HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2020 Cuma - 14:20

Başkan Engin’den 'eskilerle kucaklaşma' yorumu: Fikir Tunç başkanın!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin eski belediye başkanları, ilçe başkanları ve partide görev yapmış isimlerle bir araya gelme çalışmasıyla ilgili konuştu. Engin, “Fikir Tunç başkandan geldi. Genel merkezimizin de bilgisi var. İktidara giderken bir kişinin bile dışarıda kalmaması gerekiyor” dedi.

Başkan Engin’den  eskilerle kucaklaşma  yorumu: Fikir Tunç başkanın!

EGEDESONSÖZ. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in parti içinde ayrıştırmaya engel olmak için başlattığı bir araya gelme toplantıları sürüyor. Partide görev yapmış eski belediye başkanları, ilçe başkanları ve önemli isimlerle temas  edilmesi fikri genişletildi. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, fikrin Başkan Soyer’den geldiğini söyledi. Eski bir il başkanı olması nedeniyle projeye destek verdiğini anlatan Engin, ayrıntıları SONSÖZ TV’de katıldığı yayında kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Engin şunları söyledi:

“Tunç Soyer başkanımızın barışçıl ve uzlaşmacı bir kişiliği var. Yeni bir çalışma değil. Tunç Başkan’ın hepimize de ifade ettiği bir şeydi. Zaten kendisinin barışçıl kişiliği güven veren inandırıcı bir tutumu bu. Ben de il başkanıyken hem belediye başkanları arasında partiler ve ekipler arasında mümkün olduğu kadar kendi bir görüşüm vardı, yakın çalışma ekibim vardı ama hiçbir partiyi ötekileştirici, dışlayıcı tutum içerisinde olmadım. Birlikte çalıştığım arkadaşlarım vardı, aynı dili konuştuğum ama hiç kimseye kapımı kapatmadım. Hiç kimseyi ötekileştirmedik. Herkese fırsat tanındı, siyaset yapma fırsatı.

Bu konuda Tunç Başkan’la aynı düşünüyoruz. Geçmişte belli belediye başkanları döneminde görev almış ama çalışkan, idealist halen partiye, topluma aktif olarak yapacağı şeyler olan insanların dışlanmaması, iletişim kurulması ve onlarla temasa geçilmesi gerekiyordu. İl başkanımızın da bilgisi var bu konuda. Tunç Bey’in zaten çabası var ben de o çabaları destekliyorum.  Genel sekterimizin, Seyit Torun’un bilgisi var. Bu konular partiyi bütünleştiren, enerjisini arttıran iktidara girerken hiçbir CHP’liyi dışarda bırakmayan bir anlayışın yansımasıdır. İlçe belediye başkanlarımız arasında kesinlikle ve kesinlikle hiçbir ayrım yapılmayacak. Daha önümüzde 3 buçuk yıl var, hepimiz görev yapacağız. Tunç Başkanın liderliğinde yürüyeceğiz. Tunç Başkan zaten siyaset yapmıyor biz de aktif siyaset yapmıyoruz. İlde siyaseti il başkanı, ilçe başkanları,  milletvekilleri genel merkez yöneticileri yapar. Bu konuda kimsenin dışarda kalmaması kulağıma çok hoş geliyor. Ben bu fikri destekliyorum. Fikir tunç Başkan’dan çıktı. Ben de elimden geldiğince destekliyorum. Ben belediye başkanıyım aşırı siyasete girmek, müdahale etmek istemiyorum. Buna olumlu yönde katkım olursa sevinirim. Bizim dönemde ben 60’a yakın ilçe başkanıyla çalıştım. Onların harekete geçirilmesi lazım çok aktif görmüyorum onları.  O dönem 60’a yakın ilçe başkanımız vardı. Bir o kadar da il yöneticisiyle çalıştım. Toparlanması lazım. Eski görev yapan milletvekillerimizin hatırlanması, gidilmesi, toplanmasına ihtiyaç var. Biz önce kendi içimizde kutuplaşmayı ayrıştırmayı gidereceğiz ki sonra toplumdakini tamir edelim”

 
DİSK’ten 'promosyon' eylemi: Kayyum belediyeler bile ödüyor!
 
Yürek yakan an... 'Ben sensiz nasıl yaşarım?'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den Başkan Gümrükçü’ye övgü: Çiğli onunla gurur duymalı!
Göreve geldiği ilk 500 günde hayata geçirdiği hizmet ve projelerin tanıtımı ...
Karşılıklı sert açıklamalar: İzmir'de yağmur polemiği!
İzmir'de dün yaşanan ve hayatı olumsuz etkileyen kuvvetli yağış ve sel, ...
İzmir'de 'kişisel ulaşım kartı' için ilk adım! Soyer'den Ankara'ya çağrı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın, koronavirüs salgınını ...
 
Karabağlar'da okullar dezenfekte ediliyor
Karabağlar Belediyesi, 12 Ekim Pazartesi günü yeniden başlayacak yüz yüze ...
Acil çözüm ekipleri 7 mahallede işbaşında!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in mahallelerin ihtiyaçlarına ...
Konak’ta okullar yüz yüze eğitime hazır
Yüz yüze ve uzaktan eğitime aşamalı geçiş kapsamında 12 Ekim’de yüz yüze ...
 
Kemalpaşa'da okullara ve duraklara dezenfektan standı
Kemalpaşa Belediyesi tarafından pandemiye yönelik çalışmalar kapsamında, ...
Karşıyaka'da doğa dostu paylaşımlı araç dönemi
Karşıyaka Belediyesi yaptığı projeler ile öncü olmaya devam ediyor. Karşıyaka ...
Narlıdere’de pandemi denetimleri sürüyor
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini sürdüren koronavirüse karşı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva