HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2023 Pazartesi - 20:15

Çiğli Meclisi'nde 'WhatsApp' tartışması... Gümrükçü'den mesaj: Politika meclisi olmadık!

Çiğli Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Başkan Utku Gümrükçü idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda CHP’li meclis üyesi ve eski bakan Suat Çağlayan’ın kaleme aldığı yazının AK Partililerin de olduğu mesajlaşma grubuna atılması ve yazının AK Parti’yi hedef almasını AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe kınadı. Konuyla ilgili konuşan Başkan Gümrükçü, “Ülkede duygusal bir kopuşun olması üzücü. Biz Çiğli’nin ortak menfaati için çalışan insanlarız. Politika meclisi olmadık” dedi.

Çiğli Meclisi nde  WhatsApp  tartışması... Gümrükçü den mesaj: Politika meclisi olmadık!

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi’nde 2023 yılının ilk meclis toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından denetim komisyonu seçimi yapıldı. Toplantıda geçtiğimiz gün Çiğli Belediyesi’ne yapılan saldırı girişimi kınandı. Ayrıca, CHP’li meclis üyesi Suat Çağlayan’ın kaleme aldığı yazıyı sehven AK Parti grubunun bulunduğu mesajlaşma grubuna atması tartışma konusu oldu.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
2022 mali yılı gelir ve giderleri ile buna ilişkin hesap kaydı oluşturulması amacıyla meclis heyeti bünyesinde denetim komisyonu oluşturuldu. Gizli oylama ile yapılan seçimde komisyona; CHP Grubu Eylem Özdemir,  Bensu Güler , Barbaros Kiriş  ve Hüseyin Çetin’i  AK Parti Grubu ise Nedim Aslan’ı  önerdi.  Eylem Özdemir 25, Bensu Güler 28, Barbaros Kiriş 29, Hüseyin Çetin ve Nedim Aslan ise 20 oy aldı.

BASINDA YER ALAN BORCA İNANMIYORUM
Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkan vekili Hüsnü Boztepe belediyeye saldırı girişiminde bulunulmasıyla ilgili geçmiş olsun dileklerini ileterek girişimi kınadı. Bir medya kuruluşunda yayınlanan haberde Çiğli Belediyesi’nin en borçlu belediye olduğu yönündeki habere ilişkin konuşan Boztepe, “Siz geçtiğimiz günlerde oldukça büyük bir oranda borç ödediğinizi kaydetmiştiniz, ben basında yer alan borcun doğru olduğuna inanmıyorum eğer sizler de açıklarsanız doğruyu da herkes öğrenir” dedi.

KATKI KOYACAĞIMIZ NE VARSA YANINIZDAYIZ
Yapılacak her öneriye katkı sunmaya hazır olduklarını söyleyen Boztepe, “Önereceğiniz, katkı koyacağımız ne varsa biz sizin yanınızdayız ve size tam destek vereceğimizi tekrarlıyoruz. Hem il başkanımız hem de milletvekillerimiz olarak sizin yanınızda olacağız. İnşallah bizim dönemimizde başlar Türkiye ve Avrupa’nın en büyük Millet Bahçesi yapımı ve sahil şeridini de düzenleyerek ilçemize ve İzmir’e kazandırmış oluruz bu konuda da yanınızda olacağız” şeklinde konuştu.

‘YANLIŞLIKLA ATTIM’
Boztepe ayrıca, CHP Meclis üyesi Suat Çağlayan’ın kaleme aldığı yazıyı WhatsApp grubunda paylaştığını ve yazıda AK Parti’yi hedef alan ifadeler yer aldığını belirterek Çağlayan’ı kınadığını açıkladı. Boztepe’ye cevap veren CHP’li meclis üyesi Suat Çağlayan ise kendisinin ülkede yapılan haksızlıklar üzerine kendi düşüncelerini belirttiğini ancak gruba yazıyı yanlışlıkla attığını belirtti.

‘DUYGUSAL KOPUŞ NOKTASINA GELİNMESİ ÜZÜCÜ’
Başkan Utku Gümrükçü ise yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin duygusal bir kopuş noktasına geldiğini üzücü buluyorum. Biz Çiğli’nin gelişmesi için siyaseten tartışmalı konuları bile dayanışmayla ortak değerlere inanarak bir noktaya getirdik. Politika meclisi olmadık. Hocam, kendi düşüncelerini dile getirmiş. Gruba atmasıyla ilgili de üzüntüsünü dile getirmiştir” dedi.

SOSYAL DESTEK HAMLESİ
Çiğli’de ihtiyaç sahibi ailelerin yararlanması amacıyla Sosyal Destek Kartı uygulamasının başlatılması için bankalarla protokol imzalanması konusu komisyonlara gönderildi. Başkan Gümrükçü açıklamasında “Bu madde ile birçok belediyede olan nakit yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını gündem alıyoruz. Uygun görürseniz eğer ihtiyaç sahiplerine nakit yardım yapılacak böylece vatandaş kendi istediğini alacak, öyle koli ile getir götür yapmayacağız ve vatandaş da arzu ettiğini alabilecek” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Başkan Gümrükçü ayrıca deneme sürüşleri başlayan ve mart ayında hizmete başlayacak olan tramvay hattı ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile emeği geçenlere teşekkür etti. Toplantının ikinci oturumunun Perşembe günü saat 18:00’de yapılmasına karar verildi.

 
Fenerbahçe Beko, Aliağa Petkimspor'u mağlup etti!
 
Sis nedeniyle 48 uçuş iptal edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da 84 milyonluk borçlanmaya oy çokluğu!
Yeni yılın ilk meclis toplantısında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a ...
AK Partili Kaya, ‘kulağına küpe olsun’ dedi, Soyer’e yüklendi: Kendi belediye başkanına güvenmiyor musun?
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi’nin yıkılması ...
Narlıdere Meclisi onayladı... Pir Sultan Abdal Parkı için geri sayım!
Narlıdere Belediyesi’nin ilçenin en büyük sosyal donatı alanı olan Pir ...
 
15 bin fidan toprakla buluşacak... Büyükşehir'den fidan kampanyası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim krizi ve kuraklığa dirençli İzmir ...
Ödemiş'te mutluluk paylaşıldıkça çoğalıyor!
Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, kış mevsiminin etkilerinin ...
Başkan Batur'dan yılın ilk iş gününde kutlama!
Başkan Batur, yeni yılın ilk iş gününde belediye çalışanlarını ziyaret ...
 
Başkan İduğ’dan ‘vinç faciası’ yorumu ve ‘yüksek kat’ çıkışı: Arsa yoksa kaçış yok!
6 işçinin can verdiği vinç faciası hakkında değerlendirmelerde bulunan ...
ASKİ'den Söke'ye 206 milyonluk yatırım!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
Başvurular başladı... Büyükşehir'den karikatür yarışması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kuraklık ve yoksullukla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva