HABERLER>POLİTİKA
22 Mayıs 2023 Pazartesi - 09:57

CHP'de hedef sandığa gitmeyen seçmen!

CHP, 14 Mayıs’ta geçersiz oy kullanan 1 milyon 37 bin seçmen ile sandığa gitmeyen 8 milyon 295 bin seçmenin peşine düştü. Kılıçdaroğlu, yapacağı 4-5 temalı toplantıyla milliyetçi ve sandığa gitmeyen seçmenin oyuna talip olacak.

CHP de hedef sandığa gitmeyen seçmen!

Milliyet gazetesinden Mehtap Gökdemir'in haberine göre CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’a kadar sandığa gitmeyen, kararsız ve milliyetçi seçmeni ikna etmek için çalışacak.

CHP sandık için seferberlik çağrısı yaparken adeta kampanya başlattı. Kılıçdaroğlu bugün kendisine destek beyanında bulunan Ata İttifakı bileşeni Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ü ziyaret edecek.

İkinci tura referandum gözüyle bakan CHP, 1 milyon 37 bin 103 geçersiz oy kullanan ve sandığa gitmeyen 8 milyon 295 bin 595 seçmeni ikna etmenin yolunu arıyor. Geçersiz oylarla birlikte sandığa gitmeyen 9 milyon 332 bin 698 seçmenin iradesini ortaya koymadığını ifade eden CHP’li kurmaylar, seçmeni ikna etmek için kolları sıvadı. Kılıçdaroğlu, yapacağı temalı toplantılarla sandığa gitmeyen, kararsız ve milliyetçi seçmenin kaygılarını giderecek mesajlar verecek.

HATAY’A GİDECEK
Kılıçdaroğlu yarın Hatay’da olacak. Taslak programına göre, Kılıçdaroğlu çadır ziyaretinde bulunacak. “Sığınmacı Mağdurlarıyla Buluşma” adlı toplantıda esnaf, işsiz, genç, iş insanı olmak üzere dört kişinin konuşmacı olması öngörülüyor.

Kılıçdaroğlu’nun sınır ziyareti de yapabileceği ancak bunun netleşmediği ifade ediliyor. Hatay’da kurulacak çadırda depremzedelerle buluşacak olan Kılıçdaroğlu, sınır, mülteci ve depremzedelere ilişkin mesajlarını verecek. Kılıçdaroğlu, 24 Mayıs’ta Ankara’da ülkücülerle buluşacak ve milliyetçi seçmene mesajlarını Başkent’ten verecek.

Perşembe günü Adana’da olması planlanan Kılıçdaroğlu, burada özellikle uyuşturucu baronlarına adeta meydan okuyacak. Kılıçdaroğlu’nun, “Uyuşturucu baronlarından kurtulmak için karar ver” sloganını da dile getireceği ifade ediliyor.

Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun 26 Mayıs’ta da İstanbul’da Balkan kökenli vatandaşlarla da bir araya gelmesi bekleniyor.

‘HER 10 KİŞİ BİR KİŞİYİ SANDIĞA GETİRSİN’
CHP ikinci tur için adeta seferbirlik çağrısı yaptı. CHP, sosyal medyadan, “Sandığa gel oy kullan! Bu iletiyi en az 100 kişiye gönderelim. Size 100 farklı kişiden gelinceye kadar devam edelim” çağrısını yapıyor. CHP sandığa gitmeyen seçmen için de adeta kampanya başlattı. CHP tabanına, “Her 10 kişi bir araya gelip bir kişiyi sandığa getirsin” çağrısı yapıyor.

CHP’li kurmaylar, “Sandığa gelmeyen yüzde 10 var. 10 kişi bir araya gelip bir kişiyi sandığa getirsin. Sandığa gitmeyenler belli. Yani 10 kişi bir araya gelip bir kişiyi getirirse bu iş biter” dedi.

Kılıçdaroğlu da sosyal medyadan, “Haydi gençler; TikTok, Instagram, Facebook, Whatsapp grupları… Her yerde, her yerde sesimi duyurun!” çağrısını yaptı.

KILIÇDAROĞLU: BU ARTIK BİR SEÇİM DEĞİL, REFERANDUMDUR
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genç seçmene seslenerek, “Sen beni sevsen de, sevmesen de kabulüm. Ama vatanını seviyorsan karar ver. 10 milyon Suriyeli yetmedi; 10, 20 milyon dahası mı gelsin? Unutma, o oyu benim için değil kendin için vereceksin” dedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından “Bu artık bir seçim değil, referandumdur. Bir önceki referandumun sonucu ortada. Sevgili gençler; montaj ve iftiralar her yerde, mesajımı yaymam için, bu namertliğe karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Videomu her yerde paylaşın. Her yerde anlatın. Vatanını seven sandığa gelsin” notuyla kısa bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu videosunda, “Sen beni sevsen de, sevmesen de kabulüm. Ama vatanını seviyorsan karar ver. 10 milyon Suriyeli yetmedi; 10, 20 milyon dahası mı gelsin? Unutma, o oyu benim için değil kendin için vereceksin. Vatanını seven sandığa gelsin” dedi.

Kılıçdaroğlu, videoya ayrıca “Haydi gençler; TikTok, Instagram, Facebook, Whatsapp grupları... Her yerde, her yerde sesimi duyurun!” notunu da düştü.

 
Taklitçi Lyme hastalığına dikkat!
 
İzmir'in vizyon projesinde yeni gelişme... Sözleşme feshedildi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Huseyin 22 Mayıs 2023 Pazartesi 16:16

Artık izmir banko değil ANAP dyp dsp gibi sandığa gömüleceksin CHP çizgisini kaybetmiş parti Artık istifa et artık CHP eski fabrika ayarlarına geri dönecektir siyaseti berbat bir yere getirdin kaset siyaseti kaybetmiştir anla biz CHP liyiz sen olduğun için oy yok

Yorumu oyla      4      3  
altan koralttan 22 Mayıs 2023 Pazartesi 13:02

deprem bölgesine gitmeni tavsiye etmem..taksim elmadağ arasında geceleri oy toplamaya bakın...

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 22 Mayıs 2023 Pazartesi 11:42

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu,bir çok partili üyeler CHP gerek basın gerekse e posta ile sizlere ön seçim olsun diye duyurdu,ön seçim olmadan parti içinden hiç uygun olmayan milletvekilleri atandığı için halkın ilgisi olmadı ayrıca bu partinin oyları ile elli yıldır yok etmek isteyen partilerden milletvekilleri TBMM seçtirdiniz partinin kimyasını bozdunuz,onun için partiyi bırakın bakalım kaç yılda toplanır?...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ’dan vatandaşlara 'sandık' çağrısı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kaya Termal Otel’de, İzmir’de ...
Erdoğan: Rekor bir oy alarak tamamlayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan "28 Mayıs'ta sandığa giderek tercihte ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kaybedenler Kulübü!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kaybedenler Kulübü!'
 
Yıldırım'dan 14 Mayıs değerlendirmesi: Vatandaş neye güvendi ona bakmak lazım!
TRT Haber'e konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, "Gerginliğe ...
'Sığınmacılarla ilgili yol haritasında mutabık kaldık'
Habertürk'ten Sena Alkan'ın sorularına yanıt veren Bakan Çavuşoğlu, sığınmacılarla ...
Başkan Batur'dan roman vatandaşlara çağrı: Kılıçdaroğlu'nu birlikte cumhurbaşkanı yapalım!
CHP İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan Roman vatandaşlar Kemal Kılıçdaroğlu'na ...
 
Bakan Kasapoğlu 28 Mayıs'ta top sizde dedi.... 90'dan golü atacaksınız!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı ...
AK Partili İnan'dan 28 Mayıs mesajı: Cumhurbaşkanımızı yeniden başkan seçeceğiz!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Cumhur İttifakı olarak ...
'Sadece 2.5 milyon seçmene ulaşmamız gerekiyor'
İstanbul, Yeşilköy'de vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva