekliyorsunuz. Böyle bir şey olamaz. İyi ve temiz insanlara söylüyorum ancak ve ancak siz siyasete girerseniz bu siyasetin değişmesi mümkün olacak. Sizler uzak durdukça bu siyasetin çirkefi, çamuru, pisliği, kirliliği devam edecek.  O nedenle gençlere seslenmiş olayım. Siyasetten uzak durmayın. Evet zorlu, çetrefilli yollar var ama bunu aşmalıyız. Aksi halde bu canım memleket farklı noktalara gidiyor. Memleketi siyaset enstrümanı ile dönüştüreceksiniz. Siyaset temiz insanlarla yapılır” dedi.

VALİ NE KADAR DEVLETSE…

Ülkenin ayrışmadan kurtulması gerektiğini de anlatan Başkan Soyer, “Biz, CHP’li 11 Büyükşehir’in belediyesi olarak çağrıda bulunduk. Belediyeler ekonomik olarak sıkıntı yaşıyor. Gelirlerinde ciddi düşüşler var. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de en güçlü mali yapıya sahip belediyeler arasında. Borçlu belediyelerin neler yaşadığını hissedebiliyorum. Biz, sayın cumhurbaşkanına çağrıda bulunduk. 30 büyükşehir belediyesini bir araya getirin istedik. Biz de devletin kurumuyuz. Sayın vali ne kadar devletse ben de devletin bir memuruyuz. Ne alternatifiz ne de paralel bir yapıyız. Birbirimize konuşmamız, dinlememiz lazım. Aksi halde hepimiz ağır bedeller ödeyeceğiz. Belediyeler ile hükümetin bakanları bir araya gelsin istiyoruz.  Biz çağrı yaptık ama henüz bir yanıt gelmedi.  Kutuplaşma, siyasi ayrışmaları artık kenara koymalıyız. Siyasi düşünce farklılıkları zenginliktir ama bu kriz döneminde birbirimize sarılmalıyız” diye konuştu.

SİYASET ÜRETENLER HATA EDİYOR

Başkan Soyer, 3-5 Mayıs tarihlerinde kutlanacak “Dünya İzmirliler Günü” nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi. Soyer, “Bu gün ve kutlama takvimi ne İzmir’in kurtuluşuna ne de Türkçülük Günü’ne bir alternatiftir. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Aynı günde farklı şeyler kutlanabilir. Günler torbaya girmiyor ki. Baktığınızda  3-5 rakamı takvimin bir cilvesidir ve 35 rakamına denk geliyor. Bunun bizim için bir fırsat olacağını düşündük.  Dışarıda yaşayan İzmirlilerin o gün bir şey yapmasını isteyeceğiz. Eğlence, müzik ve coşku ile kutlayalım istiyoruz. 9 Eylül’ün İzmir’in kurtuluşu ve kuruluş günümüz olduğunu unutmamıza imkan yoktur. Tabi ki onu anacağız, kurtulduğumuza şükredeceğiz. Atalarımızı yad edeceğiz. Bunun ne zararı var? Buradan siyaset üretmeye kalkanlar hata ediyor. Bunun siyaseti yok.  Üç güne yayılacak daha sivil, eğlenceli gün olacağını düşündük” diye konuştu.

250 BİN KİŞİ BAĞIŞ YAPTI

Soyer, koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan Biz İzmir Dayanışması kampanyasının sürdüğünü ifade ederken halkın bakkalı üzerinden alınan paketlerin büyük ilgi gördüğünü anlattı. Soyer, “Halkın Bakkalı uygulamasından vatandaşlarımız gücü neticesinde ödemesini yaparak alabiliyor. Biz bunu ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırıyoruz. İki farklı paket dışında iftar menüsü de var. Bugün itibariyle iftar menüsü bağışlayan kişi sayısı 250 bini geçti. Gönüllülerimize teşekkür ediyorum. İzmirli olduğum için gurur duyuyorum. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmadığı şekilde dayanışma ağını gördük. Salgın sonrasında bizi ekonomik kriz bekliyor. Üretim ve tüketimin düştüğü daralma olacak. İşsizlik yükselecek. Günübirlik iş yapanlar artık çalışamıyor, fabrikalar kapatılıyor. Bu sorunları dayanaşarak aşacağız. Kadim kültürümüz olan dayanışmayı yeniden canlandıracağız. Aksi halde yeni toplumsal sorunlarla karşılaşabiliriz. Biz bu dayanışma ağını salgın sonrasında başka adımlara taşımayı planlıyoruz. Kriz belediyeciliğini yaşıyoruz. Bittiğinde sosyal belediyecilik alanında bu dayanışmayı büyüteceğiz. Sadece İzmir’de değil Türkiye’nin her yerinde küçük üretici ve kooperatiflerin üreteceği ürünleri dağıtan bir zemine dönüştüreceğiz. Hem üreticiyi ve kooperatifleri desteklerken sağlıklı gıdaya ulaşımı da sağlayacağız. Aynı zamanda da dayanışma ruhunu yaşatacağız” dedi.

İZMİR’İ HAZIRLIYORUZ

Belediye çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Soyer, günde 100 bin maske dağıttıklarını ve hizmetlerin aksamadığını söyledi. Koronavirüs salgınının yeni öğretiler getirdiğini anlatan Soyer, sonraki sürece İzmir’in hazırlandığını anlattı. Soyer şunları söyledi:

“Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a geçen hafta turizm strateji planımızı sunduk. Bizi bürokratlarıyla birlikte dinlediler. Önemli kararlar aldık. Kazıların 12 aya çıkartılması ve İzmir’in tanıtım sayfalarının ulusal tanıtım yerlerinde yer alması gibi konuları konuştuk. En önemli konu hijyen meselesidir. Bu süreçten sonra ilk başta iç turizm hareketlenecek. Biz burada bölgeleri öne çıkartacak şeyin hijyen olacağını düşünüyoruz. Bir heyet hijyen kriterlerini kontrol edecek. Kontroller sonrasında İzmir’in çiçeği olan Selluka’yı vereceğiz. Kriterleri sağlayanlara 5 selluka, az sağlayanlara 2, 1 selluka vereceğiz. Ödüllendirmeler de yapacağız”

 
ABD Kongresi'ne sunulan F-35 raporunda Türkiye detayı
 
Mehmet KARABEL yazdı... Yaptığım işin adı ulusal mücadele!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır'da hemşireler unutulmadı
Bayındır Belediyesi 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle hastalara ...
Başkan Oran açıkladı: Çeşme Projesi'nde son durum ne? Sezon açılışı için tarih verdi
Çeşme Projesi'ndeki son durumu değerlendiren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem ...
Başkan Soyer hemşireleri unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 12 Mayıs Dünya Hemşireler ...
 
Karabağlar’da berber ve kuaför salonlarına denetim
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs salgını önlemleri ...
Jandarma ve Sahil Güvenlik personeline de ücretsiz toplu ulaşım hakkı: İzmir'de nasıl uygulanacak?
Toplu ulaşımdan ücretsiz yararlananlara Jandarma ve Sahil Güvenlik personeli ...
İzmir'de arabalı sinemaya hücum: Kayıtlar 19 saniyede doldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Mayıs Cuma yapacağı açık havada sinema ...
 
Bergama’da berber ve kuaförlere Covid-19 sağlık paketi
Yaklaşık iki ay sonra Koronavirüs normalleşme süreci kapsamında yeniden ...
İzmir'in derelerinde temizlik seferberliği
Yağışlı ayların ardından Meles, Arap ve Manda derelerinde her yıl yapılan ...
Halkın Bakkalı yayılıyor: İkinci durak Gültepe
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemeraltı Çarşısı'nda hizmete aldığı Halkın ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva