HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ocak 2021 Salı - 22:46

Bornova Belediye Meclisi'nde... Elektronik atıkta hemfikir oldular

Yıkılan yapılardan ayrılan hurdaların ve elektronik atıkların MKE'ye verilmesiyle ilgili gündem maddesiyle ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, "Menemen örneği ortada. Bu hurdaları tabii ki MKE'ye vereceğiz. Bu maddenin görüşülmesine gerek yok" dedi. Başkan Mustafa İduğ, bu öneriyi hiç tereddütsüz kabul etti ve söz konusu madde gündemden çıkarıldı.

Bornova Belediye Meclisi nde... Elektronik atıkta hemfikir oldular

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi 2021 yılının ilk meclis toplantısı Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında gerçekleştirildi. 2020 yılında pandemiden dolayı yaşanan sıkıntıların ve can kayıplarının sona ermesini dileyen İduğ, “Hem toplumsal hem ekonomik açıdan önemli bir yıl yaşayacağımızı ve 2020’de yaşadıklarımızın devam etmemesini umut ediyoruz” dedi. Toplantıya damgasını vuran konu ise başkanlıktan gelen önergeler bölümünde iki maddenin gündemden kaldırılması konusunda yaşandı. “Yıkım ihalesi kapsamında yıkılan binalardan ayrılan hurdaların MKE’ye satışının yapılabilmesi” ve “Atık Getirme Merkezinde biriken atık elektrikli ve elektronik eşyaların MKE’ye verilmesi” önergelerinin görüşülmesine AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan’dan itiraz geldi.

YASAL ZORUNLULUK GÜNDEME ALINAMAZ
Taştan, bu durumun yasal bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, “Eğer biz zaten MKE’ye bunları vermiyorsak suç işliyoruz. Bir Menemen örneği var ortada, ne olduğunu görüyoruz. Belediye meclis üyelerinin bu ve devamındaki madde hakkında konuşuyorum, oturup karar alması görev alanının çok dışına çıkması olur. Bir de bu teorik olarak mümkün değil. Yasal zorunluluktur. Gereğini yerine getirmemiz lazım. Bu nedenle iki maddeyi gündemden kaldıralım” diye konuştu. Başkan İdu, her zaman açıklık ilkesiyle hareket ettiklerini ifade ederek, “Bu iki maddeyi bu sebeple getirdik. Bunlar zaten yaptığımız şeyler, sadece bir hatırlatma olması için gündeme aldık. Gündemden kaldırılmasında da hiçbir sakınca yoktur” sözlerine yer verdi.

İÇKİLİ ALAN KONUSU ŞUBAT’TA ÇÖZÜLECEK
AK Partili Akın Dalgıç da Işık Egemenlik Mahallesi’yle ilgili içkili yer ruhsatıyla ilgili konunun dört aydır gündemde olduğunu belirterek, “Bu konu oy çokluğuyla gündemde kaldı. Mezarlık yolu, Işıkkent Yolu olması nedeniyle hem biz hem mahalle muhtarları konuyla ilgili şerhlerini ifade ettiler. Artık bu konunun bir neticeye bağlanması gerekir” sözlerine yer verdi. Başkan İduğ da, söz konusu alanı yerinde göreceğinin altını çizerek, “Şubat ayında karara bağlayacağız” dedi.

METRUK BELEDİYE BİNASI
Dalgıç ayrıca, Pınarbaşı’nda metruk halde bulunan eski belediye binasının güvenli olmayan bir alan haline dönüştüğünü söyleyerek, “Belediyenin İZSU gişesi ve düğün salonu olarak kullanılan yer metruk binaya dönüştü. Burası metruk ve ışıksız bir yerde olmasından dolayı tehlike saçıyor. 6 yıldır böyle. Belediye yönetiminin burayı çocuk aktivite merkezi ve spor spora açılması konusunda bir projesi var; ama 2021 yılında böyle bir bütçe yoksa hiç olmazsa binanın yıkılıp otopark haline getirilmesi yerinde olur. En azından tehlike saçmaz” sözlerine yer verdi.

AMATÖR KULÜPLERE DESTEK VERİLECEK
AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Turu da, amatör spor kulüplerine nakdi yardım verilmesiyle ilgili önergesini hatırlattı. Başkan İduğ, nakdi desteği lige katılım payı olarak verdiklerini belirterek, “Ligler başlayınca bu desteği vereceğiz” bilgisini verdi. Turu da, “O halde bu yardımı amatör spor kulüplerine destek değil de lige katılım tescil parası olarak değiştirelim. Kaldı ki bu kulüplerin kira başta olmak üzere başka giderleri de var. Gider olarak da herhangi bir gider belgelemeleri yeterli. Ligler başlamadan bu destek mutlaka yapılmalı” sözlerine yer verdi.

Mecliste ayrıca 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi önünde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden polis memuru Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can da anıldı.

 
Pınar Karşıyaka'dan moral galibiyeti!
 
İzmir'de tekel bayiine uyuşturucu operasyonu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmail 6 Ocak 2021 Çarşamba 02:50

çamdibi noldu başkan çamdibi.itfaiye girmiyor sokaklara dediniz gerisi yalan oldu

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar meclisinde gündem: TOKİ
Karabağlar Belediye Meclisi'nde AK Partili meclis üyesi Fırat Eroğlu gündeme ...
Valilik açıkladı: İzmir için yeni korona tedbirleri!
İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca koronavirüs ile mücadele ...
Bergama'ya uluslararası ziyaret
Dünya Mirası Şehirler Teşkilatı (OWHC) Avrasya Bölge Koordinatörü, Birleşmiş ...
 
Narlıdere Metrosu'nda kritik eşik aşıldı!
Narlıdere-Bornova metro hattı kazısında Şehitlik İstasyonu’na ulaşıldığını ...
Başkan Gümrükçü'den meslek odalarına ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları ...
Soyer'den 'dijital fuar' mesajı ve İzmir turizmi için reçete!
Türk turizminin ilk sanal fuarı olacak olan 14. Travel Turkey İzmir Dijital’in ...
 
Tek kalemde dev ihalede üçüncü perde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de bulunan toplam 3 bin 701 adet reklam ...
Başkan Kayalar'dan Kılıçdaroğlu'na hizmet raporu
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 500 günlük faaliyet raporunu ...
İzmir'de 2020 dayanışma yılı oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılını koronavirüs salgını ve deprem ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva