HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2021 Pazartesi - 08:43

Başkan Engin’den İnciraltı çıkışı: Zorla çiçek mi ektireceğiz?

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin planlama süreci devam eden İnciraltı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Engin, “Orada yaşayan insanların da anayasal hakları var, onları yok mu sayacağız? Zorla çiçek ekin mi diyeceğiz? Plansız kalmak diye bir şey olamaz” dedi. Engin ayrıca Narlıdere’de bulunan askeri lojmanların taşınmasını ve alanın üniversiteye devredilmesini istedi.

Başkan Engin’den İnciraltı çıkışı: Zorla çiçek mi ektireceğiz?

EGEDESONSÖZ- Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planlama çalışmalarını yürüttüğü İnciraltı ve devamında bulunan alanlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Engin, plansız kalmanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yıllardır planlanmayı bekleyen İnciraltı bölgesi hakkında açıklamalarda bulunarak sürecin sağlıklı yürüdüğüne değinen Başkan Engin, “Dernek başkanı aracılığıyla arsa sahipleri kendilerini ifade ediyor. 10 yıl öncesinin aksine ‘merak etmeyin bizde hassasiyet gösteriyoruz, fazla yoğunluk olmayacak’ diyorlar. Bu iyi bir şey. 10 yıl önce Özdilek’e, Bayraklı’ya verdiniz bize de verin diyorlardı. Tartışma iyi bir halde şu anda. Odaların itirazları da sağlıklı bir şey. İlla haklıdır demiyorum. Odalar bana da tepki gösterdi. Arazi sahipleri tarım yok diyor dediğimde, odaların da eleştirileri de sağlıklı. Bu kötü bir şey değil. Tartışmadan çözemeyiz, önemli olan bilimsel çerçevede olsun bu tartışmalar. Oranın şehrin ekonomisine, kültürel yaşamına katkı sağlayacak bir alan olmasını gerekiyor. Tarımı Bergama’da Kınık’ta yapabiliriz ama termali başka yerde yapamayız. Şehrin istihdamını yüklenebilir bu bölge. Çeşme Turizm Projesiyle bütünleşmesi ön görülüyor. Önemli olan bölgenin bir an önce planlanması” dedi.

ZORLA ÇİÇEK Mİ EKTİRECEĞİZ?
Başta Ziraat Mühendisleri Odası olmak üzere bazı oda ve STK’ların “İnciraltı tarım alanı” çıkışını değerlendiren Başkan Engin, “Bizim bir gram planlanmamış yer bırakmamız lazım. Planlamak kötü değil. Plansızlık ne demek? Başı boş bıraktım, öngörülemez demektir. Plan öngörülebilir demektir. Bizim yatırımcıyı, halkı planla yönlendirmemiz lazım. Yeni yolları açamamamızın sebebi imar planı yapamamak. Bizim imar planı yapmamız lazım. Plan yapalım, çok kat çok yapı olmasın, birçok kolu içersin bu iyi bir şey ama tartışılsın bu konular. Alman yatırımcılar AVM planlamıştı bölgede odalar da itiraz etmişti. Bu iyi bir şeydi. Geldiğimiz noktada kat çok olmasın, yoğunluk çok olmasın diyoruz. Ancak orada yaşayan insanların da anayasal hakları var onları yok mu sayacağız? Zorla çiçek ekin mi diyeceğiz? Orada sağlıklı su olsa, yaparlar ya da yatırımcılar kiralar. Gelir elde edilse zaten planlama istemezler. Arazilerinin nasıl kullanılacağı konusunda hakları yok mu vatandaşların? Odaların da görevi ayrı. Herkes görevlere, çıkarlara, misyonlara saygı duyacak. Odalar da vatandaşlara saygı duyacak” diye konuştu.

YENİLEMENİN FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM
Sahilde bulunan askeri lojmanlar hakkında açıklamalarda bulunarak eski ve depreme dayanıksız olduğunu iddia eden Başkan Engin, “İçerisinde 5 katlı hassas binalar var. İstihkam ve Ege Ordu Komutanlığı’ndan bahsetmiyorum kesinlikle. Sahildeki lojmanlardan bahsediyorum… Binalar ekonomik ömrünü tamamlamış yenileme imkanı yok. Narlıdere’de farklı yerde bu ihtiyaç karşılanabilir. O alan da kamusal bir tesis, üniversite eğitim alanı yapılabilir. Kesinlikle konuta açılmadan çözülebilir diye düşünüyorum. Askeri alanların içine yapılabilir bu lojmanlar. Askeri alanlardan yol geçirilemez, kıyıdan bisiklet yolu geçiremiyoruz çünkü askeri tesis. Kapalı geçiş yasak… Askeriye de daha konforlu yer kazanabilir. Düşük yoğunluklu, katlı bir turizm okulu gelebilir mesela oraya. İstihkam okulu için söylemiyoruz. Subaylarımızın lojmanlarına da karşı değilim ama yenilemenin şehre ve onlara faydası olduğuna inanıyorum. Bunu da dürüstçe söylemenin doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Misafir!
 
Benzinlikteki 'yan baktın' kavgasında bıçaklar çekildi!
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman 13 Eylül 2021 Pazartesi 22:37

Alen kardeşim ikinci bina İstinye Park. Orası İnciraltı mahallesine bağlı. Sabaha kadar takipçisi olup davalar açabilirsin. Ama unutma sen yine 50 yıldır toprak sahipleri olan İzmir'li ile uğraşıyor olacaksın. İnsanların buralardan medet ummasını içine sindiremediğin için. Ama esas karşında dev holdingler çıktığında (hepsi teker teker arazi alıyor) işte o zaman maalesef şu an bizim dediklerimizi mumla arıyor olursun. İstinye park bunun en iyi örneği. Orayada dava açsaydın ya? Noldu takipçisi oldun mu oranın silüetini bozan yapının? Bahsettiğimiz arazilerin üzerinde ağaç bile yok. Ne akçiğerinden bahsediliyor? Kent Ormanı bahsedilen yerse zaten oranın imarla alakası yok. Bölgeyi bilmeden ezbere konuşuyorsunuz. Dağlara ormanlara binalar yapılıyor. Nerede hassasiyetiniz? Urla, Seferihisar dağ bayır ev. Nerede ekolojik tayfa? Suyu borlu denize doğru arazilerde ne tarımı yapacaksınız anlatın bakalım? Ver teşvik paraları gel yapalım proje. Hazır mısın verginden teşvik ödemeye? Gördük İzmir'in hassasiyetini. Bir deprem oldu herkes evlerine %100'ün üzerinde kira zammı yaptı. Bir bakın uçuk fiyatlara. Kendi evin olunca iş değişiyor ama değil mi? Bırakın toprak sahipleri, belediye ve bakanlık çözsün burayı. Esas Bergama'daki zeytinlikleri kesip bina yapmak ihanet. Nüfusu patlayan şehir İzmir. Ne alakası var Bergama'daki zeytinlikle, içinde 25 katlı oteli olan villaları olan şehrin içindeki arazilerin? Ne alakası var? Gitmiş Dubai'den örnek veriyor biri. Ne alakası var? İnciraltı İzmir'deki tek ve son kalan tarım alanı mı? Tarım şehir dışına kardeşim. Şehrin içinde kaliteli istihdam yaratacak, yatırımcıyı çekecek cezbedecek projeler yapılır. Esas ihanet menemen ovasını tarıma açmaktır. Siz devam edin böyle. Holding'lere arazilerimizi vermek zorunda kalınca daha çok İstinye Park yükselir orada. İzmir'li hemşehrin kazanmasın 50 yıldır çivi bile çaktırmadığı arazisinden. Büyük holdingler kazansın sen mutlu ol.

Yorumu oyla      2      4  
sezarın hakkı sezara 13 Eylül 2021 Pazartesi 21:29

Hüseyin bey hadi özdilek neysede. ramada encore ile istinye park / hyatt regency otelin Bahçeler arası,inciraltı ve sahil evleri rotası ile alakası yok. Olacakları görmek içinde bilim adamı olmaya gerek yok. tarih tekerrürden ibarettir. zaten bu rota imara açılmasın diyen fazla kişi yok. Evet imara açılsın ama kısıtlı olsun buna rağzımısınız? daha önceki söylemler de birilerinin ağzından kaçırdığı gibi 4-5 kat imar istemek nedir? sizin dediğiniz gibi sadece sağlık kuruluşları için yani sağlık turizmi için elverişli bir imar çalışması olacaksa amenna ama bunun öyle olmayacağını çok iyi biliyoruz.

Yorumu oyla      2      4  
Asds 13 Eylül 2021 Pazartesi 20:55

İmar gelmezse İnciraltı arazileri büyük şirketlerin eline geçer diyenler, yahu önce yasayı öğrenin sonra ahkam kesin. İmar gelmezse zaten büyük şikretler oraya adım atamaz.İstinyepark bostan yapmak için, Kalyon inşaat çiçek dikmek için, Limak hobi bahçesi yapmak için mi alacaklar oraları? Aç gözlü olmayın.Sizin amacınız tarım arazisi olan yerleri tarım yapmadığınız için rant uğruna pahalıya satmak.Şayet imar gelirse işte o söylediğiniz büyük firmalar size aklınızın alamayacağı paraları sunacak, siz de fit olacak hayatınız kurtulacak değil mi? Hadi canım.1 TL'lik arazilerimizi 100 TL'ye satalım kurtulalım.

Yorumu oyla      3      3  
Hüseyin 13 Eylül 2021 Pazartesi 20:26

Büyüklerimizin çok güzel sözü var bekar adama kadın boşamak kolay diye herkes bilim adamı kesilmiş bilip bilmeden bol keseden sallıyor Korkmadan doğruları söylemeye devam eden ALİ ENGİN i takdir ediyorum helal olsun Tarım bitmiş alanda jeotermal enerji kullanılarak hastaneler sağlık kuruluşları olabilir istihdam yaratılabilir Encore hotel, Özdilek hoteli ve İstinye Park yapılıyorsa İnciraltınında çok güzel bir şekilde planlaması yapılır Şahıs mülkiyeti olan İnciraltı sadece ve sadece toprak sahiplerinindir sözcüsü de İnciraltı Gelişim Derneği başkanı Tayfun Karabuluttur

Yorumu oyla      4      9  
Uğur 13 Eylül 2021 Pazartesi 19:55

Plan demek İnciraltı''nın kurtarılması demektir... Başkan bunun farkında, aksi halde insanlar yerlerini sermaye gruplarına satmak zorunda kalacak sonrası ise kimseye yaramayacak sermaye gruplarını daha da zengin edecek gökdelenler dikilecek... Bir kerede halk için plan yapılsın...

Yorumu oyla      4      5  
Tuzak var 13 Eylül 2021 Pazartesi 18:32

Üçkuyular da yapılan istinye park olayındaki gibi parsel parsel ucuza toplayıp yeni bir "sanat eseri"! yapma peşindeler anlaşılan

Yorumu oyla      3      7  
Eşref Hülya basaran 13 Eylül 2021 Pazartesi 17:07

Bahçemiz dededen kaldı satmak istemiyoruz plan istiyoruz üç kuruşa rantcilara satmayacak yeter artık

Yorumu oyla      3      6  
Alen Doğu Gencer 13 Eylül 2021 Pazartesi 16:13

Bu İnciraltı arsa sahibi arkadaşlar tarım diyor başka bir şey demiyor. Tamam anladık kardeşim tarım yapılamıyor. biri güzel yazmış altta. Tarım yapılamıyor diye imara mı açılsın yani ? şu mantığa göre tarım vasfını kaybetmiş her yeri imara açalım. mesela yangın da yanan yerleri de imara açalım. e orman vasfını kaybetmiş nasılsa imara açmak lazım değil mi? Hah işte sizinki de aynı mantık. tarım yapılamıyor artık. ver 5-8 kat imarı olsun bitsin ne olacak ya dimi? Şu narlıdere belediye başkanını da anlamak mümkün değil. ya kardeşim ne söz verdinm de millete imara açılsın diye didinip duruyorsun . sen inönü mahallesin de kentsel dönüşümü hallet bence. rant işlerine karışma. bak buraya yazıyorum bu bahçeler arası tarafında falan kesin kendisini de arsası falan vardır. Birde osman isimli yorumcu kardeşim nerede 2 tane 25 katlı bina var orada? bir tek sydham grand oteli var . digeri nerede? hani izmirli olmasak . izmir haber sitesine yorum yapmasak yedireceksiniz millete. hadi 2 tane 25 katlı olsun . bu mantığa göre 3. 25 katlıyı açıp tamamen imara açalım bu bölgeyi. utanın kardeşim biraz. herkesi kendiniz gibi cahil sanıyorsunuz. Bu şehrin geleceği ile oynuyorsunuz farkında değilsiniz. Bu bölgeye imar veren her kim olursa olsun bizzat takip edip dava açacağım.

Yorumu oyla      11      8  
Şehrin göbeğinde tarım niye olmaz? 13 Eylül 2021 Pazartesi 15:57

Şehrin göbeğinde tarım mı olur derseniz yarın bir gün Menemen Ovası da imara açılır. Zaten açılmaya başlandı. Ovalardan tarla imarlı arsa toplayıp, imara açın, burası benim mi demek gerekiyor? Dubai'de dünyanın 2.büyük tarım fuarı yapılıyor. Nasıl yapılıyor diye kimse bakmış mı? Buradaki şirketler diğer ülkelerde arazi kiralayıp, mal üretiyorlar; deniz suyunu arıtıp, çölde, modern tekniklerle üretim yapıyorlar. Tuzlu su var, tarım yapılamıyor işin kolaycılığı. Yapan nasıl yapıyor? Hollanda arazi olarak küçük bir ülke ama tarımda yaptıkları örnek. Biz, var olan tarım arazilerine OSB'ler yapıp, imara açıyoruz. Sonra meyve sebze, et niye pahalı. Niye? İnciraltı imara açılacaksa buraya normal konut yapmak şehre ihanet olur. Planlara bakarsak da bu yapılacak gibi duruyor. Bizim de Bergama'da zentinlikler var. Bize de bir şeyler yok mu? 3 kat yeterli. Bakın gökdelen imarı da isteyebilirdim ama istemiyorum.

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 13 Eylül 2021 Pazartesi 15:36

o bölgenin dünyanın ilk canlı oluşumunda etkili olan bölgeler gibi bir bölge olduğunu anlamadan(kent ormanı içinde kalan lagün) yapılacak herşey doğaya zarar.. ABD floridadaki gibi bir yer orası ve çevrenin korunmasına özen gösterecek planlamalar yapılmalı.. ister beğenin ister beğenmeyin doğa intikamını alır...

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunus Emre 700'üncü ölüm yıldönümünde anıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tasavvuf şiirinin öncülerinden halk şairi ...
Karşıyaka'da 'Sokak Senin' etkinliği ödül getirdi
Karşıyaka Belediyesi her hafta düzenlediği Sokak Senin etkinliği ile, ...
Metro istasyonları sanat galerisine dönüşecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i kültür sanat kentine ...
 
Kültür Zirvesi sona erdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çabaları sonucunda dördüncüsüne ...
Körfez turları yeniden başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle merkeze uzak bölgelerdeki kadınları, ...
Seferihisar’da 11 Eylül coşkusu
Seferihisar’ın Kurtuluşu’nun 99. yıl dönümü birbirinden güzel etkinliklerle kutlandı
 
'Dünya Mirası Yolunda' pedal çevirdiler
İzmir'de UNESCO Dünya Mirası listesindeki Bergama ve Selçuk ilçeleri için ...
Büyükşehir'den yüzülebilir körfez için yeni adım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Kanal Projesi kapsamında projelendirilen ...
'Ağaçtan Dervişe' Narlıdere’de gala yapıyor
Türk Halk Müziği’ne damgasını vurmuş ünlü sanatçıların saz ile tanışma ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva