HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Aralık 2019 Pazartesi - 14:29

Başkan Arda partisini bombaladı: Keşke yanımızda olsaydınız!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda partinin kendisine sahip çıkmadığını söyledi. Arda, “İlçede alevi meselesi, pazaryeri, sendika tartışmaları yaşadık. Eşkiyalık yaptılar. Keşke il başkanı yönetimi ve ilçe yanımızda olsaydı” dedi.

Başkan Arda partisini bombaladı: Keşke yanımızda olsaydınız!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin olağan kongre süreci devam ederken Gaziemir’deki ilçe kongresine Belediye Başkanı Halil Arda’nın konuşması damga vurdu. Arda, İl Başkanı Deniz Yücel’in Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’a sahip çıkan sözlerinin ardından “keşke bana da sahip çıksaydınız” dedi. .

Arda, “Ancak biz de Gaziemir olarak bu günlerde birçok olay yaşıyoruz. Bir Alevi olayı yaşadık. Cumhurbaşkanı devreye girdi, açıklama yaptı. Daha sonra ben de  ‘itham edildim’ diyerek açıklamalar yaptım. Benim arkadaşlarım, canlarım var. Hepimiz insanız, Aleviyiz. Bizim onlara karşı kastımız olabilir mi? Belediye başkan yardımcımızı öne attılar. Nerdesiniz ilçe yönetimi? Keşke il başkanımız, il yönetimimiz bizim yanımızda olabilseydi. Sendikayla problemler yaşıyoruz. Toplam 584 işçinin 554 tanesi sendika değiştirmiş, iktidarını kaybeden sendika ortalığı ayağa kaldırıyor. Eşkiyalık yapıyor.  Ortalık ayağa kalktı. Neden benim yanımda değildiniz? Bir işçi kadın müdürüne ana avrat küfür etti. İşten çıkarttım. Disiplinsiz bir belediye olamaz. Başka bir işçi ana avrat bana küfür etti. Gaziemir Belediye Başkanlığı makamı kafayı çekip çekip sosyal medyadan küfür edeceğiniz yer değildir. Keşke il yönetimi, ilçe yönetimi benim yanımda olabilseydi. Çok üzgünüm. İki gün önce İzmir’in en temiz, en naif, en namuslu basın danışmanı, canım ciğerim Emre Döker’in bu eşkıyalar tarafından kolu kırıldı. Keşke il, ilçe yönetimim benim yanımda olsaydı. Bir kere aradınız mı? Siz ilçeyi nasıl kucaklayacaksınız? Bunları konuşmak istemezdim ama ilçemizin faaliyet raporunu gördüğümde ne 4,5 aydır yaptığımız temizlik kampanyasında yanımızda yer aldıklarını, ne sendikayla sorun yaşadığımızda ne de pazarcı esnafıyla yaşanan sorunda kimse aramadı. Ben bunu kabul edemiyorum. Siyaset bir tarafadır. Ben kimseye vizyonsuz demedim. Benim vizyonumda meclis üyelerine ihale vermek yok. Delege seçimlerinde oy kullandırtmayanlar, mücadelemde yanımda oymayanlar benim vizyonumda olamaz. Dün buradayım, yarın da burada olacağım” diye konuştu.

KİMSE ALKIŞLAMADI!
Başkan Arda, yerel seçim öncesinde 26 Ekim 2018’de belediye başkanlığına aday adayı olduğunu, müracaatını yaptığını ve aday gösterildikten sonra üç ay boyunca aralıksız çalıştığını söyledi. Arda, “Parti kamuoyu araştırmalarından sonra adımı açıkladı. Çok mutlu oldum. Doğduğum ilçeye belediye başkanı olacağımı, rekor oyla seçileceğimi biliyordum. İlk iş olarak belediye meclis listesini yaptık. Toplam 20 meclis üyesinden 15 tanesi beni değil diğer aday adaylarını destekleyen isimlerdi. Neden böyle yaptık? Siyasette nezaket dilini hiç terk etmedim. 2009’da da aday adayı olmuştum. 12 tane bana inanan, benimle birlikte hareket eden arkadaşım meclis üyeliği dosyası aldı. Umut Tekin arkadaşımız onlardan birisiydi. O da beni destekliyordu. O günün ilçe başkanı Yüksel Demirsoy’du. Ama 2009 yılında 12 tane arkadaşımdan maalesef ben atanmama rağmen hiçbir tanesi belediye meclis listesine yazılmadı. 12 arkadaşımın kırıldığını, üzüldüğünü biliyorum. Bu dönem de başvurular oldu. Ben karma, harika bir liste yaptım. Onlara inandım, güvendim. Çünkü onlar benim partilim. Onlarla birlikte yollara düştüm. Yıllardır Gaziemir’in demografik yapısını biliyorum. Kampanyada gezip dolaşmadığım yer kalmadı. Ancak o zaman görmediğim il ve ilçe yöneticilerimiz oldu. Rekor oyla seçimi kazanmamıza rağmen daha ilk gün büyük bir kırgınlık yaşadık. Partime girdim saat 10:30’da bir kişi alkışlayarak karşılamadı. İçinizde orada olanlar var. Bir kişi çıksın ‘ilçenin kapısından içeri girdiğinde ben alkışladım’ desin. Kimse yoktu. Fakat çarşı meydanına çıktığımda ezilme tehlikesi atlattım. Gaziemir o kadar büyük coşku yaşarken maalesef ilçemde çoşkunun ne olduğunu o gün gördüm” dedi.

ACABA BİZDEN NE İSTEYECEKLER
Konuşmasında belediyedeki kadro ve düzenlemeler konusuna da değinen Başkan Arda, kararları vermeden önce günlerce çalıştığını, saatlerce birim müdürlerinden brifing aldığını söyledi. Arda, “Belediyenin mali disiplini yoktu. Sekiz ayda memur ya da işçilerimizin alacağı yok. Tüm borçlarımızı takır takır ödüyoruz. Gaziemir’in önceliklerini tespit ettik. Eğitim ve ticaret konusunda projeler geliştirdik. Sarnıç’taki, Gaziemir’deki işadamlarını davet ettik. Hepsi korkarak geldi. Acaba ‘yine bizden ne isteyecek’ diye düşündüler. Ben onlara ‘siz benden ne istiyorsunuz, yanınızda olacağım’ dedim. Belediye başkanımıza güvenin. Belediye başkanı Gaziemir’in bir kuruşunun hesabını yapıyor” diye konuştu.

ÇİÇEK İŞİNİ BANA VER!
Arda, göreve başladığı ilk zamanlarla ilgili, “bir haftalık belediye başkanıydım, 23 Nisan etkinliklerini kucağımda buldum. Bir meclis üyesi geliyor ve ‘çiçek işini bana ver’ diyor. Halil Arda hiçbir zaman böyle bir iş içinde olmaz. Seçim döneminde ne bir kuruş yardım aldım, ne birisinin yemeğini yedim. Ne yedim, ne içirdim. Halen daha ayda 10 bin lira seçim masraflarının borcunu ödüyorum. İlçe danışma kurulunda seçim döneminde hiç görmediğim bir ilçe yöneticisi divana oturdu. Hesap vermek zorunda olanlar hesap soramaz. Görevdeyken de seçim döneminde de tarafsız davrandım. Delege seçimlerinin yapıldığı yerlere adım atmadım.  Almanya’ya gittiğim gün mahallemde seçim yapıldı. Umut Tekin de çıktı ‘zaten gelseydi boş oy kullanırdı’ dedi. İyi de nereden biliyorsunuz? Gaziemir’de düştüğünüz durumu görüyor musunuz? Başkana delege seçimlerinde oy kullandırtmayan bir ilçe yönetimi oldunuz. Sizler bunu önemsemeyebilirsiniz ama çok üzüldüm. Bir tane kişiye, belediye çalışanına ‘sizi işten atarım, oy verin’ demedim. Tarafsız olmama rağmen bunları yaşadım. Yüksel Demirsoy ilçe başkanıyken Halil İbrahim Şenol’u ‘adayımız’ diye gezdirmişti. Ben aday adayı olmama rağmen bunu yapmışlardı. Umut Tekin ilçe başkanıyken her yere Halil İbrahim Şenol ile gitmedi mi? O zaman her şey iyi de şimdi ‘tarafsızım’ diyen Halil Arda’yı suçluyorsunuz. Bundan bir buçuk yıl önce Aziz Kocaoğlu Gaziemir’de il delegelerini toplayıp ‘benim adayım Deniz Yücel’ dediğinde niye siz sormadınız. Ona ‘Aziz Bey siz taraf olamazsınız’ diye niye söylemediniz?  Genel başkanımızın bir dileği var. Belediye başkanlarının ilçe seçimlerine karışmasını istemiyor. Bunu paylaşıp üstüne ‘manidar’ yazdınız. Ya Halil Arda’dan ne istiyorsunuz? Çiçek ihalesini alamadığı için kin ve nefretle hareket eden meclis üyesinin yazılarını paylaştınız. Disiplin suçu işliyor, partiden atılması gerekiyor. Siz ise beğendiniz. Şimdi yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmiyor" dedi.

Başkan Arda, Gaziemir’de göreve başladıktan sonra ilçenin gelişmesi için çalışmaları sürdürdüğünü söylerken Gaziemir Metrosu’nun birinci öncelik olduğunu söyledi. Arda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e katkısı ve ilgisi için teşekkür etti. Başkan Arda, belediye şirketi, tesisler, çöp toplama hizmetleri gibi konularda yapılan çalışmaları da anlattı.

Öte yandan kongrenin divan başkanlığını yapan Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar Başkan Arda'nın sürekli partiyi eleştirmesi ve yönetime ateş püskürmesi üzerine uyarıda bulundu. Sancar, "Sayın başkan aynı şeyleri söylüyorsunuz. Dört kez bir konuyu tekrarladınız. Burası kongre salonu ve ona göre hareket etmenizi istiyorum. Böyle şey olmaz" ifadelerini kullandı. 

 
HDP'li başkan tutuklandı!
 
İzmir'de 60 katlı gökdelen projesine tepki!
YORUMLAR
Toplam 40 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serkan Çağlar 25 Aralık 2019 Çarşamba 23:22

Syn başkanım senin aslan gibi yüreğin var, sen başkanlıktan öte herkezin abisi, babası, kardeşisin..Sen yürü biz peşindeyiz hedaim...

Yorumu oyla      4      14  
PERSONEL 25 Aralık 2019 Çarşamba 11:34

belediyeyi yediler bitirdiler 10 sene şimdi halilarda başkan maddi olarak disiplin olarak doğruları yaptığı için eşkiyalar rantçılar çemkiriyo

Yorumu oyla      4      16  
Mehmet Ali 24 Aralık 2019 Salı 11:50

Hepsi yemişler belediyeyi soymuşlar adam çıktı söyledi aslanlar gibi helal olsun sana başkan kimseye taviz yok.

Yorumu oyla      4      15  
PERSONEL 24 Aralık 2019 Salı 11:43

BAŞKANIM BİZ ÇALIŞANLAR OLARAK SENİN YANINDAYIZ ASLA YANLIZ YÜRÜMEYECEKSİN YOU NEVER WOLK ALONE

Yorumu oyla      4      17  
seydiköy çarşı pazar 24 Aralık 2019 Salı 10:37

Halil başkan geldiğin günden beri eşiniz ve siz çok yakın çevreniz dışındakilere tepeden bakıp yılların intikamını alırcasına belediye çalışanına, meclis üyelerine, esnafa, pazarcıya , il yönetimine, ilçe yönetimine, genel merkeze, milletvekillerine ne çok şey biriktirmişsiniz! Acaba böyle bir karakter olduğunu bilseler seni bu göreve getirirleymiydi?Sana oy veren çoğu kişi pişman! Seçim döneminde keşke karakterini belli etseydin, o zaman göründüğün gibi oldun şimdi olduğun gibi görünüyorsun. Seni tanıyan çocukluk arkadaşın nasıl biri olduğunu söylemiştide inanmamıştık değişmiştir dedik ama sen daha bilenmiş öfkeli geldin. Sana verdiğim oyu geri alma şansım olsa keşke haram olsun oyum.

Yorumu oyla      15      6  
Gaziemir hdp Li 24 Aralık 2019 Salı 06:37

Sayın arda sen rekor oyla seçildim diyorsun da örgütünü hiçe sayıyorsun da iyi de biz hdp lilerde sana dip silme oy verdik hdp chp iyi parti Saadet partisi bunlarda sana oy verdi sayın arda bunların oyu olmasa sen bu kadar Yüksek oy ala bilirmiydin almazdın kardeşim bizler mecburiyeten oy verdik sana sayın arda kendini kimseden üstün görme Bir zamanlar Halil ibrahim Şenol vardı adam gibi adam kendi adayımız olmasına rağmen ona oy verirdik Gaziemir de ve hiç bir zaman kendini bu kadar yüksekten tutmuyordu biz onun odasına rahatlıkla girip mahallemizdeki eksikleri söyleye bilirdik çayını içerdik ama şimdi sana ulaşmak imkansız gibi özel kalemin korumaların kaç ay geçti hala bir randevu vermediler özel kalemin insanlara konuşurken egosunu bıraksın artık Başkan yardımcın sekreterleri egosunu bıraksın sayın arda burası Gaziemir bu örgütler seni çıkardıysa yukarı indirmesinin bilir ağşaya bir insanın ekibinin tamamında ego tavan yapmış olur mu yazık günah sayın arda şavkanı önüne koy biraz düşün kimsenin ekmeğiyle oynama artık bırak abilik sende kalsın

Yorumu oyla      17      7  
Anne 24 Aralık 2019 Salı 00:10

Keşke bukadar kin nefret dolu öfkeli açıklamalar yerine biraz parkları dolaşsanız! Mesela pazar yerinin ordaki Rafet Şenbaydur parkı oyun gruplarının olduğu kısım pislik içinde rezil halde alt zemin parçalanmış çocuklar düşüyor. Keşke biraz hizmet etseniz parkları yenileseniz mesela en azından hizmet yapıldı deriz. Ama siz kimi işten çıkarsam acaba diye düşünmekten bunları farkedemiyorsunuz!

Yorumu oyla      18      6  
Erkan Günay 23 Aralık 2019 Pazartesi 23:47

Bu nasıl bir ego bu nasıl bir kibir nasıl anlamadık seni Halil Arda! Şu tabrının %1 ini seçim çalışmalarında gösterseydin mümkünatı yok kazanamazdın o zamanki profilinden eser yok nasılda sinsice gizlemişsin kendini! İlk verdiğin söz kimsenin işiyle oynamam dedin ama yıllarını vermiş çalışanları işinden ettin! Herkes korkuyla işe gidiyor. Kimse mutlu çalışmıyor ( himayenize aldığınız 3-5 kişi dışında) sen hiç işsiz kaldın mı Halil Arda! Yazık ki ne yazık ! Ama kongre gösterdi sana kimsenin seni artık istemediğini! O anlattığın insanların anaların ahı bırakmasın peşini!

Yorumu oyla      17      6  
İyi insan 23 Aralık 2019 Pazartesi 23:34

Halil ardanın sloganı biz iyi insanlarız dı. Ama gördük ki hiçde iyi insanlar değilsiniz! Kamu geçmişi olmayan kimse başkan olmamalı! zaten kulaktan dolma laflarla siz ve eşiniz yönetmeye çalışıyorsunuz ama çuvalladınız! İnsanları işinden alındam eden emeklerini hiçe sayan kimse iyi insan olamaz! Kötüsünüz hemde çok!

Yorumu oyla      18      6  
vatandaş 23 Aralık 2019 Pazartesi 23:16

Yazılan yorumları okuyorum, %99 u bu belediye başkanına hak ettiği cevapları aslanlar gibi vermişler. Puan verme butonu sonuçları herşeyi göstermektedir. Bu bel. başkanı yakıp,yıkmak için aday gösterilmiş. B

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selvitopu, Kubilay ve arkadaşlarını unutmadı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, katledilişlerinin 89. ...
Birbirinden özel armağanlar Lezzetli Kış Şöleni’nde
Kültürpark’ta son hızıyla devam eden “Lezzetli Kış Şöleni”, gencinden ...
APİKAM'da bu ayki gündem: İzmir mutfağı
Kent Söyleşileri’ne bu yıl son olarak Nejat Yentürk konuk olacak. Yentürk ...
 
Karşıyaka Kitap Kulübü edebiyat tutkunlarını bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kurulan Avukat Behçet Akal Kitap Kulübü, ...
Dikili’ye hayat verecek tesis yola çıktı
İZSU tarafından Dikili’de kurulan paket içme suyu arıtma tesisi Deliktaş ...
Narlıdere’nin kurslarına büyük ilgi
Narlıdere Belediyesi tarafından, vatandaşları kültür ve sanat etkinliklerine ...
 
Türkan bebek Bornova'da unutulmadı
Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde 1984 yılında asimilasyon girişimlerine ...
Bayraklı'da Latin rüzgarı
Bayraklı Belediyesi’nin bu yıl ilk kez açtığı Latin dansları kursu, 7’den ...
Başkan Aksoy, Geleneksel Kubilay Koşusu’na katıldı
Devrim şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay anısına düzenlenen Kubilay ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva