HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2022 Salı - 18:16

Başkan Erdoğan: Önce yem, gübre, ilaç fiyatlarına bakın!

Karaburun Belediye Meclisi’nde elektrik faturası tutarının çiftçiye verilmesini öneren AK Parti grubuna tepki gösteren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, önce yem, ilaç, gübre fiyatlarına bakılması gerekliliğini vurgulayarak “Çiftçiye bu kadar kazanımda bulunulması gerektiğini düşünüyorsanız o zaman herkesin çiftçiyi dinlemesi lazım. Yem, ilaç, gübre fiyatlarına bakılacak, Sonra onlara bakılır...” dedi.

Başkan Erdoğan: Önce yem, gübre, ilaç fiyatlarına bakın!

Ceren Korkmaz’ın haberine göre, 2022 yılı ilk meclis toplantısını yapan Karaburun Belediyesi’nin meclis gündeminde çiftçinin yüksek girdi maliyetleri yer aldı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin  Erdoğan’ın başkanlık ettiği oturumda yer yer gerginlikler yaşandı. Aynı zamanda Denetim Komisyonu üyeleri seçildi.

Geçtiğimiz ay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’da yapmış olduğu açıklamada ‘Şanlıurfa’da Büyükşehir CHP’li olsun elektriği bütün çiftçimize bedava vereceğiz’ sözlerine istinaden Karaburun Meclisi AK Parti grubu; CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP Karaburun Belediyesi ortak çalışması ile ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren çiftçilere elektriğin ücretsiz teminini ya da elektrik faturasının ibraz edildiği takdirde tutarının çiftçiye verilmesini teklif ettikleri soru önergesini gündeme getirdi.

Bu konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, “Yalnız herhalde bu önergeyi verirken uygulanan tasarruf tedbirlerinden bilginiz yok. Biz bu konuda gerçekten çok yapmak isteriz. Keşke herkes bu kadar ince olsa da gübre fiyatları düşse. Başka şeyler düşse sıra ona da gelir. Elektrik GEDİZ’in, bizim değil. Özelleştirilen bir kurumun...” dedi.

CHP grubu tarafından “Genel başkanımız ‘Oradaki boş kırsal arazilere güneş enerjisi panelleri koyup enerji elde ederek çiftçiye verilsin’ dedi. Bu yanlış verilmiş bir önerge, geri alıp doğru bir şekilde verseniz, iyi edersiniz” ifadelerinin kullanılmasının ardından AK Partili Meclis Üyesi Gökhan Turamanlar, “Belediye sınırı içerisinde hangi mahallelerin kırsal mahalleler sıfatına geçirileceğine bizim grubumuz gündeme getirdi. Hatta meclisimiz komisyona gönderdi ama 4 aydır komisyon toplanamadı. Ama komisyonumuz en kısa zamanda toplanacak, kırsal mahalleleri belirleyecek ve Büyükşehir’e gönderecek” diye konuştu.

POLEMİĞE GEREK YOK!
Başkan Erdoğan ise “Bir şeyi yanlış hatırlıyorsunuz herhalde, ben düzelteyim. Büyükşehir başta bu hangi ilçeden gelirse gelsin kabul edeceğiz dedi. Ondan sonra gündeme geldi de öyle verdiniz. Herhalde bu konuda bir unutkanlığınız oldu” diyerek hatırlatmada bulundu. Turamanlar’ın “Bu şekilde çiftçiler büyük bir kazanımlarda bulunacak” ifadelerini kullanması üzerine Başkan Girgin, “Gökhan Bey, polemiğe gerek yok. Çiftçiye bu kadar kazanımda bulunulması gerektiğini düşünüyorsanız o zaman herkesin çiftçiyi dinlemesi lazım. Yem, ilaç, gübre fiyatlarına bakılacak, Sonra onlara bakılır...” dedi.

DIŞARIYA SAÇACAK PARAMIZ YOK!
Yeni belediye binasının yapımı konusu ve eskisinin kaldırılarak yerine kat karşılığı ihaleye verilmesi hakkında CHP’li meclis üyeleri tarafından hazırlanan önergeye AK Partili meclis üyelerinin tepki vermesi üzerine Başkan Erdoğan, “Gökhan Bey, biliyorsunuz ki deprem de hasar gördü. Biz onu yapabilmek için bile yerini satın almak zorunda kaldık. O binanın yapımı için nakit ihtiyacımızı karşılayan gayrimenkulleri satmamız gerekiyordu, maalesef grubunuz ona bile çekimser oy kullandı. Kaldı ki o bir belediye hizmet binası, bir gereklilik. Şimdi de bunun üzerinde ki binayı belediye yapsın. Bizim o kadar dışarıya saçacak paramız yok. Kendi yağımızda kavrulan bir belediyeyiz. Yoksa 15 – 20 yıl bu binanın burada kalmasının bir faydası yok” ifadelerini kullandı.

MACERAYA GİRMEYE GEREK YOK!
Turamanlar ise, “Biz red oy kullandık. Ortaya bir proje koyun dedik. Ama daha sonra evet dedik” demesinin üzerine Başkan Erdoğan, “Hayır demediniz. Açın bakın” dedi ve şu sözlerle devam etti:

“Haziran’dan bugüne kadar inşaat maliyetleri yüzde 150 arttı. İhalelere giren firmalar belirsizlik nedeniyle iş yapamıyor. Ben ve ekibim bir maceraya girmeye gerek yok. Biz bunu takdir ettik. Oylama yaparız. İhale kararı alıyoruz, Yapılması gereken; kanunen de ihale kararı alınırken encümene yetki verilmesi. Bunun parti adı yok, birçok farklı partili belediyelerin kat karşılığı yaparken izlemesi gereken hukuki prosedür bu. Ve bunu yapıyorlar.”

Turamanlar’ın “Son sözü söyleyip de kamuoyunu yanlış yönlendirmeyin. 3 kere suizamda bulundunuz” demesi üzerine Başkan Erdoğan, “ Ben belediye başkanıyım ve meclis başkanıyım. Yanlış yönlendirme yok. Herkes canlı yayınları izleyebilir. Siz herhalde unuttunuz çünkü biz çok şaşırmıştık...” dedi.          

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
4 kişiden oluşan Denetim Komisyonu üyeliğine CHP’den Doğan Özuslu, Murat Gül, Sercan Sefer Çiğdemoğlu; AK Parti’den ise Yasemin Aytaç seçildi.

Saip Mahallesi Olcak Pınarı civarında ve yol boşluğunda kırsal ve yerel yönetimi desteklemek amacıyla üretici pazarı düzenlenmesi ve pazarın geliştirilmesine yönelik, Saip Yaşam Kültürünü Koruma, Geliştirme Dayanışma ve Ekolojik Üretimi Destekleme Derneği ile iş birliği protokolü yapılması konusunda meclisten oybirliği ile Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a imza yetkisi verildi. Protokole ilişkin açıklama yapan Başkan Erdoğan, bölgedeki üreticinin ürünlerini satabileceği, bölgeden geçen vatandaşın oturup bir çay içebileceği, bölge kültürünün korunacağı bir çalışma olacağını belirtti.

BAŞKAN ERDOĞAN: BİRBİRİMİZE EL UZATMAMIZ GEREKİR
Adıyaman İli Pınarbaşı Belediyesi'nin 1 Ekim 2019 tarih ve 2019/11 sayılı kararı ile aldığı Karaburun ilçesi ile ‘Kardeş Şehir Olma’ kararı, Karaburun meclisinde de oybirliği ile kabul edildi. Konuya ilişkin konuşan Gökhan Turamanlar, “En çok zorlandığımız gündem maddesi bu oldu” derken, Başkan Erdoğan araya “Neden?” sorusuyla girdi. Sözlerine devam eden Turamanlar, “Birincisi, Pınarbaşı Belediyesi’ni bulmakta zorluk çektik haritada… Tabi ki vatan toprağı, bulduk… Daha önceden bu belediyeyle görüştünüz mü?” diye sorarken, Başkan Erdoğan, “Tabi ki görüştük, meclis kararı var” dedi. Turamanlar, “Böyle bir karar alıyorlar, neye istinaden alıyorlar biz kestiremedik olayı” demesinin üzerine Başkan Erdoğan, “Biliyorsunuz ki Lefke Belediyesi’yle de kardeş belediye olduk. Bakanlık onayından geldi. Onaylandı. Yardımlaşma, öğrenebileceğimiz kültürlerin paylaşımı gibi çok şey olduğuna inanıyorum. Aynı şekilde bizim değerimizde, burada vatan toprakları bir bütündür. Birbirimize el uzatmamız gerekir. Böyle bir şey olabilir mi dediler, biz de olabilir diye düşündük. Kazanımlarımızı paylaşmak adına böyle bir karar alalım dedik. Hep beraber gideriz kardeş belediyemize… Talep edenlerle… Balçova dahil birçok belediyenin Türkiye’de kardeş belediyeleri olur. Olmaması yanlış bence” dedi.

 
Devrilen maden kamyonunun sürücüsü hayatını kaybetti
 
Çaldığı motosikletle hayatını kaybetmişti... 66 suç kaydı çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal koronavirüse yakalandı!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal koronavirüse yakalandı.
Büyükşehir'den dev hizmet: Artık 30 ilçede!
İzmir Büyükşehir Belediyesi “evde bakım” hizmetini 30 ilçede vermeye başladı. ...
Kuruyan ağaçlar, ihtiyaç sahiplerine yakacak oluyor
Ödemiş Belediyesi, İzmir 1 Nolu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Bölge ...
 
Bakanlığa dava açmıştı... Mahkemeyi kazandı
İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ...
Bayraklı'da kimse yatağa aç girmeyecek!
Sosyal yardım hizmetleriyle dar gelirli ailelere her alanda destek sağlayan ...
Kemalpaşa’da yılın ilk meclisi… Personel maaşı 4 bin 500 TL oldu!
Kemalpaşa Belediyesi’nin, 2022 yılının ilk meclis toplantısı olan Ocak ...
 
‘Demokrasi Arenası’ Bornova’da
Usta gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu ‘Demokrasi Arenası’ programı, Bornova’dan ...
Turistler yabancılık çekmeyecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir dünya kentine ...
Bucalı miniklerin hedefi dünya birinciliği
Minikler kategorisinde İzmir’de düzenlenen taekwondo turnuvasında madalyaları ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva