HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2023 Salı - 10:33

Başkan İduğ yeni il başkanının profilini çizdi… ‘Ağabey olmalı’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de yaşanan yeni il başkanlığı süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan ve il başkanının profilini çizen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Örgütü yönetebilecek nitelikte, örgütü tanıyan… Fiziki güç olarak bu işe uygun olmalı, dinamik olmalı, ekonomik güç olarak da hiçbir şekilde ihtiyacı olmayan ve yakın zamanda belediye başkanlığı milletvekilliğini yakın zamanda hedeflemeyen bir ağabey olmalı. 30 ilçeyi yönetebilecek, onları tanıyan bir abiye ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Başkan İduğ yeni il başkanının profilini çizdi… ‘Ağabey olmalı’

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ Sonsöz TV’nin konuğu olduğu Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan İduğ, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu

HANGİ LİDER GELİRSE GELSİN…
Genel seçimlerde Türkiye genelinde nasıl bir sonuç çıkabilir diye sorulması üzerine yanıt veren İduğ, “6’lı masanın matematiği 50’nin üstünde. Bugün sandık gelirse bunu tüm Türkiye görüyor. 6’lı masada liderden çok sitemi uygulayacak, demokrasiye inanmış bir masa var. Orada bir ismin olmasından çok, o masanın ilkeleri ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş ile ilgili konu hakim. Bu hangi lider gelirse gelsin 6’lı masa bunu yapmak için gelecek. Bu da 50’nin üstünde bir orandır. En kötü matematikle 6’lı masanın 50’nin üstünde olduğu gözüküyor. Ben isimlerden çok sisteme inananlardanım” dedi.

PARANIN YÜZDE 70’İNİ YÜZDE 30’LUK KESİM HARCIYOR
En büyük endişesinin KOBİ’lerin kapanması olduğunu dile getiren İduğ,“Türkiye’nin GSM’si 820 milyar dolar. Türkiye'de harcanan paranın yüzde 70’ini nüfusun yüzde 30’u harcar. Kalan 78 milyon da kalan yüzde 30’lık kısmı harcar. Bu oran vatandaşı en çok ilgilendiren kısım. Bu oranı yukarı taşıdıkça refah seviyesi artar. 2023 ekonomisi bu dengenin sağlanması ile mümkün. Vatandaşla yansıyacak olan kısım, yurt dışından gelecek olan kaynak, üretim, üretimin getirmiş olduğu istihdam. Şu an istihdamda büyük sıkıntı var. Kayıt dışı çalışan sayısında asgari ücret rakamlarından sonra artış olabilir. Benim en büyük endişem 2023’de KOBİ'lerin kapanma ile karşı karşıya kalması” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı için kendi adayının net olduğunu vurgulayan İduğ, “Benim adayım zaten genel başkanım. Devleti bilen, devletin içinde yaşayan, uzun süredir bu mücadeleyi vermesi ile en çok hak eden.

BİR AĞABEY OLMALIDIR
CHP İzmir geçmiş dönem İl Başkanı Deniz Yücel’in istifası sonrası başlayan ‘yeni il başkanı kim olacak’ tartışmaları hakkında da sorulan soruya yanıt veren İduğ, “Örgütün kendi içinde çözmesi gereken bir konu. Belediye başkanlarına sorulacak şeyler değil. Ben örgütün işine karışmayı doğru bulmuyorum. Herkes kendi işini yapacak. Sorulursa tabii ki tarif yapılabilir. Örgütü yönetebilecek nitelikte, örgütü tanıyan… Fiziki güç olarak bu işe uygun olmalı, dinamik olmalı, ekonomik güç olarak da hiçbir şekilde ihtiyacı olmayan ve yakın zamanda belediye başkanlığı milletvekilliğini yakın zamanda hedeflemeyen bir ağabey olmalı. 30 ilçeyi yönetebilecek, onları tanıyan bir abiye ihtiyaç var. Genel başkanımızın takdiri neyse biz onun yanında olacağız. Örgüt işine karışmam derken, genel başkanımızın işaret ettiği kişi kimse gidip onun yanında dururum. Kendi fikrimi soracak olursanız, parti tüzüğümüz parti içi atamayı uygun görürü. Şu an talepli olan arkadaşlarımız var. Bu konuda örgütten sorumlu genel başkan yardımcımız ve genel başbakanımızın takdiridir” ifadelerini kullandı.

İŞİNİ DOĞRU YAPANLARIN ENDİŞEYE KAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUM
Yerel ve genel seçimlerde il başkanlarının belirleyici rolde bulunmasından kaynaklı olarak önemine dikkat çekilmesini yorumlayan İduğ, “İl başkanı çok kıymetli. Genel merkez ile karara verici pozisyonda olması herkesi yakından ilgilendiriyor. Beni de yakından ilgilendiriyor. Ancak olaya şöyle bakıyorum ben; İşinizi doğru yapıyorsanız genel merkez zaten sizi yakından takip eder. Doğru yaparsanız bu endişelerden zaten uzaklaşırsınız. İşini doğru yapanların bu endişeye kapılmasını doğru bulmuyorum. Hele ikinci dönem hesaplarının yapılmasını hiç doğru bulmuyorum. Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi vardır ve herkesin enerjisini buraya harcaması lazım” diye konuştu.

 
Tarihi eser kaçakçısına baskın... 238 obje ele geçirildi!
 
Ödemiş Meclisi'nden gençleri heyecanlandıracak karar... Spor kompleksi geliyor!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Objektif 4 Ocak 2023 Çarşamba 13:19

Gençlerin tabiki onların fikir ve tecrübelerine ihtiyacı var ama 70,80 yaşına gelmiş evde torun sevmesi gereken insanlar hala neden siyaset yapar? Abi abla formülü de nasıl bir saçmalıktır? Gerçi ağzımızı boşuna yoruyoruz Ankara ve MYK birini atama yapar ve geçer onlar için örgütü tanımış, İzmirin siyasi yapısı bilmiş hiç önemli değil.. Yeterki genel merkezdeki abilerinin sözünden dışarı çıkmasın kurmalı tavşan gibi Ankara'dan kumanda edilsin onlar için yeterli meziyet gerisi liyakat falan filan hepsi boş...

Yorumu oyla      3      3  
4 Ocak 2023 Çarşamba 01:05

Kadın il başkanı neden olmuyor?

Yorumu oyla      4      3  
Ömer 3 Ocak 2023 Salı 22:15

En sevdiği iştir boş boş konuşmak. Sorsan bir tane isim söyleyemez. Tek korkusu Olgun bi yere gelirse…

Yorumu oyla      4      3  
örgüt... 3 Ocak 2023 Salı 21:56

abla olsun bence nedir bu ağbi formulü...

Yorumu oyla      4      3  
Az Bilmiş 3 Ocak 2023 Salı 18:29

Haberi yukarıdan aşağıya okudum. Biz onların üç meselelerini karışmayız, haDDimizi biliriz de. Yine de iki kelime yazayım dedim. Sayın Bel.Bşk. kendi öz fikrini TV de beyan etmiş. Aşağıdaki yorumları okudum da. Herkes (Çarşafı) bir uçundan asılmış çekiyor. Bunların seçmeni de kendi seçilmiş bel. bşk. rına bile saygıları yoKKKKK. Saygıdan yoksun. Demokrasi anlayışı yok. Ne diyor. Genel merkeze İTAAT edin, yada gidin diyor. Kısaca KALİTE yok. Ara ki bulasın.

Yorumu oyla      3      3  
basri oyuncuoğulları 3 Ocak 2023 Salı 18:18

Bu demecin altına imzamı atararım.Söylenmesi gereken her şey söylenmiş

Yorumu oyla      2      6  
dünyalı 3 Ocak 2023 Salı 18:11

önce iduğ partilisine abi olsun mhp li ye akp liye yapmasın

Yorumu oyla      7      3  
3 Ocak 2023 Salı 11:51

Adını da söyleyeydin eyi olacaktı :)

Yorumu oyla      3      4  
Partili 3 Ocak 2023 Salı 11:28

sen ne zaman partili oldun örgütü tanıdın da örgütten abiden bahsediyorsun sen partinin neresindeydin de ahkam kesiyorsun abi falan senin seçilmeni sağlayan insanlara mı güvenmiyorsun bu örgüt seni adam etti yazıklar olsun

Yorumu oyla      5      6  
selçuklu 3 Ocak 2023 Salı 11:07

Musa Çam olsun Ondan Büyük ağabey varmı partide?

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enflasyon rakamı belli oldu... İzmir’de suya indirim mi gelecek?
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Şubat ayı itibari ile faturalara ...
Başkan Koştu duyurdu... Bergama'ya doktor müjdesi!
Bergama, vizyon projelerden sosyal yaşama ve sağlık alanına kadar birçok ...
İzmir’de 32 bin sokak köpeğine mikroçip takıldı
Sokakta yaşayan köpekleri kayıt altına almak için çalışmalarını sürdüren ...
 
Bornova Şehir Stadı yenilendi!
Bornova Belediyesi çok sayıda amatör kulübe ev sahipliği yapan Bornova ...
Karabağlar'da yeni yılın kedi evleri yapıldı
Sokak kedilerinin daha sağlıklı ve rahat bir ortamda yaşamlarını sürdürmesi ...
AK Partili Dağ'dan Kınık'a doktor müjdesi!
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in, ilçenin doktor ihtiyacı ile ...
 
Manisa'da zehir taciri tutuklandı!
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
Müjde meclisten geldi... Gaziemir’e hem metro hem tramvay geliyor!
Gaziemir Belediyesi 2023 yılının ilk meclisi ‘metro’ atışmalarına şahit ...
Çiğli Meclisi'nde 'WhatsApp' tartışması... Gümrükçü'den mesaj: Politika meclisi olmadık!
Çiğli Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Başkan Utku Gümrükçü idaresinde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva