HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2023 Pazartesi - 20:36

Müjde meclisten geldi... Gaziemir’e hem metro hem tramvay geliyor!

Gaziemir Belediyesi 2023 yılının ilk meclisi ‘metro’ atışmalarına şahit oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçmişte paylaştığı görsellerde Sarnıç’tan geçen Karabağlar-Gaziemir Metro hattının yeni görsellerde Sarnıç’a uğramaması meclis gündeme gelirken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda Sarnıç bölgesinden metroya tramvay sistemi kurulacağını söyledi.

Müjde meclisten geldi... Gaziemir’e hem metro hem tramvay geliyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Gaziemir Belediyesi 2023 yılının ilk meclisini gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma belediye başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

ARDA: YAKINDA LANSMAN YAPILACAK
Meclis açılışında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda metro çalışmalarında son durum hakkında bilgi vererek "Gaziemir metrosu ile ilgili inanılmaz güzel gelişmeler var. Geçtiğimiz ay Büyükşehir’de bize yapılan sunumda projenin Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü’nün onay seviyesine geldiği ve ÇED ile ilgili onay verildiği anlatıldı. Çok yakında lansmanının yapılacağını öğrendik. Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın Emrez’deki nükleer atığın temizlenmesi ile ilgili ciddi işler yaptığını basından duyduk. Bilgilendirmeyi beklerdik ancak yinede çok önemli bir çalışma. İnşallah 2023 yılında orası temizlenir. 2023 yılı çok önemli bir yıl. Yılın son günlerinde işçi arkadaşlarımızın ücretlerinde düzenleme yaptık. Bir önceki aya göre yüzde 70 zam yaptık. Yeterli olmayabilir ancak belediyenin ekonomisi sonucunda en düşük grupta yer alan arkadaşlarımız 12 bin 700 TL’lik bir para ellerine geçecek. Daha fazlasını isteyebilirler, önümüzdeki günlerde ülke ekonomisin nereye gideceğini kestirememek ile birlikte bu ücretleri günü gününe ödemek bizim için oldukça önemli" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: KOMİSYON KURULMASINI TALEP EDİYORUZ
Meclis üyeleri tarafından verilen önergeler kısmında söz alan MHP'li Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, "Verdiğimiz önergelerin 1’i denetim komisyonu , biri de ihtisas komisyonları ile ilgili. Bir diğer önergemizde belediye çalışanı kadın personellerine yönelik mobbing ve taciz iddiası. Bununla ilgili komisyon kurulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

CHP SIRALARINDAN ‘RET’ TALEBİ
Söz alan Başkan Arda, "Mobbing iddiası olanın müdürüne müracaat etmesi gerekiyor. Ancak ortada böyle bir başvuru yok. Ben bunu okutacağım" dedi. Arda'nın sözleri sonrası önerge okutulurken, önerge ile ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu, "Önergeni reddini ve gündeme alınmamasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU: ARAŞTIRMAKTA YARAR VAR
Önerge hakkında komisyon talebinde bulunan Bağımsız Üye Levent Çağlarsu ise, "Taciz ve mobbing ile ilgili direkt bir şikayet söz konusu değil ancak geçmişte belediyede çalışmış çeşitli nedenle görevine son verilen personellerimiz olmuştu. Dedikodu düzeyinde tabii ki. Bayan çalışan yeni bir belediye çalışanının tacizi ile ilgili sosyal medyadan mesajlar yazmış. Bu konuları bilen, bilmeyen vardır. Komisyon kurulup araştırılmasında yarar vardır" diye konuştu.

ARDA: YAPILAN BİR ŞİKAYET YOK
'Dedikodu' yorumunda bulunan Başkan Arda, "Gaziemir Belediyesi dedikodu ile yönetilmiyor. Bir çalışanın diğer çalışana sosyal medyadan taciz mesajı gönderdiyse bu meclisin gündemi değil, mahkemeye şikayetini yapar va mahkeme kararını verir. Gaziemir Belediyesi’nin etik ve disiplin komisyonları vardır ve buralara yapılan bir şikayet yoktur. Bu dedikodu ile yürüyecek bir şey değildir. Mesajdan rahatsız olanlarda gider mahkemeye gerekeni yapar. Burası mahkeme salonu değildir" dedi.

KOMİSYON MESELESİ HUKUKSAL OLARAK DEVAM EDEN BİR SÜREÇ
Denetim komisyonu seçimi öncesi yeniden söz alan Belediye Başkanı Halil Arda, AK Parti ve MHP Grup Başkanvekilleri'nin açtığı ihtisas komisyonu davası ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Ortada mahkeme kararı var. Nihai bir karar değil. Komisyonlarda 4+1 olarak uygulanan kararla ilgili mahkemenin aldığı bir karar var. Biz seçilirken D'Hont sistemine göre seçilirken,meclis üyeleri seçiminde de aynısını kullanılmıştı. İstinafa gidilecek, itiraz yapılacak. Bu hukuksal olarak devam eden bir süreç" dedi.

ATMACA: KEŞKE HUKUKA GİTMEDEN ÇÖZÜLSEYDİ
Arda'nın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Keşke hukuki yola gitmeden önce geçen seneki uyarılarımızı dikkate alsaydınız. Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nden almış olduğumuz yazıya istinaden söylemiştik. Bunu da belediyemiz yazı işlerine yazılı olarak müracaata bulunduk ve herhangi bir cevap alamadık. Keşke hukuki zemine gitmeden çözülseydi. İnşallah şimdi yapılacak seçimlerin ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

DENETİM KOMİSYONUNDA ÜYELER BELLİ OLDU
Açıklamalar sonrası gerçekleştirilen Denetim Komisyonu’na CHP’den Nilgün Karadeniz ve Nimet Şekercioğlu, AK Parti’den ise Oğuz Seyran seçildi.

METRO SARNIÇ’A UZAMALI
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Karabağlar-Gaziemir metro hattı ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Yapılan her iyileştirme elbetteki biz mutlu eder. Ancak bunu farklı bir kılıfla sunulması da bizi o oranda rahatsız ediyor. En düşük maaşı 12 bin 500 TL olduğu söyleniyor. Benim yaptığım hesaplamalara göre bu rakam giydirilmiş bir rakam. Yol yemek, ikramiyeleri düştüğünüzde 9 bin 500 TL'ye düşüyor bu rakam. Yani asgari ücretle arasında bin tl fark var. Daha önce duyurulan yüzde 20'nin bile altında bir rakam. Bu konuda daha iyi bir sonuca gidilmesini temenni ediyorum. 2022 yılı sonlarına doğru özellikle Buca ve Gaziemir merkezli depremler oldu. Hepsini korkuyla hissettik. Gaziemir açısından farklı bir önemi var.  Meclisten geçen bir kararımız vardı. Bu konu acilen gündeme alınmalı ve oturan vatandaşlarımız bilgilendirilmeli. Burada oturan vatandaşlarımız fay hattının üstünde. Depremler sonrası buranın tetiklenmiş olması da çok yüksek ihtimal. Deprem olduktan sonra değil olmadan tedbir almak önem arz ediyor. 2019 yılında Sayın Soyer metro hattının Sarnıç'a uzatılacağını belirtmişti. Ancak 2022 yılına geldiğinde Sarnıç'ın çıkarıldığını gördük. Sarnıç'ın yerleşim bölgesi olmasının yanında ayrıca sanayi bölgesi. Gündüz nüfusuna inanılmaz katkı veriyor. Metro hattının Sarnıç'a uzatılmamış olması trafik sorunu açısından önem arz ediyor" dedi.

ARDA: HAVALİMANI İZİN VERMEDİ, TRAMVAY FORMÜLÜ VAR
Atmaca'nın ardından söz alan Başkan Arda, "Havaalanı ile yapılan görüşmelerde pistin altından geçişe izin verilmemesi nedeniyle Sarnıç ın güzergahtan çıkarıldığı söylendi. Metronun Menderes e uzatılması gündeme gelmiş. Önümüzdeki günlerde Gaziemir Metrosu'nun  Sarnıç'a tramvay hattı ile bağlanması gündeme geleceği söylendi" diye konuştu.

ŞAHİN: BÜYÜKŞEHİR'DE GÜNDEME GETİRİP...
Söz alan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, "Geçmişteki metro projesi bizim için önemliydi. Sarnıç bizim için önemli. Dediğiniz doğru olabilir sayın başkan ancak hepimiz bu konuda durmalıyız. Sarnıç, Büyükşehir için de önemli. Bunu Büyükşehir'de de gündeme getirip tekrar projeye dahil ettirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 
Eda Taşpınar camide fotoğraf çektirdi: Tepkilere neden oldu
 
CHP'li Faik Öztrak'tan dış ticaret tepkisi!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaziemirli 4 Ocak 2023 Çarşamba 13:24

Gaziemirin tüm sorunu derdi bitti de bir tek tramvay eksik kaldı değil mi? yollar köstebek yuvası akrabalarımızın alt takımı haşat oldu adam tramvay diyor sen önce Gaziemirin yollarını yap, makam arabasını bırakda şöyle bir yürü Gaziemir içinde ve yolların halini gör görde hayal denizinde yüzme Arda bey sonra tramvayı yaparsın o proje şimdilik şöyle dursun.. Bırak bu boş işleri işin gücün ucuz şov siyaseti yapmak..

Yorumu oyla      2      3  
Erol alyay 3 Ocak 2023 Salı 19:42

Konak tr aynı kamil Tunca cadde sinden otagar bagla nmasınl talep ediyorum

Yorumu oyla      2      3  
Sarnıc yerel haber 3 Ocak 2023 Salı 15:24

Sarnıç''a tramvay mı? Yahu kaç kişi yaşıyor da ayrı bir özel hat çekilecek. O projeye onay çıkmaz Diyen arkadaş Gaziemirin gecim kaynagi sarnic dikkatini cekerim hava limanindan vergi. Alamıyorsun serbestbölgedende. Alamıyorsun tek kaynagin sarnıc sanayi sen sanıyorsunki senin verginle gaziemire birseyler. Yapiliyo ama bizim yasadıgımız sarnıcı kucümsüyosan. Belediye baskanina gideceksin biz sarnicı istemiyoruz. Diceksiniz. Biz. Bize. Zaten. Yetiyorduk belediye iken bak o zaman. Sarnicin. Degerini maliyetle. Sana. Anlatacaklardır.. ha bu arada. 70 bine. Yakin. Nufus var. Sarnicta:)

Yorumu oyla      2      11  
Vizyon gibi vizyon 3 Ocak 2023 Salı 14:25

Sarnıç tramvayı da Tunç beyin kordondaki sarı demir yığını tramvay gibi gün boyu boş boş gider gelir.. Ah İzmir ne çektin sen bu beceriksiz yöneticiler den ah yazık bu güzelim şehire vallahi yazık..

Yorumu oyla      12      3  
Hodri Meydan 3 Ocak 2023 Salı 13:33

Allah aşkına bir tane chp meclis üyesi de kalkıp başkanım siz ne yapıyorsunuz, keyfi kararlarınız yüzünden belediyeyi zarara uğratıyorsunuz. Ayrıca insanların ekmeğiyle oynamak size yakışır mı? Niye demiyor. İşçiye zaten 2022 Ocak ve Temmuz aylarından beri vermeniz gereken zammı şimdi verip o insanların 1 yıldır neler çektiğini unutturacak mı? Niye demiyor. Sizin de evlatlarınız kamuda, onlara yapılsa susmasınız değil mi? Şimdi dilsiz şeytanı oynayın bakalım. Hak,hukuk elbet tıkır tıkır tecelli edecek.Lafa gelince herkes yarış atı, ama iş icraata gelince herkes sütçünün eşeği.

Yorumu oyla      12      8  
Objektif 3 Ocak 2023 Salı 13:15

Devletin verdiği %55 zammın üstüne, %15 koyup %70 zam yaptık hayırlı olsun diyen ve bunu da sosyal medya hesabından müjde olarak paylaşan kandırmacı,altatmacı işçi ve çlışan hakkı yiyen zihniyet.. İnsanların aklı ile dalga geçme Halil bey ayıptır günahtır.. Nerde %70 zam, %55 i zaten hükümet veriyor sen de sadece %15 veriyorsun..!! Hoş gerçi sen bu kafayla yakında deniz de getirirsin Gaziemir'e :))

Yorumu oyla      12      8  
haydar haydar 3 Ocak 2023 Salı 09:27

4 sene geçmiş hala metro tramvay yalanlarıyla uyutulmaya çalışıyor gaziemir halkı. vah gaziemir vah

Yorumu oyla      16      8  
3 Ocak 2023 Salı 02:50

Sarnıç'a tramvay mı? Yahu kaç kişi yaşıyor da ayrı bir özel hat çekilecek. O projeye onay çıkmaz.

Yorumu oyla      18      8  
Seydiköy Çarşı Meydanı 3 Ocak 2023 Salı 00:44

Ocağın 5 ne az kaldı..

Yorumu oyla      18      9  
Uğur İnan Atmaca'ya 2 Ocak 2023 Pazartesi 22:46

Şimdi elinize hesap makinesini al veaylık 12500TL net ücreti 12 ile çarp . Oldu mu sana150.000 TL(bu para yıl içinde net olarak Bankaya yatıyor) Şimdi de Asgari ücretlinin net 8500 TL sini 12 ile çarparsan sana 102.000 TL olur.(Bankaya yatan yıllık toplam net) Aradaki fark ne? 48.000 TL . Böl 12'ye eder sana aylık 4.000 TL fark. Niye "1.000 TL fark var diye"rakamları çarpıtıyorsun.

Yorumu oyla      10      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Meclisi'nde 'WhatsApp' tartışması... Gümrükçü'den mesaj: Politika meclisi olmadık!
Çiğli Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Başkan Utku Gümrükçü idaresinde ...
Karşıyaka’da 84 milyonluk borçlanmaya oy çokluğu!
Yeni yılın ilk meclis toplantısında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a ...
AK Partili Kaya, ‘kulağına küpe olsun’ dedi, Soyer’e yüklendi: Kendi belediye başkanına güvenmiyor musun?
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi’nin yıkılması ...
 
Narlıdere Meclisi onayladı... Pir Sultan Abdal Parkı için geri sayım!
Narlıdere Belediyesi’nin ilçenin en büyük sosyal donatı alanı olan Pir ...
15 bin fidan toprakla buluşacak... Büyükşehir'den fidan kampanyası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim krizi ve kuraklığa dirençli İzmir ...
Ödemiş'te mutluluk paylaşıldıkça çoğalıyor!
Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, kış mevsiminin etkilerinin ...
 
Başkan Batur'dan yılın ilk iş gününde kutlama!
Başkan Batur, yeni yılın ilk iş gününde belediye çalışanlarını ziyaret ...
Başkan İduğ’dan ‘vinç faciası’ yorumu ve ‘yüksek kat’ çıkışı: Arsa yoksa kaçış yok!
6 işçinin can verdiği vinç faciası hakkında değerlendirmelerde bulunan ...
ASKİ'den Söke'ye 206 milyonluk yatırım!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva