HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ocak 2021 Salı - 20:25

Karabağlar meclisinde gündem: TOKİ

Karabağlar Belediye Meclisi'nde AK Partili meclis üyesi Fırat Eroğlu gündeme TOKİ’nin Karabağlar’da yapmayı planladığı toplu konut projesi oturdu. Eroğlu konuyla ilgili, “TOKİ alanıyla ilgili karşı olduğunuzu belirtmişsiniz. Ben bunu anlayamıyorum. Dar gelirli vatandaşlara konut yapılması gerekiyor. 1000 değil 5 bin konut yapılsın demenizi isterdim” dedi. Konu üzerine konuşan Karabağlar Belediyesi Başkanı Muhittin Selvitopu, “Kente üniversite gelmesi büyük katkılar sağlar. 5 bin öğrenci değil de 10 bin öğrenci okusun. Bu tercihleri doğru yapmamız lazım” açıklamasında bulundu.

Karabağlar meclisinde gündem: TOKİ

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yönettiği 2021 yılı Ocak ayı ilk meclis toplantısına AK Parti meclis üyesi Fırat Eroğlu’nun gündeme TOKİ’nin Karabağlar’da yapmayı planladığı toplu konut projesi oturdu. AK Parti cephesi mecliste uyum içerisinde çalışarak bir şeyler yapılması gerektiğini belirtti. Eroğlu, “Bizim de temennimiz kentsel dönüşüm yerinde olması ama burada dar gelirliye kira öder gibi bir konut sahibi yapılacak” dedi.  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eleştirilere “Ben baştan beri 80 hektarın üniversite alanı olarak kullanılmasını savunan biriyim. Depremden sonra oraya TOKİ yapacağız diye bir şey olmaz. İhtiyaca göre değerlendirmeler yapılabilir” dedi.

EROĞLU: 1000 DEĞİL 5 BİN KONUT YAPILSIN DEMENİZİ İSTERDİM
AK Partili meclis üyesi Fırat Eroğlu dilek ve temenniler kısmında TOKİ’nin Karabağlar’da yapmayı planladığı konut projesini gündeme getirerek, “TOKİ alanıyla ilgili karşı olduğunuzu belirtmişsiniz. Ben bunu anlayamıyorum. Dar gelirli vatandaşlara konut yapılması gerekiyor. 1000 değil 5 bin konut yapılsın demenizi isterdim. Bu konutlar lüks değil. bu konuda görüşlerinize üzüldüm. İmar konusunda sonuçlar alınamıyor çünkü belediyenin açtığı davalar söz konusu. Benim temennim kentsel dönüşümün hızlı şekilde çözüme ulaşması ve dar gelirli vatandaşların evlerine kavuşması. 500 bin nüfuslu bir ilçeyiz fakat sinema salonumuz bile yok. Karabağları raiş değeri olabilecek bir hale getiremedik. Buradaki en büyük engel maalesef belediye oluyor. Pandemide kovid yoğunluğunun karabağlar’da fazla olmasının sebebi karabağlar’ın sosyal alanlarının kısıtlı alt yapısının yetersiz olması. Sizden bu konuda muhalefet değil, destek olmanızı bekliyorum” diye konuştu.

BAŞKAN SELVİTOPU: TOKİ DERHAL İHALE DURDURULMALI, YOKSA KAÇAĞA GİRER
TOKİ’nin Uzundere’de hukuka aykırı bir anlayışla ilerlediğini belirten ve konuya ilişki Eroğlu’na cevap veren Başkan Selvitopu, “Biz yargıya gittik, yargı karar verdi. Yürütme durduruldu. TOKİ’nin anlayışı nasıl bir anlayıştır? Nasıl bir hukuktur? İhaleye geçecekse planlama süreçlerinin tamamlanması gerekir. 26 Ocak’ta ihaleye çıkılacak. Bu ihalenin yapılması için planlama sürecinin tamamlanmış olması gerekir. Arkasından parselasyonu yapılması gerekir. Kamuoyuna geniş bir açıklama yapacağız. Planlar kesinleşmiş olsa tabi ki yapabilir. Hukuka gitmiş, red gelmiş. Biz de oranın üniversite olmasını istiyoruz. Tüm değerlendirmelere saygı duyarım ama yaklaşımımız bu. Hukukun dediği yol neyse o yolda gideceğiz. Bunun da Karabağların değişmesiyle ilgili hiçbir ilgisi yok. Boş yere bu binaları yaparsanız nasıl eski yerler değişecek? Bu kurumu görmezden gelmek olmaz. Biz buradayız. Bunlar dikkate alınırsa memnun oluruz. Belediye olarak biz her türlü konuyu görüşmeye açığız. TOKİ derhal ihale durdurulmalı, yoksa kaçağa girer. Biz görüşümüzü bildirdik sonuçlanmadan ihale yapılıyor, detayını bilmiyoruz” dedi.

'5 BİN ÖĞRENCİ DEĞİL DE 10 BİN ÖĞRENCİ OKUSUN'
Sinema salonu gibi sosyal alanların kentsel dönüşümle mümkün olacağını söyleyen Başkan Selvitopu, “Yapıyı öyle bırakıp yeni imar alanları açarsanız çarpık yapı değişmez. Kente üniversite gelmesi büyük katkılar sağlar. 5 bin öğrenci değil de 10 bin öğrenci okusun. Bu tercihleri doğru yapmamız lazım. bu kabullenilmiyor. Bunun süreçleri var. Burada AK Parti’nin de desteği oldu. 42 hektar illa konut alanı olsun dendi, gerekçesini bir türlü anlayamıyoruz. Kentin içinde doku değişikliği olursa ticarette canlanır, sinema da gelir. Yargı kararı söz konusu. Bir belediye düşünün plansız alanda yapım ihalesine çıkıyor. böyle bir şey mümkün mü? Hukuk böyle bir karar verip, yapılacak derse hayır illa yapmayın demeyiz. Bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinden yanayız. Milletvekili çıkıyor, belediye başkanı karşı diyor. Kim neye karşıymış? Ben üniversite olmasını istiyorum. Yeditepe konutları yapılıyor, dava da açmadık. Yani bunları yapmak durumundayız. Karabağlar meclisi burası, buradaki kararlara saygı duyulması gerekir. Burada da bir irade var, halkın adına temenniler var” şeklinde konuştu.

Karabağlar’da yapılması planlanan projelerle ilgili konuşan Başkan Selvitopu, “Karabağlar’a verdiğimiz sözlerin arkasındayız yapacağız. Bir daha ki dönem de ben buradayım, yapacağız” dedi.

Konu üzerine söz alan CHP’li meclis üyesi Zafer Levent Yıldır, “Orada 809 konut yapılacağı söyleniyor, bunun bir geçmişi var. Geçtiğimiz dönem bir uzlaşma komisyonu kurduk. Dört temel konuda da incelendi. Toplam 80 hektarın üniversite alanı olarak değerlendirilmesi kararı alındı. Zaten plansız bir alanda nasıl tekrar konut yapılma kararı alındığını merak ediyoruz. AK partili arkadaşlardan da bu konuda aldıkları bilgileri paylaşmalarını istiyoruz” diyerek CNN Türk’te yapılan ve Karabağlar Belediyesi olayıymış gibi gösterilen olay hakkında, “Öncelikle açılan yerler önce çökmesi beklenir, oldukça nemli ve yağmurlu bir dönem de yanlış bir izlenim oluşturuldu” dedi.

'2021 YILINDA NORMAL BİR YAŞAMA UMARIM DÖNERİZ'
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar ilçe başkanı Mehmet Türkbay ve AK Parti Karabağlar ilçe başkanı İrfan Doğruca’nın da katıldığı meclis toplantıda konuşan Karabağlar Belediyesi Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis gündemine geçmeden 2021 yılının Karabağlar’a ve İzmir’e sağlık sıhhat ve hoşgörü getirmesi dileklerinde bulundu. Başkan Selvitopu, “2021 yılında normal bir yaşama umarım döneriz. Toplum olarak yakın ve birlikteliği seven bir toplumuz. Dayanışma ruhumuzu geçtiğimiz yıl da gördük. Geçtiğimiz ayda belediyemizin rutin çalışmaları devam etti. Şu anda devam eden birçok işimiz geçtiğimiz ayda aynı süratle devam etti” diyerek şu ifadeleri kullandı:
“Kibar pazaryeri yüzde 98 seviyesinde sanırım bir hafta içinde teslime alacağız, açılışını yapacağız. Bu merkez sadece Pazar yeri değil, otoparkıyla diğer alanlarıyla bir sosyal tesis. Güzel bir salonumuz olacak; yemekli toplantılar yapılabilecek. Taziye yeri, sosyal semt merkezi de içinde var. pazarla birlikte faaliyete geçecek. Mobilyacılık eğitim merkezi çalışmaları devam ediyor, Nasrettin Hoca yüzde 72, Tahsin yazıcı yüzde 85 seviyesinde tamamlandı. Uzundere’deki fidanlığımızda tamamlanma aşamasına geldi. Birçok çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor ve edecek. Gençlik merkezi ihalemiz yapıldı ancak itirazlar var, kamu ihale kurumunda şu anda; orası karar verecek. Karardan sonra biz de ona göre hareket edeceğiz. Orası da önemli bir spor tesisi olacak. Umarız ki en kısa zamanda bu da sonuçlanır.”

'14 MİLYON CİVARINDA BORÇ YAPILANDIRILDI'
Vergi yapılandırmalarının gündeme gelmesiyle Karabağlar Belediyesi’ne vergi borcunu yapılandırmak için birçok başvuru olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Geçtiğimiz aylarda vergi yapılandırmaları çıktı, şu andaki rakama göre 14 buçuk milyon civarında bir borç yapılandırıldı. Uzun süre belediye alacaklarıyla ilgili çalışma yapıldı, yapılandırmaya göre hareket ediyoruz. Geçtiğimiz ay iki yeni çöp süpürme aracımız ve bir toplama aracımız faaliyette. Karabağlar’da bütün alanlarda ÇAÇA şeklindeki çöp toplama çalışmalarımız devam edecek ve mümkün olduğunca çalışmalarımız yapılacak.
Belediyemizin birçok faaliyetleri bilgisayar ortamında vatandaşlardan izlenebiliyor. Önümüzdeki yıl dijital arşive gideceğiz. Tarama çalışmalarımız şu anda devam ediyor, imar arşiviyle ilgili hizmet almayı düşünüyoruz. Elektronik ortama aktarıldığında birçok hizmetin yapılması kolaylaşacak” diye konuştu.

'DENETİMLERDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK'
Sayıştay raporlarının sonuçları çerçevesinde bütün değerlendirmelerin yapıldığını, yanlışlıkların düzeltildiğini belirten Selvitopu, “Taşınmaz ihlal cetvellerinin düzenlenmemesi üzerinde bir çalışma var ama bizim arkadaşlarımız düzenlemiş bu konuda Sayıştay bilgilendirildi. Envanter kayıt işlemleri yapılan programla yapılacak. Kiraya verilen taşınmazların kayıt değerleri üzerinden takip edilmemesi gibi bir konu vardı farklı hesaplarda olduğu için izlenememişti, şu anda belediyemiz bunu sağladı. 
Taşınmazın cins tahlilleri yapılıyor, bazı eksiklikler görülmüş gideriliyor. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan 2 bin 427 yerin olmasıyla ilgili de Karabağ’lar da böyle bir sorun var. Bizim bir ekonomik, sosyal bir problemimiz bu. Gerekli denetimleri yapıyoruz elimizden geldiğince, zabıta eksikliğimiz söz konusuydu yeni zabıta arkadaşlarımızı işe aldık. Sosyal denge memurlara verilen tazminatla ilgili bir rapor var. Bununla ilgili de savunmamızı Sayıştay’a yaptık. Bu denetimlerden alnımızın akıyla çıktık, eksiklerimiz elbet vardır. Bu yılda denetim yapıldı, biz denetimin yapılmasını her zaman isteriz. Bunun bir zararı olmaz aksine faydası olur” dedi.

KIDEM TAZMİNATI KONUSU İKİNCİ MECLİSE KALDI
2021 yılı içerisinde emekli olacak Karabağlar Belediyesi çalışanlarına ödenmesi planlanan kıdem tazminatının İller Bankası A.Ş’den kredi çekilerek ödenmesiyle ilgili konu ikinci meclis gündemine bırakıldı. AK Parti meclis üyesi Mustafa Alper Güldalı konuyla ilgili, “Plan bütçe ve hukuk komisyonuna göndereceğiz. Biz hiçbir zaman borçlanmaların çok olduğu durumlara sıcak bakmıyoruz. Sonuç itibariyle işçilerimizin hakları söz konusu. Döndüğünde tekrar değerlendireceğiz” dedi.
Başkan Selvitopu’da , “Geçen yıl iller bankamızdan bu konuda bir destek göremedik. Burada amaç şu belediyemiz ödeme güçlüğü çektiği anda ödenmesi anlamında aldığımız bir tedbirdir. Önerge plan bütçe ve hukuk komisyonlarına devredilerek. Yapılacak ikinci meclis toplantısında görüşmeye bırakıldı” ifadelerini kullandı.

 
Yılbaşı raporu: Pandemi olmasa Çeşme’de 400 bin kişiyi ağırlardık
 
Tartışmalı rektör: Siyasete CHP'de başladım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KSKLİ 6 Ocak 2021 Çarşamba 05:37

TOKİ izmire konut yapmamalı halk bu hizmeti CHP den bekler. Daha önce EVKA EGEKENT ler yapıldı TOKİ ye zaten davalarla engel olunur. Boşuna oradaki insanları ümitlendirmeyin.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı: İzmir için yeni korona tedbirleri!
İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca koronavirüs ile mücadele ...
Bergama'ya uluslararası ziyaret
Dünya Mirası Şehirler Teşkilatı (OWHC) Avrasya Bölge Koordinatörü, Birleşmiş ...
Narlıdere Metrosu'nda kritik eşik aşıldı!
Narlıdere-Bornova metro hattı kazısında Şehitlik İstasyonu’na ulaşıldığını ...
 
Başkan Gümrükçü'den meslek odalarına ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları ...
Soyer'den 'dijital fuar' mesajı ve İzmir turizmi için reçete!
Türk turizminin ilk sanal fuarı olacak olan 14. Travel Turkey İzmir Dijital’in ...
Tek kalemde dev ihalede üçüncü perde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de bulunan toplam 3 bin 701 adet reklam ...
 
Başkan Kayalar'dan Kılıçdaroğlu'na hizmet raporu
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 500 günlük faaliyet raporunu ...
İzmir'de 2020 dayanışma yılı oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılını koronavirüs salgını ve deprem ...
Soyer: Dayanışma bir arada yaşamanın can damarı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminin ardından ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva