HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2022 Salı - 12:07

Başkan Oran’dan Çeşme Festivali’ne çağrı: Barış mesajı vereceğiz!

Bu yıl yeniden düzenlenecek olan Çeşme Festivali öncesinde Belediye Başkanı Ekrem Oran basın mensupları ile bir araya geldi. Oran açıklamasında “Ulu önderimizi ‘Yurtta barış, dünyada barış’ hedefine yürekten inanan büyük Çeşme ailemizin dünya ile paylaşabileceği en önemli zenginliği umut, hoşgörü ve sevgi... Sevgiye inanan herkesi, kol kola şarkılar söylemeye ve dünyaya barış mesajları vermeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Oran’dan Çeşme Festivali’ne çağrı: Barış mesajı vereceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çeşme Belediyesi, 1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran, ülkemizin efsane müzik festivalleri arasında yer alan Çeşme Festivali’ni yeniden hayata geçirilmek için düğmeye bastı.

Bu yıl 22-25 Eylül tarihleri arasında Çeşme Belediyesi tarafından yeniden hayat bulacak olan Çeşme Festivali, Çeşme Yarımadası’nda büyük bir heyecanla ve zengin bir programla gerçekleştirilmesi planlanırken, festival “Balkan” teması ile gerçekleştirilecek.

Balkan Günleri’ teması ile birbirinden değerli isimlerin ve grupların sahne alacağı festival, tarih, dans, müzik ve yemek kültürü buluşmalarına ev sahipliği yapıyor olacak. Çeşme’nin birçok noktasında gün boyu devam eden etkinlikleri takiben her akşam ünlü isimlerin yer aldığı dev bir konser yer alıyor. 

Balkanlar’dan da esintiler bulunan 4 günlük programda Balkan Paradise Orchestra, Shantel, Cambo Aguşev, Suzan Kardeş, Cenk Bosnalı, gibi müzik grupları, İlber Ortaylı ‘Mübadele Türkiyesi ve Etkileri’, Moğollar Grubunun Solisti Cahit Berkay, ‘Ülke Ülke Balkan Müziği’, Muammer Ketencoğlu Hikayeleriyle ‘Balkan Şarkıları Söyleşisi ve Dinletisi’, Murat Meriç, ‘Balkan Müziğinin Türk Popuna Etkileri’ Söyleşi ve sonrasında Balkan Müziği Dj Set,  Engin Güneysu, ‘Duje Sergisi’, ‘Duje Belgesel Gösterimi’, ‘Saraybosna’da Yaşanan Acılar Üstüne Söyleşi’ gibi belgesel gösterimleri, Balkan mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergileneceği workshoplar gibi dopdolu bir festival yaşanacak. BrateBand, BalkanBand ve Çamdibi Bandosu festival süresince kentin birçok noktasında coşkuya ortak olacak.

BARIŞ MESAJI VERMEK İÇİN ÇEŞME’YE BEKLİYORUZ
Etkinlik öncesi Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ‘Çeşme Festivali’ lansmanında basın mensupları ile bir araya geldi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “3 yılı aşkın bir süredir tüm bu zenginliklerimiz korumak, çoğaltmak ve dünya ile paylaşmak için büyük bir aşk ve yoğun bir emekle çalışıyoruz. ‘Sen, ben yok, biz var’ diyerek yola çıktık. Dünyanın dört bir köşesinde süren ayrıştırıcı yaklaşımlar, can yakışı çatışmalar içinde sürüklenen insanlığın hoşgörü kültürümüz ile yaralarını sarmaya her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Çağdaş, bağımsız ve aydınlık yarınların ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ışığında olacağına inanıyor ve sanatın iyileştirici gücünü bilerek Çeşme'nin 12 aylık kent olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençliğimin en güzel yıllarında görev aldığım Çeşme Festivali’ni 25 yıl aradan sonra sizlerle bu yüzden buluşturuyoruz. 2019 yılında ‘iki yaka bir araya’ sloganı ile festivalimizi başlattık. 2 yıllık pandemi arasının ardından ise ‘Balkan’ teması ile yeniden festivali hayata geçiriyoruz. 22-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz festivalde bu kültür bağlarını, müziğin izlerini paylaşarak tüm dünyaya sevginin ve umudun ışıltısını yayacağız. Ulu önderimizi yurtta barış dünyada barış hedefine yürekten inanan büyük Çeşme ailemizin dünya ile paylaşabileceği en önemli zenginliği umut, hoşgörü ve sevgi… Sevgiye inanan herkesi, kol kola şarkılar söylemeye ve dünyaya barış mesajları vermeye bekliyoruz” diye konuştu.

 
Karşıyaka'da tarihe ışık tutan sergi açıldı!
 
'Ermenistan saldırganlığa son vermeli'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da tarihe ışık tutan sergi açıldı!
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun ve büyük yangının yüzüncü yılı ...
Büyükşehir'den amatöre 5 milyonluk can suyu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na ...
Büyükşehir'den üreticiye büyük destek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
 
Bayraklı Belediyesi'nden öğrencilere kırtasiye desteği
Eğitim alanındaki çalışmalarıyla örnek olan Bayraklı Belediyesi, öğrencileri ...
Kavacık Üzüm Festivali'yle şenlenecek
Karabağlar Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Kavacık Üzüm Festivali, ...
Bornova’da spora 'özel' destek
Spor altyapısını geliştirmeye yönelik yatırımlarını sürdüren Bornova Belediyesi, ...
 
Aydınlar, yazarlar, sanatçılardan Soyer'e destek... '38'ler bildirisi!
Aralarında yazar, sanatçı, gazeteci ve aydınlar Tunç Soyer’e destek verdi. ...
Başkan Soyer'den mecliste '9 Eylül' eleştirilerine yanıt: Hainler ile kahramanları ayırmak lazım!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP'li isimlerin kendisine ...
Yaşar Grubu'nun SİT arazisine imar onayı meclis gündeminde... '10 ayda ne değişti?'
Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Portekiz Fahri Konsolosu ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva