HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2022 Salı - 13:47

Başkan Oran'dan 'Çeşme Meydanı' çıkışı: Tepkiler yerini teşekküre bıraktı!

Çeşme Meydan düzenlemesi ile ilgili yöneltilen eleştirilerin projenin ilerlemesi ile birlikte yerini teşekküre bıraktığını belirten Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Tepkiler iki kişiye indi. Geri kalan herkes ne kadar doğru bir iş yaptığımızı söylüyor. Bizlere gelerek ‘evet biz karşıydık, korktuk ancak ne kadar doğru bir iş yapmışsınız’ diyerek bizleri tebrik ediyorlar” dedi. Oran ayrıca şehir içi toplu taşıma ulaşımı için ise çalışmalarını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sürdürdüklerini belirtti.

Başkan Oran dan  Çeşme Meydanı  çıkışı: Tepkiler yerini teşekküre bıraktı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çeşme’de yapım sürecinin başlaması ile birlikte tartışmalara neden olan meydan düzenlemesi ile ilgili Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran proje alanında basın ile bir araya geldi.

ÇEŞME’NİN VİTRİNİNİ 50 SENE SONRA DEĞİŞTİRDİK
Sahil düzenlemesi ile ilgili bilgi veren Başkan Oran, “Çeşme sahil düzenlemesin 3’ncü etabını bitirmek üzereyiz. 2 gün sonra tamamen bitmiş olacak. Şu anda üzerinde bulunduğumuz yerde 20-25 sene boyunca lunapark vardı. Biz burayı halkın ücretsiz kullanımına açık olacak şekilde aynı Barcelona’daki gibi şehir içi plaj yaptık.  Bu şehir içi plajımızda aynı anda bin kişi yararlanabilecek. Dolayısıyla Çeşme’nin içindeki yüzlerce pansiyon, butik otel de ‘plaja 50-10 metre var’ şekilde müşteri çağırabilecek. Burada ücretsiz  şekilde kullanılabilecek soyunma kabinleri, duşlar, tuvaletler olacak. Belediyemizin işlettiği büfe olacak. Tamamını konuşacak olursak Çeşme  sahil düzenlemesi ile 600 metrekare kapalı alanı yıktık. Ve yeşil alanlar ile otoparkları çoğaltarak halkın kullanımına açtık. 3 liraya çay, 9 liraya kahve içebileceği alanlar yarattık. Çeşme pahalı  algısına son vererek sosyal belediyeciliğin bir örneğini gösterdik. Çeşme’de yerli turistlerde ‘Çeşme pahalı’ algısı vardı ve ‘Alaçatı paraçatı’ deniliyordu. Biz tam olarak bunu yıktık ve 9 işletmemizde sadece çay kahve değil ancak herkesin kendi cebine  uygun dilerse alkol alabileceği tesis açtık ve açmaya devam ediyoruz. Her mahallemizde belediyemize ait sosyal tesisleri açmaya devam edeceğiz. Burada eski turizm ilçe binasını yıktık, lunaparkı kaldırdık, Kanuni’nin kervansarayının karşısındaki kaldırım kondu kafeteryayı  kaldırdık, hemen  karşıdaki çay ocağını kaldırdık ve kalemizin önündeki 350 metrekarelik alüminyum ve pimapenden oluşan büfeyi kaldırdık. Yetinmedik hemen eski Çeşme Kültür Binası’nı istimlak ettik, orayı da Kent Kültürü Müzesi olarak restore ettik ve 29 Ekim’de de açmayı planlıyoruz. Bir bütün halinde düşündüğünüzde Çeşme’nin AORT damarına by-pas yaptık ve  Çeşme’nin vitrinini 50 sene sonra değiştirdik” ifadelerini kullandı.

BİZİ TEBRİK EDİYORLAR
Proje yapım sürecinde olan tepkiler ile projenin şekillenmesi sonrasındaki durumun ne olduğunun sorulmasına yanıt veren Oran, “Tepkiler bitti. Tepkiler iki kişiye kaldı. Geri kalan herkes ne kadar doğru bir iş yaptığımızı söylüyor. Bizlere gelerek ‘evet biz karşıydık, evet biz korktuk ancak ne kadar doğru bir iş yapmışsınız’ diyerek bizleri tebrik ediyorlar. Zaten geri kalan o iki kişi de malum kişiler” dedi.

TOPLU TAŞIMA KONUSUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Yerli turistlerin özellikle İzmir merkezine dönerken akşam saatlerinde ESHOT sıkıntısı yaşadığını ve bu konuda nasıl bir çalışma olduğunun sorusuna yanıt veren Oran, “Bunu ESHOT Genel Müdürümüz ve Genel Müdür Yardımcımız ile görüşüyoruz. Özellikle önümüzdeki sezonda sefer sayısının arttırılması ile ilgili. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Şehir içi ulaşım yetkisi bildiğiniz üzere Büyükşehir Belediyesi’nde. Büyükşehir ile gerekirse bu konuları görüşürüz eğer onlar yapacak olursa biz seviniriz ancak gerekirse belki onlardan yetki alarak şehir içi ulaşımına talip olabiliriz. Onu İBB Başkanımız Tunç Soyer nasıl takdir ederse o şekilde yaparız” ifadelerini kullandı.

NOTU ÇEŞMELİ VATANDAŞLARIMIZ VERECEK
Çalışmalara bakıldığı zaman kendisine geçer not verip vermediği yönündeki soruyu yanıtlayan Oran, “Geçer notu bana halkım verecektir. Geçer notu Çeşme ailem verecek, ben sadece geçer not  almak için çalışmaya devam ediyorum” dedi.

 
İzmir'de Ahilik Haftası töreni!
 
Bergama Zeytinpark kapılarını açıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa Gündüz Bakımevi hizmete açıldı!
Kemalpaşa Belediyesi Gündüz Bakımevi çalışan ve gelir düzeyi düşük olan ...
Başkan Oran’dan Çeşme Festivali’ne çağrı: Barış mesajı vereceğiz!
Bu yıl yeniden düzenlenecek olan Çeşme Festivali öncesinde Belediye Başkanı ...
Karşıyaka'da tarihe ışık tutan sergi açıldı!
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun ve büyük yangının yüzüncü yılı ...
 
Büyükşehir'den amatöre 5 milyonluk can suyu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na ...
Büyükşehir'den üreticiye büyük destek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Bayraklı Belediyesi'nden öğrencilere kırtasiye desteği
Eğitim alanındaki çalışmalarıyla örnek olan Bayraklı Belediyesi, öğrencileri ...
 
Kavacık Üzüm Festivali'yle şenlenecek
Karabağlar Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Kavacık Üzüm Festivali, ...
Bornova’da spora 'özel' destek
Spor altyapısını geliştirmeye yönelik yatırımlarını sürdüren Bornova Belediyesi, ...
Aydınlar, yazarlar, sanatçılardan Soyer'e destek... '38'ler bildirisi!
Aralarında yazar, sanatçı, gazeteci ve aydınlar Tunç Soyer’e destek verdi. ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva