HABERLER>POLİTİKA
22 Mayıs 2023 Pazartesi - 12:35

Başkan Saygılı yaptığı görüşmeyi anlattı... Erdoğan, İzmir’e ne not verdi?

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 14 Mayıs seçimlerinde İzmir’de AK Parti’nin aldığı oy ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sonuçları başarılı bulduğunu kaydetti. Saygılı açıklamasında “İstişarelerimizde İzmir ile ilgili bakış açılarının başarılı olduğunu, 8 vekil sayısının korunması, milletvekilliği seçimlerinde çok ufak bir oy düşüşün olmasına karşın cumhurbaşkanımızın oy oranının korunması ve ülke genelinde 2018’e göre diğer şehirlerdeki ortalamaya göre kendisi İzmir’i başarılı buldu" dedi.

Başkan Saygılı yaptığı görüşmeyi anlattı... Erdoğan, İzmir’e ne not verdi?

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

İKİNCİ TUR İÇİN TAMAMEN SAHADAYIZ
14 Mayıs seçimlerinin ardından AK Parti İzmir teşkilatının A’dan Z’ye ikinci tur için sahaya indiğini kaydeden Başkan Saygılı, “AK Parti olarak yaklaşık 45 günlük il başkanlığı dönemim var. Sıkışık bir dönemde cumhurbaşkanımızın teveccühü ile göreve geldik. Ekibimizle güzel çalışmalar yapmaya çalıştık. Adaylarımız geldi ve seçim çalışmalarını çok yoğun şekilde devam ettirdik. AK Parti’nin milletvekili aday adaylarından mahalle temsilcilerine kadar davanın neferi olarak kimsenin frene bastığı bir dönem yaşanmıyor. Tamamen sahada çalışıyoruz, vekil olmuşların yanı sıra aday olup seçilmeyenler de ekip olarak hiçbiri sahadan ayrılmadı. Koordineli biçimde SKM’mizim programları çerçevesinde sahada çalışıyorlar. Ne kadar güçlü bir beraberlik içinde olduğumuz, kimin vekil/kimin vekil olmadığını önemsemeyen herkesin bir birini bağladığı bir süreç yaşıyoruz. Hesabın olmadığı yerde dostluk, kardeşlik başlıyor ve söylemleriniz güçleniyor” dedi.

İZMİR MİTİNGİ DOMİNO ETKİSİ YARATTI
İzmir mitinginin ülkede bir domino etkisi yarattığını kaydeden Saygışlı, başka illerden hiçbir şekilde otobüs kaldırmadan, mitingi gerçekleştirdiklerini kaydederek “Göreve gelinen süre ile kısa sürede iyi bir miting yaptık. Mitingimiz hiçbir şekilde hiçbir yöntemle diğer illerden hiçbir otobüs kalkmadı. Tamamı 30 ilçeden gelen vatandaşlarımızın sayın cumhurbaşkanımıza olan teveccühleri ile oluşan bir kalabalık oldu. Siyasette her zaman karşı tarafın başarısına karşı bir tez anti tez oluşur. Geçmiş dönemde bunun çok nadir yapıldı ama 2011-2014 seçimlerinde takvim sıkışıklığından dolayı miting yapılmayan diğer illerin katılımı olmuştu. 2023 mitingine münferit gelenler olmuştur ama diğer illerden otobüs kaldırmadık. Özel olarak cumhurbaşkanımız tebrik etti. Hiçbir zaman cumhurbaşkanımız bu tür çalışmalarda anlık iniş çıkışları çok baz almaz. Mitingimizin başarılı olmasından ziyade sayın cumhurbaşkanımız mitingden iki gün önce rahatsızlık geçirdi. Dünyanın, ülkenin dertleri ile uğraşan bir insanın 2 günlük hastalık geçirmesi insanidir. Bu süreçte suskunluk oluştu. Bu ortamda sayın cumhurbaşkanımız sapasağlam bir irade ile mitingi icra edince tabi hem kendisinin rahatsızlıktan çıkması ve bizim miting için güzel çalışmamızla yaşadığımız bir nevi seçim startı mahiyetinde oldu. Bu İstanbul mitingi ile de taçlandı. Domino etkisi yarattı İzmir…” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, İZMİR SONUÇLARINI BAŞARILI BULDU
Seçim sonuçlarının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ile ilgili bir değerlendirme yaptığını kaydeden Başkan Saygılı, “Kendileri gece yarısı demeden bizi arıyorlar. Gece saat 2 demeden bizi arıyorlar, tabi biz de mutluluk duyuyoruz. İstişarelerimizde İzmir ile ilgili bakış açılarının başarılı olduğunu, 8 vekil sayısının korunması, milletvekilliği seçimlerinde çok ufak bir oy düşüşün olmasına karşın cumhurbaşkanımızın oy oranının korunması ve ülke genelinde 2018’e göre diğer şehirlerdeki ortalamaya göre kendisi İzmir’i başarılı buldu. Son 40-45 günlük süreçteki çalışmalarımız başarılı bulundu. Yeterli mi? Hayır. Kendisi bana ‘gayret, gayret, gayret’ dedi... Hiçbir şekilde durmayacağız, koşturacağız. Biz de gayreti esirgemeden hem ülkemize, şehrimize ona layık biçimde  çalışıyoruz. Gece-gündüz demeden yeri geliyor 3 saatlik uyku ile ayaktayım. Allah güç kuvvet veriyor” şeklinde konuştu.

CHP ASLINDA 10 VEKİL ÇIKARDI, SANKİ KAFA KAFAYA DURUMDAYIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’in kalkınması noktasında elinden gelen gayrete vakıf olduğunu kaydeden Başkan Saygılı, muhalefet cephesinden gelen “İzmir’e şaşı bakılıyor” eleştirilerine ise “CHP’nin ortaya koyduğu söylemlerin karşısında sayın cumhurbaşkanımızın İzmir’e beslediği sevgiye şahit olan biri olarak şaşkınlıkla karşılıyorum. Cumhurbaşkanımızın İzmir özellikle şehrin kalkınması, turizm gelirlerinin artması, alt yapının güçlenmesi, trafik sorunun çözülmesi dahi tüm sorunlarına kafa yorduğuna vakıfım. Şehri AK belediyecilik anlayışına nasıl getiririz, mevcut olan durumda nasıl destek olabiliriz kafa yoruyor. Yatırımların, hepsinin rakamları var. Emekleri, projeleri var. Ben gelen bu söylemlerin sağlıklı olmadığını, nefret söylemleri ile CHP’nin yol alamayacağını düşünüyorum. Bize haksızlık yapılıyor. Seçimlerde sizde düşüş var. Kardeşim hesap kitap belli. 14 vekil çıkardık diyorlar. Aslında 10 çıkardılar. 4 tanesi diğer ittifakın vekilleri. Sanki kafa kafaya durumdayız. İzmir kalemiz diyorlar. İzmir kimsenin kalesi değil. İzmir özgür iradesine bakan, demokratik bir yapısı güçlü olan, özgürlüğüne düşkün, yaşam tarzının kimsenin müdahale etmesini istemediği bir şehir den bahsediyoruz” değerlendirmelerini yaptı.

 
Seçmene adım adım 28 Mayıs rehberi
 
Tartışmalara neden olmuştu… Büyükşehir’den yeni ‘Uzundere’ satışları!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Mayıs 2023 Salı 08:38

İzmirli sana kapıyı gösterdi. Sen hala anlamıyorsun. Senin söyleminle kafan basmaz bu işlere. Bir daha söyleyeyim. İzmirde halkın yüzde 68.9'u sana hayır dedi. Ülke genelinde de yüzde 35 lere düşmüşsünüz. Ufacık düşüş bu mu?

Yorumu oyla      5      4  
RTE 22 Mayıs 2023 Pazartesi 20:15

İZMİRİ YERELDE BİRKEZ AKPARTİ YÖNETSE...

Yorumu oyla      3      9  
Cumhuriyetli 22 Mayıs 2023 Pazartesi 19:58

AKP Cumhuriyet mahallesinde hiç kapıya gelmedi CHP 2 kez geldi. birisi nasıl olsa bana verecek anlayışı ile kapı çalmıyor terör ve pkk kullanması yetiyor Diğeride kapıya geliyor.ama seçimden seçime kapıya geliyor.pazarlık yapmayın diyor

Yorumu oyla      5      3  
Konak 22 Mayıs 2023 Pazartesi 19:40

AKP doğru söylüyor, izmir AKP li 8 CHP li 10 milletvekili ile mecliste. Birde CHP nin bu 10 millet vekillerinin çoğunluğu İzmire ithal millet vekili, belki 8 kişiden daha azı İzmire çalışacak.

Yorumu oyla      4      7  
Izmirli 22 Mayıs 2023 Pazartesi 13:19

Izmir kısır çekişmeler ile merkezî hükümetten gerekli olan yatırımları alamıyor iktidar Izmır'de uzun zamandır gerek belediye başkanları gerekse milletvekili seçimlerinde beklenen oyunu alamıyor,onun için izmir şansız ve bahtsız milletvekilleri atama ile geldiği için izmiri tanımıyor haliyle gereken hizmetleri alamadığı gibi seçimden seçime geliyorlar belediye başkanları atama ile geldiği için halka ve seçmeni hiç takmıyorlar,Izmirin yapısını dokusunu bilmiyorlar izmir dışından atanan belediye başkanları vardır,bu konuda hiç kimse birbiri ile söz düellosu yapmasın izmirlilerin tespit etmediği adaylara tıpış tıpış oy vermek zorunda kalıyoruz onun izmir hak ettiği değeri bulamaz bizede böyle yorum yazmak düşüyor keşke bölge gazetelerini okuyan çıksa da çözüm yolları tespit edilse malesef...

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçmene adım adım 28 Mayıs rehberi
Türkiye, Cumhurbaşkanı seçimi için 28 Mayıs'ta ikinci kez sandık başına ...
AK Partili Yıldırım, İnan’ı örnek gösterdi: CHP’de gençliğe yer yok!
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, TRT Haber'in canlı yayın ...
AK Partili Kaya'dan Kılıçdaroğlu çıkışı: 28 Mayıs'ta tıpış tıpış gidecek!
Sahadaki çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla ...
 
'28 Mayıs’ta bütün deprem bölgesi kazanacak'
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Aziz milletimiz 28 ...
Özdağ, destekleyecekleri adayı yarın açıklayacak
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Açıklamamızı yarın sabah 11.00 ...
AK Partili İnan'dan 'Recep Tayyip Erdoğan' mesajı: Halkın iradesine zincir vuranları bitirdi!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, "Cumhurbaşkanı ...
 
CHP'de hedef sandığa gitmeyen seçmen!
CHP, 14 Mayıs’ta geçersiz oy kullanan 1 milyon 37 bin seçmen ile sandığa ...
AK Partili Dağ’dan vatandaşlara 'sandık' çağrısı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kaya Termal Otel’de, İzmir’de ...
Erdoğan: Rekor bir oy alarak tamamlayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan "28 Mayıs'ta sandığa giderek tercihte ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva