HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ocak 2021 Çarşamba - 18:49

Başkan İnce'den bağış iddiasına yanıt: Allah katında hesap verecekler!

Go-Kart pisti projesinin yatırımcısı Mehmet Yaman'ın, Sonsöz TV'deki yayın sırasında yaptığı yorumda "Haydi beni mahkemeye ver. Bu iş için benden 300 bin lira bağış istedin" demesine sinirlenen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Biz sizinle aynı yolda yürümüyoruz ki, bağış isteyelim, bağış kabul edelim. Bu iddianızı kanıtlayın, başkanlıktan istifa edeceğim, dedim. Mahkemeye gitmek istemiyordum ama artık konuyu yargıya taşımak elzem oldu. Bunu hukuk halletmez, Allah katında da hesap vereceksiniz. Mustafa İnce için en kolay şey, para kazanmaktır" yanıtını verdi.

Başkan İnce den bağış iddiasına yanıt: Allah katında hesap verecekler!

EGEDESONSÖZ- Güzelbahçe Belediyesi Başkanı Mustafa İnce, SonSöz TV’ye konuk oldu, Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Başkan İnce, Güzelbahçe’de yapılması planlanan, son dönemde de kamuoyunda büyük yankı uyandıran Go-kart pisti ve Çamlı Barajı’yla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

2020 yılı genel değerlendirmesi yaparak 2021’den çok şey beklediklerini dile getiren Başkan İnce, “2020’ye çok umutlarla ama üzülerek girmiştik, orman yangını olmuştu, onun yaraları vardı içimizde. Kentimizin ve ülkemizin sorunları var. Büyükşehir belediyesi meclis üyesiyiz, başkana katkı koymaya çalışıyoruz. Ocak, şubat, mart ayları, belediye hizmetleri için zorlu geçer. Örneğin bugün, 2020’nin bilançolarını çıkardık. Hava şu an güzel fakat biz yağış istiyoruz. Bahar aylarında alanlara ineriz belediye ekipleri olarak ve mümkün olduğu kadar da yazın, senelik izinleri kullandırmak istemeyiz, sırayla kullandırırız, aksama olmaması adına” dedi. Kkoronavirüs salgına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İnce, şu ifadeleri kullandı:

EVLERİ, KAMU KURUMLARINI DEZENFEKTE ETTİK

“Mart 2020’de dünyada bir salgın ufak ufak duyuluyordu ama Türkiye’de görüldü. Her belediyenin kadrolu doktoru yok. Güzelbahçe belediyesinde de yoktu, kimyager yoktu. Bütün okullardan camilerden talep gelince hemen bu çalışmalara başladık, işin ciddiyetiyle evleri kamu kurumlarını dezenfekte etmek için çalıştık. Büyükşehir'den de o konuda büyük destek aldık. Büyük birçok işi erteledik. Biz siyasetçiler boş sokak sevmeyiz, sokağa çıktığımızda kalabalık görmeyi severiz. Yasakta çıkıyoruz, kimse yok sokaklarda. Ben bu süreçte nisan ayında motorla çıktım dolaştım, hiç kimse yoktu. Sanki tek başına yaşıyorsun gibi çok kötü günlerdi. Daha sonra çeşitli genişlemeler geldi. İlk sokağa çıkma yasağını hatırlıyorum; emekli valimiz ekmek sıkıntısı olur dedi, biz de çıktık ekmek dağıttık. Konuta ekmek dağıtırken yan komşusu da istiyor.”

 “BÜTÇEMİZİN YÜZDE 100’ÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Başkan İnce, 2020 yılı için ayrılan bütçenin yüzde 100’ünü gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Bizim sosyal yardım bütçemiz gerçekten küçük. 37 milyon 500 bin liralık bütçemizin yüzde 100’ünü gerçekleştirdik. 2020 yılında yüzde 100 yaptık. Yıllık sosyal yardım için ayırdığımız miktar 300 bin liradır, bütün bu Vefa Grubuna tesis ettiğimiz araçlar, personel maaşları ayrı bir bütçedir. Ağaçları ilaçlamadık belki bazen, parkları temizlemedik ama pandemi döneminde vatandaşımızın gerekli alışverişlerini, evlerinin dezenfektasyonunu yaptık. Bütçe kaleminin kat ve kat üzerini yaptık. Güzelbahçe’ye yapılan bütün yatırımlarda insan gücü var. Hem depremde hem covid sürecinde insanlarımız çok yardım etti, alışveriş fişi getirdiler kapı kapı dolaştık. Çok az üretim fabrikası var Güzelbahçe’de, bir hazır çorba fabrikası geldi, bir kamyon hazır çorba verdi. Biz de onu Bayraklı ve Bornova’da dağıttık. Vatandaşın bağışıyla maske ve eldiven alındı. Belediye bütçesi önemli değildi, önemli olan Güzelbahçe’nin bize verdiği katkıydı. Vatandaşımızın bize güvenmesi çok önemli.”

“YARIMADA İÇİNDEKİ SU, EN DEĞERLİ SUDUR”

Güzelbahçe’ye yapılması planlanan Çamlı Barajı hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan İnce, konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

“Çamlı Barajı’ndaki bakanlık hatası düzeltildi, 100 binlik planlara kondu ama bu şartlarda bu barajın yapılması doğru gözükmüyor. Çünkü havzada maden var. 2000 yıllarında rahmetli Başkan Ahmet Piriştina DSİ’ye devrediyor. DSİ bir fizibilite yapıyor, burada toplayacağı suyun Gördes’ten karşılanmasını daha doğru buluyor. Daha sonra altın madeni olarak kabul ediliyor. Madende çalışan arkadaşlara, ‘Bu maden ve baraj birlikte olur mu dedim’ ve cevabını alamadım. En güvenli çalışma gibi gözükse de olmaz gibi gözüküyor. Benim de belediye olarak orada zeytinliklerim var. Anam, babam çiftçi. Ben suyu bilirim; bir çiftçinin en değerli suyu, bahçesindeki suyudur. Yarımada içindeki su en değerli sudur. Belki bu su yarımadaya yetmez ama Çamlı Barajı gereklidir, yapılmalıdır. Biz buradan Çamlı barajının yapılması için gereken ne varsa, konunun içinde ve en önde oluruz. Ben bölgemdeki göletlerin önemine inanırım. Bölgemiz özel bir gelişim alanı.”

İZSU, ATIK SUYU ARITIP PARK VE BAHÇELERE VERECEK

İZSU’nun belediyelerdeki Park ve Bahçe Müdürlükleri ile toplantı yaptığını ve temelinin suyun korunması olduğunu belirten Başkan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra su çok önemli. Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü birkaç gün önce Whatsapp üzerinden bir toplantı yaptı ve bu toplantıda sonuç şu; ‘Önümüzde bir su sorunu öngörüsüyle parklar bahçeler için her belediye önlemini alsın’ dendi. Güzel bir saptama yapmışlar. Biz belediyeler bu çimler parklar için ciddi harcamalar yapıyoruz. ‘İçilemeyecek durumda olan suyu biz gerekli arıtmasını yaptıktan sonra size ücretsiz vereceğiz’ diyor, İZSU ama ‘Siz bunu tankerinizle taşıyıp sulayacaksınız’ diyor. Bizim için çok zor olacak ama İZSU buna karşı önlemlerini alıyor. Bölgemizde kar yağışı zaten çok olmaz ve kar toprak için çok önemlidir; bu yıl hiç olmadı, pazar günü hava 20 dereceye çıkıyor. Barajlarımız yüzde 20 seviyelerde. Gerçekten önümüzde herkesin önlem alması gerekiyor. Araba yıkama yerleri ve vatandaşlar daha dikkatli olacak. Nisan 15'e kadar İZSU hazırlıklarını yapıyor, bu anlayış benim çok hoşuma gitmedi, beni zorlayacak ama çok doğru bir iş. Çevre yolları barajlar ve göletler devletin ilgili kurumları tarafından yapılır. Adalet ve Kalkınma Partisinin 30 ayda 30 gölet projesi vardı, acilen yapılması lazım.”

GO-KART ALANI, SİT ALANIDIR, KORUNMASI GEREKİR

Güzelbahçe’nin gündeminde önemli yer edinen Go-kart pistiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan İnce, şu sözleri söyledi:

“Ben Güzelbahçe’de  doğmuşum, büyümüşüm. Bir dönem üniversite okumak için ayrılmışım ama hemen memleketime geri dönmüşüm. Güzelbahçe’de yaşamamı sürdürdükten sonra Güzelbahçe’ye gömülmek isterim. Bu süreç içerisinde çok önemli bir görev üstlenerek belediye başkanı oldum. Onurlu görevimizi ve hedeflerimizi yerine getirmek istiyoruz. En son seçimlerde yüzde 71’e yakın oy aldık. Biz yüzde 71’i kırmadan hedefimiz yüzde 29. Yüzde 29’un da isteklerini karşılamalıyız. Bir kişi geliyor, ‘Yatırım yapacağız ve ben size danıştım’ diyor. Bir bölgede plan değişikliği yapacaksınız ama orası SİT alanı, doğal karakteri korunacak alan. Bu alana siz farklı bir vizyon yüklüyorsunuz ve bunun için plan öngörüyorsunuz ve bakanlığa gidiyorsunuz. Olabilir, bakanlığa gitmek en doğal hakkınız ama ne para harcandı bilmiyorum, böyle bir yatırım yaparken biz oturduk konuştuk mu? Yüzde 71 oyun sahipleri, oradaki yatırım önceliklerini belirle, demiş bize ve topladığın emlak paralarıyla bir bütün olarak yönet. Bizim bölgemizin yatırımları şu anda tamamlanıyor. Bir yolu 3 defa yapıyorum, 3 defa kuşandırıyorum. Siz geliyorsunuz buraya bir plan yapıyorsunuz ve ondan sonra da işi çirkinleştiriyorsunuz."

YAMAN, YAZDIĞI YORUMLARLA BAŞKANI KIZDIRDI

Yatırımcı Mehmet Yaman'ın yayın sırasında yazdığı yorumlarda yer alan, "Bağış vermediğim için önüme engeller koydu. Benden 300 bin lira bağış istedi. Hadi beni mahkemeye versin" ifadelerine sert tepki veren İnce, şu yanıtı verdi:

" ‘Bağış istedi’ diyerek bir terbiyesizlik yapıyorsunuz. Bunu söyleyen bir adam, söyletenler kimlerdir bilmiyorum. Arka tarafta kimler var, ortaya çıksın. Bunu hukuk halletmez, Allah katında halledecek onu, o konuda dava açmak bana haz vermez. Kamuoyuna ‘Öyle demek istemedim’ diye de açıklamaları var. Ben de kendisine, ‘Bağış, ortak bir ideal doğrultusunda, aynı yolda yürüyen kişilerin birbirine katkı sağlamasıdır. Biz sizinle aynı yolda yürümüyoruz ki, bağışınızı kabul edelim. Bu fırsatı kaçırdınız’ dedim. ‘Bunu kanıtlarsanız başkanlıktan istifa ederim’ dedim daha büyük ne olabilir ki? Artık yargıda görüşürüz. Bu işi yargı da halletmez. Allah katında hesap vereceksiniz.”

YANLIŞ YOLDASINIZ DEDİK AMA SÖZÜMÜZÜ DİNLETEMEDİK

Go-kart projesini yapan kişilerin işin nasıl yapıldığını bilen kişiler olduğunu söyleyen Başkan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Çünkü bakanlıkta bu planların nasıl onaylanacağını, altyapısı olan bilir. Milletvekilimiz Murat Bakan'ın görüşleriyle hemfikiriz. Değerli vekilim Güzelbahçe’yi iyi bilir; annesi, babası çok değerli hemşerimizdir. Murat vekilimin de belediye başkanlığı adaylığı sürecimde katkılarını küçümseyemem kendisini de severim. Alanda genel başkan yardımcımızın geldiği gün, vekilimin de alanda yaptığı açıklamalar da var. Ben bu yatırımın karşında değilim. Murat Bakan gibi bu yerin yanlış bir yer olduğunu, halka ve başkana yanlış anlatıldığını söylüyorum. Mehmet Yaman Bey çeşitli kanallara çıktı görüşlerini belirtti. Ben ısrarla söylüyorum ‘biz sana inşaat ruhsatı verelim ve göster.’ Hiç kendisiyle şahitsiz görüşmedim. Çadır kurduk yanına, sana misafiriz, bize bir çay getirir dağıtır mısın dağıtmaz mısın? Ama bu planın yanlış, yarın bu yolu kapatırlar, yanlış bu’ dedik. Beni duyan ve bu yatırımı öneren, destek olan kişiler, benim konuşmalarımı dinlemediler mi? ‘Kamulaştır, aç bizim yolumuzu’ derlerdi ama biz ‘Yanlış yoldasınız’ dedik, dinletemedi.”

“MÜLKİYET HAKLARIMI KULLANACAĞIM”

Pist projesiyle ilgili kamu kurumu olarak itirazlarını yaptıklarını belirten Başkan İnce, “Mahkemeler bunu değerlendirmedi, bilirkişi raporları GÜLDER’in iddiaları doğrultusundaydı. Bizim açımızdan çok olumlu raporlar geldi. Yürütmeyi durdurma kararları geldi. Hukuki bazda sundular, mahkeme söyleyecek son sözü. Bazı şeylere karşıyım ama devletin kanunları var, ben kanunlara göre hareket ederim. Sen asfalt dökmek istiyorsun, ben mühür koydurdum, siz mührümü kırıp geçtiniz. ‘Buradan geçmeyin makinalarınızla’ dedim, bugün onları bile bile geçiriyorum, yarın asfalt dökmek için geçerseniz olmaz. Asfalt kamyonlarıyla geçerseniz mülkiyet haklarımı kullanacağım bunu bilesiniz. Bu şahıslar da diğer vatandaş gibi geçiyorlar. İnşaat yapamazlar benden ruhsat almadan. O gitmiyorsa onun dostları gidiyor ama yan tarafındaki çoban da gidiyor. Benim için hiçbir farkı yok, yaptıklarına karşı değilim. Mülkiyet hakları konusunda asfalt kamyonu görürsem geçirmem. Plan yapılmış bitmiş bile olabilir, bütün yapılarınızın projelerini biten bir 18 uygulaması, asfalt krokisi verilecek ama ben yine asfalt dökme konusunda haklarımı kullanacağım. Daha fazla kendinizi, beni üzmeyin. İzmir’de oturalım önerelim, nerede daha iyi olacaksa, onu konuşalım” dedi.

BİZ ÖNERİMİZİ YAPTIK, CEVAP BEKLİYORUZ

Güzelbahçe Belediyesi’nin, pistin yapılması için önerdiği alanı yeterli bulmadıkları için kabul etmediklerini anlatan Başkan İnce, “Ciddi bir açıklama yok, belediye başkanı arkadaşlarımızla da konuşuyoruz. Bu alan 80 dönüm üzerindedir. Bu bir inatlaşma meselesi. Ben yaptırırım inatlaşması. Bu yanlış bir şey. Bana oy vermemiş olabilirsin, burada yaşamıyor olabilirsin, kentte benim partime oy vermemiş olabilirsin ama ben yetkiyi almış belediye başkanıyım bu kente. Bu vizyonu ve kararı sonuna kadar, tüm yetkilerimi kullanarak karar verme yetkisine sahibim. Yanlışımız varsa anlatmanız lazım, masaya oturmamız lazım. Bölgenin doğal karakteri bozacak hiçbir faaliyetin olmaması gerektiğini gösterdi covid-19 süreci. Bu konuda onlardan da çalışma bekliyoruz. Biz önerimizi yaptık başka bir yer şu anda önermiyoruz” diye konuştu. Yayın esnasında Mehmet Yaman’ın yaptığı yorumlar üzerine, dava açmama kararından vazgeçerek “Benim avukatım izliyordur, artık elzem oldu mahkemeye vermem. Sen şusun demiyorum. Mehmet Yaman bal gibi biliyor ki direkt beni suçluyor. Buna inanarak söylüyor. Allah katında hesabını verecektir. Avukatımla davamızı açacağız şart oldu” dedi ve şu sözleri ekledi: “Ben bu rakamla ve bağışın şekliyle ilgili böyle bir ilişkiye girmedim, girmem. Direkt hukuki haklarımı kullanacağım. İspatı halinde derhal koltuğumu bırakacağım. Mustafa İnce için en kolay şey, para kazanmaktır; bu böyle biline.” 

“ÖNEMLİ OLAN ERDEMDİR, HATADAN DÖNMEKTİR”

Güzelbahçe sahiline balıkçı teknelerinin çekilip tamirinin yapılacağı bir alan yapılacağını açıklayan Başkan İnce, “ÇED toplantısı yapıldı burada teknelerin çekilip tamirinin yapılacağı bir alan yapılıyor. Bir balık hali söz konusu değil. Binali Yıldırım Bey’e de Aziz Kocaoğlu’na da ilettik, bu konudaki net duruşumuzu da gösterdik. Biz burada balık hali yaptırmayacağımızı söyledik. Aziz Başkanımız da noktayı koydu. Buradaki vizyon daha farklıydı, 30 dönüm civarında dolguyu öngörüyordu. 0,20’lik emsal vardı, koymayalım dedik. Önemli olan erdemdir, hatadan dönmektir. Mezbaha projesi bize geldi, bunun olabileceğini söyledik ama 2014’te vatandaşlarımız istemedi. Bir kişi de yapılsın demedi, ben de hata yaptığımı gördüm, gittim başkana anlattım, karardan döndüğümüzü söyledim. Bu proje iyi anlatılamadı orada. Mezbaha notu kalktı, belediye hizmet alanına dönüştü o alan” şeklinde konuştu.

İKİNCİ AŞAMADA ÇEKEK ALANLARI YAPILACAK

2010 yılı referandumunda bakanlığı çağırarak, yeni bir balıkçı barınağına ihtiyaç olduğunu söylediklerini anlatan ve projede balık hali olmadığını açıklayan Başkan İnce şu sözleri söyledi:

“Binali Bey’e, ‘Sayın bakanım çok şeyi görmek bana nasip oldu balıkçılarımız üst üsteler. Vatandaşlar marina istiyor, reislerimiz bir balıkçı barınağı istiyorlar. Burada balıkçılarımız istiyor, ben sizden talep ediyorum’ dedim ve ardından ‘Şuradan bir haykırın, şu otobanı ücretsiz yapalım’ dedim. Yaptı, geç olsa da. Balık hali projede yoktur. İkinci aşamada çekek alanları yapılacaktır. Balıkçı barınaklarımız tahsislidir. Bu konuda balıkçı barınağının yapılmasında da bir reis var ki, köprü olmuştur ve bu sürece gelmiştir. Biz de kıyıyı en iyi biz işletiriz, diyoruz. Kooperatifi hiç üzmeden işletiriz. Makinayı benden istiyor vatandaş, bütün işi Güzelbahçe belediyesi yapıyor. Kıyıda belediyenin hazineden kiralayıp da 1998’de üzerine bina yaptığı balık satış yerleri, arkasında restoranlar vardır. 2017 itibariyle imar affı belgesi alınmıştır. Mahkemeler bitti, istinaf haklarını da kullandılar. Mülkiyet haklarımız konusunda tartışmalar var. Bu yerler Milli Emlak’ın, üstündeki yapılar bizim diyoruz. Kiracılardan istiyoruz. Kanun ihale et, diyor. Bizim hazineden tahsis aldığımız süre bitti. Sen bana 90’lı yıllarda bir kontratı yaparak burada benim ruhsatlı bina yapmama izin vermişsin, benim orada hukuki hakkım var. Borçlarım var; alacak, verecek konusunda burada benim binam olduğu sürece beni yok sayamazsınız. Bu vizyonu onlar yarattı, emekleri var. Biz çıkın demiyoruz, ihale edeceğiz size, şans veriyoruz, diyoruz. Çünkü kanun bana kiraya verebilirsin, demiyor. Kanunun bana emrettiği dışında davranmıyorum. Onlar bizden daha iyi işletirler, gelsinler bugünkü rayiçlerle alsınlar ihaleyi diyorum. Bizim mülklerimizle ilgili süreç işliyor, çok yakında süreç devam edecek.”

HOBİ BAHÇESİNE HAVUZLU VİLLA YAPILMAZ Kİ...

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen Hobi Bahçeleri yasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan İnce, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı: “Hobi bahçesi modeli bir model olarak geldi. Tarım arazilerinin konutlaştırılmasına döndü. Biz bir vatandaşın arazisine 3’e 7 bir tane konteyner koymasına karşı değiliz ama yaşam standartlarına göre temiz ve pis suyuna izin veriyoruz. Biz insanız bir parseliniz var, Güzelbahçe’de 3 bin metrekarelik alana 3 kardeş yerleşmişse, 3 tane koysun, buna da karşı değiliz. Ama 3 bin metrekare arsası var adamın ve 20 kişiye satıyor, pis suyunu veriyor. Bir de o ailelerin misafirleri geliyor, kirlilik artıyor. Biz bunları durdurmaya başladık. Bir şahıs havuzlu villalar yapmaya başladı ve bunları satmış vatandaşa. Vatandaş mağdur; yıkım kararı aldık, para cezasını verdik. Biz sizi yıkmak istemiyoruz, kaldırın kardeşim dedik ama bu konu net ve tavizsiz. Kararlıyız, büyük çoğunluğunu kabul ettik. Hobi bahçeleri yasası da bizim haklılığımızı gösterdi. Bu işlem dönecektir. Hobi bahçesi adı altında hiçbir araziye para ödemeyin, mağdur olursunuz.”

 
Soylu'dan Boğaziçi açıklaması: Polis doğru yapmıştır
 
Binali Yıldırım'ın evinde yangın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da virüs sanata engel olamadı
Balçova Belediyesi Gençlik Tiyatrosu, salgın döneminde çocukların tiyatrodan ...
Kemalpaşa Belediyesi kira almayacak
Kemalpaşa Belediyesi, mülkiyetinde bulunan ve 31321 sayılı karar gereği ...
İzmir Metrosu’na mükemmellik ödülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Metro A.Ş. KalDer İzmir Şubesi’nin ...
 
Başkan Sandal, Murat'ın hayallerini gerçekleştirdi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediyenin masa tenisi kurslarına ...
Kent Marketler'de 2021 kooperatiflerin yılı olacak
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. bünyesinde hizmet veren Kent Marketlerde ...
Bucalı 'Bil Bakalım' da moral buldu
Yeni yılın sokağa çıkma yasaklı günlerinde sosyal medya üzerindenBil Bakalım ...
 
Başkan Yetişkin'den o şirkete: Artık hukuka karşı gelmeyin!
Sığacık açıklarında kurulması planlanan orkinos çiftliğiyle firmanın yaptığı ...
Bornova Belediye Meclisi'nde... Elektronik atıkta hemfikir oldular
Yıkılan yapılardan ayrılan hurdaların ve elektronik atıkların MKE'ye verilmesiyle ...
Karabağlar meclisinde gündem: TOKİ
Karabağlar Belediye Meclisi'nde AK Partili meclis üyesi Fırat Eroğlu gündeme ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva