HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2022 Salı - 20:53

Başkan İduğ’dan çarpıcı çıkış: Bu bütçeyi yönetebilecek miyiz, emin değilim!

Bornova’da yeni yılın ilk meclisi yapıldı. Meclise Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ başkanlık etti. Mecliste Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği çiftçilere ücretsiz elektrik önergesi gündeme geldi. Önerge oy çokluğu ile reddedildi. Meclisin kapanış konuşmasını yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 2022 yılının belirlenen ön bütçesi için soru işaretleri olduğunu ve bu ön bütçelerle maaşları ödeyebilen belediyelerin ayakta alkışlanması gerektiğini belirtti. Başkan İduğ, ayrıca “Bu bütçeyi yönetebilecek miyiz, emin değilim” dedi.

Başkan İduğ’dan çarpıcı çıkış: Bu bütçeyi yönetebilecek miyiz, emin değilim!

OZAN EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi 2022 yılının ilk meclisini gerçekleştirdi. Ocak ayının ilk meclis oturumuna Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ başkanlık başkanlık etti.

Meclisin başlangıcında Başkan İduğ’un ve parti grup başkanlarının iyi dilekleriyle yeni yıl pastası kesildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 9 Aralık’ta Şanlıurfa’da çiftçilere ücretsiz elektirk üzerine yapmış olduğu açıklama sonrasında AK Parti Grubu ek gündem ile bu konuyu gündeme getirdi. AK Parti Grubu İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında çiftçilere ücretsiz elektrik verilmesi için Bornova Belediyesi’nin çalışma yapması gerektiğini söyledi.

CHP Grubu adına söz alan Bahar Gürsul, bütçenin de el verdiği sürece çiftçilere gerekli indirimlerin yapıldığını söyledi ve bu yüzden gündeme alınmasını reddettiklerini açıkladı.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN ÖNERGESİNE CHP’NİN BU KADAR UZAK DURACAĞINI HİÇ DÜŞÜNMEZDİM’

Bunun üzerine AK Parti Grubu adına söz alan Fatih Taştan, verilen önergenin elektrik faturaları üzerine olduğunu ve Bornova’yı bu konuda pilot bölge yapmak istediklerini belirtti. Taştan, Kılıçdaroğlu’nun önergesine AK Parti Grubu’nun sarıldığını ve CHP ve İYİ Parti’nin bunu reddettiğini söylerek “Sayın Kılıçdaroğlu’nun önergesine AK Parti Grubu’nun sarılıp, İYİ Parti ve CHP’nin bu kadar uzak duracağını hiç düşünmezdim. Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinde iktidar olma temelinde bir şey söylemedi. Biz yeni yıl jesti olarak bunu sunmak istedik ama bu mümkün olmadı” dedi.

Konu hakkında yorumlarını dile getiren İYİ Partili Meclis Üyesi Kemal Sevinç, “Genel politikalar çerçevesinde genel başkanlar düşüncelerini dile getirebilir. Bu sözler hükümet olduğu takdirde gelen bir desteği amaçlamakta. Bu düşünce bütün CHP’li belediyelere taşıyın olarak düşünülürse etik olmaz” ifadelerini kullandı.

‘POPÜLİST BİR SÖYLEM’

Gürsul AK Parti Grubu’nun söylemlerini popülizmle eleştirerek, “Yenilenebilir enerji bizim de dileğimiz ama keşke bu yönlü bir önerge verseydi daha yerinde olurdu. Bu söylediğiniz popülist bir söylem” dedi.

Taştan, sözün kendisine ait olmadığını söylerek, “Sözün sahibi ben değilim, popülist bir söylemse sahibine aittir. Burada çiftçiler sınırlı, ciddi güneş alan bir kentiz. Biz bunu bir iyi niyetle söyledik” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında son yorumu yapan Başkan İduğ, “Bizim güneş enerjisi ile ilgili bir planımız var. Enerji ile ilgili olunan konuda gelen konular belli, gelen zamlar belli. Burada sadece Şanlıurfa olarak düşünmek yanlış olur. Bu bir ülke stratejisi üzerine olmalı. Bizim bu önergeyi değerlendirmemizden ziyade bütçeyi nasıl ayakta tutabiliriz diye düşünmemiz gereken bir yıldır” dedi.

Önerge, oy çokluğuyla reddedildi.

Sonrasında Bornova Belediyesi Denetim Komisyonu üyeleri gizli oylamayla seçildi.

Oylama sonucunda denetim komisyon üyeleri Cem Arıkan, Halit Aksu, Hülya Uğurlu, Akın Dalgıç, Mehmet Turu olurken, yedek üyeler Çeto Çamlıbel ve Bengü Tice oldu.

Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Akın Dalgıç, moloz dökümün arttığını ifade ederek konu hakkında bilgi almak istedi. Dalgıç, “Geçtiğimiz haftalarda moloz dökümüyle ilgili fotoğraf yollamıştım ama çalışma olmadı. Şimdi bu artarak devam ediyor, bununla ilgili bilgi almak istiyoruz” dedi.

‘MOLOZ SORUNU İŞ BİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLECEK’

Konu hakkında konuşan Başkan İduğ, molozun sadece belediyenin sorunu olmadığını ifade ederek, “Moloz konusu Bornova’nın sorunu değil. Bu Çevre İl Müdürlüğü’nün sorumluluğu. Biz en ağır cezayı vermemize rağmen gelip döküyorlar. İnsanımız iyi niyetli değil. Zabıta ekibimiz bu konuda çok iyi çalışıyor. 2022’de kökünden çözüleceğine inanıyoruz. Bornova çok açık bir ilçe. Sanayi siteleri içinde ve dışında kayıt dışı çalışanlar var. kontrol etmek kolay değil. Biz elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta randevu aldık Çevre ve İl Müdürlüğü’nden. İş biriliği ile çözülecek” dedi.

‘HEM YETKİMİZ DEĞİL DEYİP HEM DE NOKTAYI KOYACAĞIZ DİYORSUNUZ’

Başkan’ın sözlerinde çelişkiler olduğunu ifade eden Taştan, “Toplantıya başlamadan izlediğimiz videoda Aralık ayında neşter vurduk dediniz. Müdürlüğün yetkisinde deyip nasıl ceza kesiyorsunuz? Hem yetkimiz değil deyip hem noktayı koyacağız diyorsunuz” dedi.

Başkan İduğ, Taştan’ın söylemleri doğrultusunda “Molozu döktüğü için ceza kesiyoruz. Biz Fen İşleri’nde açık molozu topluyoruz. Diğerlerini Temizlik İşleri alacak şekilde hallediyoruz. Neşteri vurduk dediğimiz, zabıtalar 24 saat çalışıyor” cevabını verdi.

Geçtiğimiz günlerde Adana’da bir çocuğa saldıran pitbull köpeği sonrasında Kavaklıdere Köyü’nde de benzer bir manzara yaşanmaması için AK Partili meclis üyeleri tarafından konuya el atılması gerektiği söylendi.

‘SOKAK KÖPEKLERİ KONUSUNDA BİZ DE MAĞDUR OLUYORUZ’

Belediyelerin bu konuda zorlandığını dile getiren Başkan İduğ, konunun TBMM’ye taşınması gerektiğini belirterek, “Çok kolay bir iş değil. Can dostlar hakkında haberleri izlediniz. Biz de mağdur oluyoruz. Ben sizden daha fazla istiyorum. Bu konunun TBMM’ye taşınmasını arzu ediyoruz. Uzun zamandır görüşüm ortada. Büyük alanlarımızda can dostları bir araya toplayalım. Geçen hafta Londra’da belediye başkanlığı yapmış Ali Bakır geldi ve ona sordum nasıl yaptınız bu konuyu diye. Barınak ve sahiplendirme konusuna değindi, benim de hayalim o. Yasaların yetkisiyle hareket etmeyi uygun buluyorum” dedi.

‘KÜÇÜKPARK’TA EN AZ 10 TANE TEHLİKELİ KÖPEK GÖRÜRÜZ’

AK Partili Taştan, konu hakkında “Yasa yetki sende demiyor ama sende değil de demiyor. Bürokrasi yorumlamakla ilerliyor. İlgili veterinerlerin yorumu ile ilerleyecek. Belediye bu konuda işlem yapabilir. Bölgede pet shoplar var, bunlara yaptırım yaparak sahiplendirmeye yönelik işler yapabiliriz. Tehlike arz eden köpeklerin toplanması konusunu yasa emrediyor. Şimdi Küçükpark’ta gezelim en az 10 tane böyle köpeklerin gezdirildiğini görürüz” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANI’NIN GENELGESİNİ OKUMAKTA FAYDA VAR’

İYİ Partili Sevinç ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkardığı genelgeyi hatırlatarak, “Can dostlar için hepimiz aynı düşüncedeyiz. Adana’da üzücü bir olay yaşadık, pitbullar saldırdı küçük bir çocuğumuza. Cumhurbaşkanı olaydan çok etkilenerek bir genelge çıkardı. Bu genelge elinizi güçlendiren bir yazı. Sıkıntı doğuran hayvanları rahatlıkla alabiliyorsunuz. Bunu okumakta fayda var” önerisinde bulundu.

‘BU BÜTÇEYİ YÖNETEBİLECEK MİYİZ, EMİN DEĞİLİM’

Son olarak söz alan Başkan İduğ, 2022 yılında ekonomik olarak belediyeyi çok zor zamanların beklediğini söylerek, belediyelerin bu dönemde hazırlanan ön bütçelerle maaşları ödeyebilirlerse ayakta alkışlanması gerektiğini söyledi. Başkan İduğ, bu sene bu bütçeden emin olamadığını ifade ederek, “Birçok belediye döviz artışında bütçesini yapmıştı. Biz 600 milyon TL’lik bütçe hazırladık. Memur maaşları artışa geçiyor ve sendikayla oturduğumuzda farklı rakamlar konuşuluyor. Kalan 150 milyonla yatırım yapmak artık hayal. Alınanların hepsinin bedeli ödenmiş ve bugün bu fiyatlar üç katına kadar çıkmış. Eğer siyaset yaparak bu yatırımları yapsaydım son yıl yatırım yapardım ama bugünkü şartlarda artık mümkün değil. İyi niyetin sonuçlarını bugün görmüş olduk. Tüm belediyelerin yaptıkları ön bütçeyle maaşları ödeyebilirlerse ayakta alkışlamak lazım. Bizim için büyük bir sıkıntı yok. Kasamızda fazla parayla geçtik ve iyiki geçtik. Bu bütçeyi yönetebilecek miyiz bu sene, emin değilim. Satın alma gücü gittikçe düştü. 2022 zor bir yıl olacak. Bizler bugüne kadar yapılan çalışmaları bu sene de sürdüreceğiz. Umarım kayıplarımız daha az olur” dedi.

 
Karabağlar’da çiftçilere bedava elektrik tartışması
 
İzmir'de otopark kavgasında kan aktı: Evinin önüne park eden komşusunu öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da çiftçilere bedava elektrik tartışması
Karabağlar Belediyesi’nin yılın ilk meclis oturumundaki gündem CHP Genel ...
Bayraklı Meclisi'ne korona gölgesi… AK Parti'den 'Kılıçdaroğlu' önergesi
Ocak ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştiren Bayraklı Belediyesi'nde ...
Başkan Erdoğan: Önce yem, gübre, ilaç fiyatlarına bakın!
Karaburun Belediye Meclisi’nde elektrik faturası tutarının çiftçiye verilmesini ...
 
Başkan Sandal koronavirüse yakalandı!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal koronavirüse yakalandı.
Büyükşehir'den dev hizmet: Artık 30 ilçede!
İzmir Büyükşehir Belediyesi “evde bakım” hizmetini 30 ilçede vermeye başladı. ...
Kuruyan ağaçlar, ihtiyaç sahiplerine yakacak oluyor
Ödemiş Belediyesi, İzmir 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Bölge ...
 
Bakanlığa dava açmıştı... Mahkemeyi kazandı
İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ...
Bayraklı'da kimse yatağa aç girmeyecek!
Sosyal yardım hizmetleriyle dar gelirli ailelere her alanda destek sağlayan ...
Kemalpaşa’da yılın ilk meclisi… Personel maaşı 4 bin 500 TL oldu!
Kemalpaşa Belediyesi’nin, 2022 yılının ilk meclis toplantısı olan Ocak ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva